Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Kvällsrutiner på den internationella rymdstationen - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

Kvällsrutiner på den internationella rymdstationen

Feber.se - 29 Apr 22 kl. 21:00

Vad gör astronauter innan de går och lägger sig? Här är ett klipp där vi får en kort inblick i hur vardagslivet på den internationella rymdstationen ISS kan se ut. I klippet får vi se ESA-astronauten Matthias Maurer göra sig redo inför att gå och lägga sig. Precis som här på jorden så har även astronauter lite kvällsrutiner, till exempel tandborstning, som de måste ta hand om innan de går och lägger sig. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Boeings rymdfarkost lyckades docka med ISS

Feber.se - 21 May 22 kl. 15:00

Historisk bedrift I förrgår kväll svensk tid skickade NASA och Boeing upp rymdfarkosten CST-100 Starliner till rymden för at docka med den internationella rymdstationen ISS. Natten till i dag lyckades Starlinern docka med ISS för första gången utan några större problem. Tanken är att Starliner, tillsammans med SpaceX Crew Dragon, ska ta hand om transporter av astronauter samt material till och från ISS.

Kolla in när SpaceX skickar Crew-4 till ISS

Feber.se - 27 Apr 22 kl. 08:15

NASA skickar ny besättning till den internationella rymdstationen Idag kommer NASA att skicka nya astronauter till den internationella rymdstationen ISS. Här kan ni kolla in när de lämnar jorden i en av SpaceX Crew Dragon-farkoster. Besättningen som nu skickas till ISS består av NASA-astronauterna Kjell Lindgren, Robert Hines och Jessica Watkins samt ESA-astronauten Samantha Cristoforetti.

Hologram-doktorer besökte ISS

Feber.se - 19 Apr 22 kl. 11:30

Internationella rymdstationen har testat holoportation På den internationella rymdstationen ISS har man för första gången testat teknik med vilken man "holoporterade" läkare från jorden till rymdstationen. För att göra det hela möjligt använde man Microsoft Hololens Kinect med en tillhörande mjukvara från den europeiska rymdmyndigheten ESA och det amerikanska företaget AEXA Aerospace. Med hjälp av det kunde ESA-astronauten Thomas Pesquet har en live-konversation med hologram föreställande NASA-läkaren Dr.

Kinas tre taikonauter har landat igen

Feber.se - 16 Apr 22 kl. 15:00

Efter ett halvår i rymden De tre taikonauterna som Kina skickade upp för landets längsta bemannade rymduppdrag i höstas har landat säkert på jorden igen. Taikonauterna Zhai Zhigang, Ye Guangfu och Wang Yaping spenderade 183 dagar i rymden på Kinas egna rymdstation Tiangong. Under tiden i rymden jobbade de med att bygga rymdstationen som beräknas bli klar senare i år.

Det här innebär Rysslands krig för ISS

Feber.se - 13 Apr 22 kl. 21:00

Kan USA och Ryssland fortfarande samarbeta i rymden? I denna video går Vox igenom historien bakom internationella rymdstationen och hur det historiska samarbetet mellan USA och Ryssland blev till. Just nu, trots några obehagliga tweets från Ryssland, verkar det som att samarbetet mellan länderna fortsätter i Rymden.

Axiom Space snackar lite mer om sin rymdstation

Feber.se - 12 Apr 22 kl. 21:00

Axiom Station ska kopplas ihop med ISS i framtiden Axiom Space, företaget som nyligen skickade rymdturister till den internationella rymdstationen ISS, är i full färd med att bygga en rymdstation. Axiom Station kommer dock inte att bli en fristående rymdstation utan tanken är att den ska kopplas ihop med ISS någon gång under de kommande åren. I klippet ovan snackar representanter för Axiom Space lite mera om var man befinner sig i utvecklingen av Axiom Station och hur man ser på framtiden för denna.

Kolla in när AX-1 besättning anländer till ISS

Feber.se - 11 Apr 22 kl. 10:00

Nu är det elva personer på den internationella rymdstationen I helgen anlände de rymdturister som Axiom Space och SpaceX skickade till rymden i fredags till den internationella rymdstationen ISS. Uppdraget kallas för AX-1 och det är första gången en helt kommersiell rymdresa går till ISS. Resan från jorden till ISS tog 21 timmar och ska ha avlöpt problemfritt.

