Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Kort-kort: Dick Fight Island - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Bokbloggar

Kort-kort: Dick Fight Island

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 10:24

”Alltså, ibland förstår jag inte varför jag satt upp en serie på min lista över serier jag borde kolla in. Jag läser någonting om en serie och tycker av någon anledning den låter intressant, lägger till den i listan, och sen glömmer jag prompt bort varför den finns där. När jag sedan till slut läser serien förundras jag över hur den hamnade där en gång i tiden. Som den extremt egendomliga och bisarra Dick Fight Island av Reibun Ike, en en volym lång serie om arkipelagen Pulau Yong unda, åtta öar med en klan per ö, där man en gång vart fjärde år väljer vem som ska … [mer]” Läs hela inlägget » Via Bokbloggar. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

King of the Streets: Svenska mästaren vinner brutal och förbjuden match!

MMAnytt - 16 May 22 kl. 12:41

Den svenska bare knuckle-mästaren Gustaf Cedermalm gick segrandes ur sin första King of the Street-match i helgen. Cedermalm tog sig an polacken Clavius i ett osanktionerat evenemang som sändes live via King of the Street (KOTS). Precis som andra KOTS-evenemang så hölls matcherna på en hemlig plats och utannonserades kort innan helgens fighters rök ihop under livesändningen.

Google släpper Wallet med stöd för ID-kort

Feber.se - 11 May 22 kl. 21:00

Google vill ersätta din plånka Google har under Google I/O visat upp någonting de kallar Google Wallet, vars mål är att ersätta din plånbok. Och med stöd för körkort och ID-kort (antaglien endast i USA till en början) är det definitivt ett steg närmare att göra det än vad Google Pay-appen någonsin var. Google Pay kommer dock finnas kvar, men dina kort bör alltså hamna i Google Wallet istället för Google Pay.

Samsung släpper nya microSD-kort för dashcams

Feber.se - 05 May 22 kl. 13:30

Ska kunna spela in nonstop i upp till 16 år När det kommer till lagring för exempelvis kameror som konstant spelar in är livslängden på lagringen väldigt viktig, Samsung erbjuder redan sina Endurance microSD-kort, men nu har man ännu en gång överträffat sig själva med nästa generations Pro Endurance microSD-kort som ska hålla i upp till 16 år med kontinuerlig inspelning. Åtminstone för 256 GB-kortet. Om du skulle använda kortet till en dashcam i bilen innebär det alltså att du med stor sannolikhet behöver byta bil innan du behöver byta SD-kort.

Spotify lanserar Spotify Island på Roblox

Feber.se - 03 May 22 kl. 18:30

Blir första streamingtjänsten på Roblox Spotify blir första streamingtjänsten att ha närvaro på Roblox med lanseringen av sitt Spotify Island. På denna "Island" kommer att vara en plats där artister och fans kan samlas för att spela olika interaktiva uppdrag, låsa upp exklusivt innehåll och köpa merchandise. Själva ön kommer att bestå av en huvudö omringad av olika mindre öar med olika teman.

Nigeria blockerar över 70 miljoner mobiltelefoner

Feber.se - 02 May 22 kl. 11:30

För att deras användare inte registrerat dem Nigerianska mobiloperatörer uppges ha blockerat 73 miljoner mobiler i landet från att ringa ut efter att telefonernas SIM-kort inte registrerats i landets nationella databas. Det var 2020 som Nigeria införde regler om att alla SIM-kort måste kopplas till en persons personnummer för att gå att använda. Deadlinen för registreringen har flyttats fram flera gånger men 31 mars var officiellt sista dagen för att registrera sitt SIM-kort i Nigeria.

Kort titt på Jackass 4.5

Feber.se - 20 Apr 22 kl. 14:30

Mer Jackass helt enkelt Om man inte fått nog av Jackas med Jackass Forever kan man nästa månad få en liten epilog i form av Jackass 4.5. Som alltid med Jackass-gängets .

