Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Freedomtravel

Läser folk bloggar 2019 – om svenskar och internet

Freedomtravel - 24 Oct 19 kl. 06:00

Ã…rets upplaga av rapporten “Svenskarna och internet” är intressant läsning. De flesta svenskar tycker att digitaliseringen underlättar livet, medan nÃ¥gra tycker att den krÃ¥nglar till tillvaron. Men vad har egentligen hänt med användandet av sociala medier? Och läser folk bloggar 2019? Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Färre svenskar åkte till fjällen under sportlovet

Feber.se - 16 Mar 23 kl. 07:30

Skid också På sportlovet brukar det vara många svenskar som tar sig till fjällen och åker skidor, snowboard, stjärtlapp och sopsäck. I år var det dock färre som gjorde det jämfört med förra året. Resorna från Stockholm, Västra Götaland och Skåne till Åre, Härjedalen och Sälen minskade under vecka 7,8 och 9.

Svenskar lyssnar mest på podd

Feber.se - 09 Mar 23 kl. 18:00

I hela världen Igår höll Spotify ett litet event och det var några saker som kom fram om svenskarnas och vår kärlek till podden. Tydligen så lyssnar hälften av alla svenskar regelbundet på poddar och vi lyssnar tydligen mest i världen, i alla fall på Spotify. Det ska finnas 10.

Vilken webbläsare för Android använder du mest?

Swedroid.se - Allt om Google Android - 03 Mar 23 kl. 12:14

Senast vi frågade efter webbläsare var sommaren 2019. Vid den tidpunkten svarade 63 procent att deras primära webbläsare för Android var Chrome. Den näst mest populära webbläsaren var Firefox med en andel på 11 procent, tätt följd av Samsung Internet med 10 procent.

Internet Explorer försvinner från Windows 10

Feber.se - 15 Feb 23 kl. 14:30

Äntligen? Nu är det dags för Microsoft att ta bort den gamla webbläsaren Internet Explorer helt och hållet från Windows 10. Trots att Internet Explorer aldrig var Windows 10:s primära webbläsare har IE11 fortsatt att vara tillgänglig på de flesta versioner av Windows 10.

Så nätdejtar vi svenskar

Feber.se - 14 Feb 23 kl. 07:45

Gör du? I dag är det alla hjärtans dag och då har Internetstiftelsen tittat lite närmare på hur vi nätdejtar. Av de som är singlar nätdejtar var fjärde singel, lägre än jag trodde.

OnePlus 7-serien har fått sista uppdateringen

Swedroid.se - Allt om Google Android - 09 Jan 23 kl. 19:53

De fyra telefonerna i OnePlus 7-serien från 2019 har nu fått sina sista uppdateringar, enligt inlägg i företagets forum. OnePlus skriver att detta är sista släppet enligt underhållningsschemat. Uppdateringarna för OnePlus 7, 7 Pro, 7T och 7T Pro har alla samma changelog.

Teaser för Ägd av Danny

Feber.se - 30 Nov 22 kl. 10:00

Kändis prankar kändis Ni vet när det för tio år sedan eller så var väldigt populärt med såna där roliga pranks på internet? Man kunde göra vad man ville i princip men sedan direkt ursäkta sig med att det hela var ett prank (skämt). Jätteskojsigt.

Professor förklarar internet

Feber.se - 24 Nov 22 kl. 13:30

I fem olika svårighetsgrader I den senaste videon i Wireds serie där olika experter får förklara någonting inom sitt område gästas de av Jim Kurose, som är professor på University of Massachusetts Amherst. Han förklarar i videon ovan internet för fem olika personer, med fem olika svårighetsgrader: för ett barn, en tonåring, en högskolestudent, en doktorand och en expert. Läs vidare och kommentera: https://feber.

Badalona.

Barcelona - Stockholm - 10 Sep 11 kl. 23:34

Jag försöker styra upp situationen... ser det ut som. Volleyboll på playan i Badalona.

Internet har fått en ny nyckelbärare

Feber.se - 05 Nov 22 kl. 12:30

Anne-Marie Eklund Löwinder lämnar över sin nyckel till Pia Gruvö En av de 14 nycklarna till internet har bytt ägare. Den nya ägaren är Pia Gruvö som till vardags är kryptostrateg vid Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. Hon tog över nyckeln från internetpionjären Anne-Marie Eklund Löwinder under en ceremoni strax utanför Washington D.


Fler inlägg från Freedomtravel

En resa till Baltikum och Polen sommaren 2018

Freedomtravel - 01 Jun 23 kl. 06:00

Gästskribenter: Minna och Kaj Avrin Här berättar vi om vår resa till Baltikum och Polen. Under resan upplevde vi historia, traditioner, storstäder och ljuvliga sandstränder. Haapsalu Vi tog Tallink från Stockholm till Tallinn 22/6.

Att vandra till Slåttdalsskrevan i Höga kusten

Freedomtravel - 31 May 23 kl. 06:00

Hur är det att vandra till Slåttdalsskrevan i Höga kusten? Vi vandrade nyligen till denna spektakulära plats och vi blev några av de sista att gå igenom skrevan. Nu är passagen stängd av säkerhetsskäl, men man kan fortfarande vandra till Slåttdalsskrevan och se de dramatiska formerna.

