Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Krämig fiskgratäng från Diabeteskokboken för män

Birgitta Höglund's Mat - 09 Sep 19 kl. 14:57

Krämig fiskgratängFoto Mikael Eriksson Kokboksrecept Idag bjuder jag på ett riktigt gott recept från Diabeteskokboken för män, som jag skrev häromåret med Lars-Erik Litsfeldt. Han är mycket välkänd inom LCHF-kretsar, dels för sitt underfundiga sätt att skriva och dels för sina stora kunskaper om diabetes. Just idag är sista dagen på Adlibris bokrea, där du kan köpa den här Diabeteskokboken för bara 69 kr. Så passa på att handla till Farsdag, julklapp eller födelsedagspresent till alla män i släkten, så slipper de få diabetes. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Camillas heta kycklinggratäng

Kostdoktorn - 22 Nov 19 kl. 13:07

Krämig kycklinggratäng med härlig hetta! Innehåller både broccoli och blomkål och håller garanterat hela familjen mätt i många timmar.Inlägget Camillas heta kycklinggratäng dök först upp på Diet Doctor.

Kräftskiva och roliga samarbeten

Freedomtravel - 23 Aug 19 kl. 06:00

Då var det fredag igen! Vi har haft massor av jobb hela veckan, och tiden har verkligen gått fort. Trots det har vi hunnit med både kräftskiva och att spåna på nya samarbeten med några av våra bästa samarbetspartners.

Festlig kräftskiva på LCHF-vis

Kostdoktorn - 09 Aug 19 kl. 08:20

Kräftsäsongen i Sverige pågår under sensommaren och då är vi många som vill duka upp till fest och njuta av denna läckerhet. Funderar du på om det går att ha kräftskiva på LCHF-vis? Självklart!

Snabb fiskgratäng

Birgitta Höglund's Mat - 08 May 19 kl. 06:31

Lättlagad vardagslyx Även en liten burk makrill kan bli en hel middag, serverad på det här viset blir det dessutom en riktig delikatess. Vill du inte köpa burkmat, så finns här mitt eget recept på makrill i tomatsås, gjord på färsk makrill. Vi behöver få i oss fet fisk lite oftare, speciellt för våra hjärncellers skull.

Recept: Potatismos

Recepten.se - 27 Nov 18 kl. 12:37

Det var länge sedan jag gjorde potatismos faktiskt, så länge sedan att jag glömt bort hur gott det faktiskt är. Men nu så vet jag och jag har också uppdaterat receptet på potatismos med nya bilder och tydligare beskrivning. Så nu kan du också tillaga potatismos på det gamla hederliga sättet.

Krönika: Hur mår Nordström vid arbetsdagens slut?

Nyhetspressen - 25 Jan 19 kl. 06:53

Den här krönikan handlar inte om politik..

Stekheta HV71: ”Vi rensade luften”

Nyhetspressen - 12 Jan 19 kl. 07:20

HV71 är hetast i SHL. Men det finns fortfarande mer att kräma ur laget som tagit poäng i sju raka matcher. .

Arbetsmiljöverket kräver Ängelholms kommun på svar om kränkande särbehandling

Nyhetspressen - 09 Jan 19 kl. 14:14

Huvudskyddsombudet anmälde fall där en personlig assistent kände sig kränkt av sin arbetsledare..


Fler inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Kyckling med 3 goda, lättlagade tillbehör

Birgitta Höglund's Mat - 20 Jan 20 kl. 07:00

Söndagskyckling Dagens middagstips blir en mör och god kycklingrätt med tre riktigt lättfixade såser till, som du blandar ihop medan kycklingen puttrar sig klar på spisen. Maten blir alltid både godare och mer näringsrik med några olika såser eller röror till, jag brukar ha minst två, gärna fler gröna tillbehör till min mat. Det lockar fram så mycket olika smaker på varmrätten, vi brukar kalla det mat med hög Mmm-faktor.

Söndagsmiddag – Pepparfläsk med broccoli

Birgitta Höglund's Mat - 19 Jan 20 kl. 07:00

Njutbart smakminne Den här rätten lagade min mamma ofta på helgerna när jag var liten, den väcker väldigt goda smakminnen till liv. Hon fick receptet från ett TV-program nån gång i början på 70-talet. Mamma använde bogfläsk, men här har jag använt fläskkarré, det är så mört och gott.

Glutenfria pannkakor med hackade paranötter

Birgitta Höglund's Mat - 18 Jan 20 kl. 07:00

Lördagsnjutning Passa på att unna dig en riktigt lång och god brunch med nygräddade pannkakor idag. Med mina nötpannkakor blir den ännu lyxigare och mättar riktigt länge inför alla helgaktiviteter. Jag slutade helt med glutenhaltigt mjöl i min mat för över 10 år sen.

Glutenfria små hamburgare med goda tillbehör

Birgitta Höglund's Mat - 17 Jan 20 kl. 07:00

Små burgare till fredagsmyset Hamburgare eller när det gäller minivarianten, sliders, är väl något som de allra flesta gillar. I min tappning blir de ett riktigt gott och nyttigt alternativ till fredagsmyset, vill du inte ha bröd till så är det gott att bara svepa in hamburgaren i ett salladsblad istället. Här hittar du recept på sockerfri chilisås, hamburgerdressing, kålrotspommes, grönkålschips och zucchinisallad.

