Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Bokbloggar

NEJ OCH ÅTER NEJ – Nina Lykke

Bokbloggar - 21 Nov 20 kl. 21:24

Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Jason Sudeikis äter heta kycklingvingar

Feber.se - 27 May 23 kl. 16:00

Klarar bakgrundsdansaren från "What Up With That?" hettan? I den senaste Hot Ones-intervjun pratar Sean Evans med skådespelaren Jason Sudeikis, som på senare tid sannolikt är mest känd för sin roll som Ted Lasso i tv-serien Ted Lasso.

Nej, det blir ingen ny Hyundai Pony

Feber.se - 11 May 23 kl. 10:30

Va synd I juli förra året visade Hyundai upp konceptbilen N Vision 74 och den beskrevs som en modern tolkning av klassikern Pony Coupé från 1975. Jättefrän och många ville se den bli verklighet. Nyligen dök det upp rykten som sa att konceptet skulle mynna ut i en produktionsversion och att denna skulle presenteras under eventet "Pony Day" den 27 maj.

Alexander Volkanovski tackade nej till returmatchen: ”Det var inte en lögn”

MMAnytt - 20 Apr 23 kl. 07:11

Supermatchen mellan fjäderviktsmästaren Alexander Volkanovski och Islam Makhachev blev en omedelbar klassiker. När de drabbade samman på UFC 284 återfanns dem på en förstaplats respektive en andraplats i P4P-rankingen. Sedan dess har Jon Jones dock återtagit sin plats på toppen av rankingen.

Får man installera solpaneler och batterilager själv?

Feber.se - 17 Apr 23 kl. 18:30

Nej I det här klippet berättar Rickard om sin solcellsanläggning som han snickrat ihop. Men får man installera en sån här själv? Nej.

Tesla-anställd i rasist-fall tackade nej till 15 miljoner dollar

Feber.se - 05 Apr 23 kl. 11:00

Får nu istället "bara" 3,2 miljoner dollar 2021 skrev vi att en Tesla-anställd skulle få 136,9 miljoner dollar i skadestånd efter att ha utsatts för rasism på arbetsplatsen. Summan sänktes dock till 15 miljoner dollar i april förra året. Den utsatte tyckte dock att detta var för lite pengar och tackade nej.

Massa gameplay från Tekken 8

Feber.se - 06 Feb 23 kl. 07:30

Och presentationstrailer av Nina Williams Bandai Namco har släppt lite nya grejer inför deras kommande spel Tekken 8 som ni kan kolla in här. Ovan hittas en presentation av den återkommande karaktären Nina Williams där hon visar upp lite av de färdigheter som hon kommer att besitta i Tekken 8. Här nedanför hittas 37 minuter gameplay från Tekken 8 med klipp som bland annat visar hur mekaniken runt "Rage", "Recovery" och "Heat" kommer att fungera såväl som hur spelkontrollerna ska användas i spelet .

Turkiet vill att Sverige ska förbjuda koranbränning

apg29 - 01 Feb 23 kl. 16:12

Turkiet säger nej till ett svenskt Natomedlemskap så länge det är tillåtet att bränna koraner i Sverige. De vill att Sverige ska göra det olagligt att bränna koraner. Med andra ord vill de att Sverige ska böja sig för Islam.

Mastodon tackar nej till investeringar

Feber.se - 28 Dec 22 kl. 17:00

Twitter-konkurrenten vill bevara sitt oberoende Sociala medie-tjänsten Mastodon har fått en hel del uppmärksamhet och nya användare sedan Elon Musk tog över styret på Twitter, något som även verkar ha väckt intresset hos olika investerare enligt Mastodons grundare Eugen Rochko. I en intervju med Financial Times säger Rochko att han fått erbjudande om investeringar i mångmiljon-klassen av fem stycken olika finansiärer. Rochko säger dock vidare att han tackat nej till dessa investeringar då han vill att Mastodon fortsatt ska vara en ideell plattform utan ägarintressen från olika externa finansiärer.

Paulo Costa tackar nej till kontraktsförlängning med UFC!

MMAnytt - 09 Dec 22 kl. 20:00

Paulo Costa har tackat nej till en kontraktsförlängning med UFC. Costa har varit högljudd om sitt hotande frikontrakt och att han bara har en match kvar på sitt kontrakt. Han har också sagt att han ännu inte har skrivit under ett matchavtal för att möta Robert Whittaker på UFC 284, och att han såg fram […] The post Paulo Costa tackar nej till kontraktsförlängning med UFC!

Kevin Holland tackar nej till Khamzats erbjudande: Hur fan tänker han?

MMAnytt - 14 Oct 22 kl. 15:32

UFC-fightern Kevin Holland hade det tufft i matchen mot UFC-svensken Khamzat Chimaev på UFC 279. Khamzat lyckades att strypa ut Holland efter endast tre minuter. Holland var egentligen tänkt att möta amerikanen Daniel Rodriguez, men UFC-svenskens viktmiss tvingade UFC till att göra en ändring i matchkortet.


Fler inlägg från Bokbloggar

Återliv med Skapelsen och Kvällens frihet av Kjell Espmark

Bokbloggar - 29 Mar 23 kl. 00:31

”Återliv : med Skapelsen och Kvällens frihet av Kjell Espmark (1930,2022) innehåller mycket som jag inte har erfarenhet eller kunskap om, speciellt musik, men jag kan njuta av den varierande texten ändå. Libera me Också min mission blev ofullbordad Men dödsåret 179 under namnet Mary Wollstonecraft fick inte stå oemotsagt. Historien tvingade in mig i slagsmål med konstaplarna på Londons gator mer än ett sekel senare.

