Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Medelhavsmat snabbt och enkelt – Tomatomelett och tzatziki

Birgitta Höglund's Mat - 21 Oct 14 kl. 06:00

Ett glas Retsina med tzatziki, tapenade och oliver på restaurang Faros i Makrigialos Med smak av Medelhavet När jag skriver det här sitter jag och njuter av en av de riktigt vackra höstdagar vi upplevt på Kreta senaste tiden, med Medelhavet bara några meter bort. Just kommit upp från ett riktigt skönt dopp i havet, det här är en av de bästa sandstränder man kan tänka sig. När du läser de här raderna är vi på väg hem till höstkyliga Sverige, fulladdade med sol, värme, bad, god mat, naturupplevelser, möten med vänliga människor och fyrbenta kompisar. Resan infriade verkligen våra förväntningar, det har varit en av de varmaste oktoberveckor på länge här nere. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Därför behövs sedlar och mynt – även i Sverige

Nyhetspressen - 30 Jun 18 kl. 08:58

Användandet av kontanter minskar snabbt. Så snabbt att krisberedskapen är hotad och upp emot en miljon människor riskerar att hamna i utanförskap..

100 000 äldre kan snabbt och enkelt höja pensionen

Nyhetspressen - 26 Jun 18 kl. 09:35

Mer än 100 000 svenska pensionärer går miste om tusentals kronor varje månad.Missuppfattningar och dålig information gör att åtskilliga tusentals lever med små inkomster – helt i onödan..

Smidigt och enkelt med liverättning

Prylkoll.se - 14 Feb 17 kl. 19:13

Den som spelar mycket på tipset vill gärna ha möjlighet att kolla upp resultat så snabbt som möjligt. Genom liverättning blir det smidigt och enkelt. Via siten Liverattning.

Kosten som är rena medicinen

Nyhetspressen - 08 Jan 17 kl. 06:30

De flesta av oss vet att vi borde äta nyttigare. Och valet är enkelt. Alla kostrekommendationer pekar nämligen åt samma håll – medelhavsmat.

Ny krog med smårätter och cirkuskänsla öppnar i Borlänge

Nyhetspressen - 29 Jul 16 kl. 15:52

Nu stänger restaurang Tzatziki i Borlänge. I stället öppnar Pinchos – ett krogkoncept där smårätter serveras i en cirkusinspirerad omgivning. – Ett roligt sätt att äta mat på i en gemytlig miljö, säger Jacob Dakkour som är en av projektledarna..

Medelhavsmat och ayran

Birgitta Höglund's Mat - 07 Jul 16 kl. 07:00

Mat och dryck från södern Den grekiska och turkiska maten ligger mig varm om hjärtat, efter många års resor till Medelhavet. Medelhavskosten är bra även för oss LCHF-are, då den ofta innehåller mycket av färska ovanjordsgrönsaker, i sallader,  stekta eller kokta i grytor. Det äts också stora mängder mjölkprodukter, som smör, yoghurt och ostar av alla de slag.

M:s uppmaning till Löfven: Kör över MP

Nyhetspressen - 15 Mar 16 kl. 10:55

Stefan Löfven uppmanas att snabbt köra över Miljöpartiet och driva igenom den nya migrationspolitiken. Moderaterna ger därför statsministern fullmakt i flyktingkrisen. – Lägger man förslagen snabbt så är vi moderater beredda att agera snabbt för att politiken ska bli verklighet, säger M-partisekreteraren Tomas Tobé..


Fler inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Smultronglass, fjällsemester och Smakfesten i Karlshamn

Birgitta Höglund's Mat - 10 timmar sedan

Smultronglass På väg söderut Jag har haft en helt underbar semester de senaste veckorna i mina hemtrakter i Jämtland och Dalarna. Men nu är det dags att ut och åka tåg igen, den här gången bär det av riktigt långt söderut. Idag tar jag tåget till Stockholm och på onsdag vidare ner till Karlshamn och Östersjöfestivalen.

Semesterbilder och grilltips från stugan i Dalarna

Birgitta Höglund's Mat - i förrgår: 06:33

Grillad fläskkarré med tillbehör Njutningsfylld semester Hej på er i sommarvärmen, tittar in en sväng på min semester, det har varit skönt att vara helt ouppkopplad ett tag. Vilken otrolig sommar vi just nu får uppleva, solen och värmen flödar som aldrig förr. Härligt för många men tyvärr med följd att det blir för lite vatten till växtligheten på många håll.

Dillmajonnäs, LCHF-event och semestertider

Birgitta Höglund's Mat - 02 Jul 18 kl. 11:01

Favoritsås till fisk Nu i värmen passar det riktigt bra med varmrökta, feta fiskar till frukost, lunch eller middag. Min favorit är röding men det blir förstås också gott med varmrökt lax, sik, regnbåge eller makrill. Med en krämig sås och grönt till, så är maten fixad på bara några minuter, gärna för att avnjutas i det fria.

