Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Nya fotoväljarverktyget i Android 13 släpps för äldre Androidversioner - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android

Nya fotoväljarverktyget i Android 13 släpps för äldre Androidversioner

Swedroid.se - Allt om Google Android - 17 May 22 kl. 18:19

Android 13 erbjuder ett nytt verktyg som gör att vi kan ge appar tillgång till enstaka, utvalda bilder istället för samtliga bilder och videor. Finessen är tänkt att förbättra integriteten. Fotoväljaren är nu dessutom på väg ut till alla enheter som kör Android 11 och Android 12 genom senaste Google-uppdateringen, vilket beskrivs i sökjättens changelog. Dessa uppdateringar kan tas emot oberoende av mobiltillverkaren, bland annat genom nya versioner av Google Play Services. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Nu släpps Apex Legends till mobilen

Feber.se - 17 May 22 kl. 08:30

Kolla in lite gameplay från det här Nu släpper EA mobilversionen av sitt battle royale-spel Apex Legends till alla efter att spelet rullat i en testversion i ett antal länder sedan i februari. Apex Legends Mobile är en fristående version av spelet som släpps till iOS och Android. Det innebär att det inte finns några möjligheter till crossplay med dem som spelar den vanliga versionen av Apex Legends.

Apex Legends till mobilen släpps nästa vecka

Feber.se - 12 May 22 kl. 10:00

EA:s battle royale-spel till mobilen släpps snart till alla Nästa vecka släpper EA mobilversionen av sitt battle royale-spel Apex Legends och här kan ni kolla in en ny trailer för det. EA släppte en betaversion av Apex Legends Mobile redan för ett år sedan vilken har varit tillgänglig för spelare i olika regioner under året som gått. 17 maj är det dags för skarp release av spelet och då kommer alla som vill kunna ladda hem spelet till iOS och Android.

Blizzard-spelet Diablo Immortal släpps 2 juni

Swedroid.se - Allt om Google Android - 26 Apr 22 kl. 11:04

Blizzard har meddelat att Diablo Immortal kommer släppas för Android, IOS och PC andra juni. Spelare kan spela med varandra oavsett plattform. Det går även att växla fritt mellan plattformarna för de som exempelvis spelar på PC och vill fortsätta spela på mobilen.

Släppdatum för F1 22

Feber.se - 23 Apr 22 kl. 16:00

1 juli Den 1 juli släpps Formel 1-spelet F1 22 som kommer ge spelare chansen att leva livet som formel 1-förare. Detta kommer ske i spelläget F1 Life som ska dra en del inspiration från Netflix-serien Drive to Survive. F1 22 kommer så klart också ha flerspelarlägen som kan köras både online och via splitscreen.

Google Play Store inför nya säkerhetsåtgärder

Feber.se - 07 Apr 22 kl. 19:00

Begränsar tillgängligheten för appar som ej uppdaterats på två år Google ska börja begränsa tillgängligheten för föråldrade appar på Play Store. Från 1 november ska alla befintliga appar i butiken rikta sig på en API-nivå inom två år efter den senaste stora versionen av Android. Om de inte gör det säger Google att det kommer att sätta begränsa vilka användare som kan upptäcka eller installera dem.

Play Store kommer börja gömma övergivna appar

Swedroid.se - Allt om Google Android - 07 Apr 22 kl. 07:29

Från och med första november kommer Play Store börja gömma övergivna och förlegade appar, med syftet att stärka säkerheten för användare. Appar behöver utnyttja en API-nivå som är högst två år äldre än den för senaste Androidversionen. Annars döljs appen på enheter som kör en Androidversion som har en högre API-nivå än den appen riktar sig mot.

Nu kan även Android 10 häva systemtillåtelser för oanvända appar

Swedroid.se - Allt om Google Android - 01 Apr 22 kl. 09:36

I och med Android 11 fick systemet förmågan att automatiskt häva tillåtelser för oanvända appar, med syftet att öka säkerheten och integriteten. Varför ska appar som inte ens används ha tillgång till platsdata, mikrofon, kontakter, eller filsystem? Nu har funktionen även släppts för enheter som kör Android 10, tack vare Google Play Protect och Play Services.