Polisen inför krav på e-legitimation vid passtidsbokning

Feber.se - 20 Apr 22 kl. 08:30

Så att det blir lite mer ordning och reda Polisen har nu uppdaterat sitt system för att boka tider om att ansöka om pass eller nationellt id-kort. Efter uppdateringen krävs det att den som ska boka tid för att ansöka om ett nytt pass eller nationellt id-kort måste kunna legitimera sig med e-legitimation. Polisen har infört det nya förändringarna för att förhindra att bottar och andra bokar upp tider om ansökningar, något som har skett tidigare och lett till att det just nu är långa köer för att ansöka om nytt pass eller nationellt id-kort.

Öppettider för ansökan om pass och nationellt id-kort utökas

Feber.se - 14 Apr 22 kl. 08:00

Från och med på måndag Nu på måndag den 18 april kommer öppettider för ansökan om pass och nationellt id-kort att utökas över hela landet. Detta kommer bland annat att innebära att det kommer att finnas nästan dubbelt så många tillgängliga tider för att ansöka om pass - något som verkligen behövs efter det kaoset som har varit nu några veckor. För att mäkta med ökningen kommer det bland annat att behövas runt 400 stycken nya passhandläggare.

Nytt Monkey Island-spel på gång

Feber.se - 05 Apr 22 kl. 08:00

Av Ron Gilbert och David Grossman Om man har stor kärlek för de första två Monkey Island-spelen kanske man kan glädjas åt att spelets skapare, Ron Gilbert, har ett nytt Monkey Island-spel på gång. Spelet kommer vara en direkt uppföljare till Monkey Island 2: LeChuck's Revenge som bekant släpptes för en sisådär 30 år sedan. Ron offentliggjorde denna nyhet redan den 1 april men då var det ingen som tog honom på allvar.

Amazon-anställda röstade för fackförbund

Feber.se - 02 Apr 22 kl. 11:00

Amazon är besvikna I går röstade folk som jobbar på ett av Amazons lager i New York Ja till att bilda en fackförening. Ja-rösterna vann med 55 procent och det innebär att det är första gången som man lyckas organisera sig fackligt på någon av Amazons arbetsplatser. Amazon uttalade sig kort efter och nämnde att de var besvikna över resultatet och att de kan komma att överklaga.


Fler inlägg från Bokbloggar

Hett i hyllan vecka 39 / 2021

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 14:17

”Så här skriver Monika om Hett i hyllan Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag.

Bokrecension: Till de döda

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 14:01

”Stort tack till Piratförlaget för recensionsexemplaret! TILL DE DÖDA EMMA ÅNGSTRÖM ?????, 4/5 Han ska vara borta i drygt en vecka.

Oväntat fin läsning

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 12:16

”Tre månader har gått sedan Mammas lilla prins kom ut och jag får väl erkänna att jag hoppat på lite mer mediabevakning. Men, på Instagram skriver Annika Lindeberg: ”Mammas lilla prins av Mårten Melin var en oväntat fin läsning. Denna kapitelbok för mellanåldern handlar ovanligt nog om Elvis Presleys barndom, där han är en ensam, fattig, lite udda kille som drömmer om att få sjunga.

Läst i september

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 10:50

”The Essential Dykes to Watch Out For av Alison Bechdel Samling med Alison Bechdels klassiska tecknade serie. Efter solen av Jonas Eika Märklig dansk novellsamling. Raskrigaren: Seriemördaren Peter Mangs av Mattias Gardell Bokcirkelbok.

Kort-kort: Dick Fight Island

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 10:24

”Alltså, ibland förstår jag inte varför jag satt upp en serie på min lista över serier jag borde kolla in. Jag läser någonting om en serie och tycker av någon anledning den låter intressant, lägger till den i listan, och sen glömmer jag prompt bort varför den finns där. När jag sedan till slut läser serien förundras jag över hur den hamnade där en gång i tiden.

