Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Freedomtravel

Marinan i Aguadulce

Freedomtravel - 02 Mar 15 kl. 18:44

Inte långt från Roquetas de Mar ligger Aguadulce, med sin fina marina. Vi tog en sväng dit igår med husbilen och strosade runt på bryggorna. Mysig miljö med alla båtar, fiskrestauranger, små butiker och söndagslediga människor. Inte utan att vi började sakna vår egen marina lite! Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Moped och vacker stad

Magdalena Graaf Blogg - 07 Aug 18 kl. 21:58

Solig dag i vackra Örebro! En helt fantastisk liten stad. Slottet, statyer, rinnande vatten, vattenfall, och stora fontäner Hann med 18 flyget tillbaks till Malmö, och körde som en biltjuv mot Ystad och Marinan där familjen väntade.

Vilamoura, Portugal

Freedomtravel - 01 Feb 15 kl. 18:49

Nu har vi lämnat ställplatsen i Albufeira och gett oss av österut. Första stoppet blev i Vilamoura i närheten av Quarteira, där vi tog oss ner till marinan och stranden. Vilamoura känns exklusivt, och samtidigt lite stelt, med stora hotell, dyra yachter och fina restauranger.

Kvällssol i marinan

Freedomtravel - 15 Jul 14 kl. 07:08

De enda vänner vi träffar för närvarande är de som är envisa och hälsar på oss medan vi bygger. Igår kom en sådan vän förbi, och satt och pratade med oss hela kvällen medan vi jobbade… När jag sedan följde henne över bron till Kungsholmen hade regnet lättat och kvällssolen krupit fram. Bilderna är från vägen tillbaka till marinan.

Förflyttning av husbåtar

Freedomtravel - 18 Mar 14 kl. 18:31

Just nu finns den försiktiga aningen av vår i luften, samtidigt som det är kallt. Bryggan är hal av frost på morgnarna och det sjunger i det spräckligt tunna täcket av is. Faktum är att det är mer is på vattnet nu än det var i vintras, eftersom de stängt av propellrarna som rör upp vattnet.

Vintern är tillbaka

Freedomtravel - 17 Mar 14 kl. 06:56

Igår gav solen löfte om vår. Idag har vi vaknat till… idogt snöande. Om vädret fortsätter såhär blir det inte så kul för killarna som jobbar i marinan.

Årstidsväxlingar i marinan

Freedomtravel - 24 Feb 14 kl. 18:45

När vi köpte husbåten var det sommar. Det var tryckande hett och man kunde hoppa i och bada direkt från båten. Just då var det en dröm att bo på husbåt, och ibland kanske vi undrade om vi låtit oss luras.

Marinan i vinterskrud

Freedomtravel - 19 Jan 14 kl. 11:48

Det snöar och snöar, och vi får uppleva husbåtsliv i vinterväder. Riktigt mysigt faktiskt! De här bilderna är från igår eftermiddag, då det snöade lite mer måttligt än idag och då solen också tittade fram försiktigt.

Boendemöte i marinan

Freedomtravel - 04 Dec 13 kl. 20:39

Ikväll har vi varit på vårt första boendemöte här i marinan. Många frågar om det fungerar som en samfällighet eller som en bostadsrättsförening här, men så är det inte. Alla äger sin egen husbåt eller aquavilla.

Alex And

Freedomtravel - 30 Sep 13 kl. 21:11

Idag, när jag kom hem från jobbet, hade den här ankan parkerat i marinan. En betydligt större släkting till änderna Kalle och Kajsa. Båten ska tydligen innehålla en vedeldad bastu, och jag har skrivit om den förut.

Sommaren är inte slut

Freedomtravel - 12 Sep 13 kl. 20:28

Det kan vara lite kyligt när jag är på jobbet. Men när jag kommer hit, till marinan, då öppnar sig himlen och släpper igenom solen. Jag börjar tro att det alltid är sommar här.


Fler inlägg från Freedomtravel

Mässa, vårkänslor och isflak

Freedomtravel - 11 timmar sedan

Fyra dagar på mässa är över – tröttande, men också fantastiskt roligt! Den här veckan är vi framför allt glada över att det känns som att det är vår i luften. En liten nackdel med brytningen mellan vinter och vår är alla isflak som slår mot vårt båtskrov, men det är smällar man får ta.

Inspire Camper – en plåtis med vanlig husbilsdörr

Freedomtravel - Igår: 06:00

Inspire camper är något så ovanligt som en plåtis med vanlig husbilsdörr istället för skjutdörr, och en vanlig baklucka istället för bakdörrar. Kanske kan man säga att detta är en vidareutveckling av plåtisen – en plåtis som ur flera aspekter liknar en vanlig husbil. Vi kollade in Inspires bilar på mässan Caravan Stockholm 2019 och […] Inlägget Inspire Camper – en plåtis med vanlig husbilsdörr dök först upp på FREEDOMtravel - Reseblogg med massor av resmål och inspiration.

