Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Svensson

Ny teknik öppnar upp för miljövänligare batterier

Svensson - 01 Oct 19 kl. 09:07

En ny typ av aluminiumbatterier öppnar för storskalig lagring av solkraft och vindkraft. Batterierna är dubbelt så energitäta som sina föregångare, görs av råvaror som det finns gott om och kan troligtvis minska både produktionskostnader och miljöpåverkan. Bakom den nya sortens batterier står forskare på Chalmers tillsammans med kollegor vid National Institute of Chemistry i Slovenien. – Vår batteriteknologi ger dubbelt så hög energitäthet jämfört med de aluminiumbatterier som är ”state of the art”? Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Jaguar och Audi har brist på batterier till sina elbilar

Feber.se - i förrgår: 13:00

Måste stoppa produktionen Det byggs batterifabriker på flera platser men det räcker inte riktigt till. De fabriker som finns hinner inte med att tillverka den mängd som behövs vilket nu har resulterat i att både Jaguar och Audi tvingas pausa produktionen av sina elbilsmodeller I-Pace och e-tron. Batterierna köps från LG Chems fabrik i Polen.

EU-kommisionen vill se enklare batteribyten i teknik

Feber.se - i förrgår: 12:40

Förbereder nytt förslag En gång i tiden var det möjligt att enkelt byta batteri på praktiskt taget alla våra mobiltelefoner. Den tiden är sedan länge förbi och nu gör praktiskt taget samtliga mobiltillverkare mobiltelefoner med glasmackedesign som gör det betydligt svårare att byta ut gamla batterier på egen hand. Det har ni blivit känt att EU-kommissionen jobbar på ett nytt förslag som kan ge oss användare lite mer kontroll över våra enheter genom att tvinga tillverkare att förenkla processen att byta batterier.

Plastpåsar är miljövänligare än tygpåsar

Svensson - 04 Feb 20 kl. 08:30

Lovisa Berglund försöker i ett debattinlägg i ETC bevisa att plastpåsar inte alls är mer miljö- och klimatvänliga än tygpåsar. Det hon lyckas bevisa är dock det motsatta, att plastpåsar är mer miljövänliga. Om en vanlig plastpåse av polyeten (LDPE) används en gång så krävs det att en tygpåse används 5 000 gånger i den mest optimistiska beräkning Berglund gör för att den ekologiska tygpåsen ska vara lika miljövänlig som plastpåsen.

UPS beställer 10.000 elfordon

Feber.se - 30 Jan 20 kl. 07:20

Nu ska de bruna fordonen bli miljövänligare Vi har skrivit om UPS och Arrival tidigare men nu verkar det bli något av samarbetet. UPS har nämligen beställt 10.000 fordon vilket ger Arrival "hundreds of millions of euros" att bygga fordon för varje år.

Så här görs batterier till iPhones

Feber.se - 07 Jan 20 kl. 16:40

Häng med in i en fabrik Mobilbatterier har man vid det här laget sett om och om igen, även om de i dag väldigt sällan går att plocka ur telefonen utan att man på ett krångligt sätt öppnar den. Men hur görs de? Här får vi följa med Stranger Parts som kollat in processen i en fabrik som bland annat gör eftermarknadsbatterier till iPhone, alltså de som inte är original och som är billigare att köpa.

OnePlus presenterar funktion för att förlänga batteriers livstid

Swedroid.se - Allt om Google Android - 07 Jan 20 kl. 16:18

Batterier i mobiler mår bäst av att ha en kontinuerlig nivå mellan 50 – 75 %. Intervallet är förstås orealistiskt, men med dagens snabbladdning och allt större batterier är det fullt möjligt för vissa att upprätthålla en nivå mellan 50 – 90 %. Anledningen är att en helt full (och helt tom) nivå stressar batterier, vilket kan förkorta livslängden på sikt.

