Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Nyhetspressen

Nato tar över Libyeninsatsen

Nyhetspressen - 27 Mar 11 kl. 23:05

Tidigare ikväll kom beskedet att NATO nu tar över ledningen för hela den internationella krigsinsatsen i Libyen. Nu i kväll har stridsflyg för första gången angripit Kaddafis hemstad Sirte och enligt uppgifter även huvudstaden Tripoli. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

USA varnar Sverige om kärnvapenförbud

Nyhetspressen - 04 Dec 17 kl. 21:14

Om Sverige skriver på FN-förbudet mot kärnvapen skulle det skapa problem i banden med Nato. Det säger USA:s Nato-ambassadör Kay Bailey Hutchison till DN. På tisdagen ska den amerikanske utrikesministern Rex Tillerson möta Margot Wallström i Bryssel..

Tydligare motstånd mot Nato på S-kongressen

Nyhetspressen - 09 Apr 17 kl. 09:50

Efter diskussioner i temagruppen har skrivningarna om Socialdemokraternas motstånd till ett medlemskap i den västliga försvarsalliansen Nato skärpts. På söndagsmorgonen publicerades ändringarna som innebär att S ”säger nej till medlemskap i Nato”. Tidigare stod det bara att det ”är inte aktuellt” med ett medlemskap..

Pence: Vi vacklar inte i Nato-stöd

Nyhetspressen - 18 Feb 17 kl. 10:44

– USA:s stöd för Nato är starkt, och vi kommer inte att vackla i åtagandet till vår transatlantiska allians. Det säger vicepresident Mike Pence i München, efter farhågor om Donald Trumps syn på försvarssamarbetet..

USA:s pengapress på Nato påverkar Sverige

Nyhetspressen - 16 Feb 17 kl. 12:28

USA:s ökade tryck på Nato-länderna att öka försvarsutgifterna kan pressa även ickemedlemmen Sverige. - Sverige kommer att påverkas, säger Jan Hallenberg, professor i statsvetenskap på Försvarshögskolan.(TT).

USA: Nato en "fundamental grundsten"

Nyhetspressen - 15 Feb 17 kl. 13:41

Nato är fortsatt en "fundamental grundsten" för USA, säger nye försvarsministern James Mattis på sitt första besök i Europa..

Debut för ny USA-minister i Nato

Nyhetspressen - 15 Feb 17 kl. 07:09

Nye försvarsministern James Mattis är först ut i veckans tunga USA-besök i Europa. På väg till försvarsministermötet i Bryssel uttalade Mattis sitt stöd för Nato, som han ser som en succé.(TT).

Nato vill att Ryssland stoppar våld i Ukraina

Nyhetspressen - 01 Feb 17 kl. 20:29

Efter den "allvarligaste ökningen av våld på länge" vill Nato-chefen Jens Stoltenberg att Moskva ska ta de proryska rebellerna i östra Ukraina i örat..

Trumps utsagor om EU, Nato och Ryssland upprör

Nyhetspressen - 16 Jan 17 kl. 20:07

EU är bara ett verktyg för Tyskland, och fler länder än Storbritannien kommer att gå, säger Donald Trump. Den blivande presidentens klarspråk om Nato och om mildare toner mot Ryssland oroar också i Bryssel. .

Sverige skriver på för anslutning till NATO:s STRATCOM-center #fofrk

Cornucopia? - 10 Jan 17 kl. 09:42

Sverige skrev på Folk & Försvars rikskonferens under Sveriges anslutning till NATO:s Rigabaserade strategiska kommunikationscentrum STRATCOM. Sverige kommer ha en anställd hos STRATCOM och knyta oss närmare till NATO:s kompetenscentrum kring hur man identifierar och motverkar påverkansoperationer mot medlemsländerna.MSB:s generaldirektör Helena Lindberg skriver på avtalet tillsammans med STRATCOM:s direktör Janis Sarts.


Fler inlägg från Nyhetspressen

JUST NU: Trafikolycka i Malmö

Nyhetspressen - Just nu

En bil har kört av vägen i Malmö..

Domaren fattade beslut om bolag han själv ägde

Nyhetspressen - 08 Dec 17 kl. 06:32

Justitierådet och ordförande i Högsta domstolen Stefan Lindskog ägde aktier för miljoner i det värmländska bolaget Environiq.När bolagets grundare och företagsledningen stämdes av en annan av aktieägarna gick ärendet till slut upp i Högsta domstolen – och där avslog Lindskog själv prövningsansökan.– Enligt gängse jävsregler så är det en självklarhet att han skulle ha avsagt sig det här ärendet, säger jävsexperten och professor Folke Johansson.

