Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Birgitta Höglund's Mat

LCHF-Camp med Anna Hallén på Gran Canaria

Birgitta Höglund's Mat - 07 Feb 12 kl. 13:45

En väg till ett nytt liv Dagens inlägg blir ett reklaminlägg i repris, vill påminna om att än finns chansen kvar att följa med på ditt livs resa till Gran Canaria. Nämligen LCHF-camp på Gran Canaria med Anna Hallén och Gran Canaria Experten. Som den minnesgode läsaren kanske kommer ihåg, så var jag i maj iväg på en Zumbaresa med Anna till nämnda ö. Efter den resan har jag dels fått erbjudande om att hålla en Tapaskurs på nästa års resa, men även fått förfrågan om jag kan ta hand om meny- och receptplanering till ett LCHF-camp. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Anna Anka ber om ursäkt i ett öppet brev!

Posh24.se - Sveriges största kändissajt - Igår: 08:34

Efter att Anna Anka gick till attack mot Elena Belle och kallade henne hora i ”Svenska Hollywoodfruar” blev tittarna rasande!

Anna Anka ber om ursäkt i öppet brev

Nyhetspressen - i förrgår: 22:06

Många tv-tittare har reagerat efter Anna Ankas vredesutbrott i veckans avsnitt av ”Svenska Hollywoodfruar”, där hon går till attack mot kollegan Elena Belle.I ett öppet brev ber Anna Anka nu om ursäkt – och menar att hon är öppen för att få hjälp med att hantera sin ilska.”Den här gången gick jag och bråken för långt”, skriver Anna Anka..

Hallå där: Ida Jessen

Bokbloggar - 06 Oct 18 kl. 16:56

Anna Anka avslöjar sex- hemligheten med yngre David

Nyhetspressen - 06 Oct 18 kl. 06:00

Det finns flera fördelar med att ha en yngre pojkvän enligt Anna Anka. En av dem är att sexlivet är utöver det vanliga. – Sexet är fantastiskt.

Anna Holmlund: ”Det betyder jättemycket”

Nyhetspressen - 22 Aug 18 kl. 21:12

Under onsdagskvällen invigdes ”Kallaspåret” på Södra berget i Sundsvall.Skidstjärnan Charlotte Kalla gjorde det tillsammans med Anna Holmlund.– Det betyder jättemycket, jag kommer vara här ofta, säger Holmlund till Sveriges radio.

Klubbarnas fina gest för Anna Holmlund

Nyhetspressen - 22 Aug 18 kl. 09:06

Östersunds FK och Gif Sundsvall sluter upp kring ett gemensamt mål.Klubbarna ska samla in minst 100 000 kronor till skidåkaren Anna Holmlunds rehabilitering. .

Annas katt sköts med hagelgevär

Nyhetspressen - 15 Aug 18 kl. 16:35

Dan och Anna Olssons älskade katt Zingo jamade utanför dörren mitt i natten.– Han orkade inte öppna kattluckan själv. Ena benet hängde löst och han hade ett stort sår fullt av fluglarver, säger Anna.

NHL-proffs tillbaka på hemmaisen: ”Det kanske finns en framtidsstjärna här”

Nyhetspressen - 08 Aug 18 kl. 17:20

Ett meriterat gäng besöker Jonstorp hockey summer camp..


Fler inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Kycklingbröst med smörsås på paprika och oliver

Birgitta Höglund's Mat - Igår: 09:50

Smakrik kyckling Frysta kycklingbröst är oftast behandlade med insprutad saltlösning, för att göra köttet mört. Ska du bjuda på en riktigt god kycklingrätt, så rekommenderar jag att du köper en ekologisk hel, färsk kyckling och skär ut brösten. Då får du dessutom med det goda och nyttiga skinnet med på köpet, det är ju oftast borttaget idag.

Glutenfria nötchokladkakor

Birgitta Höglund's Mat - 14 Oct 18 kl. 07:00

Nötchokladkakor från Gammaldags husmanskost på nytt sätt Foto Mikael Eriksson En lite nyttigare kaka Glutenfri bakning med få kolhydrater lockar väldigt många läsare, då fler och fler märker att de mår bättre utan mjöl- och sockerstinna bakverk. När jag och Annika Dahlqvist skulle skriva Gammaldags husmanskost på nytt sätt bestämde vi oss för att använda en liten mängd honung som smaksättning och krydda i bakverken, istället för konstgjord sötning. Personligen tycker jag inte om smaken på de flesta sötningsmedel och vi vet ju heller inte vilka hälsoeffekter de har på sikt.

Kålpudding med lingonsky från Diabeteskokboken för män

Birgitta Höglund's Mat - 10 Oct 18 kl. 07:00

Kålpudding med lingonskyFoto Mikael Eriksson Kokboksrecept Idag får du ett av recepten jag skapade till Diabeteskokboken för män, som jag skrev tillsammans med Lars-Erik Litsfeldt förra året. Recepten passar förstås lika bra till kvinnor som uppskattar min form av traditionell husmanskost tillagad på lågkolhydratvis. Du kan variera smaksättningen av kålpuddingen med hackade, soltorkade tomater, skivade oliver, oregano och med smulad fetaost istället för keso.

Vykort från Kreta

Birgitta Höglund's Mat - 06 Oct 18 kl. 16:22

Njutbar hälsoresa Här kommer en liten hälsning från den lilla fiskebyn Makrigialos på Kretas sydostkust. Jag och Therese Renåker har nu varit här i 2 dagar tillsammans med våra glada, intresserade och engagerade deltagare i höstens första grupp. Vi har båda tidigare deltagit i flera resor med fokus på maten och hälsan, så vi bestämde oss för att sätta ihop just en sån resa som vi själv skulle vilja åka på.

