Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

Många verkar inte vilja äta labbodlat kött

Feber.se - 20 Jan 22 kl. 14:45

Studie visar att många känner sig äcklade av fejkkött Kött som framställts i laboratorier har gjort allt större framsteg de senaste åren. Det verkar dock inte riktigt som om marknaden är helt mogen för labbodlats kött enligt en ny studie av två forskare på University of California. I studien deltog 1578 personer, både vegetarianer och köttätare, och dessa fick besvara frågor om hur de ställde sig till labbodlat kött. Av vegetarianerna var det 55 procent som inte kunde tänka sig att äta labbodlat kött. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Pinchos har nu 3D-printat kött på menyn

Feber.se - 25 Apr 23 kl. 08:30

Växtbaserat men ska smaka som kött Pinchos har nu som den första stora aktören i Sverige lanserat 3D-printat "kött" på sin meny. Det är genom ett samarbete med foodtechbolaget Redefine Meat som pysslat med växtbaserat kött sedan 2018. Det handlar alltså om icke-animaliskt kött och en 3D-printer skapar en struktur som efterliknar vanligt kött.

Elefant har lärt sig att skala bananer

Feber.se - 17 Apr 23 kl. 17:15

Skalar bara de gulbruna bananerna dock En elefant på Berlin Zoo har börjat skala vissa bananer som hon matas med enligt en ny rapport i Current Biology. Vanligtvis brukar elefanter inte skala sina bananer utan äta dem med skalet på. Detta verkar vara något som elefanten Pang Pha velat ändra på och därför börjar skala en del bananer som hon matas med.

Klimatpåverkan per kalori för olika livsmedel

Träningslära - 17 Apr 23 kl. 09:10

Det här diagrammet från dagens artikel på traningslara.se förtjänar att delas för sig själv med. Den visar uppskattat utsläpp av koldioxidekvalent för 100 kcal från olika livsmedel.

Artiklar som säger något i stil med “tvärt emot vad man tidigare trott” är oftast fel

Träningslära - 16 Apr 23 kl. 12:47

Så fort du ser en artikel som säger “tvärt emot vad man tidigare trott” så är det 99 av 100 gånger trams. Så även denna gång. Det här är en översiktsartikel som har publicerats i tidskriften BMJ där forskarna påstår att de har tittat på effekterna av frukost på vikten och energiintag.

Har du någon gång undrat varför det verkar råda sådant kaos kring frågor om kost och hälsa?

Träningslära - 16 Apr 23 kl. 12:55

Har du någon gång undrat varför det verkar råda sådant kaos kring frågor som berör kost? Hur kan personer som alla verkar någorlunda utbildade hela tiden säga emot varandra och varför är det titt som tätt rubriker i media som verkar motsäga rubriker från tidigare? I veckans avsnitt av podden försöker vi förklara varför det är väldigt svårt att forska på nutrition och varför vi troligen vet betydligt mindre än vad du tror.

Italien förbjuder labbodlat kött

Feber.se - 29 Mar 23 kl. 11:30

För att skydda sin matkultur Italiens regeringen har godkänt ett lagförslag som innebär att det kommer att bli förbjudet för italienska företag att producera laboratorie-odlat kött. Anledningen till förbudet uppges vara att man vill skydda Italiens jordbruks- och livsmedelsindustrin samt landets traditioner och matkultur. Den nya lagen kritiseras av djurrättsgrupper och organisationer som är för labbodlad mat.

Företag gör köttbulle med mammut-DNA

Feber.se - 29 Mar 23 kl. 09:00

Hoppas att labbodlad köttbulle ska få oss att ändra våra matvanor Det australiensiska företaget Vow har tagit fram en köttbulle med laboratorie-odlat kött som delvis består av DNA från en mammut. Företaget planerar dock inte att massproducera mammut-köttbullar utan uppger att man tagit fram köttbullen för att skapa uppmärksamhet runt labbodlat kött och få människan att ändra sina matvanor så att dessa blir mindre skadliga för vår planet. James Ryall, Vows forskningchef säger till CNN: "We need to start rethinking how we get our food.