Ingen skillnad mellan 1440p och 1080p i batteritest på YouTube

Swedroid.se - Allt om Google Android - 02 Jan 20 kl. 12:19

Många av Samsungs och Huaweis telefoner låter användare sänka upplösningen för att minska energiförbrukningen. Tanken är att trycket på grafikdelen och processorn ska minska då de behöver bearbeta färre pixlar. Enligt ett batteritest på YouTube, där en robotarm utför samma uppgifter på två Galaxy S10+ med 1440p respektive 1080p, är dock skillnaden i batteritid obefintlig.

Att snabbt minska sjöfartens utsläpp kräver lågsvavliga bränslen

Svensson - 26 Dec 19 kl. 10:47

Sedan 1980-talet har framförallt de starkt försurande svaveldioxidutsläppen från industrin minskat med omkring 94% medan utsläppen av kväveoxider har minskat med omkring 57%. Den viktigaste orsaken är den minskade användningen av kol och olja för uppvärmning och elproduktion. Det är en stor miljöframgång som är tydligt synlig i verkligheten bland annat genom att kantareller återkommit i Bohusläns skogar och att de klara försurade sjöarna utan liv försvunnit.

Snart kommer tandkräm i tablettform

Feber.se - 23 Dec 19 kl. 18:20

Ett miljövänligare alternativ till tandkrämstuben Tycker du det är jobbigt att trycka fram tandkräm från tandkrämstuben så lanserar nu det kanadensiska företaget Change Toothpaste tandkräm i tablettform skriver Ny Teknik. Förutom att det kanske kan vara lite smidigare att inta tandkräm i tablettform så ska den här lösningen vara mycket miljövänligare än traditionell tandkräm, detta då man helt gjort sig av med tandkrämstuben i plast. Tanken är att man ska tugga lite lätt på tabletten innan man bortstar tänderna och när tabletten går sönder så utsöndras ett skum som ska fungera som traditionell tandkräm.

IBM utvecklar batterier utan tungmetaller

Feber.se - 20 Dec 19 kl. 14:20

Utvinner material från havsvatten istället Batterier är allt som oftast den svagaste länken i många av våra prylar och världens forskare arbetare konstant med att förbättra dessa. Bland några av de som forskar inom batteri-utveckling finns IBM Research Battery Lab och de säger sig ha utvecklat ett batteri som är både effektivare och miljövänligare än dagens litium-jon-batterier. De litium-jon-batterier vi använder idag innehåller tungmetaller som kobolt, mangan och nickel.


Fler inlägg från Svensson

Our Revolution – kampanjorganisationen bakom Sanders

Svensson - 18 timmar sedan

Our Revolution heter den organisation som bygger upp kampanjen för Bernie Sanders som presidentkandidat. Det startade som en kampanjorganisation inför förra presidentvalet. När Sanders förlorade i primärvalet upplöstes inte kampanjorganisationen som är brukligt utan istället ombildades det till en permanent organisation till stöd för fattiga människor som kämpar för sitt uppehälle och sitt liv och för radikala reformer i det US-amerikanska samhället.

Rättegång gällande Sveriges näst största cannabisbeslag

Svensson - Igår: 09:36

I augusti 2019 kontaktades polisen i Stockholm av en nervös man i 40-årsåldern. En egen företagare som hade hyrt ut ett garage i Frihamnen i Stockholm för en dag till några personer som betalade honom 25 000 kronor. Med tanke på den stora summan var mannen övertygad om att det handlade om något kriminellt.

Rättegången om bilbränderna i Frölunda en framgång för rättsväsendet

Svensson - Igår: 07:46

Peter Linné som skriver om brott i GP menar att det faktum att bara en person dömts för bilbränderna i Frölunda är ett svidande nederlag för rättsväsendet. Det är det helt klart inte. Det är istället en seger för rättsväsendet som visar att rättsväsendet fortfarande följer svensk lag.

Avskaffa reseavdragen

Svensson - i förrgår: 10:51

Det finns idag ingen anledning att subventionera resor. Speciellt inte resor med bil. Därför borde reseavdragen avskaffas omedelbart.