Fiskgryta med aioli

Birgitta Höglund's Mat - 04 Oct 18 kl. 07:00

På väg till värmen Idag får du ett snabblagat, enkelt och gott recept på fiskgryta. Jag sitter just nu på ett flyg på väg till Kreta, för andra året i rad arrangerar jag där tillsammans med Therese Renåker njutbara hälsoresor eller som vi kallar det, Harmoniresor. Följ mig gärna på Instagram så får du se lite bilder från resan, jag ska försöka hinna lägga in nåt inlägg här också mellan varven.

Glutenfritt formbröd med zucchini och Höstmarknad på Skansen

Birgitta Höglund's Mat - 02 Oct 18 kl. 09:16

Skördetid Jag har fått en del frågor från läsare som undrar vad de ska göra av all zucchini som frodas i grönsakslanden, så idag får du tips på hur du gör ett riktigt saftigt formbröd med den goda grönsaken. Har du inget eget grönsaksland så är zucchinin billig just nu, så passa på att baka bröd och frys in till vintern. För att få ett sånt här bröd riktigt gott är konsten att man gräddar det lite längre tid och på lite lägre temperatur i ugnen.

Guldmjölk och gurkmejapasta från nya Paleokokboken Ren & naturlig mat

Birgitta Höglund's Mat - 30 Sep 18 kl. 07:00

Efterlängtad kokbok Om du, liksom jag, uppskattar riktigt bra mat, missa då inte Jenny och Magnus Anderssons debut i kokboksvärlden. Kokboken heter ”Ren & naturlig mat”, något som också kännetecknar deras mycket populära blogg Under vårt tak. Boken inleds med berättelsen om hur Magnus som svårt sjuk i IBS till slut hittade lösningen på sina hälsoproblem med hjälp av maten.

Äggröra med tomat och basilika till brunch

Birgitta Höglund's Mat - 29 Sep 18 kl. 07:00

Glada och goda ägg från Tullus Lantliv i Jämtland Lördagsbrunch Idag får du tips på en riktigt krämig äggröra som passar fint till brunch, tillsammans med rökt fläsk, renstek eller fisk. Vi har den senaste tiden ätit äggröra till frukost i lite olika former varje dag, nu när det blivit kallare så märks det att vi behöver mer av både fett och protein. Jag får lite mer besvär av min Fibromyalgi på hösten när kylan och fukten kommer krypande, äter jag då mer energirik mat så mår kroppen mycket bättre.

Artikel om min fibromyalgi i SvD och köttfärslimpa med champinjonsås

Birgitta Höglund's Mat - 28 Sep 18 kl. 07:00

På ålderns höst Det är namnet på en bilaga som följde med i Svenska Dagbladet i onsdags, där jag medverkar i en intervju om min hälsoresa med glutenfri lågkolhydratkost, typ LCHF/Paleo. Jag blev kontaktad av Sanna Fahlén på Mediaplanet i somras, hon hade läst här på bloggen om mina hälsoförbättringar och ville att jag skulle vara med i tidningen för att inspirera andra. Eftersom jag blivit så otroligt mycket bättre i min hälsa sen jag la om kosten för 9 år sen, så vill jag ju gärna sprida det här så många fler kan bli hjälpta.

Krämig svampsoppa med baconströssel

Birgitta Höglund's Mat - 27 Sep 18 kl. 07:00

Svamptider Nu finns det möjlighet att hämta mängder av god mat alldeles gratis ute i skogen. Så passa på att ta med en korg på skogspromenaden, så får du både motion och middagsmat på en och samma gång. Den här soppan har blivit en av mina favoriter, jag varierar den med olika sorters svamp och örter, för en lite mildare variant kan du ta purjolök.

Brynt vitlökssmör och lite tankar kring smör

Birgitta Höglund's Mat - 25 Sep 18 kl. 07:00

Revbensspjäll av lamm med brynt vitlökssmör För ännu godare mat Nu när vi börjar gå mot kyligare tider så äter jag mer smör igen till min mat, till skillnad mot sommarmaten som bestått mycket av sallader med olika röror och olivoljedressingar. Gott det med, men jag känner att jag inte får riktigt lika mycket energi av det, så nu är det fetare mat som gäller under vinterhalvåret. Smöret gör mig inte bara mer mätt och belåten, det gör även att maten smakar så mycket godare.

Glutenfria frökakor med kardemumma

Birgitta Höglund's Mat - 23 Sep 18 kl. 07:00

En kaka till kaffet Idag får du tips på en riktigt lättbakad kaka med härlig smak av kardemumma. Det är inte ofta jag bakar numer, men ibland smakar det gott med något litet till kaffet. Vi blir fler och fler som äter glutenfritt, vill du prova fler av mina kakrecept så hittar du några favoriter i Gammaldags husmanskost på nytt sätt.

Kyckling i ugn

Birgitta Höglund's Mat - 21 Sep 18 kl. 11:08

Ugnsstekt kyckling med coleslaw Fredagskyckling Idag får du ett av mina mest eftersökta recept här på bloggen, nu i en nyare tappning. Min ugnsstekta kyckling är väldigt populär, den blir så saftig och god när man steker den länge i ugnen på låg temperatur. Här har jag kryddat den lite mer som butikernas grillade kyckling, med rökt paprika och vitlök.