Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Navalnyjs app utslängd från app-butiker i Ryssland - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

Navalnyjs app utslängd från app-butiker i Ryssland

Feber.se - 17 Sep 21 kl. 20:30

Ryssland tycker Apple och Google lägger sig i valet Enligt kremlkritikern Aleksej Navalnyjs team har hans röstnings-app tagits bort från Apple och Googles app-butiker. Detta ska ha skett efter att Ryssland anklagat de amerikanska företagen för att lägga sig i landets politik. Ryssland röstar i valet idag (fredag) och tre dagar framåt för att välja ett nytt parlament, vilket de regerande partiet Enade Ryssland förväntas vinna. Navalnyjs allierade hade tänkt använda appen för att organisera en taktisk röstning för att slå ett slag mot Enade Ryssland. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Apple släpper reklamfilm för sitt dataskydd

Feber.se - i förrgår: 20:00

Vill visa att man skyddar din data från annonsörer som vill köpa den Apple har släppt en ny reklamfilm för iPhone där man uppmärksammar tittaren på att personlig data från telefonen och tjänster som används med telefonen riskerar att säljas till annonsörer om inte användaren vidtar åtgärder. Specifikt vill Apple visa upp sina båda funktioner "App Tracking Transparency" och "Mail Privacy Protection" som ska förhindra att annonsörer eller andra företag kommer över iPhone-användares personliga data. App Tracking Transparency är en funktion som ger iPhone-användar kontroll över vilka appar som får dela med sig av data till tredjepart.

Meta testar end-to-end-kryptering i Quests Messenger-app

Feber.se - i förrgår: 17:30

Och lås för specifika appar I samband med version 40 av mjukvaran för Metas Quest VR introducerar företaget möjligheten för användare att använda end-to-end-kryptering i Quests Messenger-app för att göra konversationer i VR-världen helt privata. En annan nyhet är också att användare nu kan ställa in lås för specifika appar, så att inte vem som helst kan plocka upp ditt VR-headset och se vad du håller på med där inne. Mer om version 40 av Meta Quests mjukvara finns att läsa här.

AerCap förlorade 113 flygplan till Ryssland

Feber.se - 18 May 22 kl. 17:00

Världens största flygplansägare blev av med plan för miljarder AerCap Holdings, ett företag som pysslar med leasing av passagerarflygplan, uppger att man blivit av med 113 stycken av sina flygplan i samband med att Ryssland nationaliserat dessa efter sanktionerna som drabbad landet. Förutom flygplanen ska AerCap även ha fått se Ryssland ta över elva jetmotorer till flygplan som tillhörde företaget. AerCap är världens största ägare av flygplan och deras flotta består av 1624 flygplan.

Pris på App Store-abonnemang kan nu höjas utan medgivande

Feber.se - 17 May 22 kl. 11:00

Men användare får fortfarande alltid en nots om det händer Prenumerationer som förnyas automatiskt har funnits på Apples App Store ett bra tag nu och precis som med vad som helst så höjs priserna på abonnemang ibland av utvecklare. Fram till nu har användare vars abonnemang höjts i pris fått veta detta genom bland annat push-notiser och mail, men de har också behövt godkänna prisökningen för att fortsätta med prenumerationen. Nu kommer utvecklare kunna höja priset på sina abonnemang utan att användare behöver godkänna ändringen för att fortsätta med prenumerationen.

Pris på abonnemang via App Store kan nu höjas utan medgivande

Feber.se - 17 May 22 kl. 11:00

Men användare får fortfarande alltid en nots om det händer Prenumerationer som förnyas automatiskt har funnits på Apples App Store ett bra tag nu och precis som med vad som helst så höjs priserna på abonnemang ibland av utvecklare. Fram till nu har användare vars abonnemang höjts i pris fått veta detta genom bland annat push-notiser och mail, men de har också behövt godkänna prisökningen för att fortsätta med prenumerationen. Nu kommer utvecklare kunna höja priset på sina abonnemang utan att användare behöver godkänna ändringen för att fortsätta med prenumerationen.

Betalda appar försvinner från Google Play i Ryssland

Feber.se - 10 May 22 kl. 13:00

De gick ändå inte att köpa på grund av sanktionerna Google skriver på sina supportsidor att appar som kostar pengar togs bort från den ryska delen av Androids app-butik 5 maj. Man skriver även att uppdateringar till redan köpa appar inte längre kommer att distribueras via Google Play till ryska användare. Anledningen till att betal-appar försvinner från ryska Google Play är att det inte finns något sätt för varken Google eller utvecklarna att få betalt efter sanktionerna som drabbat Ryssland i samband med invasionen av Ukraina.

