Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från UNDERBARACLARA

Krävs på skadestånd för igentejpade munnar

UNDERBARACLARA - 18 Mar 13 kl. 22:32

Marks kommun i Västergötland krävs på 30 000 kronor i skadestånd. Detta sker efter att en förskollärare tejpat igen munnen på en pojke som betedde [... Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Skadestånd till fasthållne Oscar

Nyhetspressen - 17 Nov 17 kl. 04:02

Barn- och elevombudsmannen har beslutat att Oscar, som blev fasthållen mot marken av skolpersonal när han gick i trean, ska få skadestånd. Skadeståndet är på 110 000 kronor och är det tredje högsta som någonsin har betalats ut till en elev..

JUST NU: Kaj Linna får 5 miljoner i förskott

Nyhetspressen - 16 Nov 17 kl. 13:37

Hur mycket Kaj Linna får i skadestånd för att ha suttit frihetsberövad i 13 år är okänt.Men nu är det klart att han får 5,5 miljoner i skadestånd i förskott, tills dess att justitiekanslern gett besked.– Det är skönt att slippa leva på lånade pengar och att kunna betala tillbaka det jag har lånat av människor.

Efter attackerna: Boråsskola får böter – för tredje gången i år

Nyhetspressen - 16 Nov 17 kl. 06:17

En elev har utsatts för upprepade kränkningar. För tredje gången i år tilldöms nu en skola i Borås att betala skadestånd till en elev..

Migrationsverket gav fel information om ålderstester

Nyhetspressen - 12 Nov 17 kl. 11:52

”Sa att de hellre skulle fria än fälla” – kan krävas på skadestånd.

Friad för bebismord får högt skadestånd

Nyhetspressen - 29 Mar 17 kl. 19:08

I över tre månader satt en kvinna häktad för mord på sin fem månader gamla dotter. Åtal kunde inte väckas och nu får kvinnan 160 000 kronor i skadestånd..

Ny prövning om Eklunds skadestånd

Nyhetspressen - 27 Mar 17 kl. 15:41

Göta hovrätt måste på nytt pröva om livstidsdömde Anders Eklund ska få behålla hela det skadestånd på 40 000 kronor som han fått för en tidigare misshandel på Norrtäljeanstalten. Detta på grund av ett rättegångsfel.(TT).

Misstänkt för gruppvåldtäkt kräver skadestånd

Nyhetspressen - 20 Feb 17 kl. 12:22

Han misstänktes för gruppvåldtäkt på en rörelsehindrad kvinna på Gotland, men friades. Fallet blev otroligt uppmärksammat – och nu kräver han skadestånd av staten eftersom han och familjen tvingades flytta till hemlig ort. Omständigheterna borgar för en extra hög ersättning, skriver mannens advokat i ansökan till JK..

Armstrong riskerar nytt skadestånd

Nyhetspressen - 14 Feb 17 kl. 04:10

En federal domare i USA har gett klartecken för att en rättsprocess mot den förre cykelstjärnan Lance Armstrong kan gå vidare. Det är den amerikanska staten som vill ha skadestånd på motsvarande nära 900 miljoner kronor, sedan Armstrong tagit emot mil.

Expert: Fel använda ordet gängkrig

Nyhetspressen - 13 Feb 17 kl. 06:25

Gängbrottslighet, gängskjutningar och gängkrig. Orden förekommer i rubriker och kommer ur politikers och polisers munnar. Men att använda ordet gäng ger många gånger en felaktig bild av de kriminellas samordning och styrka, anser utredare vid Brå.

Entreprenören friades – nu är domen överklagad

UNDERBARACLARA - 06 Feb 17 kl. 08:18

Sju skogsplanterare från Kamerun förlorade det omtalade målet i Umeå tingsrätt. Nu överklagar de till hovrätten, rapporterar VK. Skogsvårdsentreprenören Niklas Gotthardsson friades vid årsskiftet av tingsrätten efter att skogsplanterarna stämt honom.