Baggö Marina i Ekenäs ska sätta fart på båtturismen med EU-bidrag

Nyhetspressen - 08 Dec 17 kl. 06:28

Småbåtshamnen i Ekenäs skärgård är en av sju hamnar i Finland som får EU-pengar för att utöka och förbättra sin service..

Därför inför vi integrationsplikt

Nyhetspressen - 08 Dec 17 kl. 05:30

För oss är det viktigt att signalera att rättigheter och skyldigheter hör ihop. Alla måste bidra för att upprätthålla det svenska samhället som byggts upp under decennier, skriver tre moderater i Vellinge efter beslutet om integrationsplikt..

"Vi vill bestämma hur pappa vårdas på sjukhuset" – skyhöga blodsockervärden fick anhöriga att reagera

Nyhetspressen - 08 Dec 17 kl. 05:21

Frank Norrgrann är strokepatient med diabetes. Den näringslösning som används inom sjukvården får hans blodsockervärden att rusa iväg. Men som patient eller anhörig är det svårt att utmana vårdrekommendationerna..

Skoterstriden: Kräver totalt fjällförbud nästa vår

Nyhetspressen - 08 Dec 17 kl. 05:05

Samebyarna kräver totalförbud för skotertrafik i fjällen nästa vår och hoppas att länsstyrelsen tillmötesgår dem..

Kattparasiten tar över vår hjärna

Nyhetspressen - 08 Dec 17 kl. 05:00

En parasit hos katter tar sig in i människors hjärnor och påverkar vårt beteende. Nu har forskare vid Stockholms universitet upptäckt hur parasiten tar över våra celler. "Vi har avkodat hur parasiten bär sig åt för att ta över kontrollen av immunceller,.

Mäktiga hyllningen – efter jätterysaren

Nyhetspressen - 07 Dec 17 kl. 23:17

3000 jämtar gjorde resan till Berlin för att se Östersund i Europa League.Nu hyllas de av lagkaptenen Brwa Nouri och tränaren Graham Potter,– Det är otroligt. Vi är så stolta över dem, säger Potter till Kanal 9.

ÖFK kryssade i årets sista match – missade förstaplatsen i gruppspelet

Nyhetspressen - 07 Dec 17 kl. 22:55

Det var en jämn match på Olympiastadion i Berlin där ÖFK hade tufft under stora delar av tillställningen. Med drygt fyra minuter kvar hade ÖFK chansen att vinna, men Brwa Nouri missade straffen..

Missade straff – nu kan ÖFK få möta storklubb

Nyhetspressen - 07 Dec 17 kl. 22:55

Brwa Nouri hade ett jätteläge att skjuta gruppsegern till Östersund.Då missade ÖFK:s lagkapten en straff – och ÖFK fick bara 1-1 borta mot Hertha Berlin.Nu riskerar man mardrömsmotstånd i form av Atlético Madrid, RB Leipzig eller CSKA Moskva i slutspelet.

Kamprads nya miljongåva – hjälper svenska sjukvården

Nyhetspressen - 07 Dec 17 kl. 22:22

Här är Ingvar Kamprads nya miljongåva.Ikea-grundaren skänker 4,5 miljoner till Ljungby lasarett, skriver Smålandsposten.– Ja, det stämmer att det är Ingvar själv som donerar dessa pengar och inte stiftelsen, säger Marie Jadner på Region Kronoberg..

Samhällsvetenskap eller samhällsvision?

Nyhetspressen - 07 Dec 17 kl. 22:10

Katalys, som är ett institut för facklig idéutveckling, publicerade nyligen en rapport med  titeln ”Finansialiseringen av Sverige: På väg mot nästa kris?” (DN-debatt hade den 25 november ett kondensat av rapporten.) Rapportförfattare är de två organisationsforskarna Claes Belfrage och Markus Kallifatides.

Papagiannopoulos bryter fram och ger sånär ÖFK ledningen – se skottet här

Nyhetspressen - 07 Dec 17 kl. 21:42

Med halvtimmen spelad begav sig ÖFK-backen Sotirios Papagiannopoulos iväg på offensiv räd och kunde dra iväg ett vänsterskott som sånär gav ÖFK ledningen..