Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Microsoft Surface Duo uppdateras till Android 11 - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android

Microsoft Surface Duo uppdateras till Android 11

Swedroid.se - Allt om Google Android - 25 Jan 22 kl. 14:07

Microsofts första Androidtelefon, den dubbelskärmade Surface Duo, har sent omsider uppdaterats till Android 11. Enheten skulle ha fått Android 11 förra året men den nya mjukvaran blev försenad. Att Android 11 skickas ut till en telefon fyra månader efter att Google släppte källkoden för Android 12 är naturligtvis inte optimalt, men mjukvaran blir oavsett mer modern. Uppdateringen innehåller även flera buggåtgärder, samt januari månads säkerhetspatch. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Microsoft sägs släppa streaming-dosa

Feber.se - 08 May 22 kl. 14:00

Inom tolv månader tydligen Som bekant har Microsoft redan nu en rätt vettig streaming-lösning för att spela Xbox-spel på distans. Men för att det ska fungera behöver man en dator, mobil eller Xbox. Men snart ska man inte ens behöva något av de det ryktas om Microsoft ska släppa en liten dosa som man koppla in i tv:n som då ska streama spelen via molnet.

Microsoft öppnar upp källkoden för 3D Movie Maker

Feber.se - 08 May 22 kl. 08:00

In och pilla En person som kallar sig för Foone på Twitter frågade nyligen om Microsoft kunde släppa källkoden för det 27-år gamla programmet 3D Movie Maker så han kunde leka lite med koden. Microsoft kände tydligen att det var en rätt kul idé och släppte källkoden. Foone ska nu pilla lite med koden så programmet kan köras på moderna datorer.

Microsoft har sett omfattande ryska sajberangrepp mot Ukraina

Feber.se - 07 May 22 kl. 13:00

Inte helt oväntat kanske Strax efter Putin valde att invadera Ukraina så meddelade Microsoft att de skulle hjälpa Ukrainas digitala säkerhet för att förhindra fler ryska cyberattacker. Nu har Microsoft meddelat att de har har hjälpt till att förhindra hundratals försökt från flertalet ryska hackergrupper mot Ukrainas infrastruktur och invånare. "Starting just before the invasion, we have seen at least six separate Russia-aligned nation-state actors launch more than 237 operations against Ukraine – including destructive attacks that are ongoing and threaten civilian welfare, The destructive attacks have also been accompanied by broad espionage and intelligence activities.

Microsoft testar ny kontroller-genväg för Windows

Feber.se - 06 May 22 kl. 18:00

Sätt igång spel utan tangentbord och mus Microsoft har nu börjat testa en smidig genväg för dem som spelar med en Xbox-kontroll på Windows 11, och det är en genväg för just sådana kontroller. Med den nya funktionen slipper användare hålla på och sträcka sig efter sitt tangentbord och mus för att aktivera nyligen spelade spel. För att komma åt genvägen trycker du bara på Xbox-knappen på din kontroller.

Apple, Google och Microsoft ska fixa en framtid utan lösenord

Feber.se - 05 May 22 kl. 15:45

Utökar stödet för FIDO Alliance autentiseringsstandard Idag, 5 maj, är det den så kallade "World Password Day" och då meddelade några av världens tech-giganter att de kommer att arbeta för att snabbare implementera lösningar som inte är beroende av autentisering genom lösenord. Apple, Google och Microsoft meddelade idag att de kommer att utöka stödet för den standard för att logga in utan lösenord som skapats av FIDO Alliance och World Wide Web Consortium. Det innebär webbsidor och appar kommer att kunna erbjuda en enhetlig standard för att logga in utan lösenord på operativsystemen iOS, Android, ChromeOS, macOS och Windows samt via webbläsarna Chrome, Edge och Safari.

Microsoft Edge nu näst mest populära webbläsaren för desktop

Swedroid.se - Allt om Google Android - 03 May 22 kl. 17:33

Enligt data från Statcounter har Microsofts webbläsare Edge nyss gått om Safari och blivit den näst mest populära webbläsaren för datorer. Marginalen är dock minimal mellan Microsofts och Apples webbläsare: Edge har en marknadsandel på 10,07 procent enligt analysen, medan Safari har 9,61 procent. Google dominerar med Chrome vars andel ligger på 66,64 procent.

