Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Medelhavsmat snabbt och enkelt – Tomatomelett och tzatziki

Birgitta Höglund's Mat - 21 Oct 14 kl. 06:00

Ett glas Retsina med tzatziki, tapenade och oliver på restaurang Faros i Makrigialos Med smak av Medelhavet När jag skriver det här sitter jag och njuter av en av de riktigt vackra höstdagar vi upplevt på Kreta senaste tiden, med Medelhavet bara några meter bort. Just kommit upp från ett riktigt skönt dopp i havet, det här är en av de bästa sandstränder man kan tänka sig. När du läser de här raderna är vi på väg hem till höstkyliga Sverige, fulladdade med sol, värme, bad, god mat, naturupplevelser, möten med vänliga människor och fyrbenta kompisar. Resan infriade verkligen våra förväntningar, det har varit en av de varmaste oktoberveckor på länge här nere. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Därför behövs sedlar och mynt – även i Sverige

Nyhetspressen - 30 Jun 18 kl. 08:58

Användandet av kontanter minskar snabbt. Så snabbt att krisberedskapen är hotad och upp emot en miljon människor riskerar att hamna i utanförskap..

100 000 äldre kan snabbt och enkelt höja pensionen

Nyhetspressen - 26 Jun 18 kl. 09:35

Mer än 100 000 svenska pensionärer går miste om tusentals kronor varje månad.Missuppfattningar och dålig information gör att åtskilliga tusentals lever med små inkomster – helt i onödan..

Smidigt och enkelt med liverättning

Prylkoll.se - 14 Feb 17 kl. 19:13

Den som spelar mycket på tipset vill gärna ha möjlighet att kolla upp resultat så snabbt som möjligt. Genom liverättning blir det smidigt och enkelt. Via siten Liverattning.

Kosten som är rena medicinen

Nyhetspressen - 08 Jan 17 kl. 06:30

De flesta av oss vet att vi borde äta nyttigare. Och valet är enkelt. Alla kostrekommendationer pekar nämligen åt samma håll – medelhavsmat.

Ny krog med smårätter och cirkuskänsla öppnar i Borlänge

Nyhetspressen - 29 Jul 16 kl. 15:52

Nu stänger restaurang Tzatziki i Borlänge. I stället öppnar Pinchos – ett krogkoncept där smårätter serveras i en cirkusinspirerad omgivning. – Ett roligt sätt att äta mat på i en gemytlig miljö, säger Jacob Dakkour som är en av projektledarna..

Medelhavsmat och ayran

Birgitta Höglund's Mat - 07 Jul 16 kl. 07:00

Mat och dryck från södern Den grekiska och turkiska maten ligger mig varm om hjärtat, efter många års resor till Medelhavet. Medelhavskosten är bra även för oss LCHF-are, då den ofta innehåller mycket av färska ovanjordsgrönsaker, i sallader,  stekta eller kokta i grytor. Det äts också stora mängder mjölkprodukter, som smör, yoghurt och ostar av alla de slag.

M:s uppmaning till Löfven: Kör över MP

Nyhetspressen - 15 Mar 16 kl. 10:55

Stefan Löfven uppmanas att snabbt köra över Miljöpartiet och driva igenom den nya migrationspolitiken. Moderaterna ger därför statsministern fullmakt i flyktingkrisen. – Lägger man förslagen snabbt så är vi moderater beredda att agera snabbt för att politiken ska bli verklighet, säger M-partisekreteraren Tomas Tobé..


Fler inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Tacopaj och Stockholmstips

Birgitta Höglund's Mat - 24 Aug 18 kl. 08:41

Tacopaj utan botten Favorit till fredagsmyset Idag får du ett av mina mest populära köttfärsrecept, som passar fint som variation till fredagsmysets tacos. Den här pajen är också väldigt god kall, perfekt att ha med som färdkost eller på picknick. Här hittar du en lite enklare variant på köttfärspaj utan pajbotten, i det inlägget skriver jag också en del om min kostfilosofi.

Vinn min grillkokbok

Birgitta Höglund's Mat - 23 Aug 18 kl. 09:58

Entrecôte med Café de Paris-smörFoto Mikael Eriksson Tävling hos Halva Lindha Just nu kan du tävla om ett signerat exemplar av min kokbok Birgitta Höglunds bästa grilltips, som är en nyutgåva av min tidigare slutsålda Grillmat LCHF. Gå in på det här inlägget hos min goda vän Lindha Vikström och läs mer om tävlingen. Lindha har ända sen innan vi träffades använt mina recept, vi tycker om samma typ av mat, traditionell husmanskost med få kolhydrater och rejält med naturligt fett.

