Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Laddar du din telefon trådlöst? - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android

Laddar du din telefon trådlöst?

Swedroid.se - Allt om Google Android - 28 May 22 kl. 16:37

Trådlös laddning är numera en standardfunktion i toppmodeller. Qi-laddning fick ett ännu större genomslag när Iphones började stödja tekniken, genom Iphone 8 och Iphone X år 2017. De trådlösa laddningshastigheterna har dessutom ökat genom åren, främst genom att kinesiska tillverkare pressat gränserna. Trådlös laddning blev tidigt populärt i Swedroids community, som snabbt anammar ny teknik. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Marques Brownlee snackar iPhone och USB-C

Feber.se - 03 Nov 22 kl. 08:00

Har Apple verkligen bekräftat USB-C för iPhone? I slutet av oktober bekräftade Apple mer eller mindre att de måste byta från Lightning-porten, efter en ny EU-lag som tvingar bland annat mobiltelefoner att använda USB-C. Men det finns en viktig detalj, om enheten inte har en port alls, och istället endast går att ladda trådlöst, så krävs det ingen USB-C-port.

Focal släpper hörlurarna Bathys

Feber.se - 06 Oct 22 kl. 11:00

HiFi-lurar med brusreducering och Bluetooth HiFi-märket Focal släpper nu ett par trådlösa over-ear-hörlurar med aktiv brusreducering, som ska leva upp till företagets höga ljudstandard. Bathys heter hörlurarna och de ska erbjuda aktiv brusreducering i olika nivåer, samt et transparensläge. De inkluderar också en 24-bitars USB DAC när trådlöst inte duger.

iPad mini-skal ger Apples minsting trådlös laddning

Feber.se - 30 May 22 kl. 16:45

Men täcker USB-C-porten Om du alltid velat kunna ladda din sjätte generationens iPad mini trådlöst finns nu tillbehöret för dig, MagEZ Case Pro erbjuder nämligen trådlös laddning för Apples senaste mini-tablet. Det finns dock ett gäng nackdelar, skalet täcker för det första USB-C-porten på iPad mini vilket innebär att det inte går att ladda från eller använda den så länge skalet sitter på. Det är också oklart hur bra skalet fungerar med Apples MagSafe-laddare.

Apple släpper uppdatering till sitt MagSafe-batteri

Feber.se - 21 Apr 22 kl. 08:00

Kan nu ladda med 7,5 watt istället för 5 watt Apples MagSafe-batteri får nu en väldigt välkommen uppdatering och det är att batteriet nu kan ladda en iPhone trådlöst med 7,5 watt istället för 5 watt medan batteriet inte är inkopplad till ström. Det som skiljer Apples eget MagSafe-batteri från andra företags är att batteriet fungerar som en "riktig" MagSafe-puck och laddar med hela 15 watt när batteriet är inkopplat med Lightning. Många har klagat på att batteriet laddar sakta och att deras telefoner blir överdrivet varma vid användning av batteriet, detta är ingenting jag upplevt personligen sedan jag började använda batteriet i somras, men förhoppningsvis löser denna uppdatering kanske några av klagomålen användare haft.

Google har en ny hemlig app för iOS

Feber.se - 14 Apr 22 kl. 11:00

Så användare kan byta till Android lättare Google har tyst släppt en ny gratisapp för iOS som ska göra det lättare för användare att föra över sin data från en iPhone till en Android. Byt till Android-appen fungerar trådlöst, vilket innebär att du inte behöver ansluta de två telefonerna med en kabel. 9to5Google skriver att appen just nu är olistad i App Store, den ska dock gå att komma åt via denna direktlänk.

Vivo lanserar sin första vikbara telefon

Feber.se - 12 Apr 22 kl. 18:00

X Fold ska klara 300.000 vikningar Vivo har precis annonserat sin första vikbara telefon, X Fold, som har en liknande formfaktor som Samsungs Galaxy Z Fold-serie. Skärmstorleken ligger på 8,03 tum på insidan och 6,53 tum på utsidan.

Dell släpper dockningsstation för dubbla 4K-skärmar

Feber.se - 31 Mar 22 kl. 18:00

Som även kan ladda din telefon trådlöst Dell presenterade ett gäng nya produkter idag varav en var en dockningstation för skärmar som även kan ladda upp en mobiltelefon trådlöst. Med Dual Charge Dock HD22Q blir det möjligt att ansluta två stycken 4K-skärmar till en dator. Dockningstationen är försedd med en anslutning för HDMI 2.