Microsoft Edge kommer få en inbyggd gratis VPN

Swedroid.se - Allt om Google Android - 02 May 22 kl. 09:11

Microsofts webbläsare Edge kommer få en kostnadsfri VPN genom Cloudfare. Funktionen kallas ”secure network” i webbläsaren och testas för närvarande. När finessen aktiveras krypteras trafiken och användare kan gömma sin plats och IP-adress.

Microsoft Edge får snart en egen VPN

Feber.se - 02 May 22 kl. 08:00

Dock endast för 1 GB i månaden I en supportsida för Edge råkar Microsoft avslöja att webbläsaren kommer att få en gratis inbyggd VPN-tjänst, det har The Verge upptäckt. Verktyget, Edge Secure Network, ska precis som andra VPN:er kunna kryptera all trafik eller maskera användarens plats. Enligt The Verge är det CloudFlare som Microsoft valt att samarbeta med för att driva tjänsten.

Snart ska Teams gå att ladda ner från Microsoft Store

Feber.se - 26 Apr 22 kl. 14:00

Appen har tydligen inte funnits där Snart ska det vara möjligt att ladda ner Microsoft Teams direkt från Microsoft Store, något som tidigare varit svårt då appen inte varit tillgänglig i butiken. Användare har tills nu fått ladda ner appen via sin webbläsare eller genom Office 365 (om de inte redan har den med sin Windows-installation). Enligt Microsoft planer kommer Teams finnas att ladda ner till både Windows 10 och 11 på Microsoft Store någon gång under nästa månad.

Tre LG-telefoner kommer få Android 12

Swedroid.se - Allt om Google Android - 04 Apr 22 kl. 15:16

Nu har det gått precis ett år sedan LG bekräftade att företaget kommer lämna smartphonemarknaden. Vid den tidpunkten påpekade LG att befintliga kunder inte skulle lämnas i sticket. Telefoner skulle fortsätta få uppdateringar och LG planerade att skicka ut Android 12 till vissa enheter.


Fler inlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android

Rykte: Google Pixel Watch har stödprocessor och högst minne för Wear OS

Swedroid.se - Allt om Google Android - 11 timmar sedan

Förra veckan påstod 9to5Google att Pixel Watch erbjuder fyra år gamla chippet Exynos 9110. En andra, separat källa ska nu ha bekräftat uppgiften. Att systemkretsen inte är den senaste kan i bästa fall vägas upp av den stödprocessor klockan sägs erbjuda.

Snapdragon 7 Gen 1 ger förbättringar i mellansegmentet, bygger på 4nm

Swedroid.se - Allt om Google Android - 11 timmar sedan

Qualcomm har presenterat första chippet i 7-serien som använder det nya namngivningsformatet. Snapdragon 7 Gen 1 är ett kompetent chipp på pappret som för förbättringar till mellansegmentet. Tillverkare som Xiaomi, Oppo och Honor har bekräftat att de kommer släppa mobiler med systemkretsen.

Qualcomm introducerar Snapdragon 8+ Gen 1, är snabbare och mer strömsnålt

Swedroid.se - Allt om Google Android - 12 timmar sedan

Qualcomm har presenterat en uppgraderad variant av sin snabbaste systemkrets. Snapdragon 8 Plus Gen 1 kommer sitta i toppmodeller senare i år. Både Asus och Osom har redan bekräftat att de kommer använda chippet, i ROG Phone 6 respektive i Osoms debutmobil.

Google nu femte största smartphonetillverkaren i USA

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 11:47

Hur stort är egentligen Google på hemmaplan när det gäller smartphones, sex år efter starten med Pixel-serien? En rapport från Canalys visar att Googles marknadsandel för all del vuxit kraftigt tack vare Pixel 6 men fortfarande är försvinnande liten. Canalys rapporterar att Googles marknadsandel i USA under årets första kvartal bara var 3 %, vilket innebär en årlig tillväxt på 380 %.

Här är true wireless-hörlurarna OnePlus Nord Buds

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 19:20

Nord Buds är första hörlurarna i Nord-serien från OnePlus. Precis som de övriga Nord-produkterna som lanserats under dagen blir Nord Buds tillgängliga 24 maj. Priset ligger på 599 kronor.

OnePlus Nord CE 2 Lite lanseras i Sverige

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 18:07

Utöver Nord 2T har OnePlus även lanserat budgetmobilen Nord CE 2 Lite på svenska marknaden. Lite-modellen blir tillgänglig 24 maj för 3490 kronor, med minneskonfigurationen 6GB och 128GB. För 3500 kronor erbjuds en 6,59-tums LCD med 1080 x 2412 pixlar, bildförhållandet 20:9 och 120Hz uppdateringsfrekvens.

