Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Läst i september - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Bokbloggar

Läst i september

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 10:50

”The Essential Dykes to Watch Out For av Alison Bechdel Samling med Alison Bechdels klassiska tecknade serie. Efter solen av Jonas Eika Märklig dansk novellsamling. Raskrigaren: Seriemördaren Peter Mangs av Mattias Gardell Bokcirkelbok. Queen of the Ring: Wrestling Drawings av Jaime Hernandez 1980 – 2020 Teckningar av kvinnliga wrestlingsbrottare. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Läst september

Bokbloggar - 29 Sep 21 kl. 15:36

”Frihetens pris är okänt , Anna,Lena Laurén. Bibliotekslån Drönarhjärta , Lars Wilderäng. Bibliotekslån Blå villan , Eva Frantz.

Måste bara visa er igen

Bokbloggar - 29 Sep 21 kl. 09:27

”Jag lägger upp fina recensioner och fina bilder. Först ut är My Loved Books: My Loved Books ”Spegeln i rummet utanför” av Stina Nilsson Bassell Omtumlande, stark och mörk. En Bitvis hjärtskärande berättelse  Antal sidor: 361 Förlag : Tallbergs Förlag Läst format: Kartonnage Finns i följande format: Kartonnage Poäng:  5 av 5 Det här är den andra boken som jag läst av författaren och även fast jag gillade ”I mjölnarens spår” (som jag mer än gärna rekommenderar) så är den här boken ett strå vassare enligt mig!

Månadens tema: Spökryttarna från Ordebec av Fred Vargas

Bokbloggar - 27 Sep 21 kl. 16:46

”Jag har läst ytterligare en deckare till Månadens tema i september. Spökryttarna från Ordebec är den sjätte boken i Fred Vargas serie om kommissarie Jean,Baptiste Adamsberg vid Paris kriminalrotel. Den här gången blir Adamsberg uppsökt av en kvinna från Normandie som hävdar att hennes dotter sett de så kallade spökryttarna, en grupp levande döda som enligt legenden förebådar ond bråd död.

Kort-kort: March Comes in Like a Lion

Bokbloggar - 27 Sep 21 kl. 15:29

”Senaste månaderna har jag läst mängder med manga. Så många faktiskt att jag inte tror att jag kan skriva längre texter om dem allihopa, och därför kommer det bli en drös korta recensioner den närmaste veckan. Interfolierat med någon längre text, för de serier som kräver det.

Augustprisprojektet – vad gav det?

Bokbloggar - 27 Sep 21 kl. 07:19

”Detta är alltså de åtta Augustprisvinnare som jag inte hade läst. Det blev ett bra projekt att läsa dem. Största läsglädjen gav Tecknens Rike och Osebol.

Bokparet 2021-09-23 20:30:01

Bokbloggar - 23 Sep 21 kl. 20:30

”Överlevarna av Alex Schulman Efter att förra året ha läst Bränn alla mina brev av Alex Schulman så kändes det självklart för mig att köpa Överlevarna. Har man inte läst Bränn alla mina brev så är det ett riktigt bra lästips. Överlevarna är en annorlunda skriven bok där man får följa ett familjedrama i både nutid och dåtid.

UIf Nilsson (1948-2021)

Bokbloggar - 23 Sep 21 kl. 09:23

”Det ligger en bok på mitt skivbord. Den här legat här till vänster om mig sen boken kom 2019. Jag kunde inte förflytta den.

Barabbas av Pär Lagerkvist

Bokbloggar - 23 Sep 21 kl. 11:53

”Titel: Barabbas Författare: Pär Lagerkvist Förlag: Albert Bonniers Förlag (1951) Antal sidor: 206 Barabbas av nobelpristagaren och akademiledamoten Pär Lagerkvist har jag läst tidigare, men ville nu läsa om den. (Min utgåva är den första, men bilden här bredvid är från en senare utgåva.) Att jag läst om den beror på att jag anser att detta är en av de allra bästa som skrivits av en svensk författare.

Hett i hyllan #124 – Pesten

Bokbloggar - 23 Sep 21 kl. 07:17

”Nu har jag kommit till C i bokhyllan och där står en bok som jag borde ha läst för länge sedan, kan man tycka. Men det har jag inte. Av Albert Camus har jag bara läst Främlingen.

mina nordiska favoriter – kulturfråga

Bokbloggar - 22 Sep 21 kl. 09:51

”Hanne Ørstaviks böcker gillar jag, lite tuffare. Suzanne Brøgger har jag läst flera decennier. Sofi Oksanen skriver viktiga böcker och gör bra research, hon har besökt Göteborg flera gånger, talar finska och engelska, hon kan inte svenska.


Fler inlägg från Bokbloggar

Hett i hyllan vecka 39 / 2021

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 14:17

”Så här skriver Monika om Hett i hyllan Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag.

Bokrecension: Till de döda

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 14:01

”Stort tack till Piratförlaget för recensionsexemplaret! TILL DE DÖDA EMMA ÅNGSTRÖM ?????, 4/5 Han ska vara borta i drygt en vecka.

Oväntat fin läsning

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 12:16

”Tre månader har gått sedan Mammas lilla prins kom ut och jag får väl erkänna att jag hoppat på lite mer mediabevakning. Men, på Instagram skriver Annika Lindeberg: ”Mammas lilla prins av Mårten Melin var en oväntat fin läsning. Denna kapitelbok för mellanåldern handlar ovanligt nog om Elvis Presleys barndom, där han är en ensam, fattig, lite udda kille som drömmer om att få sjunga.