Zettle fasar bort kortterminaler

Feber.se - 07 May 22 kl. 16:00

Via uppdaterad app I veckan släppte Paypal, som äger svenska Zettle, en uppdatering till appen Zettle Go som gör alla små separata kortläsare för kontaktlösa betalningar överflödiga. Med denna app kan folk nämligen ta emot kortbetalningar direkt i telefonen. Det hela fungerar via NFC och just nu endast med Android.

Gucci börjar ta emot kryptovalutor i vissa butiker i USA

Feber.se - 06 May 22 kl. 12:00

Äntligen? Det italienska lyxmärket Gucci ska nu börja ta emot betalning i kryptovalutor i vissa butiker i USA. Kunder kommer då att kunna betala med Bitcoin, Ethereum eller Litecoin.

Nu kan du meditera med Yoda

Feber.se - 05 May 22 kl. 20:30

Headspace släpper Star Wars-inspirerade andningsövningar Behöver du hjälp med att meditera så kan nu jedi-mästare Yoda och andra karaktärer från Star Wars hjälpa till med det. Det är mindfulness-tjänsten Headspace som har lagt in lite andningsövningar och annat med Star Wars-karaktärer i sin app. Headspace kallar det hela för "Find your Force" och erbjuder andnings- och fokuseringsövningar och även hjälp med att somna in tillsammans med någon av Star Wars-karaktären som finns tillgängliga i Headspace app.

Kolla in hur det såg ut förr i Malmö, Lund och Helsingborg

Feber.se - 05 May 22 kl. 13:15

Med hjälp av AR-appen Be Here Then Be Here Then är en ny svensk app som tar användaren med på en historisk tidsresa i några skånska städer. Med hjälp av appen kan användaren få en bild av hur det såg ut på olika geografiska platser i bland annat Malmö, Lund och Helsingborg förr i tiden. För att kolla in hur en specifik plats såg ut förr i världen behöver användaren bege sig till den aktuella platsen och där börja kolla runt med hjälp av sin telefon för att få bilder på hur platsen såg ut tidigare.


Fler inlägg från Feber.se

Niko åker till USA:s mest rasistiska by

Feber.se - 6 timmar sedan

Och hänger med ledaren för KKK YouTube-användaren Niko Omilana tänkte att det var en bra idé att åka till Harrison i Arkansas för att se om ryktet stämmer att det är en av de mest rasistiska byarna i USA. Bonus-Niko nedan. Läs vidare och kommentera: https://feber.

Mike Myers pratar om sina ikoniska roller

Feber.se - 7 timmar sedan

Schwing! Den kanadensiska skådespelaren Mike Myers pratar här med GQ för att gå igenom några av de roller han spelat under sin karriär. Det snackas bland annat om filmer som Wayne's World, Austin Powers: Hemlig internationell agent, En brud på hugget och så klart Shrek.

Boeings rymdfarkost lyckades docka med ISS

Feber.se - 8 timmar sedan

Historisk bedrift I förrgår kväll svensk tid skickade NASA och Boeing upp rymdfarkosten CST-100 Starliner till rymden för at docka med den internationella rymdstationen ISS. Natten till i dag lyckades Starlinern docka med ISS för första gången utan några större problem. Tanken är att Starliner, tillsammans med SpaceX Crew Dragon, ska ta hand om transporter av astronauter samt material till och från ISS.

Norman Reedus bekräftar mer Death Stranding

Feber.se - 9 timmar sedan

Hurra? Skådespelaren Norman Reedus nämnde nyligen i en intervju att han har börjat jobba på en uppföljare till spelet Death Stranding. Norman spelade som bekant huvudrollen i första spelet så någonstans känner man ju att han borde ha koll.

Chris Harris kör sin gamla Lotus Exige S1

Feber.se - 10 timmar sedan

Gammal kärlek rostar aldrig Lotus Exige är en renodlad sportbil utan massa lullull men desto mer proppad med körglädje. En sån hade Chris Harris möjligheten att få låna i ett halvår när den var ny och han adderade runt 2400 mil på mätaren. Det var 20 år sedan men nyligen återförenades han med bilen en stund och så här såg det ut.

Snapchat verkar få föräldrakontroller

Feber.se - 11 timmar sedan

Lite sent kanske... Snapchat verkar ha en ny funktion på gång som ska ge den populära appen föräldrakontroller. Techcrunch rapporterar nämligen att appen kommer få något som heter Family Center som ska ge vårdnadshavare kontroll över vad deras barn har för kontakter i appen.

