Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

Lotus slutar tillverka Elise, Exige och Evora

Feber.se - 30 Dec 21 kl. 17:00

Ut med det gamla, in med det nya Lotus är verkligen på en spännande resa framåt med sina kommande modeller med deras sista fossilbil Emira, hyperelbilen Evija och fyra andra elbilar som är på gång. Därför är det dags att städa lite, så nu slutar man helt enkelt tillverka modellerna Elise, Exige och Evora. Elise är en riktig klassiker som började tillverkas redan 1996, alltså för 25 år sedan. De tre modellerna har tillverkats i 51. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Det blir ingen eldriven sportbil från Lotus och Alpine

Feber.se - 29 May 23 kl. 09:30

Samarbetet avslutas 2021 gick Lotus och Alpine ut och berättade att de skulle ta fram en eldriven sportbil tillsammans. Den skulle ersätta modellen A110 och förra året visades en eldriven prototyp av just denna upp, och prylar från den skulle man använda i den nya gemensamma bilen. Men nu får vi reda på att det inte blir någon bil och att samarbetet avslutas.

Hasselblad verkar vara på väg att säga hejdå till DSLR-kameror

Feber.se - 16 May 23 kl. 19:30

Gör som Nikon och Canon? Den svenska kameratillverkaren Hasselblad kan vara på gång att sluta tillverka DSLR-kameror rapporterar Engadget. Hasselblad har ej själva bekräftat att man ska sluta med DSLR-kameror men återförsäljaren Capture Integration skriver i sin blogg att man fått meddelande om att Hasselblad har slutat tillverka sin DSLR-serie Hasselblad H.

Hasseblad verkar vara på väg att säga hejdå till DSLR-kameror

Feber.se - 16 May 23 kl. 19:30

Gör som Nikon och Canon? Den svenska kameratillverkaren Hasselblad kan vara på gång att sluta tillverka DSLR-kameror rapporterar Engadget. Hasselblad har ej själva bekräftat att man ska sluta med DSLR-kameror men återförsäljaren Capture Integration skriver i sin blogg att man fått meddelande om att Hasselblad har slutat tillverka sin DSLR-serie Hasselblad H.

Kyocera slutar tillverka mobiler för konsumenter

Swedroid.se - Allt om Google Android - 16 May 23 kl. 10:30

Japanska Kyocera är inget stort namn i Sverige men företaget har tillverkat Androidmobiler i över tio år och mobiltelefoner sedan 1989. Kyocera förknippas med mer experimentella smartphones, likt den dubbelskärmade Echo som släpptes i USA våren 2011. Echo var en slags Surface Duo långt före Microsofts mobil.

Rolls-Royce slutar tillverka modellen Dawn

Feber.se - 03 May 23 kl. 20:00

Världens tystaste cabriolet Det har blivit dags att säga farväl till "världens tystaste cabriolet" - Rolls-Royce Dawn. Tillverkaren har nu lagt ner produktionen av modellen och någon direkt ersättare finns inte med i planerna. Rolls slutade att ta emot beställningar av Dawn i mars förra året men först nu upphör tillverkningen då alla bilar som var beställda är levererade.

Microsoft slutar göra vissa tillbehör till PC

Feber.se - 02 May 23 kl. 12:00

Säger hejdå till billiga möss, tangentbord och webkameror Microsoft kommer att sluta tillverka möss, tangentbord och webbkameror till traditionella PC-datorer. Istället kommer företaget att fokusera på att utveckla tillbehör till sin Surface-serie skriver The Verge. Beskedet att Microsoft slutar tillverka vissa tillbehör kommer efter det att Microsoft sagt upp runt 10.

Carwow har kört Lotus Eletre

Feber.se - 02 May 23 kl. 08:30

Hur är den eldrivna suven? Carwow fick möjligheten att testa Lotus nya modell Eletre i R-utförande och här får vi se hur det såg ut. Den visar sig inte helt oväntat vara väldigt snabb men känns också rätt lyxig vilket Lotus inte direkt brukar vara kända för.