Fler inlägg från UNDERBARACLARA

[PLUS] Spännande och magisk anime

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 12:15

Två tonåringar länkas samman på ett magiskt vis och byter kroppar med varandra.

[PLUS] Klaustrofobiskt drama

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 12:09

Dysfunktionella familjeband och surrealistiska målningar är framträdande inslag i det här polska...

[PLUS] Livfull skildring av Lenins resa

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 12:00

 Lenin var nog ­aldrig i länet, tror Folkbladets Mats Rosin som läst Catherine Merridales ”Lenins...

Skrapade i tv – storvinst till Bolidenbo

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 11:36

I morse blev det vinst till Bolidenbon Hamdi Al Hashedi, som kom till Sverige tillsammans med fru och barn för ett år sedan. För ett år sedan kom Hamdi Al Hashedi till Sverige. Tillsammans med fru och son hade de tagit sig från Jemen och Syrien, och bor nu i Boliden utanför Skellefteå.

Hon är universitetets nya biträdande rektor

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:55

Det är Anna Lindqvist som är lektor vid institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap som är Umeå universitets nya biträdande rektor. – Det ska bli väldigt spännande att vara med och leda och utveckla en så fantastisk verksamhet som Lärarhögskolan.

Dubbla Jonasson i Tegs SK

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:50

Tegs SK meddelar via ett pressmeddelande att man förlänger kontraktet med forwarden Victor Jonasson. Han får sällskap av brorsan Alexander som ansluter från Björklövens J20-lag. – Alexander är en teknisk lirare som gillar att utmana och vi hoppas att han kan fortsätta att producera även på seniornivå.

Brr: så mycket ska påskvädret pendla

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:38

I morgon börjar påsken och det kommer att bli en omtumlande påsk enligt SMHI – vädermässigt. Längs kusten kommer temperaturen i länet hålla sig runt nollstrecket på dagarna. Men temperaturen kommer att sjunka till -8 grader natten mellan skärtorsdagen och påskafton.

Klart: Här är projekten som får naturvårdsbidrag

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:33

52 friluftslivs- och naturvårdsprojekt i Västerbotten får i år dela på 2,1 miljoner kronor. Det står klart när Länsstyrelsen i Västerbotten nu meddelar vilka som får Lona-bidrag. Det är 34 pågående och 18 nya projekt som får stöd från Lona, Lokala naturvårdssatsningen, som fördelas av Länsstyrelsen i Västerbotten.

[PLUS] Klart: Lövenforwarden får inte förlängt

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:19

En säsong i Björklöven. Nu får Joakim Högberg leta ny klubb. - Det är som det är, säger forwarden.

Västerbotten har flest höns i norra Sverige

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:08

Påsken står runt hörnet och då är det, som på andra svenska högtider, äggätardags. Då kan man undra varifrån äggen kommer. Till årets påskägg kommer hönan innan ägget, i alla fall i Västerbotten, som har flest höns av alla de fyra nordligaste länen.

[PLUS] Måste köra 130 mil för att hämta postpaketet

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:00

Köra 130 mil enkel väg för att hämta ett paket.

[PLUS] ”Vi har ansvar mot avsändaren”

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:00

Det säger Maria Ibsén, pressansvarig på Postnord.

[PLUS] Ekonomisk kris för konkurrenten

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 09:26

Sundsvall Hockey måste få in minst en miljon kronor innan månadsskiftet för att rädda föreningen,...

Umeåspelare på landslagsläger

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 09:24

P16- och P17-landslaget har kallat till Future Team-läger – med Umeå-inslag. Tre Umeåspelare och en Sunnanålirare är kallade till de respektive lägren. P17-landslaget samlas på Bosön den 19-21 april och där är Umeå FC Akademi-duon William Schultz och Ville Norrman samt Sunnanås Lucas Lindfors bland de 29 kallade spelarna.

Så gick L:s experiment att hitta nya politiker

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 09:19

Liberalerna i Västerbotten genomförde en valprocess med öppna nomineringar till de olika val. Har du någonsin funderat på att bli riksdagsledamot? Den frågan ställdes av Liberalerna till alla västerbottningar.