Tomatsoppa och sockerfritt ketchuptips

Birgitta Höglund's Mat - 16 Aug 18 kl. 09:34

Mer från grönsakslandet Nu finns det tomater i överflöd, så idag tipsar jag om en både lättlagad, näringsrik och god tomatsoppa. Har du bara testat tomatsoppa på burk eller pulver tidigare så måste du laga den här, det är en otrolig skillnad i smak. Tomater innehåller den nyttiga antioxidanten lykopen, som frigörs vid uppvärmning.

Lättlagad ratatouille

Birgitta Höglund's Mat - 14 Aug 18 kl. 15:36

Skördetider Idag får du ett snabbt middagstips, perfekt för dig som har egen trädgård. Vi andra får leta reda på närmsta handelsträdgård eller frossa i grönsakshyllorna i mataffärerna. Passa på att ta vara på allt det goda som finns i överflöd just nu, det förgyller den enklaste måltid.

Två sorters dip till chips, grönsaker och grillat

Birgitta Höglund's Mat - 10 Aug 18 kl. 07:00

Grön ärtcrème med Öländska Bönchips Tips till fredagsmyset Idag får du två tips på goda röror som passar lika bra till chips och grönsaksstavar som till all slags grillat. Dipen på bilden häruppe är en grön ärtcrème som ingick i mitt tävlingsbidrag till Plantable Cooking Contest. Där som tillbehör till savoykåldolmar fyllda med kantareller och kikärtor, du kommer förstås att få ta del av det receptet härinne framöver.

De magiske bønnene och besök på Kretsloppshuset

Birgitta Höglund's Mat - 03 Aug 18 kl. 07:00

Bönkokboken på norska Igår fick jag ett magiskt paket på posten från Jan Mesicek på Förlaget Lille Måne i Oslo. Det är första gången jag får se den norska utgåvan av Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken, som jag skrivit tillsammans med Lars-Erik Litsfeldt och Patrik Olsson, utgiven här i Sverige på Bladh by Bladh. Jag gillar titeln, den säger ju en hel del om det som kan hända när man låter bönor förändra ens liv.

Bilder och mattips från Smakfesten i Karlshamn och somrig sallad med räkor och mozzarella

Birgitta Höglund's Mat - 26 Jul 18 kl. 07:00

Sommarmat Mellanlandat några dagar i ett tropiskt varmt Stockholm efter 4 trevliga dygn i ett nästan lika varmt Karlshamn Där deltog jag på Östersjöfestivalen tillsammans med Maryanne och Ulf Wahlquist från Öländska bönchips. Smakfesten, som är en nytillkommen programpunkt under festivalen, var en upplevelse inte minst för att jag lyckades övervinna min livslånga scenskräck. Jag var en del av programmet i det stora mattältet, jag hamnade mellan Katarina Ewerlöf och Tareq Taylor, så jag fick fin draghjälp av dem och hade en stor publik på 3-400 festivalbesökare.

Skaldjur Saganaki och njutbar hälsoresa till Kreta

Birgitta Höglund's Mat - 22 Jul 18 kl. 07:00

Följ med till Kreta i höst På bilden ovan ser du Golden Beach, en av mina absoluta favoritrestauranger på de många resor jag de senaste åren gjort till den lilla fiskebyn Makrigialos på Kretas sydostkust. Vill du också ta del av allt det goda jag hittat där, vad gäller maten, människorna och naturen, så har du nu chansen att följa med. Tillsammans med goda vännen Therese Renåker arrangerar jag resor till den lugna byn, där vårt största fokus är harmoni, njutning och avkoppling.

Smultronglass, fjällsemester och Smakfesten i Karlshamn

Birgitta Höglund's Mat - 16 Jul 18 kl. 07:00

Smultronglass På väg söderut Jag har haft en helt underbar semester de senaste veckorna i mina hemtrakter i Jämtland och Dalarna. Men nu är det dags att ut och åka tåg igen, den här gången bär det av riktigt långt söderut. Idag tar jag tåget till Stockholm och på onsdag vidare ner till Karlshamn och Östersjöfestivalen.

Semesterbilder och grilltips från stugan i Dalarna

Birgitta Höglund's Mat - 14 Jul 18 kl. 06:33

Grillad fläskkarré med tillbehör Njutningsfylld semester Hej på er i sommarvärmen, tittar in en sväng på min semester, det har varit skönt att vara helt ouppkopplad ett tag. Vilken otrolig sommar vi just nu får uppleva, solen och värmen flödar som aldrig förr. Härligt för många men tyvärr med följd att det blir för lite vatten till växtligheten på många håll.