Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Mer om bibliotek som slopar avgifter för försenade böcker - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Bokbloggar

Mer om bibliotek som slopar avgifter för försenade böcker

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 08:45

”BookRiot Times Are Changing: Covid,19 and Library Late Fees And yet, as Sabrina Unrein states in the opening of her report, “ Overdue Fines: Advantages, Disadvantages, and How Eliminating Them Can Benefit Public Libraries ,” libraries have traditionally also had an aspect of public shame associated with them. After all, what happens when you speak too loudly in the library? Or when you return your books late? You may earn yourself at best a stern look from the librarian, and at worst a serious shushing or talking,to. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Amazon lanserar print-on-demand i Sverige

Feber.se - 30 May 22 kl. 13:00

Böcker trycks när de beställs Nu lanserar Amazon sin tjänst print-on-demand-tjänst för böcker i Sverige. Målet med tjänsten är att göra det lättare för oberoende författare att ge ut sina titlar som fysiska böcker, genom ett system där boken trycks först efter att kunden lagt sin beställning. Gulfem Toygar, Sverigechef på Amazon säger: "Med Amazons print-on-demand-tjänst kan såväl eteblerade författare som skribenter med författardrömmar nå miljontals läsare runtom i världen, och vi är så glada att även lansera på amazon.

EU slopar munskyddskrav på flyget

Feber.se - 11 May 22 kl. 14:15

Va skönt Den europeiska flygsäkerhetsmyndigheten EASA och smittskyddsmyndigheten ECDC meddelade idag att kravet på munskydd för flygningar och på flygplatser inom EU nu tas bort. EASA:s chef Patrick Ky säger i ett pressmeddelande: "From next week, face masks will no longer need to be mandatory in air travel in all cases, broadly aligning with the changing requirements of national authorities across Europe for public transport. For passengers and air crews, this is a big step forward in the normalisation of air travel.

Stockholm får kräva tillstånd för elsparkcyklar

Feber.se - 04 May 22 kl. 10:45

Förvaltningsrätten ger staden rätt Förvaltningsrätten har beslutat att Stockholms Stad har rätt att kräva tillstånd och avgifter från de elsparkcykel-företag som vill driva verksamhet i staden. Några av företagen som hyr ut elsparkcyklar i Stockholm överklagade i december förra året kommunens beslut om att införa tillstånd och avgifter för att hyra ut elsparkcyklar i Stockholm. Förvaltningsrätten ger dock Stockholm rätt och skriver bland annat i sin dom: "Nyttjande av offentlig plats för att exempelvis hyra ut elsparkcyklar är därmed enligt förvaltningsrättens mening inte likställt med parkering av fordon och regleras därigenom inte av regelverket för trafik.

Tesla Cybertruck börjar tillverkas 2023

Feber.se - 25 Mar 22 kl. 15:00

Nu är det spikat, enligt Elon Nu berättar Elon Musk att den mycket efterlängtade och försenade eldrivna pickupen Cybertruck kommer att börja tillverkas nästa år. Planen är att bli helt klara med utvecklingen i år så att det bara är att börja tillverka modellen nästa år, troligtvis i början av året då om allt går som det ska. Så nu verkar det som att det hela äntligen är på gång.

Team 17 slopar NFT-satsning med Worms på ett dygn

Feber.se - 02 Feb 22 kl. 09:30

Pudlar rejält Team 17, som bland annat ligger bakom klassiska spelserien Worms, bestämde sig nyligen för att hoppa på NFT-tåget. I ett pressmeddelande skrev spelmakarna att en ny NFT-satsning vid namn MetaWorms NFT skulle dra igång tillsammans med Reality Gaming Group. Inte helt oväntat gillades detta inte av någon och medier berättade att folk inom Team 17 också ogillade satsningen skarpt och distributörens partners, som bland annat Aggro Crab Games och Playtonic, kastade en offentlig känga på Team 17.

Amazon får inte bjuda på frakten för böcker i Frankrike

Feber.se - 21 Dec 21 kl. 08:30

Ny lag för att skydda landets fysiska bokhandlare Franska bokhandlare har lyckats klaga tillräckligt mycket till myndigheterna för att få genom en lag som förbjuder Amazon från att bjuda på frakten för böcker som säljs via Amazons franska sida. Det innebär att Amazon nu måste ta ut en fraktavgift på mellan 30 och 50 kronor när de skeppar böcker som säljs via amazon.fr.