Kolla in när AX-1 drar till ISS

Feber.se - 08 Apr 22 kl. 12:30

SpaceX första privata rymdresa till den internationella rymdstationen Idag är det dags för SpaceX att skjuta upp den första privata besättningen av rymdresenärer till den internationella rymdstationen ISS. Det handlar om uppdraget AX-1 (Axiom Mission 1) vilket arrangeras av det privata rymdföretaget Axiom Space. Ombord på den Crew Dragon som ska skjutas upp till ISS kommer de fyra rymdfararna Larry Connor, Michael López-Alegría, Mark Pathy och Eytan Stibbe befinna sig.

Dansk astronaut ska ratta SpaceX Crew Dragon

Feber.se - 25 Mar 22 kl. 19:30

Andreas Mogensen styr kosan mot ISS Den europeiska rymdmyndigheten ESA har meddelat att den danske astronauten Andreas Mogensen kommer att bli pilot på en av SpaceX Crew Dragon-farkoster som ska åka till den internationella rymdstationen ISS. Andreas Mogensen är danmarks första astronaut och han har besökt ISS en gång tidigare. Det var 2015 och då stannade han tio dagar på rymdstationen.

NASA planerar att låta ISS krascha i Stilla Havet 2031

Feber.se - 03 Feb 22 kl. 08:30

Kommer att få sin sista vila vid rymdkyrkogården Point Nemo NASA har berättat lite mer om hur man planerar att skrota den internationella rymdstationen ISS när man slutar använda den 2030. Planen är att låta ISS krascha i Stilla Havet vid platsen som kallas Point Nemo, en plats som är så långt som man kan komma från fast land på jorden. Point Nemo har även blivit kallad för rymdkyrkogården då rymdnationer har låtit över 260 olika slags rymdskrot krascha där tidigare.


Fler inlägg från Feber.se

Apple verkar ha varumärkesskyddat realityOS

Feber.se - 31 May 22 kl. 12:00

Operativsystemet som sägs vara hjärtat i Apples VR/AR-satsning Flera källor rapporterar att Apple antagligen har registrerat varumärket "realityOS" på en lång rad marknader. Det har sedan i början av året spekulerats att Apples satsning på VR/AR kommer att drivas av ett operativsystem som går under namnet "realityOS". Varumärket realityOS har inte registrerats direkt av Apple.

5G-användandet ökar i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:30

Över 95 procent av datatrafiken körs dock via 4G fortfarande Runt en miljon mobilabonnenter i Sverige kopplade förra året upp sig mot något av landets 5G-nätverk. Detta framkommer i Post- och telestyrelsens (PTS) nya rapport "Svensk telekommarknad 2021". Majoriteten av datatrafiken i de svenska mobilnäten körs dock fortsatt via 4G.

Stephen King skriver på en uppföljare till Cujo

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:00

Verkar dock handla om ormar och inte om hundar Den gamle skräckmästaren Stephen King verkar efter över 60 romaner långt ifrån vara klar med sitt skrivande. Nu rapporteras det att King har en uppföljare till sin klassiska skräckroman Cujo på gång. Cujo släpptes 1981 och handlar om en rabiessmittad St.

Nu finns Chromecast med Google TV officiellt i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:50

Äntligen? Chromecast är ju en riktigt trevlig manick, men om man vill ha något mer än att bara strömma till så finns det nu ett trevligt alternativ i Chromecast med Google TV. Eller den har funnits sedan oktober 2020, men nu finns den officiellt i Sverige i Googles egna butik.

ESA ska testa att samla in rymdskrot 2024

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:30

Så att vi får lite ordning och reda i rymden i framtiden Den europeiska rymdorganisationen ESA fortsätter att försöka hitta lösningar för att rensa bort uttjänta satelliter från jordens omloppsbana. Nu har ESA inlett ett samarbete med rymdinternet-operatören OneWeb och rymdföretaget Astroscale som förhoppningsvis kan resultera i ett system för att ta hand om rymdskrot. Tanken bakom ESA:s senaste projekt är att Astroscales farkost ELSA-M ska skickas upp till rymden 2024 och där testa att fånga in uttjänta satelliter.

Pixel 7-prototyp dyker upp på eBay

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:00

Den redan annonserade telefonen släpps egentligen i höst Bara veckor efter att någon från Google lämnat kvar en Pixel Watch på en restaurang dyker nu ännu en av företagets ej släppta enheter upp i det vilda, denna gång Pixel 7 som egentligen inte ska släppas förrän i höst. Telefonen lades upp på eBay för försäljning och i den nu borttagna annonsen skrev säljaren att Pixel 7-prototypen körde Android 13, med 128 GB lagring och 8 GB RAM. Utropspriset låg på 450 dollar.