På väg till LCHF-campingen i Säffle

Birgitta Höglund's Mat - 28 Jun 18 kl. 07:00

Tidigare föreläsare på LCHF-campingen Värmlandsbesök Just nu sitter jag på tåget för mitt tredje LCHF-event i Säffle, solen verkar stråla riktigt ordentligt över Karlstad även denna gång. Vid sidan av LCHF-kryssningen är det här det största event inom lågkolhydratrörelsen i Sverige, det ska bli roligt att träffa många gamla bekanta igen. Föreläsarlistan är diger, många välkända namn i Lowcarb-världen deltar i år.

Vit pizza med halloumi och gremolata, besök på Öländska bönchips och några semestertips från Öland

Birgitta Höglund's Mat - 23 Jun 18 kl. 07:00

Rundtur på Öland Precis som på nyårsdagen är pizza väldigt populär mat hos många även på midsommardagen. Idag får du därför ett lättlagat recept som såg dagens ljus på Öland för några veckor sen. Då tog jag tåget ner till Kalmar och hälsade på hos Maryanne och Ulf Wahlquist som driver Öländska Bönchips.

Goda tips till Midsommar

Birgitta Höglund's Mat - 19 Jun 18 kl. 10:50

Goda favoriter Idag får du tips på några av mina egna lättlagade smakfavoriter till Midsommarfesten. Sill, lax och jordgubbar, svensk njutningsmat på hög nivå. Jag önskar alla mina läsare en riktigt god och glad Midsommar.

Welcome to Sweden

Birgitta Höglund's Mat - 18 Jun 18 kl. 12:58

Intåg i Sommarhagen Nice to see you here The last few weeks I’ve had a lot of visitors from USA, welcome to my blog. My name Birgitta Höglund and I’m a retired restaurant chef living in Östersund, Jämtland, Sweden. It’s a mountainous county in the northern part of Sweden, close to the border with Norway.

Hallongrottor och Eat Art-festivalen i Östersund

Birgitta Höglund's Mat - 15 Jun 18 kl. 07:00

Hallongrotta från Gammaldags husmanskostFoto Mikael Eriksson Gammaldags kakor på nytt sätt Just nu är jag hemma i Jämtland några dagar för att delta på Eat Art-festivalen mellan 11-17 på lördag den 16 juni. Där kommer jag att bjuda på helt nylanserade Spröda frökex från Huså Bröd, den här gången med smak av Västerbottensost. Jag kommer också att signera mina kokböcker Gammaldags husmanskost på nytt sätt och Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken och visa upp hur en Wonderbag fungerar.

Min grillkokbok har kommit ut på nytt

Birgitta Höglund's Mat - 13 Jun 18 kl. 08:49

Naturligt goda grilltips Jag fick mail från Lumio Förlag att nyutgåvan av min tidigare slutsålda kokbok ”Birgitta Höglunds bästa grilltips” just kommit från tryckeriet. Det passade ju extra fint att den kom precis nu när jag firar 9 år i bloggvärlden. Jag är så glad att jag började blogga och på det sättet kunde få dela med mig av mina matkunskaper, vilket lett till 5 kokböcker och en hel del andra spännande och matrelaterade äventyr.

Bloggen fyller 9 år

Birgitta Höglund's Mat - 11 Jun 18 kl. 08:53

9-årsdag Fick upp ett Facebookminne idag som talade om att det är 9 år sen jag skrev mitt första inlägg härinne. Då visste jag inte mycket om datorer, hade aldrig tittat på andra bloggar men hade just gått en 3-timmarskurs i bloggkunskap. Glad i hågen började jag dokumentera min dagliga mat, roligt att få utlopp för min kockkreativitet på ett nytt sätt, när jag inte längre kunde jobba i restaurangkök.

Svalkande iste i sommarvärmen

Birgitta Höglund's Mat - 10 Jun 18 kl. 16:51

Fräsch sommardryck Vilken värme vi fått igen, idag har vi haft 28 grader här i Stockholm. Har ändå min vana trogen gått en långpromenad på några timmar. Först från Kungsholmen via Riddarholmen och till Ivar Los Park för att äta en god kycklingsalladslunch från Paradiset tillsammans med Lennart.

Svenskt fika på Nationaldagen

Birgitta Höglund's Mat - 06 Jun 18 kl. 09:52

Mandelvåfflor med hjortron och gräddeFoto Mikael Eriksson Nationaldagsfika Våfflor med hjortron och grädde är en svensk klassiker, den hittar man på många kaféer runt landet. På mitt sätt blir det en glutenfri variant på mandelmjöl, vill du ha den mjölkfri så byt bara ut grädden mot kokosgrädde, det blir också riktigt gott.. Våfflorna passar inte bara till fikat utan är goda som en lättare frukost eller till en kvällsrätt.

Vild wok med lingonaioli och fjällpromenad

Birgitta Höglund's Mat - 02 Jun 18 kl. 20:25

Mitt rätta element Som du kanske läst här inne tidigare så är jag född och uppvuxen i norra Dalarnas fjälltrakter. Fjällen och skogen betyder väldigt mycket för mig, även om jag trivs i de städer där jag bor numer, Stockholm, Östersund och Alanya. Häromdagen när jag var ute på en promenad runt huvudstaden så fick jag ett riktigt anfall av fjällängtan.