Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Freedomtravel

Marinan i Aguadulce

Freedomtravel - 02 Mar 15 kl. 18:44

Inte långt från Roquetas de Mar ligger Aguadulce, med sin fina marina. Vi tog en sväng dit igår med husbilen och strosade runt på bryggorna. Mysig miljö med alla båtar, fiskrestauranger, små butiker och söndagslediga människor. Inte utan att vi började sakna vår egen marina lite! Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Moped och vacker stad

Magdalena Graaf Blogg - 07 Aug 18 kl. 21:58

Solig dag i vackra Örebro! En helt fantastisk liten stad. Slottet, statyer, rinnande vatten, vattenfall, och stora fontäner Hann med 18 flyget tillbaks till Malmö, och körde som en biltjuv mot Ystad och Marinan där familjen väntade.

Vilamoura, Portugal

Freedomtravel - 01 Feb 15 kl. 18:49

Nu har vi lämnat ställplatsen i Albufeira och gett oss av österut. Första stoppet blev i Vilamoura i närheten av Quarteira, där vi tog oss ner till marinan och stranden. Vilamoura känns exklusivt, och samtidigt lite stelt, med stora hotell, dyra yachter och fina restauranger.

Kvällssol i marinan

Freedomtravel - 15 Jul 14 kl. 07:08

De enda vänner vi träffar för närvarande är de som är envisa och hälsar på oss medan vi bygger. Igår kom en sådan vän förbi, och satt och pratade med oss hela kvällen medan vi jobbade… När jag sedan följde henne över bron till Kungsholmen hade regnet lättat och kvällssolen krupit fram. Bilderna är från vägen tillbaka till marinan.

Förflyttning av husbåtar

Freedomtravel - 18 Mar 14 kl. 18:31

Just nu finns den försiktiga aningen av vår i luften, samtidigt som det är kallt. Bryggan är hal av frost på morgnarna och det sjunger i det spräckligt tunna täcket av is. Faktum är att det är mer is på vattnet nu än det var i vintras, eftersom de stängt av propellrarna som rör upp vattnet.

Vintern är tillbaka

Freedomtravel - 17 Mar 14 kl. 06:56

Igår gav solen löfte om vår. Idag har vi vaknat till… idogt snöande. Om vädret fortsätter såhär blir det inte så kul för killarna som jobbar i marinan.

Årstidsväxlingar i marinan

Freedomtravel - 24 Feb 14 kl. 18:45

När vi köpte husbåten var det sommar. Det var tryckande hett och man kunde hoppa i och bada direkt från båten. Just då var det en dröm att bo på husbåt, och ibland kanske vi undrade om vi låtit oss luras.

Marinan i vinterskrud

Freedomtravel - 19 Jan 14 kl. 11:48

Det snöar och snöar, och vi får uppleva husbåtsliv i vinterväder. Riktigt mysigt faktiskt! De här bilderna är från igår eftermiddag, då det snöade lite mer måttligt än idag och då solen också tittade fram försiktigt.

Boendemöte i marinan

Freedomtravel - 04 Dec 13 kl. 20:39

Ikväll har vi varit på vårt första boendemöte här i marinan. Många frågar om det fungerar som en samfällighet eller som en bostadsrättsförening här, men så är det inte. Alla äger sin egen husbåt eller aquavilla.

Alex And

Freedomtravel - 30 Sep 13 kl. 21:11

Idag, när jag kom hem från jobbet, hade den här ankan parkerat i marinan. En betydligt större släkting till änderna Kalle och Kajsa. Båten ska tydligen innehålla en vedeldad bastu, och jag har skrivit om den förut.

Sommaren är inte slut

Freedomtravel - 12 Sep 13 kl. 20:28

Det kan vara lite kyligt när jag är på jobbet. Men när jag kommer hit, till marinan, då öppnar sig himlen och släpper igenom solen. Jag börjar tro att det alltid är sommar här.


Fler inlägg från Freedomtravel

Drottningholms slott i Stockholm – 8 saker att uppleva

Freedomtravel - i förrgår: 06:00

Förra helgen besökte vi Drottningholms slott i Stockholm. Det var en fantastiskt fin hösthelg, och riktigt härligt att promenera runt i slottsparken i novembersolen. Vi har sett slottet förut, men passade också på att se teatern vilket var riktigt roligt.

Digitala reseföretag, kaninland och vinteräventyr

Freedomtravel - 12 Nov 18 kl. 06:00

I veckans resenyheter kan vi bland annat avslöja vilket företag som knipit platsen som det mest digitala reseföretaget. Dessutom handlar det om minskning av plast i haven, visning av campers i advent, kaninland och vinteräventyr. Som vanligt kommer nyheterna från pressmeddelanden från olika företag i resebranschen.

