Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Nikke Index

Nikke 5.0

Nikke Index - 09 Mar 14 kl. 23:53

Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Om Google och filterbubblor i Companiet på Comhem-TV

Nikke Index - 02 Nov 12 kl. 20:04

Ola Eriksson, Nikke Lindqvist, Jens Hård i Companiet Bara tanken att prata om Google och om hur sök fungerar i Companiet, Comhems eget program om TV och Internet. Att hålla programmet under 20 minuter är en utmaning, men jag tycker faktiskt att det blev riktigt bra. Diskussionen utgår från en uppmärksammad reklamfilm för DuckDuckGo, som kritiserar Googles funktioner för anpassade sökresultat.

Av: Anna Lindström - Student – Under construction - Anna Lindström

Nikke Index - 27 Oct 11 kl. 20:05

[...] Imorgon ska vi tenta av SEO-blocket. Det har varit 3 inspirerande veckor med en hel del optimeringsparametrar för webben.

Chromebook i verkligheten

Prylkoll.se - 15 Oct 11 kl. 19:11

Vår svenska SEO-guru Nikke Lindqvist har precis fått sin Samsung Chromebook och berättar om de första stapplande stegen i en helt ny värld. Nikke lovar att texten är en av många om att leva med en Chromebook som enda dator. Spännande.

Sökmotoroptimering: Är det att lura Google?

Tommy k Johanssons blogg - 20 May 11 kl. 10:24

Nikke Lindqvist berättar att han blev intervjuad av Nanok Bie för SVT.se angående sökmotoroptimering, och artikeln fick rubriken Så lurar man Google. Men som Nikke påpekar på sin blogg handlar SEO inte om att lura sökmotorerna.

Födelsedag med Google-tema

Nikke Index - 09 Mar 11 kl. 11:20

Jag fyller år idag och det är påfallande många som har påpekat att Google inte har någon Nikke-logga*. Inte Wille Wilhelmsson på Feber. Han tog saken i egna händer.

Annonsera på Nikke Index

Nikke Index - 19 Feb 11 kl. 11:01

Här ute till höger ser du från idag och åtminstone två månader framåt en annons från Pineberry. Det betyder inte att jag har börjat göra sökmotoroptimering för Pineberry, eller att jag enbart förordar Pineberry som leverantör av seo. Det betyder att Pineberry har köp en annons på en av sveriges största och mest lästa bloggar i ämnet.


Fler inlägg från Nikke Index

Minimalisera!

Nikke Index - 03 Nov 18 kl. 16:08

Förra helgen var jag och hjälpte min syster att packa ihop den stora lägenhet i Köpenhamn, där hon har bott i 23 år. Lägenheten där hon och Christian byggde ett liv tillsammans och där deras två barn växte upp. Lägenheten där Christian dog för drygt ett år sedan av ett medfött hjärtfel.

20 år med Google

Nikke Index - 27 Sep 18 kl. 14:55

När jag håller föredrag om sökmotoroptimering brukar jag inleda med att jag har hållit på med det sedan innan Google fanns. Det är länge. Google fyller 20 år idag.

Segelbåten

Nikke Index - 27 Jul 18 kl. 15:32

Segelbåten kom någon gång på söndagsförmiddagen. La sig för ankar något hundratal meter ut den grunda viken. Längre in kunde den nog inte komma.

Alla dessa prylar som man inte behöver

Nikke Index - 25 Jul 18 kl. 13:37

Jag är 54 år, och därför, på många sätt mitt i en förlängd 50-årskris. Eller inte. Min pappa drog upp rötterna, lämnade hustru och familj och flyttade till Finland i samma ålder.

Remove duplicate lines from a list of lines – on a Mac

Nikke Index - 23 Jan 18 kl. 20:01

Today I had a list consisting of 16,000 lines where most where duplicates. The list was in Google Spreadsheets (I’m allergic to Excel on a Mac) and I wanted to remove all the duplicates from the list and only get a much shorter list of the unique values. Now this is amazingly hard to do in Google Docs, and none of my local text editors had a feature for it either.

Översättningen som får Google att rekommendera WordPress och Wix

Nikke Index - 05 Feb 16 kl. 07:53

Jag har ägnat en dag i sjuksängen åt SEO-världens motsvarighet till kremlologi. Dvs Google-studier.  Jag har gjort en riktigt djuplodande genomgång av förändringarna i Googles riktlinjer för webbansvariga.

Carina Herrstedt i sökresultatet

Nikke Index - 03 Feb 16 kl. 14:40

Carina Herrstedt är andranamnet på Sverigedemokraternas riksdagslista. Redan i sökförslagen ser man att Carina Herrstedt kommer att ha satt spår på webben. Hon ha full pott av sökförslag, där två stycken sticker ut lite extra.

Konditori? Vilket hån!

Nikke Index - 15 Jan 16 kl. 14:58

Jag kör en benhård LCHF-diet sedan påsken 2015. Den har tagit mig från 116 kg (vilket ändå inte är mitt viktrekord) ner till 93 kg, och när jag tänker inte lugna ner mig förrän jag har tappat ytterligare fem kilo, vilket är när jag är nere i ”normalvikt” enligt BMI-tabellerna. Inte så mycket för att jag tror på BMI som hälsomått, utan för att min husläkare verkar göra det.

Exportera din blocklista på Twitter – så här gör du

Nikke Index - 03 Jan 16 kl. 12:29

Tillhör du, liksom jag, de som har tröttnat på högljudda, ickekonverserande troll på Twitter? Då är det dags att göra någonting åt det. Som att börja använda block-knappen.

Carnaby-bloggen är igång igen

Nikke Index - 10 Nov 14 kl. 12:21

Carnaby.se har fått en efterlängtad ansiktslyftning, och i samband med det har jag lovat att aktivera mitt bloggande där. För flitiga läsare av den här bloggen, kommer det att bli välkända teman.

Bäste herre/bordellmamma

Nikke Index - 26 Sep 14 kl. 15:01

Bedrägliga phishing-mail från Nordea har lurat många att logga in på fel sajt, få virus i datorn och släppa ifrån sig bankinloggningar. Men just det här mailet, som Owe Nilsson tipsade om idag, tror jag inte så många blev lurade av. Tack Carolyn, som praktiserar hos oss på Carnaby just nu, som övertygade mig om att det, återigen, är Google Translate som har gjort den fantastiska översättningen, och därmed lurat bedragarna.