Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Cornucopia?

Niemöller redux Expressen 2013

Cornucopia? - 12 Dec 13 kl. 09:07

Först gick Expressen efter rasisterna och jag sade inte ifrån, för jag var inte rasistSedan gick Expressen efter sverigedemokraterna och jag sade inte ifrån, för jag var inte sverigedemokratSedan gick Expressen efter nolltaxerarna och jag sade inte ifrån, för jag var inte nolltaxerareSedan gick Expressen efter kapitalisterna och jag sade inte ifrån, för jag var inte kapitalistSedan gick Expressen efter liberalisterna och jag sade inte ifrån, för jag var inte liberalistSedan gick Expressen efter borgarna, och jag sade inte ifrån, för jag var inte borgareSedan gick Expressen efter mig, och ingen sade ifrånNotera att det hjälper att säga ifrån.Expressen hängde idag inte längre ut privatpersoner med namn och pixlade rent av ansikten. Men notera också att man nu kommer med tomma anklagelser, utan att någon erkänner. Som visades här igår kan vem som helst registrera e-post på Disqus i någon annans namn. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Nu avslöjas vad som blir årets julklapp 2017

Nyhetspressen - 21 Nov 17 kl. 07:24

I dag avslöjas vad som utnämnts till årets julklapp.Handels utredningsinstitut (HUI) håller presskonferens och Expressen TV sänder live från 07.45..

Här ligger Sveriges bästa äldreboende

Nyhetspressen - 09 Nov 17 kl. 11:51

På Smedbygårdens demensboende i Åkersberga trivs vårdtagarna allra bäst enligt Socialstyrelsens senaste enkätundersökning bland landets äldre, det skriver Expressen. – Det är jättefint att bo här! Personalen är gulliga allihop, säger Birgitta Öhman, 80, till Expressen.

Live-TV från Expressen

UNDERBARACLARA - 07 Apr 17 kl. 15:16

Göteborgs filmfestival och Expressen Kultur i nytt samarbete

Nyhetspressen - 07 Apr 17 kl. 10:10

Nu inleder Expressen Kultur ett samarbete med Göteborgs filmfestival. Listan "Film för finsmakare" ska guida till det allra bästa – oavsett vilken plattform filmen finns tillgänglig på.– Vi kommer att rikta oss mot alla de filmälskare som känner sig lite förvirrade och vilsna i samtidens utbud.

Stor spricka mellan ikonerna i Färjestad

Nyhetspressen - 31 Mar 17 kl. 06:13

Färjestad har redan gjort stora förändringar i ledningen efter uttåget i kvartsfinalen. Nu kan SPORT-Expressen avslöja att det på flera håll stormat bakom kulisserna i klubben. Enligt uppgifter till SPORT-Expressen har det funnits en spricka mellan klubbikonerna Thomas Rundqvist och Håkan Loob.

Expressen Kulturfest – för 60:e året i rad

Nyhetspressen - 13 Feb 17 kl. 06:01

Nu är det dags att fira Expressens kulturpristagare – för 60:e året i rad. Ikväll avslöjas vinnarna på Nalen i Stockholm. – I år är det Özz Nûjen som är konferencier och hela festen sänds förstås live på Expressen TV, säger kulturchef Karin Olsson..

Expressen friad i tryckfrihetsmål

Nyhetspressen - 09 Feb 17 kl. 21:31

En enig tryckfrihetsjury har friat Expressen och tidningens ansvarige utgivare Thomas Mattsson från anklagelser om grovt förtal. Tidningen hade stämts av en person som kände sig uthängd i en granskning av främlingsfientliga inlägg på olika hatsajter som Expressen gjorde 2013.(TT).

Expressen är större än Aftonbladet innan året är slut

Nyhetspressen - 03 Jan 17 kl. 19:27

Enligt en prognos kommer Expressen.se att vara större än Aftonbladet.se innan året är slut.

Holmlunds läge oförändrat

Nyhetspressen - 25 Dec 16 kl. 18:12

Läget för den skadade skicross-stjärnan Anna Holmlund är oförändrat, skriver Expressen. - Det finns inget nytt att berätta just nu, inte mer än att jag kan säga att läget är oförändrat för Anna, säger landslagsläkaren Jakob Swanberg till expressen. se.


Fler inlägg från Cornucopia?

SCB reviderar ner befolkningstillväxten - byggs för mycket bostäder

Cornucopia? - 12 Apr 17 kl. 11:28

SCB reviderade ner den svenska befolkningstillväxten rejält framöver. En möjlig slutsats som Nordeas chefsanalytiker Torbjörn Isaksson antyder är att det nu byggs för mycket bostäder. Vi kan alltså vara på väg att upprepa 90-talets överproduktion.

Fallande villapris kallas stigande av SCB

Cornucopia? - 12 Apr 17 kl. 09:57

SCB rapporterade nyligen mars månads preliminära villapriser. De innebar fallande priser både i absoluta tal och i sk k/t-tal. Snittvillan kostar inte längre knappt 3 MSEK, utan nu 2 867 kSEK, ner för andra månaden i följd, från som högst 2 979 kSEK i januari.

Nordkorea - diskutera i små grupper

Cornucopia? - 11 Apr 17 kl. 19:52

Det är dålig stämning i Asien, på grund av förväntningar om ytterligare kärnvapenprov från Nordkoreas sida. Alla står redo och det kan bli aktuellt med angrepp om landet återigen testar kärnvapen. Jag lämnar detta inlägg här för kvällen, så kan ni diskutera i små grupper.

