Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Husmusen - inredning och design på nätet

Loppisletartips – Ytterfoder och kvalitétskrukor

Husmusen - inredning och design på nätet - 21 Oct 19 kl. 13:30

Mitt senaste loppisfynd? Fyra krukor i porslin från Arabias serie Suvi för 100 kr. Jämför den summan med vad man behöver betala för en enda simpelt producerad och långt transporterad lerkruka hos de stora kedjorna idag. Glöm inte att ta ett varv runt hyllorna med krukor nästa gång du är på loppis. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Boråskrögarna följer inte böndernas vädjan: ”Svenskt inte alltid bäst”

Nyhetspressen - 06 Jul 18 kl. 06:11

Kvalitén och inte ursprung styr Boråsrestaurangernas inköp. ”Frågan är om man vill gynna de svenska bönderna eller om man vill köpa något som håller bättre kvalité till ett lägre pris”.

HIF-guldmakaren om Stattena: ”Överraskande bra kvalité”

Nyhetspressen - 31 Mar 17 kl. 17:45

Tränarkalabalik i fjol. I år ska Conny Karlsson försöka höja Stattena..

En av tre vill lämna socialtjänsten

Nyhetspressen - 02 Sep 16 kl. 07:30

Politikerna tar inte ansvar för kvalitén inom socialtjänsten i Norrköping..

[PLUS] Stabil seger för Mariehem

UNDERBARACLARA - 13 Aug 16 kl. 17:27

Mariehems damer visade som väntat kvalité och klass när man besegrade Krokom/Dvärsätt.

Nu finns musiktjänsten TIDAL till Sonos

Smidigt - 31 Mar 15 kl. 18:25

Sonos fortsätter presentera nya streamingtjänster. Den senaste heter TIDAL, och har över 25 miljoner låtar i högupplöst kvalité. Sonos ljudsystem erbjuder över 60 olika musiktjänster, och den nyaste är TIDAL.

Teaser för Batman vs Superman

Feber.se - 27 Jul 14 kl. 21:15

Dålig kvalité dock Under Comic Con så visade man upp en första teaser för Batman vs Superman bakom stängda dörrar. Det dröjde inte länge förrän materialet dök upp på nätet. Tyvärr tas dessa klipp bort väldigt fort så passa på att kolla in nu innan det är försent.

Bristande kvalité på universitetet

UNDERBARACLARA - 15 Jan 14 kl. 09:33

Kvaliteten på elva utbildningar inom arkiv-, biblioteks- och museivetenskap har utvärderats av Universitetskanslersämbetet. Tre av utbildningarna bedöms vara bristande. Samtliga finns på Umeå universitet, medan resten får omdömet ”hög kvalitet” Detta är betygen för utbildningarna i Umeå.

"Bra kvalité på håret va?"

Holmgrens innebandy - 03 Oct 13 kl. 21:11

Var in till Klubbhuset i Allianshallen idag och ordnade med nytt pannband inför derbyt imorgon. Förhoppningsvis för det tur med sig. Bra kvalité på håret va?

Kvalität annordnar Label Night i september

Kulturbloggen - 07 Jun 13 kl. 14:25

Under 2009 startades Kvalität upp som en klubb i Stockholm, men 2013 utvecklade de sin verksamhet så att de numera även är ett skivbolag. Bland sina releaser hittar vi band som We are the Storm, Sonjagon och Forever’s Gonna Start Tonight. Deras senaste tillskott, Felix Wickman, är en singer/songwriter som hämtar inspiration från såväl jazz som den mörkaste indiepopen.


Fler inlägg från Husmusen - inredning och design på nätet

Sommaren är din. Och min.

Husmusen - inredning och design på nätet - Igår: 21:27

Hur många sommarlov får vi ihop? Tanken svindlar när jag tittar på mina barn och räknar. Kan vi ha fem kvar med den äldsta?

Sommarpresent från mig till mig

Husmusen - inredning och design på nätet - 03 Jul 20 kl. 09:31

En vattenspegel. Ett fågelbad. Ett planteringskärl.

Sommarhusdröm i Skåne

Husmusen - inredning och design på nätet - 30 Jun 20 kl. 20:01

Jag lärde känna @ninagerthel för åtta år sedan, när jag och Bodil gjorde ett hemma-hos-reportage för Femina. Nyligen köpte hon och hennes man ett sommarhus i Skåne och vi svängde förbi på väg till Österlen häromåret och jag blev… golvad. Vilken sommarhusdröm!