Grönsakssoppa med korv och pannkakstips

Birgitta Höglund's Mat - 16 Jan 20 kl. 07:00

Soppdag Njut av en riktigt värmande soppa, gjord på gammaldags vis med hemkokt benbuljong. Så lagade våra äldre släktingar soppa ända till för någon generation sen, då buljongtärningen dök upp i butikerna. Att koka buljong på ben med leder från kyckling, vilt, nöt m.

Risotto på blomkål med tomatmajonnäs

Birgitta Höglund's Mat - 15 Jan 20 kl. 07:00

Risotto utan ris Ja, det låter ju kanske lite tokigt att kalla en risotto helt utan ris för just risotto, men du kan ju kalla den blomkålsotto om du föredrar det. Att riva blomkål och blanchera eller steka hastigt har blivit mycket populärt, inte bara bland oss som föredrar mat med färre kolhydrater. Nu finns det också färdigriven blomkål att köpa i välsorterade butikers grönsaksdiskar.

Dillmajonnäs och varm rödbetssallad till stekt fisk

Birgitta Höglund's Mat - 14 Jan 20 kl. 07:00

Smakrika fisktillbehör Idag får du tips på två riktigt goda tillbehör till smörstekt fisk. Dillmajonnäs är en gammal klassiker, men den varma rödbetssalladen är ett lite nyare påfund. Jag har alltid varit väldigt förtjust i rödbetor, både inlagda och kokta, serverade med bara smör och flingsalt.

Stekpannebröd med halloumi och morot

Birgitta Höglund's Mat - 13 Jan 20 kl. 07:00

Matig macka Ibland vill jag ha en smörgås till kaffet eller som tillbehör till en soppa. Då passar det här energirika och lättlagade ”brödet” riktigt bra, det ger både bra tuggmotstånd och har god smak. Till kaffet är det gott att smaksätta med kanel eller kardemumma, men till soppa blir det bäst med bara salt.

Vinterns bästa drink mot förkylningar och tankar om ett friskare liv

Birgitta Höglund's Mat - 12 Jan 20 kl. 06:25

Antioxidantshot Nu närmar vi oss snart Vabruari, den månad på året då de flesta brukar dra på sig förkylningar, som drabbar både små och stora. Passa på att stärka dig inför det som komma skall, med hjälp av min goda drink fylld med motmedel. Blodgrape är en riktigt bra källa till vitamin C och A, till det viktiga kaliumet och andra mineraler och spårämnen.

Lördagsgodis – Bountybollar

Birgitta Höglund's Mat - 11 Jan 20 kl. 06:01

Godis som förr Jag är väldigt glad att mina föräldrar, och många med dem, använde lördagsgodis när jag var liten i början på 60-talet. Jag och min syster fick bara äta godis och dricka läsk på lördagarna, det var liksom helt självklart och inget vi ifrågasatte. Sen att det var en mil till närmsta kiosk underlättade ju saken, det hade nog varit värre om vi bott i ett större samhälle.

Lättlagad kycklinggryta i Crock-Pot eller på spisen

Birgitta Höglund's Mat - 10 Jan 20 kl. 06:43

Mat som klarar sig själv Så här när helgen närmar sig kan det vara skönt att ta till mat som lagar sig i stort sett själv. Gör i ordning den på morgonen om du har en slowcooker, annars blir grytan klar på två timmar på spisen. Jag är väldigt förtjust i alla möjliga långkok, så praktiskt också med både plåtmat och grytor som sköter sig utan passning i ugnen.

Syrlig rödkålssoppa med linser

Birgitta Höglund's Mat - 09 Jan 20 kl. 07:00

Syrlig rödkålssoppa med linserFoto Veronica Kindblad Mättande soppa Idag bjuder jag på ett av mina kokboksrecept, från den senast utgivna av mina 6 kokböcker. Receptet på soppan kommer från Världsmästarboken Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken. Jag skrev den boken tillsammans med Lars-Erik Litsfeldt och Patrik Olsson, det är fotograf Veronica Kindblad som tagit den vackra bilden här uppe.

Ugnsstekt sill med gräddig löksås

Birgitta Höglund's Mat - 08 Jan 20 kl. 07:00

Husmansfavorit Ugnsstekt sill med löksås hör till mina absoluta favoriter i vår skattkista av svenska husmanskosträtter. Tillsammans med en krämig löksås, med sötman från löken och grädden som harmonierar fint till den salta sillen, blir smaklökarna riktigt lyckliga. Det här är ett praktexempel på både billig och nyttig mat, fet fisk behöver vi äta minst tre gånger i veckan för att få i oss tillräckligt av Omega-3.

Lättlagad husmanskost – Stuvad vitkål

Birgitta Höglund's Mat - 07 Jan 20 kl. 06:37

Vardagsmat Nu börjar vardagen för många efter lite skön julledighet, visst kan det kännas skönt att komma tillbaka till de vanliga rutinerna igen. I början på året är intresset som störst för att hitta tillbaka till en lite sundare livsstil, det märks inte minst på alla besök här på bloggen. Tack till er alla, både ny och gamla bekanta, för att du kommer hit när du söker recept på naturlig mat.

Mandelplättar med hallon

Birgitta Höglund's Mat - 06 Jan 20 kl. 06:54

Helgfrukost Igår delade jag jag med mig av min bästa omelett, det blev ett väldigt välbesökt inlägg, det märks att många uppskattar ägg. Idag får du tips på ännu en lyxig helgfrukost, riktigt näringsrika och goda mandelplättar. Som du kanske läst härinne tidigare så äter jag nästan alltid en enkel nötfrukost, men ibland kan jag lyxa till det med en sån här tallrik.