Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Nyhetspressen

Misstänkt jaktbrott – tre döda djur

Nyhetspressen - 18 Apr 19 kl. 16:35

Tre döda djur har hittats vid MÃ¥vikens badplats, norr om Knutby.. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Hur falska djur skapas för filmer

Feber.se - 16 Oct 22 kl. 08:00

Hej och hå I filmer kan det hända lite vad som helst med djur och då kan man ju inte alltid använda riktiga. Här får vi oss en liten titt på hur det går till när fejkdjur skapas för filmer eller tv-serier. Läs vidare och kommentera: https://feber.

The Verge testar att fotografera vilda djur

Feber.se - 17 Feb 22 kl. 19:30

Genom att ställa en kamera för 45 000 kr ute över natten I det senaste avsnittet av Full Frame testar Becca Farsace från The Verge att fota djur i naturen (och en katt) genom att lämna kameror, blixtar och sensorer som känner av når något kommer nära. De lyckas både fånga ganska fina bilder av en katt i trädgården och en rödräv. Läs vidare och kommentera: https://feber.

Så här påverkas djur av klimatförändringarna

Feber.se - 29 Nov 21 kl. 20:00

Biolog går igenom experiment som gjorts Det är långt ifrån bara människan som påverkas av klimatförändringarna: bläckfiskar krymper, fåglar flyttar och ödlor blåses bort av orkaner. I denna video från Wired går biologen Thor Hanson igenom tre experiment där man undersökt hur djur anpassar sig till nya förhållanden. Läs vidare och kommentera: https://feber.

Flox drönare ska skrämma bort djur från skogar och åkrar

Feber.se - 29 Nov 21 kl. 12:30

Så att vildsvin och andra djur inte förstör markerna Det svenska startup-företaget Flox Robotics har utvecklat ett system där man ska använda drönare för att skrämma bort djur som riskerar att förstöra åkrar och skogsmarker. Systemet använder sig av en drönare som med hjälp av datorsyn kan hitta djur som befinner sig på åkrar och i skogsmark. När så är fallet kommer drönarna att beama ultraljud mot skadegörarna så att dessa förhoppningsvis drar vidare till någon annan plats och lämnar markägarens marker i fred.

Även Frankrike förbjuder vilda djur på cirkus

Feber.se - 22 Nov 21 kl. 11:15

Förbjuder även delfinuppvisningar och minkfarmar Franrike sällar sig nu till den raden av länder som de senaste åren har förbjudit cirkusar att använda vilda djur i sina föreställningar. Tidigare har sådana förbud införts i bland annat Litauen, Nederländerna och Storbritannien. I Frankrike innebär det här att vilda djur blir förbjudna på cirkusar om två år och om sju år blir det även förbjudet att äga sådana djur.

Kolla in svenska utrotningshotade djur i augmented reality

Feber.se - 13 Oct 21 kl. 11:30

Samarbete mellan Google och Naturskyddsföreningen Google och Naturskyddsföreningen har inlett ett samarbete vilket gör att Google-användare numera kan kolla in några svenska utrotningshotade djur i augmented reality. Google använder den AR-funktion för djur som man släppte för två år sedan för att visa upp AR-versioner av de utrotningshotade djuren fjällräv, lodjur, mosshumla och östersjötumlare och vitryggig hackspett. AR-versionerna av djuren dyker upp i samband med att man söker efter något av dessa med Googles app i mobilen.

Tisdagstrio: Fyrfota djur

Bokbloggar - 31 Aug 21 kl. 17:43

”Tisdagstrion arrangeras med nytt fokus varje vecka av bokbloggen Ugglan Boken . Den här veckans tema: Fyrfota djur 1. Jaguar : Jag Jaguar av Fredrik Höjing 2.

En liten bok om mycket kiss – Anna Hansson & Lotta Myrefelt

Bokbloggar - 29 Aug 21 kl. 09:21

”Baksidestext:  Vet du vilket djur som kissar mest i hela världen? Vilket djur som kissar på sina fiender? Och vilket djur som kissar på sig själv?

Tropikariet i Helsingborg – exotiska djur från hela världen

Freedomtravel - 21 Aug 21 kl. 06:00

Tropikariet i Helsingborg är en exotisk inomhuspark som visar upp fascinerande djur från bland annat Afrika och Sydamerika. Här kan man möta världens minsta apa, beskåda världens giftigaste djur eller kanske charmas av de nyfikna surikaterna. Tropikariet i Helsingborg Tropikariet i Helsingborg är ett spännande besöksmål för den som vill lära sig mer om alla […] Inlägget Tropikariet i Helsingborg – exotiska djur från hela världen dök först upp på FREEDOMtravel - Reseblogg med massor av resmål och inspiration.

Kommer vi äta labbodlat kött i framtiden?