Apple tar bort all info om CSAM-skanning på sin webbsida

Feber.se - 15 Dec 21 kl. 17:15

Funktionen verkar minst sagt dröja Apple har på sin webbsida som informerar om barnsäkerhet tagit bort all information om den kontroversiella CSAM-skanning-funktionen, som skulle "skanna" användares iCloud-bibliotek efter bilder som föreställer sexuella övergrepp mot barn. Det är dock just nu oklart precis varför företaget gjort detta. När man först presenterade initiativet i somras möttes man av kritik från många håll, då många menar att det är fel att Apple börjar använda en sådan teknik, som sedan i teorin skulle kunna användas för att hitta andra typer av innehåll i användares bibliotek.

Anne Rice har dött

Feber.se - 13 Dec 21 kl. 10:30

Författarinnan som skrev The Vampire Chronicles Den amerikanska författarinnan Anne Rice son meddelade i helgen via sociala medier att hans mamma avlidit. Anne Rice skrev ett femtiotal böcker och var mest känd för de tiotal romaner hon skrev i den så kallade "The Vampire Chronicles"-serien. Dessa böcker adapterades till två filmer, Interview with the Vampire (1994) och Queen of the Damned (2002).

En trailer för Reacher

Feber.se - 03 Dec 21 kl. 08:00

Serie baserad på Lee Childs böcker om Jack Reacher Den amerikanska författaren Lee Child har skördat stora framgångar med sina böcker om den före detta soldaten Jack Reacher som åker runt och löser diverse problem. För ett antal år sedan gjordes filmatiserades några av dessa historier där Tom Cruise spelade huvudrollen. Snart ska Jack Reacher också bli tv-serie via Amazon Prime och här är den första trailern för serien.

Millennium-serien får en fortsättning

Feber.se - 22 Nov 21 kl. 14:15

Det ska komma ytterligare tre böcker om Lisbeth Salander Polaris förlag har meddelat att man det kommer ytterligare tre stycken böcker i den så kallade Millennium-serien, böckerna om hackern Lisbeth Salander som ursprungligen författades av Stieg Larsson. Larsson skrev tre böcker i serien och efter hans död har David Lagercrantz skrivit ytterligare tre stycken. De nuvarande sex böckerna i serien gavs ut av Norstedts förlag men nu har förlaget Polaris köpt rättigheterna för att ge ut ytterligare tre böcker i serien.


Fler inlägg från Bokbloggar

Hett i hyllan vecka 39 / 2021

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 14:17

”Så här skriver Monika om Hett i hyllan Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag.

Bokrecension: Till de döda

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 14:01

”Stort tack till Piratförlaget för recensionsexemplaret! TILL DE DÖDA EMMA ÅNGSTRÖM ?????, 4/5 Han ska vara borta i drygt en vecka.

Oväntat fin läsning

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 12:16

”Tre månader har gått sedan Mammas lilla prins kom ut och jag får väl erkänna att jag hoppat på lite mer mediabevakning. Men, på Instagram skriver Annika Lindeberg: ”Mammas lilla prins av Mårten Melin var en oväntat fin läsning. Denna kapitelbok för mellanåldern handlar ovanligt nog om Elvis Presleys barndom, där han är en ensam, fattig, lite udda kille som drömmer om att få sjunga.

Läst i september

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 10:50

”The Essential Dykes to Watch Out For av Alison Bechdel Samling med Alison Bechdels klassiska tecknade serie. Efter solen av Jonas Eika Märklig dansk novellsamling. Raskrigaren: Seriemördaren Peter Mangs av Mattias Gardell Bokcirkelbok.

Kort-kort: Dick Fight Island

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 10:24

”Alltså, ibland förstår jag inte varför jag satt upp en serie på min lista över serier jag borde kolla in. Jag läser någonting om en serie och tycker av någon anledning den låter intressant, lägger till den i listan, och sen glömmer jag prompt bort varför den finns där. När jag sedan till slut läser serien förundras jag över hur den hamnade där en gång i tiden.