Nu kan en iPhone återställa mjukvaran på en Apple Watch

Feber.se - 15 Mar 22 kl. 12:00

Tidigare har Apple behövt rycka in Bortsett från den lilla serviceporten för Apple är Apple Watch helt portfri, vilket kan skapa problem om något går fel med mjukvaran i klockan och den måste återställas helt och hållet (inte bara radera all data och inställningar). Detta kan till exempel hända om något skulle gå fel under uppdateringsprocessen. Tidigare har användare behövt kontakta Apple för att göra detta, men med iOS 15.

Otterbox släpper batteripaket med MagSafe

Feber.se - 28 Feb 22 kl. 13:45

Billigare och bättre än Apples egna Otterbox har släppt två powerbanks med MagSafe-stöd vilka ser ut att kunna konkurrera gott och väl med Apples eget MagSafe-batteri. Otterbox "Wireless Power Bank for MagSafe" levereras med ett batteri på antingen 5000mAh eller 3000mAh. Förutom att ladda MagSafe-kompatibla grejer kan batteriladdaren även ladda andra trådlösa prylar med stöd för Qi-standarden.

Mophie släpper trådlösa reseladdare med Magsafe

Feber.se - 21 Feb 22 kl. 11:30

Smidigt om du ofta är ute på vift Mophie fortsätter leverera diverse laddtillbehör och den här gången handlar det om trådlösa laddare med Magsafe som passar bra att ta med på resor och andra äventyr. 3-in-1 Travel Charger with MagSafe är en hopvikbar liten tjofräs som har tre laddplattor där du kan ladda din Apple Watch med 5W, iPhone med Magsafe med 15W samt en tredje pryl som också får 5W effekt helt trådlöst. Den andra enheten går under namnet Portable Magnetic Stand och låter dig fästa din iPhone trådlöst.


Fler inlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android

Tips: Använd Google One-appen för att frigöra utrymme

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 10:46

I en undersökning tidigare i november svarade 59 procent att de betalar för utökad Google-lagring. För de som vill få lite extra utrymme över genom att rensa bort överflödigt material kan Google One-appen komma väl till pass. Appen möjliggör ingen helt ny form av rensning men kan förenkla processen.

Säkerhetsbrister i Exynos-chipp har inte åtgärdats

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 10:02

Google har tillkännagivit säkerhetsbrister i telefoner som har Arms grafikdel Mali, vilket inkluderar en mängd Samsung-mobiler och Googles egna smartphones med Tensor. Sökjättens team med säkerhetsanalytiker, Project Zero, uppmärksammade luckorna för Arm i somras. Arm åtgärdade problemet i augusti men enligt Project Zero har tillverkare som Samsung, Xiaomi, Oppo och Google själv inte skickat ut uppdateringar som täpper till luckorna.

Rykte: Samsung Galaxy S23 kan skicka meddelanden via satelliter

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 12:17

En dagsfärsk rapport hävdar att Samsung Galaxy S23-serien kommer erbjuda stöd för att skicka meddelanden via satelliter, i nödfall ifall täckning saknas. Huawei och Apple har implementerat liknande funktionalitet i telefoner som släppts tidigare under hösten, även om finessen bara är tillgänglig i vissa regioner. Uppgiften kommer från Ice Universe som publicerat skärmdumpar från en artikel utan att namnge eller länka till källan (eventuellt ETNews).

Netflix arbetar på storspel för PC, ser spel som viktig del av utbudet

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 10:25

Netflix tillkännagav sin spelsatsning sommaren 2021. Hittills har Netflix bara erbjudit vanliga mobilspel och inte spel som strömmas till prenumeranters tv-apparater. Ett år senare dök det dock upp tecken på att strömmade spel är Netflix mål på sikt.

Nothing kommer snart betatesta Android 13 för Phone 1

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 09:41

Till skillnad mot Essential som släppte uppdateringar i takt med Google för sin första och enda telefon, har Nothing hamnat på efterkälken. Carl Pei hade en något nonchalant inställning till uppdateringar i somras men sa därefter att Android 13 kommer släppas någon gång under första halvan 2023. Nu ska dock en betaversion av Android 13 till sist vara på gång för Phone 1, då Pei skriver att telefonen snart kommer få ett betaprogram.

OnePlus-fans: Är ni fortfarande märket troget?

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 09:21

Få tillverkare av Androidtelefoner har gjort en lika spektakulär resa som OnePlus, som på bara ett par år – och med hjälp av inget annat än smarta gräsrotskampanjer – gick från ingenting till att bli något av en ikon bland de riktigt initierade tekniknördarna med kärlek för Android. OnePlus kombinerade i sina telefoner hårdvara som bitvis var av toppklass med ett mycket attraktivt pris som ingen av de mer etablerade tillverkarna varken kunde eller ville matcha. Även om man som köpare av OnePlus-telefoner fick acceptera en del eftergifter så gjorde OnePlus ett bra jobb med att välja ut vilka komponenter som teknikfantasterna mest av allt ville ha – såsom en kraftfull processor och gott om RAM – och vilka de kunde klara sig utan.