Kampen om makt är inte ”oförutsägbar”

Svensson - i förrgår: 07:43

Alex Fuentes från Socialistisk Politik efterlyser mer maktperspektiv i såväl programförslaget som det strategidokument som ställs till V-kongressen i maj. Programförslaget förespråkar ”socialistiska lösningar” och kollektivt ”ägande inom ekonomins nyckelsektorer”. Detta kräver, menar strategidokumentet, ”tydliga socialistiska strategier” i strävan efter ”folkets makt över samhället” och ”en massrörelse med folkliga påtryckningar underifrån.

Avkriminalisering av droger och knarkrelaterad dödlighet

Svensson - 25 Feb 20 kl. 09:28

Knarkrelaterad dödlighet är när någon dör på grund av överdos av narkotika. I stort sett alla dödsfall har med opioider (heroin, morfin, metadon, buprenorfin, fentanyl, fentanylanaloger, tramadol och oxikodon) att göra. Sen nån gån under perioden 2005-2014 har dödligheten ökat  de flesta länder på grund av ökad tillgång på metadon, buprenorfin, fentanyl, fentanylanaloger, tramadol och oxikodon.

Invandrarna som skapade och byggde Göteborg

Svensson - 25 Feb 20 kl. 07:41

När Göteborg anlades var befolkningen till stor del av inflyttade nederländare och tyskare. En del var skottar som redan sen tidigare varit bosatta I Nya Lödöse. Staden hade från början tre officiella språk, svenska, tyska och nederländska.

Socialismens fågel Fenix

Svensson - 24 Feb 20 kl. 16:57

Rättegång om storskalig cigarettsmuggling

Svensson - 24 Feb 20 kl. 07:40

Just nu pågår en rättegång vid Eksjö tingsrätt mot 9 personer som misstänks för storskalig cigarettsmuggling i Jönköping och närliggande län under hösten 2019. Åklagare vid Ekobrottsmyndigheten (EBM) i Linköping har väckt åtal för bland annat grov olovlig befattning med punktskattepliktiga varor och penningtvättsbrott. Det totala skatteundandragandet beräknas till cirka 9,5 miljoner kronor.

Johan Ehrenberg räknar fel men har rätt om arbetslöshet

Svensson - 22 Feb 20 kl. 10:12

Johan Ehrenberg har skrivit en ledare om arbetslöshet och sysselsättning. Hans åsikt om att arbetslöshet är en politiskt beslutad sak som är onödig håller jag helt med om. Men han räknar totalt fel.

Vem är rätt partiledare i Vänsterpartiet – är det verkligen rätt fråga?

Svensson - 22 Feb 20 kl. 07:30

En skuta kan bara ha en styrman var en gång i tiden en maoistisk plattityd som brukade användas mot dem som ifrågasatte personkulten i de så kallade kommunistiska staterna. Idag finns det inte många inom vänstern som skulle få för sig att försvara brist på demokrati med ordstäv, ändå är personfixeringen lika stor nu som någonsin. Inte specifikt inom vänstern, utan i hela samhället.

Avkriminalisering av narkotikainnehav för eget bruk är nödvändigt

Svensson - 21 Feb 20 kl. 11:54

Att innehav av narkotika för eget bruk är kriminaliserat har flera negativa aspekter är uppenbart. Den tydligast är att polisen som en följd av detta arbetar med fler saker. De utreder inte längre allvarliga narkotikabrott på samma sätt som de gjorde tidigare.

Åtal för bomber och narkotika som hittades i Landala

Svensson - 21 Feb 20 kl. 08:57

Den 9 september 2019 slog polisen till mot en idag 42-årig man i en bil i Landala. Detta gjorde de efter att ha spanat på honom i Högsbo där han tagit emot varor från en idag 38-årig man. När han kört till sitt garage i Landala slog polisen till.