Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Nyhetspressen

Ny milisgrupp blandar sig i Malikonflikten

Nyhetspressen - 28 Apr 12 kl. 08:48

Den tidigare okända milisgruppen FNLA tog under några timmar i fredags kontroll över Malis berömda ökenstad Timbuktu. Händelsen är ytterligare ett exempel på det oförutsägbara läget i västra Sahara. FNLA (Front national de libération de l'Azawad) säger sig vara emot både utbrytningen av norra Mali — till ett ökenrike kallat Azawad — och islamiststyre. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Strider i Kongo-Kinshasa krävde över 50 liv

Nyhetspressen - 10 Feb 17 kl. 21:39

Sammandrabbningar mellan regeringssoldater och en milisgrupp i centrala Kongo-Kinshasa har krävt nästan 60 liv. Fredagens blodbad i staden Tshimbulu i Kasaï-Occidentalprovinsen inträffade när gruppen gick till attack mot en armépostering, enligt en oppo.

Ny stor tv-dramasatsning på gång om Malmös undre värld – förhandlar med streamingjätte

Nyhetspressen - 29 Dec 16 kl. 14:22

Malmöfilmare utvecklar tv-serie som blandar ”The Wire”, ”Gomorra” och Malmö..

IS attackerade stad utanför Mosul

Nyhetspressen - 04 Nov 16 kl. 08:50

Terrorgruppen Islamiska staten (IS) har tagit över en moské och flera andra byggnader i den irakiska staden Shirqat söder om Mosul, enligt den lokala polisen. Sju soldater och medlemmar i en shiitisk milisgrupp har dödats i samband med attacken. Shirqat.

[PLUS] ”Det är därför AIK blandar och ger”

UNDERBARACLARA - 07 Oct 16 kl. 15:46

2 348 osålda biljetter. Så såg det ut när Skellefteå AIK häromdagen publicerade biljettstatusen...

[PLUS] Blandar ”Party hard” och seriösa ämnen

UNDERBARACLARA - 25 Jul 16 kl. 09:03

Party hard. Med de orden inleder duon Rebecca & Fiona sitt uppträdande på...

Israel missförstod inte alls Wallström

Nyhetspressen - 07 Dec 15 kl. 11:43

Mathias Sundin (L): Regeringen blandar bort korten i försvaret av utrikesministern.


Fler inlägg från Nyhetspressen

JUST NU: Trafikolycka i Malmö

Nyhetspressen - Just nu

En bil har kört av vägen i Malmö..

Ingvar Oldsbergs plan på att göra comeback

Nyhetspressen - 5 timmar sedan

Tv-veteranen Ingvar Oldsberg, 73, sparkades från ”Bingolotto” – men snart räknar han med att vara tillbaka i rutan.– I vår börjar jag spela in en ny tv-serie. Det blir en dokumentärhistoria med tävlingsinslag, berättar han.

IKO upp i topp efter ny seger: ”Vi är oerhört jobbiga att möta just nu”

Nyhetspressen - 5 timmar sedan

IK Oskarshamn nollade Leksand. Och är tillbaka i serieledning. – Vi gör en riktigt stabil insats..

En av Sveriges mest jagade har gripits

Nyhetspressen - 6 timmar sedan

Jani Kellokumpu, 37, har varit inblandad i flera vansinneskörningar med dödlig utgång i Haparanda.I två år har han varit en av Sveriges mest jagade personer - häktad i sin frånvaro misstänkt för dråp och dråpförsök.På fredagskvällen greps Kellokumpu i Finland efter en vild biljakt med polis .

Elev slagen i huvudet – lärare polisanmäld

Nyhetspressen - 7 timmar sedan

En elev blev, enligt egen utsago, slagen i huvudet av en lärare på Ekhagsskolan. Familjen är upprörd på hur skolledningen har agerat och har gjort en polisanmälan. – Jag är fortfarande rädd efter allt som hänt, säger eleven till Jnytt..

Superskräll i handbollsligan – jumbon knäckte Kim & Co

Nyhetspressen - 7 timmar sedan

Vilken superskräll i handbollsligan.Jumbon AIK vinner över topplaget Ystads IF med 27-26.VM-spelaren Kim Andersson & Co föll i absolut sista sekunden.

Kim Walls bilder hyllas i ny utställning: ”Oerhört stolta”

Nyhetspressen - 7 timmar sedan

I januari kommer utställningen ”I Kim Walls fotspår” till Stockholm.Genom bilderna vill föräldrarna sprida vidare minnet av Kim Wall som prisbelönt journalist med hela världen som arbetsplats.– Det är en väldig tröst i sorgen för oss att få lov att visa upp vad hon gjorde, säger mamman Ingrid Wall som har varit delaktig i att välja ut materialet..

Ovanlig luciabild väcker stor uppmärksamet

Nyhetspressen - 7 timmar sedan

Förre GT-fotografen Tommy Söderlund har tagit en bild på årets gotländska luciatåg som väckt mycket uppmärksamhet i sociala medier..

Sportchefen dyker upp i krislagets bås

Nyhetspressen - 7 timmar sedan

Åtta raka förluster och underläge hemma mot Oskarshamn.Då tog krislaget Leksand till drastiska åtgärder.Klubbens nye general manager Thomas Johansson tog plats i tränarbåset under den första perioden..

Därför är det dyrare att åka tåg än flyg inom Europa

Nyhetspressen - 7 timmar sedan

En flygresa mellan Stockholm och Katowice är dubbelt så dyr som en tågresa samma sträcka. Att vara miljövänlig är inte bara tidskrävande – det är dyrt också. Förklaringen är för få resenärer och nationalistisk protektionism, enligt Jan-Eric Nilsson, professor i transportekonomi.

Källa till KD-politiker: ”Förslaget är att IVA läggs ned”

Nyhetspressen - 8 timmar sedan

En nedläggning av Intensivvårdsavdelningen i Oskarshamn kryper allt närmare. Enligt lokala KD-politiker kommer utredningen att föreslå att IVA läggs ned. .

Boende på Östermalm i chock – strippklubb har öppnat upp

Nyhetspressen - 8 timmar sedan

En bostadsrättsförening på Östermalm valde att hyra ut en lokal till ett företag som man trodde skulle sälja köksutrustning. Men för ett par veckor sedan öppnade i stället en strippklubb i lokalen – till grannarnas stora ilska. – Jag tycker det är förjäkligt.

Laura, 32, drabbades av svår migrän – och dog

Nyhetspressen - 8 timmar sedan

Laura Burns, 32, vaknade med svår huvudvärk i söndags och drabbades kort efteråt av hjärtstillestånd.Läkarna kämpade för att rädda hennes liv – men bara en dag senare var hon död.– Hon gick bort lugnt och fridfullt omgiven av sin familj, säger hennes bror Andrew Brooker..

Efter åtta år i Sverige: Mahmoud hotas av utvisning

Nyhetspressen - 8 timmar sedan

Efter nästan åtta år i Sverige hotas Mahmoud Hamed av utvisning. Han och barnen hänvisas till Irak medan hans fru och barnens mamma utvisas till Marocko. – Jag hoppas fortfarande att det ska lösa sig, säger Mahmoud Hamed som många Ystadsbor känner som torghandlare.