Bokmässan 2021: Yttrandefrihetstorget och demokratiseminarium

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 10:01

”Demokrati var ett av bokmässans stora teman 2021 och jag bevakade det ganska så flitigt eftersom jag var där för Tidningen Nu , som är en politisk tidning och vars läsare inte sällan är otroligt intresserade av demokrati, och yttrandefrihetsfrågor. Jag träffade Simona Mohamsson och besökte seminariet med henne om situationen i Hongkong och det kommer en större artikel om det senare. Först måste jag bara säga att Yttrandefrihetstorget, där många av demokratiseminarierna ägde rum, var ett digitalt torg.

gör snart som Jane Austen

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 09:08

”hittade en liten fin Encyclopedia of Needlework (fully illustrated 1930) by Therese de Dillmont. This handsome hardback contains the full text and all 890 illustrations. The chapters are Sewing, Mending, Single and Cut Open Work, Net and Damask Stitches, White Embroidery, Flat and Gold Stitch Embroidery, Tapestry and Line Embroidery, Knitting, Crochet, Tatting, Netting, Irish Lace, Laces of Different Kinds, Miscellaneous Fancy Work, and Practical Directions.

Bokrecension – Vilda barn

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 09:00

”Författare : Maria Borda Förlag : Domeratzky Utgivningsår : 2020 Antal sidor : 209 Handling Vilda barn är berättelsen om föräldracoachen Maria Bordas egen resa som förälder. Det är en inspirerande samling texter om livet med barn, amning och närhet utifrån såväl vetenskapliga som personliga perspektiv. Texterna är till största del hämtade från Bordas blogg Vilda barn som drevs mellan 2009,2014, men boken innehåller också nyare material och ett bonuskapitel med recept och pyssel.

Monday´s Not Coming av Tiffany D. Jackson

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 09:00

”Originaltitel: Monday´s Not Coming Sidor: 435 (Häftad) Ålder: Unga vuxna ”Monday Charles is missing, and only Claudia seems to notice. Claudia and Monday have always been inseparable , more sisters than friends. So when Monday doesn’t turn up for the first day of school, Claudia’s worried.

Den mänskliga apans uppgång och fall av Jared Diamond

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 08:55

”Hur har vi utvecklats genom evolutionen och varför? Hur lika är vi egentligen våra närmaste släktingar och vad är det som har gjort att vi utvecklats åt olika håll? Sexualitet, redskap, språket och domesticeringen av djur.

Mer om bibliotek som slopar avgifter för försenade böcker

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 08:45

”BookRiot Times Are Changing: Covid,19 and Library Late Fees And yet, as Sabrina Unrein states in the opening of her report, “ Overdue Fines: Advantages, Disadvantages, and How Eliminating Them Can Benefit Public Libraries ,” libraries have traditionally also had an aspect of public shame associated with them. After all, what happens when you speak too loudly in the library? Or when you return your books late?

Klas Östergren — Två pistoler

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 08:00

”Klas Östergren , inläst av författaren själv 8 h 34 min. Bokförlaget Polaris 2021 (2021) Efter tungviktaren Renegater (2020) och vad som nog får anses vara avslutningen på berättelsen om bröderna Morgan (men man vet aldrig!) begav sig Klas Östergren (f.

Pestön — en riktigt bra tvåa

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 07:42

”Marie Hermanson låter oss återse polisen Nils Gunnarsson i boken Pestön som inleds med att en död man hittas i en kåkstad byggd på pålar vid Säveån. Han verkar inte tillhöra några av de så kallade vrakarna som bor i området och när Gunnarsson söker efter mannens identitet tar sökandet oväntade och ibland farliga vägar. Det har hunnit bli 1925 och sedan Den stora utställningen har Ellen träffat en fästman och gått hushållsskola.

Hett i hyllan #125 – I sanningens tjänst

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 07:06

”I sanningens tjänst handlar om Ned, en erfaren brittisk agent, som undervisar underrättelsetjänstens unga rekryter. På avslutningskvällen bjuder han in sin före detta chef, George Smiley, att föreläsa. Smiley ställer allt på sin spets och får Ned att återuppleva det förflutna.

Rouge Protocol, Martha Wells

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 07:04

”Titel : Rogue Protocol Serie: The Murderbot Diaries #3 Författare: Martha Wells U tgivningsår: 2018 Förlag: Recorded books, Inc Sidor/tid: 3 timmar 46 minuter Genre: SciFi Språk: Engelska Ljudbok Inläsare: Kevin R. Free Handling: SciFi’s favourite antisocial A.I.