Planteringsrecept för utomhuskrukor

Husmusen - inredning och design på nätet - 29 Jun 20 kl. 18:40

Jag har alltid tyckt att har varit knepigt att få till snygga kombinationer av sommarblommor i utomhuskrukor och amplar. Jag vet inte hur många gånger jag har åkt till Plantagen eller Blomsterlandet med stora ambitioner men mest känt mig förvirrad när jag varit på plats. Engelsktalande trädgårdsarkitekter refererar ofta till den här ramsan, som dessutom rimmar och är lätt att komma ihåg.

Trädgårdsinspiration för nybyggda hus

Husmusen - inredning och design på nätet - 29 Jun 20 kl. 11:56

Det är tydligt att många stora trädgårdsentusiaster har andra referensramar än dagens nybyggda prefabvillor och moderna radhuskvarter. Men hur gör man då? Om man har ett sådant hus, utan charmig snickarglädje och ändå vill ha en härlig trädgård.

Inredningsnyheter v 26/2020

Husmusen - inredning och design på nätet - 28 Jun 20 kl. 20:10

Sista söndagen i juni och det har blivit dags för sommarens sista söndagssvep. Under juli är det stiltje i nyhetsflödet, PR-byråerna och företagen tar semester och därför gör min summering också det. Jag samlar ihop sommarens strösnackisar till ett större svep i början på augusti istället.

Instalove: @gouteva

Husmusen - inredning och design på nätet - 27 Jun 20 kl. 08:40

Mitt nyvunna trädgårdsintresse gjorde en frivolt när jag kollade på @goutevas instagraminlägg / insta-tv igår. ”En promenad med mig” där man får följa med på en rundvandring i hennes trädgård och orangeri. Hon gör en kort genomgång av blomstersorterna och på terassen där hon bl a målat om IKEA Äpplarö i svart.

Hemnetgodis: Bjäragårdsvägen

Husmusen - inredning och design på nätet - 26 Jun 20 kl. 11:28

Såhär års sker det liksom på automatik, att sökradarn på Hemnet plötsligt ändrar inställning från innerstadslägenheter till mer somriga hus på landet. Kolla in detta tittgodis från en pärla som ligger ute till salu på Bjärehalvön via Bernstein Real Estate. Foto: Berstein Real Estate The post Hemnetgodis: Bjäragårdsvägen appeared first on Trendenser.

Trampnarv

Husmusen - inredning och design på nätet - 26 Jun 20 kl. 09:13

Alltså, förlåt. Jag känner själv att det börjar gå lite till överdrift med trädgårdsinläggen det senaste. Speciellt för er som inte är så intresserade.

Tips på trädgårdsböcker

Husmusen - inredning och design på nätet - 25 Jun 20 kl. 19:48

Inlägget innehåller affiliatelänkar till Adlibris och Bokus Vad roligt att så många av er också verkar vara intresserade av trädgård och växter! Jag har snöat in mig totalt i år. Så pass att jag börjat beställa obskyr litteratur via olika antikvariat.

Min växtbeställning

Husmusen - inredning och design på nätet - 24 Jun 20 kl. 07:59

Eftersom vi kommer att spendera mycket tid hemma i sommar har jag bestämt mig för att ta itu med framsidan av vårt hus som stått på min to-do-list sedan…2018. För att hålla motivationen uppe genom grundarbetet har jag en ständigt pågående beställningslista av växter i mitt huvud. Vi har inte plats för Dahlia-häckar eller någon sommaräng 🙂 men kanske är det fler än jag som har en mindre trädgård till ett nybyggt hus – som kan få lite inspiration?

Inredningskunskap: Riktmått för uteplatsen

Husmusen - inredning och design på nätet - 23 Jun 20 kl. 12:09

Hur stor yta ska man egentligen beräkna för en matgrupp på sin altan eller uteplats? Precis som för matbord inomhus behöver man både tänka på möblernas storlek och behovet av utdragsyta för stolarna samt eventuellt passagemått runtom sittgruppen. Beroende på vad uteplatsen gränsar till kan man behöva ta till olika mycket.

Up and coming: #creatorsofcolour

Husmusen - inredning och design på nätet - 22 Jun 20 kl. 21:52

När Black Lives Matter började rasa i mina flöden backade jag i mitt bloggarkiv för att räkna efter hur många formgivare jag hittills hade tipsat om under vinjetten Up & coming. Fick det till 27 stycken. Nu dubblar jag det antalet, med lika många kreatörer som är POC och lovar att anstränga mig mer framöver för att vara aktivt inkluderande istället för passivt exkluderande.