Ny ersättare till Sveriges kanske viktigaste örlogsfartyg beställd

Cornucopia? - 11 Apr 17 kl. 19:25

FMV lade idag en beställning på en ersättare till Sveriges kanske viktigaste örlogsfartyg, signalspaningsfartyget HMS Orion tillhörande Första ubåtsflottiljen. Ett nytt signalspaningsfartyg ska levereras av Saab efter 2020 till ett pris av 730 miljoner kronor.HMS Carlskrona.

Dålig stämning? Ukraina avhemligar KGB:s och GRU:s (mfl) arkiv

Cornucopia? - 11 Apr 17 kl. 16:39

Det ukrainska parlamentet har fattat beslut om att avhemliga hela KGB:s och GRU:s mfl underrättelsetjänsters arkiv från hela Sovjettiden 1917 - 1991. Detta kan leda till dålig stämning på sina håll när spioner och agenter riskerar att avslöjas, kanske även i Sverige?Ukrainas parlament fattade i förrgår beslutet att avhemliga de gamla sovjetarkiven och göra den allmänt tillgängliga.

Nu vill S ha 10 000 fler polisanställda - om två riksdagsval

Cornucopia? - 11 Apr 17 kl. 14:59

Socialdemokraterna vänder igen i sina populistiska utspel. Nu vill man ha 10 000 fler polisanställda om sju år, dvs två riksdagsval framåt i tiden. En enkel beräkning visar att siffran är totalt orealistisk om den avser poliser och är bara siffror plockade från ingenstans.

Tesla passerade GM och Ford för länge sedan

Cornucopia? - 11 Apr 17 kl. 14:23

I dagarna uppmärksammas det att Tesla (NASDAQ:TSLA) har passerat General Motors (NYSE:GM) och Ford (NYSE:F) som världens högst värderade biltillverkare. Men det skedde egentligen långt tidigare, när man tittar på bolagsvärde (eng entrerprise value) istället för börsvärde (eng market capitalization).Tesla Roadster och en Nissan Leaf.

KPI-inflationen rekylerar något - trenden intakt

Cornucopia? - 11 Apr 17 kl. 12:08

KPI-inflationen föll tillbaka från en årstakt på 1.8% till 1.3%.

Löfvens tomma ord höll två dagar - inga extra medel till polisen

Cornucopia? - 11 Apr 17 kl. 10:01

Socialdemokraternas och statsminister Stefan Löfvens stora ord om att bekämpningen av terrorism som landets allra viktigaste fråga och att alla illegala ska lämna landet höll i två dagar. Beskedet är nu att varken polisen eller avvisningsverksamheten får ett enda öre till än redan beslutat. Hela retoriken var alltså helt tomma ord.

De flesta svenskar lever tillsammans med en partner

Cornucopia? - 10 Apr 17 kl. 20:18

Det talas ibland om att svenskarna är "världens ensammaste folk", men verkligheten är att de flesta lever med en partner. Totalt sett lever 72% av de vuxna svenskarna med en partner och i sk familjebildande ålder mellan 30 och 40 år lever 79% tillsammans.Ensamstående i Sverige 2016 i åldern 25 - 100+ som andel av åldersgrupp.

Riktig prepperbostad till salu på Österlen

Cornucopia? - 10 Apr 17 kl. 18:20

Ännu en läsare med god litterär smak (om än svårt att urskilja på bild) har nu sitt hus till salu i form av en riktigt bra prepperbostad i Banjosödern, för mindre än vad den egna insatsen behöver vara för en villa i Stockholm. Missa inte heller tjänsten Vem budar, där en bloggläsare ger dig möjligheten att kommentera objekt till salu.Banjosödern.

MÖP-måndag: Nationella insattstyrkan har bytt till LWRCI Individual Carbine

Cornucopia? - 10 Apr 17 kl. 14:15

Dags för MÖP-måndag igen. Det framgick i fredags att även ett av polisens specialförband, Nationella Insatsstyrkan (NI), har standardiserat på samma nya automatkarbin som militärens Särskilda Operationsgruppen (SOG). Det handlar alltså om LWRCI Individual Carbine.

Vad är din riskprofil enligt Lysa?

Cornucopia? - 10 Apr 17 kl. 11:00

Företaget Lysa har lanserat en automatiserad investeringstjänst, som anpassar en fondportfölj efter din tidshorisont och riskprofil. Det kan liknas vid en personlig fond-i-fond och kan som sådan vara intressant, men kanske helt onödig. Däremot kan man gratis testa vad man får för rekommenderad riskprofil.

"Nu ljuger Ygeman igen" - avvisningarna har inte ökat

Cornucopia? - 09 Apr 17 kl. 19:39

"Nu ljög Ygeman i teve igen, när han säger att avvisningarna ökat med 25%" - källaEnligt uppgifter till bloggen står inrikesminister Anders Ygeman (s) och ljuger om att avvisningar av illegala1. från landet skulle ökat. Enligt bloggens källor ligger tvångsgenomförda avvisningar kvar på 2 500 i årstakt, att fler lämnat sker helt frivilligt och är snarare kopplat till antalet som kommit till landet och inte någon myndighetsutövning eller något regeringsbeslut.

Drottninggatan - slutet för socialdemokratin?

Cornucopia? - 09 Apr 17 kl. 16:41

Den svenska tafattheten mot våldbejakande extremism kan sägas ha kommit till vägs ände. Frågan är om vändningen är slutet för socialdemokratin som sk statsbärande parti? Allt beror på partiets agerande bortom populistiska uttalanden.