Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kostdoktorn

Kostfonden: Vi badar i socker – dags att vända utvecklingen

Kostdoktorn - 07 Nov 18 kl. 14:18

Under två veckor kommer Kostfonden att syna sockret i vår kost: Sedan mitten av 1800-talet har vår förbrukning av socker tiofaldigats, från 4 kilo per person till cirka 43 kilo. Nästa onsdag är det Världsdiabetesdagen och under två veckor kommer Kostfonden att syna sockret. Näringsfattiga sötsaker är en orsak till varför typ 2-diabetes ökar explosionsartat över hela världen och vi behöver gemensamt vända utvecklingen. Kostfonden: Vi badar i socker – dags att vända utvecklingen Antalet personer med fetma och typ 2-diabetes har ökat explosionsartat de senaste decennierna och i fotspåren följer cancer, högt blodtryck, hjärtinfarkt, stroke, demens, fibromyalgi, urinvägsinfektioner, artros och mängder av andra åkommor. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Kostfonden: Konsumtionen av socker bör halveras

Kostdoktorn - 13 Nov 18 kl. 09:09

Kostfonden bjuder in till kalas! För att uppmärksamma vår historiskt höga sötsakskonsumtion är alla riksdagsledamöter, media och allmänhet inbjudna när Kostfonden dukar upp den mängd sötsaker som en svensk tvåbarnsfamilj får i sig på ett år. Välkommen till Mynttorget vid riksdagen, på Världsdiabetesdagen, onsdag 14 november.

Livsmedelsverket uppdaterar råd för skolmåltider: Mer grönt och mindre kött och socker

Nyhetspressen - 06 Nov 18 kl. 09:16

Minska på köttet, ta bort socker och läsk inom skolans miljö och använd skolmåltiden för att främja lärande och hälsosam livsstil. Så ser Livsmedelsverkets uppdaterade råd till skolorna för skolmåltiden ut..

Allt fler föredrar sötningsmedel framför socker

Nyhetspressen - 02 Nov 18 kl. 09:30

Trots larmrapporter och negativ publicitet dyker allt fler produkter med sötningsmedel upp på marknaden. Har rädslan för socker vuxit sig starkare än den för de omskrivna tillsatserna?.

FN-rapport uppmanar länder att ta bort handelshinder för miljövänlig teknik

Nyhetspressen - 30 Oct 18 kl. 17:20

Handel är en viktig orsak till den snabba utvecklingen av vind- och solenergi. Slopade tullar på miljövänliga varor skulle leda till ökad användning av dessa, enligt en gemensam rapport från Världshandelsorganisationen (WHO) och FN som släpptes tidigare i oktober. Rapporten menar att internationell handel bidrar till specialisering, konkurrens, storskalighet och innovation vilket i sin tur påskyndar utvecklingen av miljövänliga tekniker.

Juryn måste ljuga – för att rädda Idolerna från tittarna

Nyhetspressen - 26 Oct 18 kl. 22:33

”Idol”-juryn fullkomligt badar i musikkompetens. Ändå törs de inte säga vad de tycker.I hopp om att trots allt lyckas styra tittarna, spelar de istället ett slugt spel bestående av kodade kommentarer och märkliga tystnader, och det borde få ett stopp..

Sockerbomberna som gömmer sig i “den nyttiga maten”

Nyhetspressen - 02 Aug 18 kl. 09:24

På marknaden finns en rad produkter märkta som nyttiga och hälsosamma, men stämmer det? Det kryllar av dolt socker på butikshyllorna och är man inte uppmärksam är det lätt hänt att få i sig stora mängder socker, trots att dina val är menade att vara hälsosamma. Tidningen Woman’s Day förklarar.

Miljöfarliga ämnen i solskyddskräm – sprids när vi badar

Nyhetspressen - 14 Jul 18 kl. 08:48

I vanlig solskyddskräm finns svårnedbrytbara kemiska ämnen som skyddar oss mot solen – men som också tar sig in i näringskedjan och riskerar att påverka miljön i sjöar och hav..


Fler inlägg från Kostdoktorn

Kostfonden: Konsumtionen av socker bör halveras

Kostdoktorn - 13 Nov 18 kl. 09:09

Kostfonden bjuder in till kalas! För att uppmärksamma vår historiskt höga sötsakskonsumtion är alla riksdagsledamöter, media och allmänhet inbjudna när Kostfonden dukar upp den mängd sötsaker som en svensk tvåbarnsfamilj får i sig på ett år. Välkommen till Mynttorget vid riksdagen, på Världsdiabetesdagen, onsdag 14 november.