En första trailer för Tre tusen år av längtan

Feber.se - 12 timmar sedan

Ny film av George Miller I går släpptes den första trailern för George Millers nya film Tre tusen år av längtan med Idris Elba och Tilda Swinton i huvudrollerna. Filmen är ett romantiskt fantasydrama som följer en forskare som, under ett besök i Istanbul, träffar på en ande som kan ge henne tre stycken önskningar. Dr Alithea Binnie (Tilda Swinton) är nöjd med livet och ser på världen med en sund skepsis.

Spela lite Star Citizen

Feber.se - 13 timmar sedan

Samt Fractured Online och Stellaris Om man vill kolla in evightsprojektet Star Citizen för att se om det är skoj eller ej så kan du just nu prova det helt utan extra kostnad. I går drog spelet nämligen igång ännu en Invictus Launch-vecka där du kan prova fler än 100 rymdskepp fram slutet av månaden. Om man nu istället vill spela ett strategispel i rymden utan att betala något så kan du prova Stellaris som är helt gratis på Steam denna helg.

Vattenfall får bygga vindkraftspark i Östersjön

Feber.se - 14 timmar sedan

Svenska delen av Östersjön då Regeringen gav i veckan tummen upp för bygget av en stor vindkraftspark i Östersjön. Denna park ska byggas i Kriegers flak som ligger ungefär 30 kilometer söder om Trelleborg. Bygget beräknas vara klar någon gång under 2028 och tanken är att parken ska årligen generera 2,3–2,8 TWh vilket är ungefär 20 procent av Skånes förbrukning i dag.

Kolla in de första minuterna från S04 av Stranger Things

Feber.se - 15 timmar sedan

Snart är det dags Nu är det mindre än en vecka kvar till den fjärde säsongen av Stranger Things har premiär. Redan nu kan man dock få sig en liten aptitretare eftersom Netflix under gårdagen släppte de första åtta minuterna från denna säsong. Denna säsong kommer sändas i två delar där den första delen släpps den 27 maj och den andra delen den 1 juli.

Vi har snackat med Sonos chefsdesigner Aki Laine

Feber.se - Igår: 21:00

Om nya Ray och färgerna på Roam I veckan var jag i Köpenhamn för att kolla in Sonos senaste tillskott Ray, men även lite nya färger på lilla Roam. På plats för att presentera nyheterna var även Aki Laine, Director of Industrial Design på Sonos. På ren svenska är det han som är ansvarig för att Sonos produkter ser ut som de gör och, enligt mig, håller ihop så otroligt bra.

Netflix lanserar Mystery Box

Feber.se - Igår: 20:30

Funktion för barn med beslutsångest Netflix lanserar nu en ny funktion för barn som heter Mystery Box som på ett roligt och interaktivt sätt ska göra det lättare för barn att upptäcka nya filmer och serier baserat på vad barnen tidigare tyckt om att titta på. I mitten av titlarna i barnets favoritrad, syns en glittrande mystisk låda märkt med “New For You”. I lådan gömmer sig en karaktär kopplad till den nya titeln som presenteras för barnen.

Ny trailer för Prehistoric Planet

Feber.se - Igår: 20:00

David Attenborough visar dinosaurier på Apple TV+ Här kommer en ny trailer för Apples tv-serie Prehistoric Planet, en serie där programledaren David Attenborough kommer ta med tittarna på en resa 66 miljoner år tillbaka i tiden. Det innebär givetvis att det kommer att synas massvis med dinosaurier och annat djurliv som inte längre finns idag. Apple skriver om serien: "Experience the wonders of our world like never before in this epic docuseries from Jon Favreau and the producers of Planet Earth.

Snapdragon presenterar chippet 8 Plus Gen 1

Feber.se - Igår: 19:30

Flaggskeppens flaggskepp Qualcomms Snapdragon 8 Gen 1 har varit Android-världens toppchip hittills under 2022, men inte länge till, då Qualcomm nu visar upp Qualcomms Snapdragon 8 Plus Gen 1. Qualcomm säger att chippet erbjuder 10 procent snabbare CPU-prestanda och 10 procent snabbare GPU-klockhastigheter, samtidigt som den använder 15 procent mindre ström för "nästan 1 timmes" extra spelande. Chiptillverkaren säger att förbättringarna i både prestanda och effektivitet innebär att chippet kan bibehålla sin prestanda under längre perioder.

En BMW E61 M5 som fått manuell låda

Feber.se - Igår: 19:00

Den perfekta kombin? Helgalna dagisexpressen BMW E61 M5 blir ännu lite mer galen om man byter ut automatlådan mot en manuell. Då får man något som BMW aldrig skapade själva, och kanske även världens bästa kombi?