Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Lime- och pistagebollar från bakboken Nyttigare Gott

Birgitta Höglund's Mat - 20 Sep 19 kl. 07:00

Nyttigare Gott av Jenny och Magnus AnderssonIsaberg Förlag Njutbara och nyttigare bakverk Häromdagen fick jag äntligen se Jenny och Magnus Anderssons nya bakbok Nyttigare Gott, som är utgiven på Isaberg Förlag. Jag har följt deras fina blogg Under vårt tak i många år och vi har även blivit vänner i den riktiga världen, utanför internet. Jag beundrar deras hängivna arbete med att sprida Paleo/Stenålderskost, det är många som liksom Magnus behöver äta ren och naturlig mat för att förbättra sin hälsa. Här hittar du min recension av deras tidigare kokbok, med just titeln Ren & Naturlig Mat. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Uber och Lime börjar samarbeta i Sverige

Feber.se - 15 Jul 19 kl. 10:00

Limes elsparkscyklar dyker upp i Ubers app Idag drar taxitjänsten Uber och elsparkcykel-tjänsten Lime igång ett samarbete i Sverige vilket innebär att elsparkcyklar från Lime i Stockholm och Malmö även kommer att gå att se och boka i Ubers app. Det innebär att Ubers användare enklare kan hitta en elsparkcykel från Lime som kan ta dem vidare till sin slutdestination om Ubers bilar kanske inte kan köra ända dit. Ubers Head of New Mobility Platform, Billy Guernier, säger i ett pressmeddelande: "Vi är väldigt glada över att kunna introducera nya, enkla sätt för människor att ta sig runt i Stockholm och Malmö, utan att de behöver äga en bil.

Kyckling med smak av ingefära och lime

Kostdoktorn - 09 Jul 19 kl. 07:56

Asieninspirerad kycklingrätt med smak av ingefära och lime. Dubbla receptet så har du inte bara middag för en kväll utan även kyckling som räcker till dagen efter, perfekt i en sallad.Receptet →Inlägget Kyckling med smak av ingefära och lime dök först upp på Diet Doctor.

Ta en elsparkcykel till vallokalen på söndag

Feber.se - 21 May 19 kl. 11:45

Lime bjussar på färden till EU-valet På söndag är det dags att rösta i EU-valet och nu meddelar elsparkcykel-tjänsten Lime att de gärna vill hjälpa oss att ta oss till vallokalerna då. I ett pressmeddelande skriver Lime att man kommer att bjuda på resor till vallokaler under EU-valet i de städer där de finns representerade i Europa. Brad Bao, Limes vd och medgrundare, säger i pressmeddelandet: "Vi hoppas kunna uppmuntra människor till att gå upp och ut på valdagen på ett roligt, säkert och bekvämt sätt.

Nu visar Google Maps var det finns elsparkcyklar från Lime

Feber.se - 06 Mar 19 kl. 15:00

Kan det ge en fördel gentemot konkurrenterna? Google Maps har lanserat en ny funktion med vilken det blir möjligt att se om det finns elsparkcyklar från tjänsten Lime i närheten när man vill åka kollektivt till en destination. Hittar Google Maps en Lime-sparkscykel i närheten av användarna så anges det hur långt bort sparkcykeln finns, hur lång tid det borde ta med denna till slutdestinationen samt ungefär vad det skulle kunna kosta.

Limes elsparkcyklar drabbade av mjukvarubugg

Feber.se - 26 Feb 19 kl. 11:00

Kan börja bromsa okontrollerat Uthyrningstjänsten Lime har skickat ut ett meddelande där man varnar sina kunder för att deras eldrivna sparkcyklar av sig själva kan börja bromsa kraftigt under färden. Det ska handla om en bugg i sparkcyklarnas mjukvara men enligt Lime ska buggen vara extremt ovanlig. Enligt företaget ska det bara vara 0,0045 procent av tjänstens användare som någonsin stött på den aktuella buggen.

Svenska kommuners ekosatsning dålig för klimatet

Nyhetspressen - 31 Jan 19 kl. 13:27

Svenska kommuner satsar hårt på att införa ekologisk mat i skolor och på äldreboenden. Trots att forskning visar att det ekologiska valet är både dyrare och sämre för klimatet, och heller inte nyttigare än vanlig mat..

Kommunernas ekosatsning dålig för klimatet

Nyhetspressen - 31 Jan 19 kl. 11:26

Svenska kommuner satsar hårt på att införa ekologisk mat i skolor och på äldreboenden. Trots att forskning visar att det ekologiska valet är både dyrare och sämre för klimatet, och heller inte nyttigare än vanlig mat. På kort tid har andelen ekologiskt.