”Vi gjorde det tillsammans, som en utmaning”

Kostdoktorn - 12 Nov 18 kl. 15:36

343 visningarHur är det att driva världens största och populäraste YouTube-kanal om keto? Varför börjar man? Och vilka är det vanligaste frågorna om kosten?

Livsmedelsindustrins grepp om nutritionsforskningen

Kostdoktorn - 12 Nov 18 kl. 11:15

Marion Nestle, professor vid New York University och framstående kommentator på den amerikanska ”matscenen”, har mycket att säga om mat. Vi håller inte med om allt, men i den här intervjun i Vox säger hon mycket vettigt. Det handlar om den påverkan livsmedelsindustrin har på den vetenskapliga forskningen om mat, nutrition och hälsa.

Personanpassad keto och cancerbehandling

Kostdoktorn - 11 Nov 18 kl. 16:19

Hur kan du anpassa din ketogena kost och din livsstil för att vara till hjälp vid cancerbehandling? Alison Gannett har överlevt cancer och ägnar sig nu åt att hjälpa andra som lider av sjukdomen. I den här föreläsningen från Low Carb USA 2017, berättar hon om olika kost- och livsstilsfaktorer som kan övervägas vid behandling av cancer, som tillägg till konventionell behandling.

Grundkurs i biohacking med Martina Johansson

Kostdoktorn - 10 Nov 18 kl. 08:30

På UR Play finns nu en nyinspelad föreläsning med Martina Johansson på temat biohacking. Ett tips om du har 20 minuter över! Vad är egentligen biohacking?

Högt BMI kopplat till kortare liv

Kostdoktorn - 09 Nov 18 kl. 10:35

I slutet av oktober skapade två nya stora studier många rubriker. Båda studierna tittade på förhållandet mellan body mass index (BMI) och dödlighet. Eurek Alert: Study of 500,000 people clarifies the risks of obesity CNN: Obesity, low BMI linked to increased risk of death, study reveals Den första studien, publicerad i Obesity, använde metoden mendelsk randomisering, där man använder genetiska markörer för att efterlikna kliniska försök.

Barn exponeras för skräpmatsreklam hundra gånger i veckan

Kostdoktorn - 08 Nov 18 kl. 10:43

En ny studie från University of Ottawa visar att tre av fyra kanadensiska barn dagligen exponeras för riktad reklam för mat. Studien fann att barn tog del av 111 annonser varje vecka, men inte på TV — på social media som Facebook, Instagram, Snapchat, Twitter och YouTube. CTV News: Canadian kids see thousands of ads for unhealthy foods on social media: study Studiens författare, Monique Potvin Kent, uttalar sig i ett pressmeddelande: Den här nivån av exponering kan påverka barns uppfattning om vad som är normal kost, liksom deras preferenser när det gäller mat samt den mat de faktiskt äter.

”Människor är inte trasiga från början”

Kostdoktorn - 07 Nov 18 kl. 15:33

1 visningarHur är det att vara LCHF-läkare i Tyskland? Är den tyska sjukvården medveten om kraften av en kostomläggning? När gick det fel – och när kommer kosten att bli del av konventionell behandling?

Kostfonden: Vi badar i socker – dags att vända utvecklingen

Kostdoktorn - 07 Nov 18 kl. 14:18

Under två veckor kommer Kostfonden att syna sockret i vår kost: Sedan mitten av 1800-talet har vår förbrukning av socker tiofaldigats, från 4 kilo per person till cirka 43 kilo. Nästa onsdag är det Världsdiabetesdagen och under två veckor kommer Kostfonden att syna sockret. Näringsfattiga sötsaker är en orsak till varför typ 2-diabetes ökar explosionsartat över hela världen och vi behöver gemensamt vända utvecklingen.

Aspartam?

Kostdoktorn - 07 Nov 18 kl. 09:25

Vill du förbättra din hälsa, gå ner i vikt eller hjälpa andra? Här är tre av veckans heta diskussioner på Diet Doctors/Kostdoktorns forum. Gratis och öppet för alla, välkommen!