Reklam: Fragment och dikter

Bokbloggar - 28 Mar 23 kl. 23:34

”Min nya diktsamling Fragment och dikter skulle ha kommit för längesen. Men den blev fördröjd, länge,länge. Nu är boken tryckt och klar i alla fall.

Sent farväl av Ia Genberg

Bokbloggar - 28 Mar 23 kl. 21:13

””Jag har varit med om dig. Jag kan aldrig förlora dig”. I Sent farväl utvecklar Ia Genberg Jaques Werups fantastiska strof om kärlekens eros till att handla om kärlekens agape mellan två kvinnliga vänner.

Henning Mankell – Den femte kvinnan

Bokbloggar - 28 Mar 23 kl. 20:39

”Titel Omslag Ett fult omslag men en rätt bra titel. Handling En stjärnklar natt i september1994 ger sig en stillsam äldre herre, fågelskådare och fritidspoet, ut för att följa flyttfåglarnas avfärd från Skåne. Men han snubblar på stigen och faller i en infernaliskt gillrad fångstgrop på sina ägor.

Stacy Willingham – En gnista i mörkret

Bokbloggar - 28 Mar 23 kl. 20:37

”Titel Omslag Jag gillar varken omslaget eller titeln. Handling Chloe David är dotter till en seriemördare som dömdes och fängslades när hon var tolv. Offrens kroppar påträffades aldrig och de döda flickorna antas vara gömde någonstans i Louisianas våtmarker.

Jag är inte sådan här egentligen av Marie Aubert

Bokbloggar - 28 Mar 23 kl. 20:28

”Det här var intressant läsning! En tunn bok med ett stort innehåll. Om familjekonstellationer, vad vi bär med oss från barndomen, vilken bild vi vill visa utåt och vad vi går runt och tror att andra tänker om oss.

Månsystern av Lucinda Riley

Bokbloggar - 28 Mar 23 kl. 19:59

”Det tog sin lilla tid, men nu har jag äntligen läst ut femte delen i serien De sju systrarna. Den förra delen var min favorit, hittills, och kanske är det därför jag inte riktigt föll för den här? Det är svårt att komma efter en favorit.

Recept på förfrågan

Bokbloggar - 28 Mar 23 kl. 18:43

”Ett lite ovanligt inlägg, men här kommer recept på Kålpudding. Kunde inte lägga in bilden i det gamla inlägget där jag fick frågan, så det blir här istället. (Vår kokbok 1975) … [mer]” Läs hela inlägget » Via Bokbloggar.

Min fars huvud

Bokbloggar - 28 Mar 23 kl. 18:02

”Jelena Botjorisjvili skildrar Geogiens historia i fem långnoveller. Hon berättar om angiveri, förlorade släktklenoder och stinkande utedass.  Botjorisjvili tecknar Georgiens historia före, under och efter den sovjetiska eran, och hon gör det i ett ständigt presens, det är alltid  nu .

Den svarta fjädern – Ewa Christina Johansson

Bokbloggar - 17 Feb 23 kl. 07:52

”Första meningen: Han smög tyst som en mus. – Baksidestext: Budkavlen går och det är tid att göra uppror! Året är 1543 och bönderna är arga.

Betongrosor

Bokbloggar - 17 Feb 23 kl. 07:47

”Maverick Carter är sjutton år, går sista året på high school och en examen borde vara hans största fokus. Med en pappa i fängelse och en mamma som har svårt att få pengarna att räcka, är det dock mycket annat som tar hans tid. Den som behöver snabba pengar kan inte ha vilket extrajobb som helst och i området där Maverick bor är det tyvärr näst intill en regel att vara med i ett gäng.

Snöstorm av Augustin Erba

Bokbloggar - 17 Feb 23 kl. 07:05

”Snöstorm handlar om Tomas vars pappa lämnar familjen och vars mamma så småningom blir mentalsjuk. När han har slutat gymnasiet börjar han läsa teknisk fysik på Kungliga tekniska högskolan (KTH). Det är Tomas som berättar i romanen, om sina svårigheter att lita på människor och att knyta an och om livet som student på KTH.

The Swimmers av Julie Otsuka

Bokbloggar - 17 Feb 23 kl. 07:00

”Handling från Goodreads :  The swimmers are unknown to each other except through their private routines (slow lane, fast lane), and the solace each takes in their morning or afternoon laps. But when a crack appears at the bottom of the pool, they are cast out into an unforgiving world without comfort or relief. One of these swimmers is Alice, who is slowly losing her memory.

Att planera ditt skrivande

Bokbloggar - 17 Feb 23 kl. 06:42

”Att planera ditt skrivande Som du säkert redan vet, hade jag tidigare en onlinekurs som hette  ”Planera ditt skrivande”. Nu har jag lagt ner samtliga mina onlinekurser men kursen kommer definitivt att utvecklas till en fackbok. Jag lovar … Snart kommer du att kunna läsa om hur du planerar ditt skrivande så att du verkligen kan The post Att planera ditt skrivande appeared first on Monica Iveskölds blogg … [mer]” Läs hela inlägget » Via Bokbloggar.

Helgfrågan v. 7

Bokbloggar - 16 Feb 23 kl. 23:48

”Helgfråga från Mias bokhörna . Undersökningar visar att barn läser allt mindre . Helgfrågan lyder: Hur får vi barnen att börja läsa igen?