Feber.se - 11 Aug 21 kl. 20:00

Flera företag jobbar på kött som är snällare mot djur och miljö Att äta växtbaserat blir alltmer populärt, främst av tre anledningar; mindre miljöpåverkan, bättre för djuren och hälsofördelar. Men måste man ge upp smaken av kött för att äta mindre slaktat kött? I denna video från kanalen Undecided har Matt Ferrell undersökt hur läget ser ut just nu gällande labbodlat kött.


Fler inlägg från Nyhetspressen

JUST NU: Trafikolycka i Malmö

Nyhetspressen - 29 Jan 20 kl. 12:30

En bil har kört av vägen i Malmö..

Glädjen: Hunden Ozzy är infångad

Nyhetspressen - 18 Apr 19 kl. 18:30

I två veckor har man försökt fånga in hunden Ozzy - nu är han fast..

ARKIV: Jörgen Brinks tre raka segrar i Vasaloppet

Nyhetspressen - 18 Apr 19 kl. 18:17

Jörgen Brink lyckades med bedriften att vinna Vasaloppet tre år i rad, 2010, 2011 och 2012. Efter vinsten 2012 var Brink väldigt känslosam i segerintervjun med André Pops..

Så länge stannar värmen

Nyhetspressen - 18 Apr 19 kl. 18:00

Vårvädret har anlänt till Gotland med besked..

Finländska trösten: De får guldbonus

Nyhetspressen - 18 Apr 19 kl. 17:21

Finlands ishockeydamer fick nöja sig med silver i VM – efter det uppmärksammade bortdömda målet i finalen mot USA. Men trots det får de sin guldbonus av det finländska ishockeyförbundet..

Visby IBK uppvaktar konkurrentens stjärnor

Nyhetspressen - 18 Apr 19 kl. 17:10

Visby IBK vill värva Craftstadens två poängspelare: Simon Zetterling och Tor Bornedal-Samils..

Jörgen Brink slutar: ”Dags för ett nytt skede i livet”

Nyhetspressen - 18 Apr 19 kl. 16:36

Jörgen Brink gjorde den gångna helgen sitt sista skidlopp i karrirären. Nu slutar 45-åringen. ”Lite vemodigt men det är ändå dags för ett nytt skede i livet”, skriver han på Instagram..

Misstänkt jaktbrott – tre döda djur

Nyhetspressen - 18 Apr 19 kl. 16:35

Tre döda djur har hittats vid Måvikens badplats, norr om Knutby..

Tidigare frikända fick fängelsestraff och utvisning från Sverige

Nyhetspressen - 18 Apr 19 kl. 16:30

Friande domar revs upp av hovrätten..

Reals sjuka köpebudget – fem miljarder att tillgå

Nyhetspressen - 18 Apr 19 kl. 16:29

Efter fiaskosäsongen är Real Madrid på rejäl jakt i sommar.Så väl Paul Pogba, Mohamed Salah, Eden Hazard och Kylian Mbappé har kopplats ihop med klubben.Och pengar finns, avslöjar nu en av klubbens tidigare demontränare..

Goda råd är dyra för Jukka Jalonen efter otaliga återbud – här är spelarna som ännu kan bli VM-aktuella

Nyhetspressen - 18 Apr 19 kl. 16:28

Rekordmånga finländare (49) fick dra på sig en NHL-tröja säsongen 2018–19 men hittills har bara två blåvita NHL-doldisar tackat ja till spel i ishockey-VM. Laget lär förbli anonymt men truppen lever fortfarande i allra största grad. I NHL håller den första slutspelsomgången på att ta slut, medan AHL-slutspelet precis har dragit igång.

”Var den blodigaste och tuffaste finalen någonsin”

Nyhetspressen - 18 Apr 19 kl. 16:05

Frölunda spelar i år sin nionde SM-final i klubbens historia.Då passar GT på att blicka tillbaka på de åtta tidigare mästerskapsfinalerna – som renderat i tre SM-guld..

Gravfynd kan visa att Malmö är äldre än vad man trott

Nyhetspressen - 18 Apr 19 kl. 15:46

Ett fynd i S:t Petri kyrka dateras till 1220..

Leos Lekland öppnar på C4 Shopping-området

Nyhetspressen - 18 Apr 19 kl. 15:30

Leos Lekland ska öppna en drygt 4 000 kvadratmeter stor anläggning på C4 Shopping-området. Runt 13 miljoner satsas på utrustning till det nya aktivitetscentret..

Forskarnas varning– för många ägg gör dig sjuk

Nyhetspressen - 18 Apr 19 kl. 15:26

Påskhelgen är en högtid för alla äggälskare. Enligt organisationen Svenska ägg äter vi sex miljoner ägg i timmen under påskafton. Men nu kommer forskare med allvarliga varningar om äggens påverkan på hälsan.