Bokmässan 2021: Yttrandefrihetstorget och demokratiseminarium

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 10:01

”Demokrati var ett av bokmässans stora teman 2021 och jag bevakade det ganska så flitigt eftersom jag var där för Tidningen Nu , som är en politisk tidning och vars läsare inte sällan är otroligt intresserade av demokrati, och yttrandefrihetsfrågor. Jag träffade Simona Mohamsson och besökte seminariet med henne om situationen i Hongkong och det kommer en större artikel om det senare. Först måste jag bara säga att Yttrandefrihetstorget, där många av demokratiseminarierna ägde rum, var ett digitalt torg.

gör snart som Jane Austen

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 09:08

”hittade en liten fin Encyclopedia of Needlework (fully illustrated 1930) by Therese de Dillmont. This handsome hardback contains the full text and all 890 illustrations. The chapters are Sewing, Mending, Single and Cut Open Work, Net and Damask Stitches, White Embroidery, Flat and Gold Stitch Embroidery, Tapestry and Line Embroidery, Knitting, Crochet, Tatting, Netting, Irish Lace, Laces of Different Kinds, Miscellaneous Fancy Work, and Practical Directions.

Bokrecension – Vilda barn

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 09:00

”Författare : Maria Borda Förlag : Domeratzky Utgivningsår : 2020 Antal sidor : 209 Handling Vilda barn är berättelsen om föräldracoachen Maria Bordas egen resa som förälder. Det är en inspirerande samling texter om livet med barn, amning och närhet utifrån såväl vetenskapliga som personliga perspektiv. Texterna är till största del hämtade från Bordas blogg Vilda barn som drevs mellan 2009,2014, men boken innehåller också nyare material och ett bonuskapitel med recept och pyssel.

Monday´s Not Coming av Tiffany D. Jackson

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 09:00

”Originaltitel: Monday´s Not Coming Sidor: 435 (Häftad) Ålder: Unga vuxna ”Monday Charles is missing, and only Claudia seems to notice. Claudia and Monday have always been inseparable , more sisters than friends. So when Monday doesn’t turn up for the first day of school, Claudia’s worried.

Den mänskliga apans uppgång och fall av Jared Diamond

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 08:55

”Hur har vi utvecklats genom evolutionen och varför? Hur lika är vi egentligen våra närmaste släktingar och vad är det som har gjort att vi utvecklats åt olika håll? Sexualitet, redskap, språket och domesticeringen av djur.

Mer om bibliotek som slopar avgifter för försenade böcker

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 08:45

”BookRiot Times Are Changing: Covid,19 and Library Late Fees And yet, as Sabrina Unrein states in the opening of her report, “ Overdue Fines: Advantages, Disadvantages, and How Eliminating Them Can Benefit Public Libraries ,” libraries have traditionally also had an aspect of public shame associated with them. After all, what happens when you speak too loudly in the library? Or when you return your books late?

Klas Östergren — Två pistoler

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 08:00

”Klas Östergren , inläst av författaren själv 8 h 34 min. Bokförlaget Polaris 2021 (2021) Efter tungviktaren Renegater (2020) och vad som nog får anses vara avslutningen på berättelsen om bröderna Morgan (men man vet aldrig!) begav sig Klas Östergren (f.

Pestön — en riktigt bra tvåa

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 07:42

”Marie Hermanson låter oss återse polisen Nils Gunnarsson i boken Pestön som inleds med att en död man hittas i en kåkstad byggd på pålar vid Säveån. Han verkar inte tillhöra några av de så kallade vrakarna som bor i området och när Gunnarsson söker efter mannens identitet tar sökandet oväntade och ibland farliga vägar. Det har hunnit bli 1925 och sedan Den stora utställningen har Ellen träffat en fästman och gått hushållsskola.

Hett i hyllan #125 – I sanningens tjänst

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 07:06

”I sanningens tjänst handlar om Ned, en erfaren brittisk agent, som undervisar underrättelsetjänstens unga rekryter. På avslutningskvällen bjuder han in sin före detta chef, George Smiley, att föreläsa. Smiley ställer allt på sin spets och får Ned att återuppleva det förflutna.

Rouge Protocol, Martha Wells

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 07:04

”Titel : Rogue Protocol Serie: The Murderbot Diaries #3 Författare: Martha Wells U tgivningsår: 2018 Förlag: Recorded books, Inc Sidor/tid: 3 timmar 46 minuter Genre: SciFi Språk: Engelska Ljudbok Inläsare: Kevin R. Free Handling: SciFi’s favourite antisocial A.I.