Xiaomi 12 och 12 Pro kommer få tre nya Androidversioner

Swedroid.se - Allt om Google Android - 16 Mar 22 kl. 08:23

Xiaomis nya toppmodeller kommer få tre nya Androidversioner, samt säkerhetsuppdateringar i fyra år. Att utlova ett specifikt antal nya Androidversioner är på ett vis rakare besked än att erbjuda OS-uppdateringar ett visst antal år. Löftet bör alltså innebära att Xiaomi 12 och 12 Pro kommer få Android 15, eftersom de kör Android 12 från början.

Google börjar med öppna betatest av sina "Feature Drops"

Feber.se - 10 Mar 22 kl. 19:30

För Pixel 4 och nyare telefoner Om du har en Google Pixel trots att de aldrig funnits officiellt i Sverige och är sugen på att testa ny mjukvara innan den släpps i skarp version är detta din turdag, då Google precis öppnat ett nytt öppet beta-program för Pixel-ägare. Från och med nu kommer företaget släppa beta-versioner av sin Quarterly Platform Release (QPR), som man kallar Feature Drops när de väl släpps. Beta-programmet gäller alla Pixel-telefoner sedan Pixel 4.

Fairphone 2 får officiell Android 10-uppdatering

Feber.se - 09 Mar 22 kl. 17:30

Telefonen släpptes 2015 Fairphone har precis skickat ut en uppdatering till Android 10 till sen sju år gamla telefon Fairphone 2. Telefonen lanserades först med Android 5.1 Lollipop.


Fler inlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android

Specifikationerna för Galaxy Fold 4 enligt rykte, har Snapdragon 8+ Gen 1

Swedroid.se - Allt om Google Android - 31 May 22 kl. 11:05

Enligt Ice universe på Twitter, som menar att uppgifterna är helt korrekta, kommer Galaxy Z Fold 4 att utrustas med Qualcomms snabbast chipp Snapdragon 8+ Gen 1. Om vi utgår från att de angivna specifikationerna faktiskt stämmer har Fold 4 en inre 7,6-tumsskärm med QXGA+ och 120Hz. Den yttre panelen är 6,2?

Tecken på ännu en Pixel-telefon i toppskiktet

Swedroid.se - Allt om Google Android - 31 May 22 kl. 10:54

Källkoden i AOSP indikerar att Google arbetar på ännu en telefon i toppskiktet, utöver Pixel 7 Pro. Eftersom det inte rör sig om Googles kommande foldable spekuleras det kring en ”Ultra”-modell i Pixel-serien. Enligt ryktet har panelen för ”G10” 1440 x 3210 pixlar, 120Hz uppdateringsfrekvens samt måtten 71 x 155 millimeter.

Något försökte sälja prototyp av Pixel 7 på Ebay

Swedroid.se - Allt om Google Android - 31 May 22 kl. 10:37

Vad som påstås vara en prototyp av Pixel 7 har hamnat på webben, närmare bestämt på Ebay med ambitionen att sälja enheten. Strax efter att prototypen lades upp för försäljning togs den ned. De tillhörande fotografierna avslöjar inte mycket Google inte redan visat upp i officiella bilder.

Google börjar sälja Chromecast med Google TV i Sverige

Swedroid.se - Allt om Google Android - 31 May 22 kl. 10:24

Google har börjat sälja Chromecast med Google TV i sin svenska webbutik. I skrivande stund kan enheten bara förbeställas, med beräknad leverans 24 juni. Enheten skiljer sig från vanliga Chromecast genom att erbjuda ett smart-TV-gränssnitt och en tillhörande fjärrkontroll.

OnePlus frågar hur de kan förbättra OxygenOS

Swedroid.se - Allt om Google Android - 30 May 22 kl. 19:28

Vad som pågår med OnePlus gränssnitt OxygenOS har varit svårt att bli klok på. Många kunder invände mot Android 12-uppdateringen som innebar ett steg mot Oppo ColorOS. Oppo och OnePlus ska dock ha lagt ner planerna på att slå ihop systemen.

Iphone 14 Pro och 14 Pro Max påstås erbjuda ständigt aktiv panel

Swedroid.se - Allt om Google Android - 30 May 22 kl. 17:22

Enligt Mark Gurman kommer Iphone 14 Pro och Iphone 14 Pro Max sannolikt att erbjuda ständigt aktiva paneler. Androidtelefoner har länge erbjudit möjligheten att låta låsskärmen vara ständigt aktiv medan Iphones hittills har saknat funktionen. Pro-modellerna av årets Iphones förväntas erbjuda LTPO-skärmar som kan gå ned till blott 1Hz, likt flaggskeppen från Samsung och Oppo.