Rörstrands slott i Stockholm – slottet du inte visste fanns

Freedomtravel - 11 Nov 18 kl. 06:00

Rörstrands slott ligger centralt i Stockholm, men är trots det kanske ett av Stockholms minst kända (och mest gömda!) slott. Vi bor relativt nära slottet och passerar dessutom nästan varje dag den stora porslinshög som påminner om det som en gång var porslinsfabriken Rörstrand.

Travel News Market 2018 – mötesplatsen för resebranschen

Freedomtravel - 10 Nov 18 kl. 06:00

I torsdags  var det dags för Travel News Market 2018, Sveriges kanske största resemässa och mötesplats för resebranschen. Som resebloggare brukar vi gilla den här mässan, och den var inte sämre i år. Vi mötte massor av utställare och bloggvänner, och det blev dessutom både ölprovning och fest.

Slottsvecka, tidningsartiklar och resemässa

Freedomtravel - 09 Nov 18 kl. 06:00

Den här veckan har varit en galen slottsvecka för vår del. Vi har både besökt ett stort och mycket känt slott, och ett litet och väldigt okänt slott. Båda besöken var intressanta!

Stora novemberlistan

Freedomtravel - 08 Nov 18 kl. 06:00

Här kommer Stora Novemberlistan! Nu är det ju verkligen mörkt och ruggigt i Sverige, och man behöver hitta bästa sätten att pigga upp sig själv på olika sätt. Här är våra bästa tips.

Falska vänner – 12 ord som lätt blir fel på danska och norska

Freedomtravel - 07 Nov 18 kl. 06:00

Känner du till dessa “falska vänner”? Om du varit i Danmark eller Norge, eller haft danska eller norska vänner eller kollegor på besök, har du säkert stött på ord som är lika, men som inte betyder samma sak. Många gånger kan vi förstå varandra i Skandinavien utan problem, men ibland förbryllar våra liknande språk mer […] Inlägget Falska vänner – 12 ord som lätt blir fel på danska och norska dök först upp på FREEDOMtravel - Reseblogg med massor av resmål och inspiration.

5 alternativa weekendstäder

Freedomtravel - 06 Nov 18 kl. 06:00

I samarbete med Axo Finans Har du redan besökt London, Paris, Rom, Prag och Wien? I det här inlägget tipsar vi om fem alternativa weekendstäder. Detta är storstäder som inte är huvudstäder, men som bjuder på minst lika mycket spänning när det gäller mat, kultur och sevärdheter.

Flyg till Moskva, hotade djur och förbud mot plast

Freedomtravel - 05 Nov 18 kl. 06:00

Landvetter Airport i Göteborg har fått många nya direktlinjer på senaste tiden, och nu kan man även flyga direkt från Göteborg till Moskva. I övrigt handlar en av veckans nyheter om det alarmerande hotet mot vilda ryggradsdjur. Denna sorts nyheter är ju jobbiga, men viktiga.

Allhelgonahelgen: Alla helgons dag och Alla själars dag

Freedomtravel - 04 Nov 18 kl. 06:00

Igår gjorde vi som många andra svenskar denna tid på året. Vi besökte kyrkogården med ljus och gravdekorationer. Samtidigt började jag fundera över det här med Allhelgonahelgen.

Falska vänner – 12 ord som lätt blir fel på engelska

Freedomtravel - 03 Nov 18 kl. 06:00

Känner du till dessa “falska vänner”? Om du gillar att resa pratar du säkert engelska ibland. Oavsett om du är mer eller mindre bekväm på engelska är det ju ett bra språk för att ta sig fram på de flesta håll här i världen.

Ansvariga utgivare för Freedomtravel.se

Freedomtravel - 02 Nov 18 kl. 06:00

Igår firade vi att vi äntligen, efter månader av väntan, är ansvariga utgivare på freedomtravel.se. Det är väl värt att höja ett glas för på en Happy Friday?

Begränsad fricamping i Spanien – på grund av misskötsel

Freedomtravel - 01 Nov 18 kl. 06:00

Nu kan man läsa om regler för begränsad fricamping i Spanien. Det har alltså hänt igen. En kommun blir irriterad på att husbilsturister missköter sig på fricampingplatserna, och bestämmer sig för att stoppa fricampingen.

Freedomtravel – mer än en blogg

Freedomtravel - 31 Oct 18 kl. 06:00

Vi skriver att FREEDOMtravel är en blogg om resor, äventyr och camping. Och det är ju sant! Vi bloggar varje dag och hoppas att du tycker att det är roligt att följa våra galna äventyr, både hemma i husbåten och på resande fot.

14 saker att se och göra i Reykjavik

Freedomtravel - 30 Oct 18 kl. 06:00

Här får du tips på saker att se och göra i Reykjavik. Den isländska huvudstaden är staden för dig som gillar god mat, ett spännande kulturliv och en dramatisk natur som smyger sig in på knuten. Vi har besökt Reykjavik tillsammans en gång och jag (Helena) har besökt Island fyra eller fem gånger innan dess.