Tesla vill tillverka fyra miljoner prisvärda modeller 2030

Feber.se - 05 Apr 23 kl. 12:30

Hävdar ny rapport 2030 har Tesla som mål att tillverka 20 miljoner bilar om året. För att lyckas med detta måste man ösa ut bilar, och det gör man om de är "billiga". En ny rapport från en leverantör åt Tesla säger att företaget planerar att bygga fyra miljoner sådana om året när vi har kommit till 2030.

HMD Global börjar tillverka Nokia-telefoner i Europa

Feber.se - 25 Feb 23 kl. 14:10

Kul! Att tillverka allt i Kina har visat sig vara en dum idé så nu flyttar fler tillverkning ut från landet. Oftast till andra länder i Asien, men HMD Global ska nu börja tillverka Nokia-lurar med 5G i Europa.

I april nästa år slutar Bentley tillverka W12-motorn

Feber.se - 22 Feb 23 kl. 14:30

Tack för allt Bentley, precis som alla andra biltillverkare, går mot elektrifiering. Det innebär att inte allt det gamla får leva kvar, utan det måste ersättas med nya saker. I Bentleys fall kommer det att innebära att vi får ta farväl av W12-motorn.


Fler inlägg från Feber.se

Faraday Future ska tydligen ha börjat leverera bilar

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 11:30

Dyraste versionen kostar 309.000 dollar Efter hur många turer som helst ska Faraday Future nu har börjat leverera de första exemplaren av den eldrivna modellen FF 91. Det finns tre olika versioner att välja mellan - 2.

Polestar 2 får uppgraderat Apple CarPlay

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 11:00

Och YouTube Polestar uppdaterar nu mjukvaran i sin bil Polestar 2 med stöd för YouTube, en ny räckviddsassistent och uppgraderat Apple CarPlay. Den första nyheten är alltså att den inbyggda mjukvaran, som baseras på Android Automotive, nu får stöd för YouTube, vilket är perfekt när du exempelvis väntar på att bilen ska laddas. Den andra nyheten är en ny app som ska hjälpa till med räckvidden.

Robotar kommer inte att få gifta sig i kyrkan

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 10:30

"Vi håller oss till människor som medlemmar i Svenska kyrkan" SVT har intervjuat Susanne Rappmann, biskop i Göteborg stift, för att se vad Svenska kyrkan har för syn på artificiell intelligens. Hon säger bland annat att det finns många fördelar med AI och nämner bland annat att AI kan användas för att "energioptimera saker och den kan hantera fantastiska mängder data". Rappman tror inte heller att utvecklingen av AI är något som går att förhindra men efterlyser någon typ av reglering av artificiella intelligenser på politisk nivå.

Urbanears presenterar Juno

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 10:15

Inear-lurar med ANC Idag presenterade svenska Urbanears ett par true wireless-hörlurar som man kallar för Juno. Hörlurarna är försedda med aktiv brusreducering (ANC) och via Urbanears nya app går det även att ställa in hörlurarna efter eget tycke och smak. Det finns även möjlighet att koppla lurarna till två enheter samtidigt, till exempel en dator och en mobiltelefon.

Tibber och Polarium lanserar hembatteri

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 10:00

Kostar från 89.995 kronor När elpriserna skenade iväg var det nog många som började fundera över att ha en backup hemma. Solceller på taket och sen ett hembatteri som kunde lagra överskottet och bli användbart när det passade bäst.

Tibber och Polarium lanserar hembatterit Homevolt

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 10:00

Kostar från 89.995 kronor När elpriserna skenade iväg var det nog många som började fundera över att ha en backup hemma. Solceller på taket och sen ett hembatteri som kunde lagra överskottet och bli användbart när det passade bäst.