Är ekologisk mat nyttigare än vanlig mat?

Feber.se - 14 Jan 19 kl. 09:00

Ny video från Kurzgesagt Att köpa ekologiskt, eller "organic" som amerikanarna säger, sägs vara för både dig och planeten, men hur mycket nyttigare är ekologisk mat egentligen? Det försöker Kurzgesagt lista ut i en ny video. Läs vidare och kommentera: https://feber.


Fler inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Laxtournedos med bacon och kantareller

Birgitta Höglund's Mat - 16 Oct 19 kl. 07:00

Lyxig höstmiddag Höjden av lyx är för mig att få äta färska kantareller, det är den godaste svampen, enligt min smak. Får man tag på fina kantareller är de allra bäst naturella, helstekta i smör. Lax och bacon är en fin smakkombination, den här gången blev min laxtournedos fylld med gräslök.

Glutenfri kardemummakaka

Birgitta Höglund's Mat - 12 Oct 19 kl. 07:00

Favoritkaka Kardemummakaka har alltid varit en av mina absoluta favoriter bland mjuka kakor, mammas var alldeles underbar. Men sen 10 år äter jag inte vanliga mjuka kakor, bakade på vetemjöl och socker. Så därför kommer här en glutenfri variant bakad på mandelmjöl istället och med den sötning man själv föredrar.

Baconlindade pannbiffar med paprikamajonnäs och årets Harmoniresa

Birgitta Höglund's Mat - 05 Oct 19 kl. 07:00

Medelhavsmat Idag åker jag och goda vännen Therese Renåker iväg på en av våra Harmoniresor. För tredje året i rad är det den lilla fiskebyn Makrigialos på Kreta som är målet, där vi bor på det härliga hotellet Villea Village. Min frukost på Villea Village Vi blir en grupp på 16 personer, så att alla ska känna sig väl omhändertagna, med större grupper än så på hälsoresor blir det lite för opersonligt tycker vi.

Långkok med smak av trattkantarell

Birgitta Höglund's Mat - 02 Oct 19 kl. 07:00

Långsamt tempo Här får du ett av de recept jag lagat på vedspisen i min stuga i norra Dalarna. Där lever jag ett mycket lugnt och stilla liv, där passar verkligen bra att laga långkok, jag använder vedspisen samtidigt som den ger värme i stugan. Jag väljer att leva nästan helt utan kontakt med omvärlden när jag är där ute i skogen, passar på att ta en digital detox.

Morötter på 3 sätt och Åre Höstmarknad

Birgitta Höglund's Mat - 27 Sep 19 kl. 07:00

Säsongsmat Jag ställde frågan här på bloggen i förra inlägget om 3 kålrätter vad ni läsare önskar mer av härinne. En önskan kom, om mer enkla grönsaksrätter på det som är i säsong. Då passar de här 3 morotsrätterna riktigt bra, för alla er som vill äta lokalproducerade läckerheter när de smakar som bäst.

Min nya kokbok börjar ta form

Birgitta Höglund's Mat - 26 Sep 19 kl. 22:10

En mycket trevlig arbetsdag är till ända Idag har jag skrivit klart recepten till min nya kokbok ”Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv” i underbar fjällmiljö på Hotell Åre Fjällsätra i Undersåker. Jag är så otroligt tacksam, glad och nöjd att jag fått göra den här kokboken helt efter mina egna idéer, tack vare min fantastiska förläggare Annika Bladh Just den här helgen jobbar hon för fullt på Bokmässan i Göteborg för att sprida det tryckta ordet till så många som möjligt genom sitt förlag Bladh by Bladh. I helgen drar jag mitt strå till stacken med kokbokssignering på Åre Höstmarknad, hoppas vi ses där Här ser du två av de miljöbilder jag tagit till boken i sommar, tillsammans med alla receptfoton, igår blev arbetet med bilderna klart.

Kål på 3 olika sätt

Birgitta Höglund's Mat - 24 Sep 19 kl. 07:00

Kåltider Nu är det verkligen en bra tid för alla oss som gillar kål i alla former. Närproducerat, sprängfyllt med näring, lågt i kolhydrater och dessutom billigt. Jag frågade på min Facebooksida för ett tag sen vad mina följare där vill ha för recepttips här på bloggen och då var det en som efterlyste recept som inte är så dyra.