Appen Soosee kan skanna innehållsförteckningar

Feber.se - 23 Jan 23 kl. 13:30

Efter ingredienser du inte kan äta För de som antingen har någon allergi, eller till exempel inte äter animaliska produkter, är det inte helt ovanligt att man måste lusläsa innehållsförteckningar efter ingredienser som man inte kan äta. Men det kan appen Soosee kanske hjälpa till med, då den kan skanna innehållsförteckningar efter ingredienser som du inte kan äta. I appen går det att bestämma vilka kategorier den ska flagga för, sen är det bara att rikta kameran mot förpackningen.

SciFi Foods använder CRISPR-teknik för att producera kött

Feber.se - 16 Jan 23 kl. 16:30

Ska göra det mer effektivt att skapa labbodlat kött Branschen för laboratorieodlade köttprodukter har växt de senaste åren och det finns idag runt 150 företag som pysslar med att utveckla olika labbodlade köttyper. SciFi Foods är ett av dessa företag och de ska vara det enda som använder sig av gensax-tekniken CRISPR för att göra produktionen av köttceller så effektiv som möjligt. SciFi Foods grundare tror att CRISPR-utvecklat kött är det enda sättet att kunna framställa labbodlat kött som prismässigt kan konkurrera med naturligt kött.

Ska vi äta mer ultraprocessad mat?

Träningslära - 15 Jan 23 kl. 21:03

Den här artikeln har en viss poäng när det gäller ordet ultraprocessad mat. Men jag tycker också att den missar varför begreppet växer inom kostforskningen. Texten förväxlar även ultraprocessad med processad som att ultraprocessad bara innebär lite mer processande.


Fler inlägg från Feber.se

Faraday Future ska tydligen ha börjat leverera bilar

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 11:30

Dyraste versionen kostar 309.000 dollar Efter hur många turer som helst ska Faraday Future nu har börjat leverera de första exemplaren av den eldrivna modellen FF 91. Det finns tre olika versioner att välja mellan - 2.

Polestar 2 får uppgraderat Apple CarPlay

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 11:00

Och YouTube Polestar uppdaterar nu mjukvaran i sin bil Polestar 2 med stöd för YouTube, en ny räckviddsassistent och uppgraderat Apple CarPlay. Den första nyheten är alltså att den inbyggda mjukvaran, som baseras på Android Automotive, nu får stöd för YouTube, vilket är perfekt när du exempelvis väntar på att bilen ska laddas. Den andra nyheten är en ny app som ska hjälpa till med räckvidden.

Robotar kommer inte att få gifta sig i kyrkan

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 10:30

"Vi håller oss till människor som medlemmar i Svenska kyrkan" SVT har intervjuat Susanne Rappmann, biskop i Göteborg stift, för att se vad Svenska kyrkan har för syn på artificiell intelligens. Hon säger bland annat att det finns många fördelar med AI och nämner bland annat att AI kan användas för att "energioptimera saker och den kan hantera fantastiska mängder data". Rappman tror inte heller att utvecklingen av AI är något som går att förhindra men efterlyser någon typ av reglering av artificiella intelligenser på politisk nivå.

Urbanears presenterar Juno

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 10:15

Inear-lurar med ANC Idag presenterade svenska Urbanears ett par true wireless-hörlurar som man kallar för Juno. Hörlurarna är försedda med aktiv brusreducering (ANC) och via Urbanears nya app går det även att ställa in hörlurarna efter eget tycke och smak. Det finns även möjlighet att koppla lurarna till två enheter samtidigt, till exempel en dator och en mobiltelefon.

Tibber och Polarium lanserar hembatteri

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 10:00

Kostar från 89.995 kronor När elpriserna skenade iväg var det nog många som började fundera över att ha en backup hemma. Solceller på taket och sen ett hembatteri som kunde lagra överskottet och bli användbart när det passade bäst.

Tibber och Polarium lanserar hembatterit Homevolt

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 10:00

Kostar från 89.995 kronor När elpriserna skenade iväg var det nog många som började fundera över att ha en backup hemma. Solceller på taket och sen ett hembatteri som kunde lagra överskottet och bli användbart när det passade bäst.

