Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Bokbloggar

Liselotte Roll: Odla för insekter

Bokbloggar - 13 May 20 kl. 09:38

Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Mina första insekter

Bokbloggar - 14 May 20 kl. 08:10

Antalet insekter har minskat med 24 procent sedan 1990

Feber.se - 24 Apr 20 kl. 11:40

Vattenlevande insekter har dock ökat Forskare har publicerat den största vetenskapliga sammanställningen av insektsstudier någonsin och enligt den så har antalet insekter i världen minskat med 24 procent de senaste 30 åren. I sammanställningen inkluderas 166 stycken tidigare insektsstudier som studerat insekter under en längre tid på nästan 1700 olika platser runt om i världen. Enligt dessa så har landlevande insekter minskat med runt 9 procent per årtionde men vattenlevande insekter ska ha ökat med runt 11 procent per årtionde sedan 1990, delvis tack vare att människan har börjat försöka rensa upp världens vattendrag.

Reklam: Odla en ny hobby

Husmusen - inredning och design på nätet - 25 Mar 20 kl. 06:05

Inlägget innehåller adlinks till Bokus / Odla.nu / Åhléns När allt står stilla och man mest väntar på nästa steg finns plötsligt tiden och utrymmet att lära sig något nytt. Att både bokstavligt och bildligt talat ”odla sig en ny hobby”.

Antalet insekter i Europa har minskat dramatiskt

Feber.se - 14 Feb 20 kl. 13:00

Bra för vindrutan, mindre bra för ekologin Att antalet insekter minskar på sina håll runt om i världen är känt sedan tidigare och nu visar två studier från Danmark och Storbritannien att insektsdöden har varit rätt omfattande sett över de senaste två decennierna. I båda studierna har forskarna använt sig av data som samlats in bland annat genom ett slags "vindrute-test" där man kontrollerar hur mycket insekter som fastnat på bilars vindrutor och registreringsskyltar vid olika tidpunkter. I den danska studien kunde man konstatera att antalet insekter som fastnat på bilars vindrutor minskade med hela 80 procent mellan 1997 - 2017.

Bibelns djur

apg29 - 06 Nov 19 kl. 01:04

I Bibeln finns det många djur.Visste du att bibeln talar mycket om djur? Här har jag en lång lista på många av djuren i Bibeln och en del insekter med bibelhänvisningar!

Mocca Chocolate Roll Cake

Passion 4 baking - 17 Sep 19 kl. 11:49

Hi sweet people, I hope you all are having a good start on the new week and that you have had a great weekend. Saturday morning I went to town, I enjoyed a cup of coffee at a local bakery, I love mornings like these! I bought some pretty organic free-range eggs at a new [...

Nästa år kan vi antagligen äta korv gjord av insekter

Feber.se - 07 Sep 19 kl. 16:30

EU förväntas godkänna försäljning av mat gjord på insekter SVT rapporterar att det nästa år kan komma att bli lagligt för svenska butiker och restauranger att sälja insekter som mat avsedd för människor. För tillfället är det olagligt att sälja insekter som människoföda i Sverige men EU behandlar just nu några ansökningar som om de godkänns kommer att göra det lagligt att köpa insektmat även här i Sverige. Att äta insekter anses vara bra för klimatet då de inte påverkar detta lika negativt som till exempel traditionell köttproduktion.

Konstnär gör insektskonst av populärkultur

Feber.se - 05 Sep 19 kl. 19:40

Kolla in hur Darth Vader och Totoro ser ut som insekter Konstnären Richard Wilkinson har en ny konstutställning på gång där han har drömt ihop hur karaktärer från olika filmer och tv-serier skulle kunnat se ut som insekter och gjort illustrationer på detta. Konstutställningen kallas för "Arthropoda iconicus" och består av 148 stycken illustrationer där karaktärer från bland annat Star Wars, Looney Tunes och Studio Ghibli har insektifierats. Ni kan kolla in hur Totoro, Darth Vader och ett gäng andra karaktärer från Star Wars ser ut som insekter i bildspelet här nedanför.

Robot rensar japanska risfält från ogräs

Feber.se - 23 Jun 19 kl. 10:00

Det finns en robot för allt Det finns robotar för många tråkiga sysselsättningar så som gräsklippning, fönsterputsning och dammsugning. Om du har ett större risfält i trädgården så kan du snart slippa rensa ogräset där eftersom en Japan har tagit fram en ogräsrensarrobot för just risfält. Roboten heter Aigamo vilket är namnet för en typ av anka som vanligtvis används för att hålla risfälten fria från ogräs och insekter.


Fler inlägg från Bokbloggar

I spindelns nät

Bokbloggar - 1 timme sedan

Barnrysare

Bokbloggar - 4 timmar sedan

Kvinnor som vill

Bokbloggar - 6 timmar sedan