Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Mina finaste julkakor och 6 miljoner på bloggen

Birgitta Höglund's Mat - 08 Dec 17 kl. 07:00

Chokladdoppade kokoskakor från Gammaldags husmanskost Foto Mikael Eriksson Tack för titten Idag är det en stor dag på bloggen, jag har nyss passerat den otroliga summan 6 miljoner visningar. Inte trodde jag väl när jag började blogga att mina recept skulle bli så populära. Känns fint att jag nu när jag inte kan jobba som kock längre på grund av min ryggskada, istället kan sprida min matfilosofi vidare via blogg och mina kokböcker. Kakorna i dagens recept och flera andra goda julkakor hittar du i Gammaldags husmanskost på nytt sätt, den kokbok jag gjort tillsammans med Annika Dahlqvist. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Finaste bokpost

Bokbloggar - 06 Apr 17 kl. 15:19

Nu fungerar bloggen som den ska

Gossips.se - 05 Dec 16 kl. 17:48

Som säkert en del av er märkt så har det varit lite problem med bloggen via mobilen då ni sett helt fel format av bloggen ett par dagar. Detta ska nu vara ordnat så det är mobilanpassat igen. Men om någon av er fortfarande ser en icke mobilanpassad sida av bloggen via mobilen så får ni gärna säga till mig.

Annorlunda arbetstid

Foki - 07 Nov 16 kl. 14:48

Heeej finaste ni, ♥ Jag har haft lite mycket att göra här hemma igår därför hann jag inte kika in och hälsa på er i bloggen.

"Något av det modigaste, smartaste och finaste jag sett"

Nyhetspressen - 22 Oct 16 kl. 22:02

Little Jinder tolkar hånade ”Vill du ha sex med mig” iförd en klänning med ordet ”slampa” på alla möjliga språk. Det är det modigaste, smartaste och finaste jag sett i ”Så mycket bättre”..

Hellenius driver med ängsligheten

UNDERBARACLARA - 21 Mar 16 kl. 09:09

Åldersnoja, sociala medier-frossa och perfekta fasader – David Hellenius vill skämta om den moderna, osäkra människan i nya komediserien ”Finaste familjen”. David Hellenius syns som vanligt i ”Let’s dance” under vår – men mellan programledarinsatserna dyker han också upp i ”Finaste familjen”, som han skapat tillsammans med producenten och regissören Staffan Lindberg.


Fler inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Smultronglass, fjällsemester och Smakfesten i Karlshamn

Birgitta Höglund's Mat - Igår: 07:00

Smultronglass På väg söderut Jag har haft en helt underbar semester de senaste veckorna i mina hemtrakter i Jämtland och Dalarna. Men nu är det dags att ut och åka tåg igen, den här gången bär det av riktigt långt söderut. Idag tar jag tåget till Stockholm och på onsdag vidare ner till Karlshamn och Östersjöfestivalen.

Semesterbilder och grilltips från stugan i Dalarna

Birgitta Höglund's Mat - 14 Jul 18 kl. 06:33

Grillad fläskkarré med tillbehör Njutningsfylld semester Hej på er i sommarvärmen, tittar in en sväng på min semester, det har varit skönt att vara helt ouppkopplad ett tag. Vilken otrolig sommar vi just nu får uppleva, solen och värmen flödar som aldrig förr. Härligt för många men tyvärr med följd att det blir för lite vatten till växtligheten på många håll.

Dillmajonnäs, LCHF-event och semestertider

Birgitta Höglund's Mat - 02 Jul 18 kl. 11:01

Favoritsås till fisk Nu i värmen passar det riktigt bra med varmrökta, feta fiskar till frukost, lunch eller middag. Min favorit är röding men det blir förstås också gott med varmrökt lax, sik, regnbåge eller makrill. Med en krämig sås och grönt till, så är maten fixad på bara några minuter, gärna för att avnjutas i det fria.

På väg till LCHF-campingen i Säffle

Birgitta Höglund's Mat - 28 Jun 18 kl. 07:00

Tidigare föreläsare på LCHF-campingen Värmlandsbesök Just nu sitter jag på tåget för mitt tredje LCHF-event i Säffle, solen verkar stråla riktigt ordentligt över Karlstad även denna gång. Vid sidan av LCHF-kryssningen är det här det största event inom lågkolhydratrörelsen i Sverige, det ska bli roligt att träffa många gamla bekanta igen. Föreläsarlistan är diger, många välkända namn i Lowcarb-världen deltar i år.