Tips för en romantisk sommarsemester

Freedomtravel - 30 May 23 kl. 06:00

Idag presenterar vi en gästartikel Nu står sommar och semestertid inför dörren och vad passar då bättre än att boka in en romantisk semester tillsammans med sin kärlek? Att åka bort och bara rå om varandra i kärlekens tecken kan nämligen få en att känna sig sådär härligt nykär igen. Men hur gör man egentligen […] Inlägget Tips för en romantisk sommarsemester dök först upp på FREEDOMtravel - Resemagasin med massor av resmål och inspiration.

Billiga länder, sommarevenemang och jubileumsvagn

Freedomtravel - 29 May 23 kl. 06:00

Då var det måndag igen, vilket betyder att vi i korthet listar veckans nyheter från rese-, turism- och campingbranschen. By the way, gillar du våra måndagsnyheter? Är det någon sorts nyheter du skulle vilja ha mer eller mindre av?

Axmar Brygga – ställplats, restaurang och bruk

Freedomtravel - 28 May 23 kl. 06:00

Axmar Brygga är en härlig havsrestaurang – med en mycket populär ställplats för husbilar – som ligger vackert vid ostkusten, strax intill det historiska Axmar bruk. Här är fantastiskt fint att göra ett stopp på vägen genom Sverige. Axmar Brygga Havskrog Axmar Brygga Havskrog har verkligen lyckats skapa en attraktiv plats.

Ögruppen Sporaderna – allt du vill ha är grekland!

Freedomtravel - 27 May 23 kl. 06:00

Idag presenterar vi en gästartikel av Visit Greece Skiathos Skiathos, den mest kosmopolitiska ön i norra Sporaderna, är verkligen ett paradis på jorden, med frodiga tallskogar och kristallklart azurblått vatten. Trots att turismen växt snabbt under de senaste decennierna är ön fortfarande pittoresk och orörd, med mer än 60 fantastiska stränder. Den mest kända är […] Inlägget Ögruppen Sporaderna – allt du vill ha är grekland!

Att upptäcka norra Sverige – vi börjar i Höga kusten

Freedomtravel - 26 May 23 kl. 06:00

Norra Sverige är lite av en vit fläck på kartan för oss. Det är klart att vi varit en del i norra Sverige under åren, men ändå relativt lite. Nu är det dags att ändra på det.

Att göra i Nora – 12 tips till trästaden i Bergslagen

Freedomtravel - 25 May 23 kl. 06:00

Vad kan man göra i Nora? Denna charmiga lilla trästad, som ligger fint vid Norasjön i Bergslagen, bjuder på allt från tåg och trähus till glass och mordvandringar. Vi har samlat våra bästa tips på upplevelser och sevärdheter i Nora.

Tant Anna och den stora kärleken – att resa ensam i Afrika

Freedomtravel - 24 May 23 kl. 06:00

Gästskribent: Anna Nilsson Spets Afrika är min plats på jorden, där är jag hemma. Rytmen, värmen, färgerna och dofterna. Jag har testat Latinamerika, jag har varit i olika länder i Asien och Mellanöstern, jag bor mitt i Europa, men Afrika är sedan 1980 dit jag alltid återvänder.

Att göra i Hjo – 12 tips till trästaden vid Vättern

Freedomtravel - 23 May 23 kl. 06:00

Vad kan man göra i Hjo? Denna fina lilla trästad vid Vättern är en riktig pärla med vackra trävillor, ångbåtsturer och glass i stora lass. Vi har nu samlat våra bästa tips på upplevelser och sevärdheter i Hjo.

Roadtrips, sandskulpturer och populära ställplatser

Freedomtravel - 22 May 23 kl. 06:00

Då var det måndag igen! Vi befinner oss på husbilsresa i Sverige, men det hindrar oss förstås inte från att publicera resenyheter här på måndagar. Samtidigt passar vi på att önska alla läsare en fin vecka!

Tant Anna i franskt blåsväder vid Opalkusten

Freedomtravel - 21 May 23 kl. 06:00

Gästskribent: Anna Nilsson Spets Trots att jag bor ett stenkast från franska gränsen så är Frankrike ett land jag varit i alldeles för lite, törs knappt tala om att jag inte varit i Paris ännu. Nåväl, ett par dagar på Opalkusten är inte helt fel och utanför turistsäsongen är det oerhört lugnt. Precis som belgiska […] Inlägget Tant Anna i franskt blåsväder vid Opalkusten dök först upp på FREEDOMtravel - Resemagasin med massor av resmål och inspiration.

Att göra i Eksjö – 11 tips till trästaden i Småland

Freedomtravel - 20 May 23 kl. 06:00

Vad kan man göra i Eksjö? Denna småländska stad, som brukar kallas ”den unika trästaden” bjuder på charmiga miljöer, mysiga fik och massor av historia. Vi har vi nu samlat våra bästa tips på upplevelser och sevärdheter i Eksjö.

På husbilsäventyr genom Sverige

Freedomtravel - 19 May 23 kl. 06:00

Just nu befinner vi oss på husbilsäventyr genom Sverige. Vi har gjort en runda som tagit oss söderut mot Småland, och sedan fått oss att vända norrut längs med Vättern. Stockholm – Mariefred – Småland Årets husbilsresa startade som vanligt i Stockholm.

Vad äter man i Filippinerna? – 15 filippinska specialiteter

Freedomtravel - 18 May 23 kl. 06:00

Vad äter man i Filippinerna? Vi har spenderat tre månader, på 30 olika öar, i Filippinerna. Här har vi samlat våra erfarenheter om filippinsk mat, samt om specialiteter, efterrätter och drycker.