Reddit vill ha 20 miljoner dollar om året för sitt api

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 09:30

Appen Apollos dagar kan vara räknade Det verkar som att Reddit är sugna på att ta efter Twitter då man nu vill börja ta betalt för att tredjepartsappar ska använda ens API. Priset? 20 miljoner dollar per år enligt utvecklaren av appen Apollo, som är en Reddit-klient.

Reddit-appen Apollos dagar kan vara räknade

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 09:30

Reddit vill ha 20 miljoner dollar om året för sitt api Det verkar som att Reddit är sugna på att ta efter Twitter då man nu vill börja ta betalt för att tredjepartsappar ska använda ens API. Priset? 20 miljoner dollar per år enligt utvecklaren av appen Apollo, som är en Reddit-klient.

Fyra av fem vet inte varför Sveriges nationaldag firas

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 09:00

Vet du? På tisdag nästa vecka är det den 6 juni och Sveriges nationaldag. Det är en röd dag och då är det många som är lediga - vilket de flesta har koll på.

En trailer för sista säsongen av Jack Ryan

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 08:45

Jack is back! Nu är det mindre än en månad kvar till den fjärde och sista säsongen av Jack Ryan som har premiär på Amazon Prime. Streamingtjänsten kommer att sända två avsnitt i veckan så man har lite att titta på innan det sista avsnittet släpps den 14 juli.

Socialdemokraterna starkt framåt

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 08:30

L och KD under riksdagsspärren Nu har SCBs senaste mätning för partisympatier kommit och det finns en otroligt tydlig vinnare i den. Jämfört med den senaste mätningen i november 2022 så går nämligen Socialdemokraterna starkt framåt och ökar med 4,0 procentenheter till 38,6 procent. Partiet är nu mer än dubbelt så stort som tvåan Moderaterna som får 19,1 procent.

RARBG tackar för sig

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 08:00

Populär torrentsida stänger ner Personerna som driver den populära torrenttjänsten RARBG skriver i ett meddelade att de nu kommer att lägga ner tjänsten rapporterar TorrentFreak. Anledningen till nedstängningen av RARBG uppges vara flera. I sitt meddelande skriver en av administratörerna av sidan att det handlar om såväl pandemin som krig och ekonomi.

Trailer för I'm a Virgo

Feber.se - 31 May 23 kl. 21:00

Cootie har jätteproblem i Oakland I'm a Virgo är en ny tv-serie från Boots Riley, musikern och regissören som tidigare gjort filmen Sorry to Bother You. Det handlar om en fantasyserie där vi får följa den fyra meter långa tonårs-jätten Cooties (Jharrel Jerome) vardag i ett nutida Oakland. Initialt lever han gömd hemma hos sin faster tills han en dag upptäcks av ett gäng unga politiska aktivister som tar med honom ut på äventyr i världen utanför hans hem.

Razer Hammerhead Pro Hyperspeed är inear-lurar för gamers

Feber.se - 31 May 23 kl. 20:30

Inkluderar dongel som förkortar fördröjning av ljudet Razer har släppt en ny version av sina Hammerhead Pro-hörlurar vilka specifikt riktar sig till dem som vill använda inear-lurarna för att lira spel på datorn. Den nya versionen kallas för Hammerhead Pro Hyperspeed och levereras med en USB-C-dongel som skickar ljudet trådlöst på 2,4GHz-bandet mellan datorn och hörlurarna. Detta ska göra att latensen sjunker från 60ms till 40ms jämfört med om man hade kopplat hörlurarna via Bluetooth till datorn.

Bugatti Chiron-ägare fick testa på 400 km/h

Feber.se - 31 May 23 kl. 20:00

Med sina egna bilar 18 Chiron-ägare bjöds in av Bugatti för att få testa det här med att åka fort. Alla vet att dessa bilar är sjukt snabba, men det är väldigt sällan man kan utnyttja effekten och att köra 400 km/h på allmänna vägar är inte att rekommendera. Men på en flygraka går det utmärkt.