Renskavspanna på vedspis och fjällutflykt

Birgitta Höglund's Mat - 22 Sep 19 kl. 07:00

Höst i fjällen Nu i veckan åkte jag och min syster, som nyligen blivit pensionär, på en tredagarstur ner till vår lilla hemby i norra Dalarna. Vi fick några riktigt fina, om än något kalla, dagar fyllda med naturupplevelser. Vi har varsin stuga, min är utan el och vatten, så det är riktigt vildmarksliv jag lever när jag är där.

Lime- och pistagebollar från bakboken Nyttigare Gott

Birgitta Höglund's Mat - 20 Sep 19 kl. 07:00

Nyttigare Gott av Jenny och Magnus AnderssonIsaberg Förlag Njutbara och nyttigare bakverk Häromdagen fick jag äntligen se Jenny och Magnus Anderssons nya bakbok Nyttigare Gott, som är utgiven på Isaberg Förlag. Jag har följt deras fina blogg Under vårt tak i många år och vi har även blivit vänner i den riktiga världen, utanför internet. Jag beundrar deras hängivna arbete med att sprida Paleo/Stenålderskost, det är många som liksom Magnus behöver äta ren och naturlig mat för att förbättra sin hälsa.

Tacokryddad kycklingpaj, artikel i LT och ny kokbok på gång

Birgitta Höglund's Mat - 14 Sep 19 kl. 06:20

Foto Jan Andersson Kokboksrecept I går var det en stor dag för mig, jag var med i en artikel i Länstidningen i Östersund för första gången på många år. Jag blev häromdagen intervjuad och fotograferad av Jan Andersson inför en artikel om mina kokböcker och den nya kokbok jag jobbat med här hemma i Jämtland nu i sommar. Här ovan ser du bilden som var på omslaget, jag drog med mig Jan ut till mitt favoritställe här i Östersund, Bynäset på Frösön.

Laxpytt och Skördefest i Jämtland/Härjedalen

Birgitta Höglund's Mat - 13 Sep 19 kl. 06:05

Festlig snabbmat Idag får du tips på en riktigt festlig och god pytt som passar fint både som en lättare middag eller till helgens brunch, tillagad på lokalodlade grönsaker som just nu är i säsong. Att äta säsongsbunden mat är bra för både miljön och för oss, speciellt när det numer finns så gott om fina handelsträdgårdar i närheten av de allra flesta, så vi inte behöver köpa mat som importerats. Jag brukar handla ekologiskt grönt hos favoriten Ås Trädgård, beläget i just det, Ås, strax utanför Östersund.

Viltskavsgryta och premiär för Restaurang Kroken

Birgitta Höglund's Mat - 12 Sep 19 kl. 07:01

Rönn i höstfärger Höstmat Nu är hösten riktigt på gång här i Jämtland, dagarna har blivit mörkare och fuktigare men det är också väldigt vackert. Igår var jag på en riktigt trevlig höstpremiär, det var mina systerdöttrar Jessica och Martina som öppnade sin nya Restaurang Kroken i Nälden, några mil utanför Östersund, på väg mot Åre. De hade tidigare Café Kroken i Krokom, men nu har de alltså förflyttat sig 1 mil västerut till sin hemby och startat restaurang där istället.

Matfotografering på Frösön

Birgitta Höglund's Mat - 11 Sep 19 kl. 07:00

Jan Andersson fotograferar min picknick på Bynäset Höstpicknick Tillbringade några mycket trevliga timmar igår tillsammans med LTs mästerfotograf Jan Andersson i skogen på Bynäset, en av mina favoritplatser i Östersund, beläget på Frösön. Jag hade dukat upp en liten picknick inför en artikel om min matfilosofi och kokböckerna i Länstidningen nu på fredag. Riktigt roligt att få vara med i tidningen även här på hemmaplan, ska bli spännande att se hur det blev genom hans kamera, här ser du fikat genom min.

Tomater på 3 sätt – Ugnstorkade, chilisås och tomatsoppa

Birgitta Höglund's Mat - 10 Sep 19 kl. 07:00

Tomattider Nu finns det gott om tomater, både hos alla som odlar själv och i handelsträdgårdar runtom i landet. Så passa på att göra lite goda rätter som du kan spara i kyl och frys till den kallare årstiden, som ju tyvärr är på gång. Idag får du som första tips en beskrivning på hur du gör dina egna soltorkade tomater, fast i det här fallet får de torka till sig i ugnen.