Snubbar sätter larvfötter på en Tesla

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:45

Vill Elon åka med? Tesla Model 3 är ju inte direkt någon terrängbil, men det går ju att ändra på. Grabbarna på den tyska kanalen The Real Life Guys byggde helt enkelt på larvfötter på en Model 3 och det gör den nog redo för skogen.

Nu kan du få andnöd i den virtuella verkligheten

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:30

Forskare tar fram VR-tillbehör som kan kväva dig Forskare på Salzburg University of Applied Sciences har utvecklat ett tillbehör till kommersiella VR-headset som kan både kan övervaka en VR-användares andning och styra lufttillförseln till användaren. Forskarna kallar sin lilla kvävnings-manick för "AirRes Mask" och tänker sig primärt två syften där denna kan användas. Dels säger man att AirRes Mask kan användas för att kontrollera en persons andning.

Långa Land Rover Defender är här

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:00

Har plats för åtta Den som vill trycka in lite fler passagerare i sin Defender kan nu glädjas åt att 90 och 110 får sällskap av versionen 130. Den är 34 centimeter längre, har en tredje sätesrad och plats för upp till åtta personer. När alla stolar är uppfällda är bagagerummet minimalt men fäller man andra och tredje raden sväljer utrymmet rejält med prylar.

Trailer för Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:30

Dokumentärserie om näthat som lett till våldsamma konsekvenser Här är trailern för en kommande dokumentärserie på Netflix där man dokumenterat vad som kan hända när digitalt hat och hot leder till våld och annat även utanför den virtuella världen. Serien heter Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet och handlar om tre specifika fall där trakasserier på nätet lett till så kallad swatting och andra otrevligheter för några drabbade. Bakom den nya serien står Brian Knappenberger som tidigare bland annat gjort We Are Legion, som handlar om hacktivistgruppen Anonymous, och The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz, en dokumentär som handlar om programmeraren och hacktivisten Aaron Swartz som begick självmord efter det att han anklagats för datorintrång mot det digitala biblioteket JSTOR.

EU inför sanktioner mot rysk olja

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:00

Med en del undantag Sent igår kväll kom EU-länderna överens om att införa sanktioner mot köp av olja från Ryssland. Stoppet av rysk olja blir en del i det sjätte sanktionspaket som införs från EU mot Ryssland. Det kommer dock att bli en del undantag i oljestoppet från Ryssland.

Humble Bee Bio vill fixa bioplast från djurriket

Feber.se - 30 May 22 kl. 21:00

Bin duger till mer än att bara pollinera blommor Det Nya Zeeländska företaget Humble Bee Bio har utvecklat teknik för att skapa en slags bioplast som efterliknar den som en speciell bi-arten producerar. Det handlar om en sorts citronbin som inte kan producera honung men för att kompensera det kan de spinna en slags bioplast där de kan lägga sina larver. Humble Bee Bios CTO Ryan Graves säger till TechCrunch: "It’s resistant to acids and bases.

Ransomwaret GoodWill kräver att drabbade gör goda gärningar

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:30

Låser filerna på datorn tills användaren donerat till fattiga och sjuka Säkerhetsföretaget CloudSEK har analyserat ett nytt ransomware som, till skillnad från de flesta andra ransomware, inte verkar vara framtaget för att berika kriminella. Ransomwaret kallas för "GoodWill" och låser filerna på en användares dator tills den drabbade donerat tillräckligt med pengar eller annat till fattiga och sjuka. Mer specifikt föreslås det att den drabbade ska donera kläder till fattiga, ta med fattiga barn till Pizza Hut samt donera pengar till fattiga som behöver läkarvård.

Candela presenterar ännu en ny elbåt

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:00

Det här är P-8 Voyager Den svenska elbåtstillverkaren Candela har nu visat upp sin nya modell P-8 Voyager i Venedig. Det är en bärplansbåt med plats för upp till sex passagerare och två kaptener. Den svävar fram över vattnet och lämnar bara en väldigt liten svallvåg efter sig.

Snubbe lurar turister som anländer till Gatwick i London

Feber.se - 30 May 22 kl. 19:30

"Welcome to Luton" Det finns flygplatser som kan vara ganska härliga, sen finns det också flygplatser som man verkligen inte vill vistas på. I videon ovan från Max Fosh sätter han upp en skylt vid flygplatsen Gatwick i London som säger "Welcome to Luton". Luton är inte bara den lägst betygsatta flygplatsen nära London, den ligger också en bra bit bort.