Balcamp – polska plåtisar på Man- och Mercachassi

Freedomtravel - i förrgår: 06:00

Balcamp är ett polskt husbilsmärke som ställde ut två coola polska plåtisar på mässan Caravan Stockholm 2019. Den ena husbilen är byggd på ett Man-chassi och den andra på ett Mercedes-chassi, och båda är utrustade med en extra lyxig interiör. Med andra ord är detta två plåtisar som sticker ut.

Volkswagen Grand California – 6,8 meter plåtis

Freedomtravel - 19 Feb 19 kl. 06:00

Vi spanade in den stora plåtisen Volkswagen Grand California på husbils- och husvagnsmässan Caravan Stockholm. Den här plåtisen är inte bara ovanligt stor, utan också ovanligt modern. “Som ett flygplan”, sa Peter när han klev in i den.

Testfamiljer, Kosovo och Grand Travel Award

Freedomtravel - 18 Feb 19 kl. 07:05

Nu har mässan Caravan Stockholm 2019 avslutats och vi kan fokusera på måndagens resenyheter här på FREEDOMtravel. Idag kan vi bland annat berätta om testfamiljer som sökes till ett slottshotell, om en ny flyglinje till Kosovo och om vinnarna i Grand Travel Award. Imorgon fortsätter vi rapporteringen om husbilarna på Caravan Stockholm.

Campingtillbehör och destinationer på Caravan Stockholm 2019

Freedomtravel - 17 Feb 19 kl. 06:00

Campingtillbehör – kan man hitta det på mässan Caravan Stockholm? Och hur är det med inspiration till nya destinationer? Vi har kikat runt på Caravan Stockholm 2019, och här är lite av allt vi hittat under vår rundvandring.

Westfalia Kepler Sixty – plåtis med 50-talskänsla

Freedomtravel - 16 Feb 19 kl. 06:00

Äntligen en husbil som sticker ut! Westfalia Kepler Sixty är som en röd karamell från 50-talet. Man vill genast ta med den hem och ge sig ut på retrocamping i ett soligt Sommarsverige.

Äntligen mässa – Caravan Stockholm 2019

Freedomtravel - 15 Feb 19 kl. 06:00

Äntligen har Caravan Stockholm 2019 dragit igång! Under de här dagarna står vi på husbils- och husvagnsmässan Caravan Stockholm i Kista. Väldigt, väldigt roligt!

Spahotell i Åre – naturnära på Copperhill Mountain Lodge

Freedomtravel - 14 Feb 19 kl. 06:00

Vi har tillbringat några timmar på ett skönt spahotell i Åre, nämligen på det naturnära och lyxiga Copperhill Mountain Lodge. Hotellet ligger på ett berg och bjuder både på avslappnande spa och en nordisk meny med lokala råvaror. Det vi gillade bäst var att ligga i det varma vattnet och kika ut över snölandskapet och […] Inlägget Spahotell i Åre – naturnära på Copperhill Mountain Lodge dök först upp på FREEDOMtravel - Reseblogg med massor av resmål och inspiration.

Tirolberg i Åre – Österrikes festhus under Alpina VM

Freedomtravel - 13 Feb 19 kl. 06:00

Under förra helgen blev det en hel del fest i Tirolberg i Åre för vår del, tre kvällar för Peter och två kvällar för Helena. Så, vad är Tirolberg? Jo, det är ett festhus som Österrikes turistbyrå byggt upp i Åre under VM 2019.

Alpina VM i Åre 2019 – kungligt, festligt, fartfyllt

Freedomtravel - 12 Feb 19 kl. 06:00

Just nu pågår Alpina VM i Åre 2019, och vi har hängt på världsmästerskapet under några dagar. Vilken upplevelse! Vi har sett enormt duktiga skidåkare, festat i det österrikiska huset “Tirolberg” och råkat resa tillsammans med Kungen och Drottningen.

Ny 5-stjärnig camping och medelhavsö med bokningsrekord

Freedomtravel - 11 Feb 19 kl. 06:00

hh Inlägget Ny 5-stjärnig camping och medelhavsö med bokningsrekord dök först upp på FREEDOMtravel - Reseblogg med massor av resmål och inspiration.

12 tågresor i Europa att drömma om

Freedomtravel - 10 Feb 19 kl. 06:00

Tågresor i Europa Inlägget 12 tågresor i Europa att drömma om dök först upp på FREEDOMtravel - Reseblogg med massor av resmål och inspiration.

Går det lika bra med en robotjournalist eller robotinfluencer?

Freedomtravel - 09 Feb 19 kl. 06:00

Framtiden är här, och både robotjournalister och robotinfluencers är verklighet. Det smög sig på utan att vi riktigt märkte det, och plötsligt befinner vi oss mitt i det där som vi trodde var en film. Kanske är det för sent att protestera, men låt mig ändå protestera lite, lite.

Amerikaner, helg i Åre och ny layout

Freedomtravel - 08 Feb 19 kl. 06:00

Denna vecka har varit intensiv, med besök av amerikanska forskare på mitt (Helenas) jobb hela veckan. Till helgen blir det istället Alpina VM i Åre, och det kommer säkert bli minst lika intensivt. Dessutom håller vi på att bygga om bloggens design … Happy Friday!