OnePlus introducerar Nord 2T, säljstart 24 maj

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 17:43

OnePlus har nu i eftermiddag lanserat mellanklasstelefonen Nord 2T som börjar säljas i Sverige 24 maj. Enheten erbjuder samma snabba 80W-laddning över kabel som OnePlus 10 Pro. Batteriet har en kapacitet på 4500mAh.

Nu går det att radera bilder i album i Google Photos

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 11:30

En av de märkliga egenheterna i Google Photos har varit att Androidappen inte låter användare radera bilder och videor som visas medan de bläddrar i album. Istället har vi behövt leta rätt på bilderna från huvudvyn och radera därifrån. Nu går det till sist att radera bilder som öppnas i album, men det fungerar bara i privata, icke delade album.

Spotify vill att företag ska ge anställda abonnemang som förmån

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 11:07

Spotify hoppas att företag ska börja ge sina anställda Spotify-abonnemang som anställningsförmån, en satsning utvecklaren kallar ”Spotify for Work”. I sitt pressmeddelande menar Spotify att musik och poddar inte bara är till för underhållning, utan även är bra för att fokusera, varva ned och för inlärning. Först ut med Spotify for Work är ett företag kallat Accenture som kommer erbjuda Spotify till anställda i Sverige, Lettland och Litauen.

Allt fler långvariga prenumeranter säger upp Netflix

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 10:43

Netflix tappade 200 000 prenumeranter under årets första kvartal och befarar att bli av med två miljoner kunder under andra kvartalet. Enligt en analys från Antenna har Netflix dessutom i större utsträckning börjat bli av med långvariga, trogna kunder. Alldeles i början av året stod kunder som varit prenumeranter i minst tre år för bara fem procent av uppsägningarna, medan samma grupp utgjorde 13 procent av uppsägningarna sett till hela första kvartalet.

Google puffar för Androids säkerhet i reklamfilm

Swedroid.se - Allt om Google Android - 18 May 22 kl. 11:59

Google har ökat satsningen på Androids säkerhet och integritet senaste åren, kanske inte minst för att matcha Apple. Operativsystemet har fått en mängd nya säkerhets- och integritetsrelaterade finesser. Kommande Android 13 erbjuder dessutom en ny inställningskategori som förenar alla inställningar som berör säkerhet och integritet.

Fullspäckade Vivo X80 Pro lanseras globalt, kommer till Europa

Swedroid.se - Allt om Google Android - 18 May 22 kl. 11:23

BBK-företaget Vivo har lanserat flaggskeppet X80 Pro globalt. Telefonen kommer släppas i Europa och erbjuder kraftfulla komponenter. Skärmen på 6,8 tum är så gott som fullspäckad med 1440 x 3200 pixlar, AMOLED-teknik, 120Hz uppdateringsfrekvens, 300Hz samplingsfrekvens och 1500 nits.

YouTube Music-appen för Wear OS låter användare strömma över Wi-Fi eller LTE

Swedroid.se - Allt om Google Android - 18 May 22 kl. 10:56

Rubriken säger egentligen allt: YouTube Music-appen för Wear OS låter nu användare strömma musik över Wi-Fi eller LTE, oberoende av smartphone. Även om funktionen borde ha funnits från början är det en välkommen nyhet. De som har en Wear OS-klocka med LTE kan alltså strömma musik via YouTube Music utan mobil och utan att behöva förlita sig på offline-spellistor.

Fler börjar få fram nya designen av Play Store på webben

Swedroid.se - Allt om Google Android - 18 May 22 kl. 10:42

Den nya designen av Play Store på webben är nu på väg ut till fler användare. Att Google är i färd att modernisera webbutiken uppdagades redan i höstas, men få har hittills haft tillgång till nya layouten. Designen är mer i linje med Play Store för mobiler och surfplattor.

Pebble-grundaren vill verkligen ha en liten Androidtelefon

Swedroid.se - Allt om Google Android - 17 May 22 kl. 19:52

Pebble-grundaren Eric Migicovsky, som nyligen gav sin syn på varför Pebble misslyckades, vill verkligen ha ett litet Androidflaggskepp. Så pass att han skapat hemsidan smallandroidphone.com där han efterlyser en Android med samma storlek som Iphone Mini.