Googles Pixel-platta kan erbjuda stylus

Swedroid.se - Allt om Google Android - 30 May 22 kl. 17:07

Google bekräftade under I/O att företaget kommer släppa en surfplatta i Pixel-serien nästa år, men berättade inte mycket mer än så. Nu finns tecken på att surfplattan kommer erbjuda en aktiv stylus. Sökjätten gick med i Universal Stylus Initiative (USI) redan 2018.

Samsung Display lägger ned LCD-tillverkningen i juni

Swedroid.se - Allt om Google Android - 30 May 22 kl. 16:54

Enligt Korea Times kommer Samsung Display lägga ned sin traditionella LCD-tillverkning i juni, ett halvår tidigare än väntat. Full fokus kommer därefter ligga på OLED och quantum dot (QD). Samsung skulle först upphöra med LCD-tillverkningen redan 2020, men valde att fortsätta tillverka LCD-paneler efter att pandemin förde med sig en ökad efterfrågan på billiga skärmar till mobiler och surfplattor i budgetklassen.

Honor introducerar 70 Pro+ med 100W laddning

Swedroid.se - Allt om Google Android - 30 May 22 kl. 16:32

Honor har lanserat ett nytt flaggskepp i form av 70 Pro+. En egenskap som sticker ut är ett 4500mAh som stödjer 100W-laddning. Att ladda batteriet till 60 % tar bara en kvart, medan en komplett laddningscykel kan genomföras på en halvtimma.

Blocket lyfter på avgifterna för bland annat hemelektronik

Swedroid.se - Allt om Google Android - 30 May 22 kl. 16:30

I ett pressmeddelande som publicerats under förmiddagen tillkännager Blocket att bolaget kommer ta bort avgifterna för privatpersoner från ett flertal av de säljkategorier som erbjuds på handelsplatsen. Till kategorierna som avgiftsbefriats hör bland annat ”elektronik”, ”för hemmet” samt ”fritid och hobby”.   Kostnaden för att publicera annonser på Blocket i ovannämnda kategorier har tidigare pendlat mellan 15-30 kr för privatpersoner.

Google Drive på webben får stöd för tangentbordsgenvägar

Swedroid.se - Allt om Google Android - 30 May 22 kl. 13:40

Google låter meddela att molnlagringstjänsten Drive har utökats med stöd för tangentbordskommandon vid användning av webbläsaren. Stödet gör det möjligt att dra nytta av de klassiska tangentbordskombinationerna för att kopiera eller klippa och klistra bland dokument och filer. Förbättringarna slutar dock inte där.

Laddar du din telefon trådlöst?

Swedroid.se - Allt om Google Android - 28 May 22 kl. 16:37

Trådlös laddning är numera en standardfunktion i toppmodeller. Qi-laddning fick ett ännu större genomslag när Iphones började stödja tekniken, genom Iphone 8 och Iphone X år 2017. De trådlösa laddningshastigheterna har dessutom ökat genom åren, främst genom att kinesiska tillverkare pressat gränserna.

Googles bildvisningsapp heter nu bara ”Gallery”

Swedroid.se - Allt om Google Android - 28 May 22 kl. 12:31

Galleri-appen Google släppte sommaren 2019, Gallery Go, heter numera bara Gallery. Appen skapades som ett mer avskalat och resurssnålt galleri för lokala bilder och videor, för telefoner med klenare hårdvara. Innan Gallery var Googles enda bildvisningsapp Photos som kan vara onödigt tungrodd för lokalt material.

Rapport: Samsung minskar smartphoneproduktionen med 30 miljoner exemplar

Swedroid.se - Allt om Google Android - 27 May 22 kl. 19:35

En sydkoreansk publikation rapporterar att Samsung kommer tillverka 30 miljoner färre smartphones under 2022 än planerat. Orsakerna som anges för minskningen är stigande inflationstakt, minskad efterfrågan, komponentbrister och kriget i Ukraina. Tillverkningen ska ha justerats för smartphones i samtliga prisklasser, från budgetmobiler upp till toppskiktet.

Google har släppt beta 2.1 av Android 13

Swedroid.se - Allt om Google Android - 27 May 22 kl. 19:22

Alla Pixel-ägare som valt att betatesta kommande Android 13 kan nu ladda hem en ny version som åtgärdar en handfull specifika buggar. De som redan är betatestare ska få version 2.1 som OTA-uppdatering.