Vit pizza med halloumi och gremolata, besök på Öländska bönchips och några semestertips från Öland

Birgitta Höglund's Mat - 23 Jun 18 kl. 07:00

Rundtur på Öland Precis som på nyårsdagen är pizza väldigt populär mat hos många även på midsommardagen. Idag får du därför ett lättlagat recept som såg dagens ljus på Öland för några veckor sen. Då tog jag tåget ner till Kalmar och hälsade på hos Maryanne och Ulf Wahlquist som driver Öländska Bönchips.

Goda tips till Midsommar

Birgitta Höglund's Mat - 19 Jun 18 kl. 10:50

Goda favoriter Idag får du tips på några av mina egna lättlagade smakfavoriter till Midsommarfesten. Sill, lax och jordgubbar, svensk njutningsmat på hög nivå. Jag önskar alla mina läsare en riktigt god och glad Midsommar.

Welcome to Sweden

Birgitta Höglund's Mat - 18 Jun 18 kl. 12:58

Intåg i Sommarhagen Nice to see you here The last few weeks I’ve had a lot of visitors from USA, welcome to my blog. My name Birgitta Höglund and I’m a retired restaurant chef living in Östersund, Jämtland, Sweden. It’s a mountainous county in the northern part of Sweden, close to the border with Norway.

Hallongrottor och Eat Art-festivalen i Östersund

Birgitta Höglund's Mat - 15 Jun 18 kl. 07:00

Hallongrotta från Gammaldags husmanskostFoto Mikael Eriksson Gammaldags kakor på nytt sätt Just nu är jag hemma i Jämtland några dagar för att delta på Eat Art-festivalen mellan 11-17 på lördag den 16 juni. Där kommer jag att bjuda på helt nylanserade Spröda frökex från Huså Bröd, den här gången med smak av Västerbottensost. Jag kommer också att signera mina kokböcker Gammaldags husmanskost på nytt sätt och Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken och visa upp hur en Wonderbag fungerar.

Min grillkokbok har kommit ut på nytt

Birgitta Höglund's Mat - 13 Jun 18 kl. 08:49

Naturligt goda grilltips Jag fick mail från Lumio Förlag att nyutgåvan av min tidigare slutsålda kokbok ”Birgitta Höglunds bästa grilltips” just kommit från tryckeriet. Det passade ju extra fint att den kom precis nu när jag firar 9 år i bloggvärlden. Jag är så glad att jag började blogga och på det sättet kunde få dela med mig av mina matkunskaper, vilket lett till 5 kokböcker och en hel del andra spännande och matrelaterade äventyr.

Bloggen fyller 9 år

Birgitta Höglund's Mat - 11 Jun 18 kl. 08:53

9-årsdag Fick upp ett Facebookminne idag som talade om att det är 9 år sen jag skrev mitt första inlägg härinne. Då visste jag inte mycket om datorer, hade aldrig tittat på andra bloggar men hade just gått en 3-timmarskurs i bloggkunskap. Glad i hågen började jag dokumentera min dagliga mat, roligt att få utlopp för min kockkreativitet på ett nytt sätt, när jag inte längre kunde jobba i restaurangkök.

Svalkande iste i sommarvärmen

Birgitta Höglund's Mat - 10 Jun 18 kl. 16:51

Fräsch sommardryck Vilken värme vi fått igen, idag har vi haft 28 grader här i Stockholm. Har ändå min vana trogen gått en långpromenad på några timmar. Först från Kungsholmen via Riddarholmen och till Ivar Los Park för att äta en god kycklingsalladslunch från Paradiset tillsammans med Lennart.

Svenskt fika på Nationaldagen

Birgitta Höglund's Mat - 06 Jun 18 kl. 09:52

Mandelvåfflor med hjortron och gräddeFoto Mikael Eriksson Nationaldagsfika Våfflor med hjortron och grädde är en svensk klassiker, den hittar man på många kaféer runt landet. På mitt sätt blir det en glutenfri variant på mandelmjöl, vill du ha den mjölkfri så byt bara ut grädden mot kokosgrädde, det blir också riktigt gott.. Våfflorna passar inte bara till fikat utan är goda som en lättare frukost eller till en kvällsrätt.

Vild wok med lingonaioli och fjällpromenad

Birgitta Höglund's Mat - 02 Jun 18 kl. 20:25

Mitt rätta element Som du kanske läst här inne tidigare så är jag född och uppvuxen i norra Dalarnas fjälltrakter. Fjällen och skogen betyder väldigt mycket för mig, även om jag trivs i de städer där jag bor numer, Stockholm, Östersund och Alanya. Häromdagen när jag var ute på en promenad runt huvudstaden så fick jag ett riktigt anfall av fjällängtan.