Läst i september

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 10:50

”The Essential Dykes to Watch Out For av Alison Bechdel Samling med Alison Bechdels klassiska tecknade serie. Efter solen av Jonas Eika Märklig dansk novellsamling. Raskrigaren: Seriemördaren Peter Mangs av Mattias Gardell Bokcirkelbok.

Kort-kort: Dick Fight Island

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 10:24

”Alltså, ibland förstår jag inte varför jag satt upp en serie på min lista över serier jag borde kolla in. Jag läser någonting om en serie och tycker av någon anledning den låter intressant, lägger till den i listan, och sen glömmer jag prompt bort varför den finns där. När jag sedan till slut läser serien förundras jag över hur den hamnade där en gång i tiden.

Bokmässan 2021: Yttrandefrihetstorget och demokratiseminarium

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 10:01

”Demokrati var ett av bokmässans stora teman 2021 och jag bevakade det ganska så flitigt eftersom jag var där för Tidningen Nu , som är en politisk tidning och vars läsare inte sällan är otroligt intresserade av demokrati, och yttrandefrihetsfrågor. Jag träffade Simona Mohamsson och besökte seminariet med henne om situationen i Hongkong och det kommer en större artikel om det senare. Först måste jag bara säga att Yttrandefrihetstorget, där många av demokratiseminarierna ägde rum, var ett digitalt torg.

gör snart som Jane Austen

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 09:08

”hittade en liten fin Encyclopedia of Needlework (fully illustrated 1930) by Therese de Dillmont. This handsome hardback contains the full text and all 890 illustrations. The chapters are Sewing, Mending, Single and Cut Open Work, Net and Damask Stitches, White Embroidery, Flat and Gold Stitch Embroidery, Tapestry and Line Embroidery, Knitting, Crochet, Tatting, Netting, Irish Lace, Laces of Different Kinds, Miscellaneous Fancy Work, and Practical Directions.

Bokrecension – Vilda barn

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 09:00

”Författare : Maria Borda Förlag : Domeratzky Utgivningsår : 2020 Antal sidor : 209 Handling Vilda barn är berättelsen om föräldracoachen Maria Bordas egen resa som förälder. Det är en inspirerande samling texter om livet med barn, amning och närhet utifrån såväl vetenskapliga som personliga perspektiv. Texterna är till största del hämtade från Bordas blogg Vilda barn som drevs mellan 2009,2014, men boken innehåller också nyare material och ett bonuskapitel med recept och pyssel.

Monday´s Not Coming av Tiffany D. Jackson

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 09:00

”Originaltitel: Monday´s Not Coming Sidor: 435 (Häftad) Ålder: Unga vuxna ”Monday Charles is missing, and only Claudia seems to notice. Claudia and Monday have always been inseparable , more sisters than friends. So when Monday doesn’t turn up for the first day of school, Claudia’s worried.

Den mänskliga apans uppgång och fall av Jared Diamond

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 08:55

”Hur har vi utvecklats genom evolutionen och varför? Hur lika är vi egentligen våra närmaste släktingar och vad är det som har gjort att vi utvecklats åt olika håll? Sexualitet, redskap, språket och domesticeringen av djur.

Mer om bibliotek som slopar avgifter för försenade böcker

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 08:45

”BookRiot Times Are Changing: Covid,19 and Library Late Fees And yet, as Sabrina Unrein states in the opening of her report, “ Overdue Fines: Advantages, Disadvantages, and How Eliminating Them Can Benefit Public Libraries ,” libraries have traditionally also had an aspect of public shame associated with them. After all, what happens when you speak too loudly in the library? Or when you return your books late?

Klas Östergren — Två pistoler

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 08:00

”Klas Östergren , inläst av författaren själv 8 h 34 min. Bokförlaget Polaris 2021 (2021) Efter tungviktaren Renegater (2020) och vad som nog får anses vara avslutningen på berättelsen om bröderna Morgan (men man vet aldrig!) begav sig Klas Östergren (f.

Pestön — en riktigt bra tvåa

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 07:42

”Marie Hermanson låter oss återse polisen Nils Gunnarsson i boken Pestön som inleds med att en död man hittas i en kåkstad byggd på pålar vid Säveån. Han verkar inte tillhöra några av de så kallade vrakarna som bor i området och när Gunnarsson söker efter mannens identitet tar sökandet oväntade och ibland farliga vägar. Det har hunnit bli 1925 och sedan Den stora utställningen har Ellen träffat en fästman och gått hushållsskola.

Hett i hyllan #125 – I sanningens tjänst

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 07:06

”I sanningens tjänst handlar om Ned, en erfaren brittisk agent, som undervisar underrättelsetjänstens unga rekryter. På avslutningskvällen bjuder han in sin före detta chef, George Smiley, att föreläsa. Smiley ställer allt på sin spets och får Ned att återuppleva det förflutna.

Rouge Protocol, Martha Wells

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 07:04

”Titel : Rogue Protocol Serie: The Murderbot Diaries #3 Författare: Martha Wells U tgivningsår: 2018 Förlag: Recorded books, Inc Sidor/tid: 3 timmar 46 minuter Genre: SciFi Språk: Engelska Ljudbok Inläsare: Kevin R. Free Handling: SciFi’s favourite antisocial A.I.