Reddit vill ha 20 miljoner dollar om året för sitt api

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 09:30

Appen Apollos dagar kan vara räknade Det verkar som att Reddit är sugna på att ta efter Twitter då man nu vill börja ta betalt för att tredjepartsappar ska använda ens API. Priset? 20 miljoner dollar per år enligt utvecklaren av appen Apollo, som är en Reddit-klient.

Reddit-appen Apollos dagar kan vara räknade

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 09:30

Reddit vill ha 20 miljoner dollar om året för sitt api Det verkar som att Reddit är sugna på att ta efter Twitter då man nu vill börja ta betalt för att tredjepartsappar ska använda ens API. Priset? 20 miljoner dollar per år enligt utvecklaren av appen Apollo, som är en Reddit-klient.

Fyra av fem vet inte varför Sveriges nationaldag firas

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 09:00

Vet du? På tisdag nästa vecka är det den 6 juni och Sveriges nationaldag. Det är en röd dag och då är det många som är lediga - vilket de flesta har koll på.

En trailer för sista säsongen av Jack Ryan

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 08:45

Jack is back! Nu är det mindre än en månad kvar till den fjärde och sista säsongen av Jack Ryan som har premiär på Amazon Prime. Streamingtjänsten kommer att sända två avsnitt i veckan så man har lite att titta på innan det sista avsnittet släpps den 14 juli.

Socialdemokraterna starkt framåt

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 08:30

L och KD under riksdagsspärren Nu har SCBs senaste mätning för partisympatier kommit och det finns en otroligt tydlig vinnare i den. Jämfört med den senaste mätningen i november 2022 så går nämligen Socialdemokraterna starkt framåt och ökar med 4,0 procentenheter till 38,6 procent. Partiet är nu mer än dubbelt så stort som tvåan Moderaterna som får 19,1 procent.

RARBG tackar för sig

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 08:00

Populär torrentsida stänger ner Personerna som driver den populära torrenttjänsten RARBG skriver i ett meddelade att de nu kommer att lägga ner tjänsten rapporterar TorrentFreak. Anledningen till nedstängningen av RARBG uppges vara flera. I sitt meddelande skriver en av administratörerna av sidan att det handlar om såväl pandemin som krig och ekonomi.

Trailer för I'm a Virgo

Feber.se - 31 May 23 kl. 21:00

Cootie har jätteproblem i Oakland I'm a Virgo är en ny tv-serie från Boots Riley, musikern och regissören som tidigare gjort filmen Sorry to Bother You. Det handlar om en fantasyserie där vi får följa den fyra meter långa tonårs-jätten Cooties (Jharrel Jerome) vardag i ett nutida Oakland. Initialt lever han gömd hemma hos sin faster tills han en dag upptäcks av ett gäng unga politiska aktivister som tar med honom ut på äventyr i världen utanför hans hem.

Razer Hammerhead Pro Hyperspeed är inear-lurar för gamers

Feber.se - 31 May 23 kl. 20:30

Inkluderar dongel som förkortar fördröjning av ljudet Razer har släppt en ny version av sina Hammerhead Pro-hörlurar vilka specifikt riktar sig till dem som vill använda inear-lurarna för att lira spel på datorn. Den nya versionen kallas för Hammerhead Pro Hyperspeed och levereras med en USB-C-dongel som skickar ljudet trådlöst på 2,4GHz-bandet mellan datorn och hörlurarna. Detta ska göra att latensen sjunker från 60ms till 40ms jämfört med om man hade kopplat hörlurarna via Bluetooth till datorn.

Bugatti Chiron-ägare fick testa på 400 km/h

Feber.se - 31 May 23 kl. 20:00

Med sina egna bilar 18 Chiron-ägare bjöds in av Bugatti för att få testa det här med att åka fort. Alla vet att dessa bilar är sjukt snabba, men det är väldigt sällan man kan utnyttja effekten och att köra 400 km/h på allmänna vägar är inte att rekommendera. Men på en flygraka går det utmärkt.