Google Messages kommer låta användare reagera med vilken emoji som helst

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 09:16

När RCS är aktiverat i Google Messages går det att långtrycka på ett meddelande och skicka en reaktion i form av en emoji. Hittills har det bara gått att välja mellan sju förinställda piktogram, men snart kommer det gå att reagera med vilken emoji som helst. Genom att trycka på symbolen med ett plustecken längst till höger i fältet med emojis öppnas hela samlingen.

XDA Developers benchmarkar Snapdragon 8 Gen 2

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 08:10

Tekniksajten XDA Developers har provkört Qualcomms kommande prestandachipp Snapdragon 8 Gen 2. Chippet som efterföljer Snapdragon 8 Gen 1 väntas driva det stora flertalet high-end-telefoner som lanseras under nästa år. För närvarande erbjuder endast Vivo X90 Pro Plus chippet – en telefon som inte kommer att lanseras utanför Kina.

Här är vikbara Honor Magic Vs

Swedroid.se - Allt om Google Android - 23 Nov 22 kl. 10:20

Honor har nyss presenterat en ny foldable i form av Magic Vs. Nya modellen är tunnare och lättare än sin föregångare tack vare en ny design för gångjärnet som tillåter att de två halvorna läggs helt parallellt mot varandra. Det förbättrade gångjärnet ska även minska vecket i mitten där skärmen viks, samt vara mer tåligt och klara av minst 400 000 vikningar (100 vikningar om dagen i drygt 10 år).

Specialversion av Xiaomi 12T Pro säljs i 2000 exemplar

Swedroid.se - Allt om Google Android - 23 Nov 22 kl. 10:03

Xiaomi har i samarbete med New York-baserade konstnären Daniel Arsham skapat en specialversion av 12T Pro vilken kommer säljas i blott 2000 exemplar. Telefonen har det passande namnet Daniel Arsham Edition och ett pris på 899 euro. Specialupplagan blir tillgänglig i Europa 16 december från Xiaomis och Highsnobietys hemsidor.

Vivo X90 Pro Plus är först med Snapdragon 8 Gen 2

Swedroid.se - Allt om Google Android - 23 Nov 22 kl. 09:44

Kinesiska Vivo med samma ägare som OnePlus blev först att introducera en smartphone med Snapdragon 8 Gen 2. Utöver att erbjuda Qualcomms nya flaggskeppskrets har X90 Pro Plus ambitiös kamerahårdvara och kan även vara först ut med snabbare lagringen UFS 4.0.

Snapdragon 782G är Qualcomms senaste chipp för mellansegmentet

Swedroid.se - Allt om Google Android - 22 Nov 22 kl. 16:57

Qualcomm har introducerat Snapdragon 782G som för med sig smärre uppgraderingar jämfört med Snapdragon 778G+ (systemkretsen som driver Nothing Phone 1). Kryo-processorn är fem procent mer kraftfull medan grafikdelen erbjuder upp till 10 procent högre prestanda. Chippet bygger på 6nm tillverkningsteknik och stödjer Wi-Fi 6, Bluetooth 5.

Samsung har lanserat 5,8-tumstelefon i Japan

Swedroid.se - Allt om Google Android - 22 Nov 22 kl. 11:53

Japan får en del exklusiva telefoner som antingen har skapats av japanska tillverkare och operatörer, eller som bara släpps just där. Senaste exemplet är en specialversion av budgetmobilen Samsung Galaxy A23 som har 5,8-tumsskärm (LCD / HD+) istället för 6,6?. Allt under 6?

Tips: Googles lösenordshanterare har blivit betydligt bättre

Swedroid.se - Allt om Google Android - 22 Nov 22 kl. 11:34

Många har låtit Chrome och Android spara inloggningsuppgifter för hemsidor och appar, så att de kan fyllas i automatiskt. Även om lösenorden sparats har Google tidigare inte erbjudit den hantering som förväntas av en lösenordshanterare. Numera skulle dock Googles lösenordshanterare kunna ersätta fristående tjänster likt LastPass och 1Password, för de som inte har alltför stora krav.

Digitala assistenten Alexa ekonomisk storförlust för Amazon

Swedroid.se - Allt om Google Android - 22 Nov 22 kl. 10:11

Amazons motsvarighet till Google-assistenten och Apple Siri, kallad Alexa, sägs ha inneburit enorma ekonomiska förluster för företaget. Enligt inofficiella uppgifter planerar Amazon att sparka runt 10 000 anställda. Alexa-avdelningen förväntas drabbas extra hårt av uppsägningarna.