Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kostdoktorn

Ny guide om mättat fett

Kostdoktorn - 23 Sep 19 kl. 09:21

I årtionden har konsumtionen av mättat fett ansetts vara en ohälsosam vana som kan leda till hjärtsjukdom. Men är detta rykte berättigat eller har mättat fett utsetts till syndabock på felaktiga grunder?Inlägget Ny guide om mättat fett dök först upp på Diet Doctor. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

FETT SJUKT INLÄGG FRÅN 2011

Paow - 21 Nov 19 kl. 14:30

Guide till olika typer av studier

Kostdoktorn - 01 Sep 19 kl. 14:52

Vad är egentligen skillnaden på en observationsstudie och en interventionsstudie? Fynd från de senaste nutritionsstudierna får ofta stora nyhetsrubriker och delas på sociala medier.Inlägget Guide till olika typer av studier dök först upp på Diet Doctor.


Fler inlägg från Kostdoktorn

Sydamerikansk kycklinggryta

Kostdoktorn - 1 timme sedan

Gyllene kycklingrätt inspirerad av det sydamerikanska köket. Smaker som lime, vitlök, oliver och koriander gör denna rätt till en riktig fullträff.Inlägget Sydamerikansk kycklinggryta dök först upp på Diet Doctor.

Söndagsfilmen: Fat Chance

Kostdoktorn - Igår: 08:14

Är det möjligt att cykla tvärs över kontinenten Australien (3400 km) utan att äta kolhydrater?Inlägget Söndagsfilmen: Fat Chance dök först upp på Diet Doctor.

Pizzakärlek

Kostdoktorn - i förrgår: 07:36

Vi har spanat in varandra rätt länge nu, jag och LCHF-pizzan. Flirten inleddes när jag för ett par år sedan mer på allvar närmade mig lågkolhydratvärlden. Detta i min allt mer desperata iver att förstå varför jag – som gillade att träna och på så många livsplan uppvisade såväl stark karaktär som förändringsvilja – bara blev tjockare.

”Maten har spridit ett lugn i kroppen”

Kostdoktorn - i förrgår: 16:06

LCHF-utmaningen 2020 är här och nu är det din tur att vara med! Den är gratis och du förbinder dig inte till någonting. Du kommer att få goda råd, veckomenyer, recept, inköpslistor och tips för problemsökning – allt du behöver för att lyckas med LCHF och få en fin start.

Cheesecake med jordnötssmör och chokladbotten

Kostdoktorn - i förrgår: 11:35

Finns det något bättre sätt att fira alla hjärtans dag än med en hjärtformad cheesecake? Inlägget Cheesecake med jordnötssmör och chokladbotten dök först upp på Diet Doctor.

En vecka på jobbet: Bakom kulisserna på Let’s Get Moving

Kostdoktorn - 14 Feb 20 kl. 08:33

Välkommen till en vecka med Diet Doctors videoteam och till vår träningskurs för nybörjare!Inlägget En vecka på jobbet: Bakom kulisserna på Let’s Get Moving dök först upp på Diet Doctor.

Mindre kött i skolan efter sportlovet

Kostdoktorn - 13 Feb 20 kl. 17:16

När eleverna i Halland kommer tillbaka till skolan efter sportlovet kommer det att bli mer vegetariskt på menyn. Anledningen uppges vara att det ska sparas två miljoner på skolmaten. Två dagar i veckan kommer det att serveras vegetarisk mat, en dag kött, en dag fisk och en dag soppa.

Olika metoder för ketonmätning kan ge olika resultat. Spelar det någon roll?

Kostdoktorn - 12 Feb 20 kl. 16:46

Först av allt, de goda nyheterna. Det finns vanligtvis ingen anledning att kontrollera dina ketonnivåer om du äter en väl genomtänkt ketogen kost. Att hålla sig till våra ketogena recept och veckomenyer innebär ketos för de allra flesta.

Ont i magen vid fasta

Kostdoktorn - 12 Feb 20 kl. 08:52

Vill du förbättra din hälsa, gå ner i vikt eller hjälpa andra? Här är tre av veckans heta diskussioner på Diet Doctors forum. Gratis och öppet för alla, välkommen!

Fira alla hjärtans dag med LCHF på menyn

Kostdoktorn - 11 Feb 20 kl. 16:13

Överraska någon du tycker om med en extra kärleksfull och lyxig LCHF-middag på alla hjärtans dag!Inlägget Fira alla hjärtans dag med LCHF på menyn dök först upp på Diet Doctor.

Let’s Get Moving #4: Utfall

Kostdoktorn - 11 Feb 20 kl. 13:58

Dags att utforska utfall! Här i fjärde delen av Let’s Get Moving kommer du att få lära dig allt om utfall, från stillstående med stöd till utfallsgång. En övning som är toppen för fötter, ben, säte och rygg.

Kost med mycket eller lite kolhydrater har liknande effekt på hunger

Kostdoktorn - 11 Feb 20 kl. 07:43

Dämpas aptiten mer av lågkolhydratkost än av fettsnål kost? En ny studie menar att svaret är nej. Hur får vi ihop det med andra studier som säger motsatsen?

Dags att köpa biljett till LCHF-eventet i Säffle

Kostdoktorn - 10 Feb 20 kl. 17:00

Boka redan nu helgen efter midsommar för LCHF-events i Säffle. Johan Falk, en av arrangörerna för eventet berättar mer: I år får Andreas Eenfeldt sällskap av nio andra föreläsare som tillsammans täcker djup & bredd, vetenskap & inspiration och naturligtvis både kost & hälsa. Vi fokuserar på lågkolhydratkosten i allmänhet och LCHF i synnerhet.