Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Nyhetspressen

Oklar orsak till oljeutsläpp utanför Helsingfors

Nyhetspressen - 04 Nov 12 kl. 06:05

Ett oljeutsläpp påträffades på lördagen utanför Helsingfors. Efter ett tips från ett fartyg har gränsbevakningens flygplan inspekterat oljeläckaget som finns utanför Ärtholmen och Rönnskär. Också vid Ugnsholmen och Skifferholmen har det upptäckts olja. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Ålänning avslutar Finlands jubileumsår

Nyhetspressen - 23 Nov 17 kl. 09:09

När jubileumsåret avslutas i Finland så är det åländska Johan Holländer som står för fyrverkerierna i Helsingfors. Vid jubileumsårets slut kommer fyrverkerierna att avfyras samtidigt på tre olika ställen vid midnatt. – Var du än är i Helsingfors så ska du kunna se dem, säger Johan Holländer.

JUST NU: Vård- och äldrechefen har fått sparken

Nyhetspressen - 22 Nov 17 kl. 08:20

Ulrika Gustafsson, chef för vård- och äldreförvaltningen i Borås stad får lämna sin tjänst.Bakgrunden är ännu oklar..

Cyklist hittad död på Storgatan

Nyhetspressen - 13 Nov 17 kl. 12:09

En cyklist hittades död på Storgatan i Simrishamn i lördags kväll. Polisen söker nu vittnen till händelsen, eftersom dödsorsaken fortfarande är oklar..

Misstänkt utsläpp av klorgas – tre personer till sjukhus

Nyhetspressen - 11 Apr 17 kl. 19:33

Ett misstänkt gasutsläpp har skett i Tranemo under tisdagen.Utsläppet kan ha börjat på morgonen. Men räddningstjänsten fick larm först vid 18-tiden.

Boksläpp

Bokbloggar - 08 Apr 17 kl. 22:21

Boksläpp!

Bokbloggar - 05 Apr 17 kl. 19:47

McCain om Trumps Syrienpolitik: Skamligt

Nyhetspressen - 04 Apr 17 kl. 21:07

President Donald Trumps regering anklagar den syriska regimen och indirekt Barack Obama för kemvapenattacken som krävde många liv i Syrien. Men samtidigt kritiseras det nya styret i Washington för oklar linje i Syrienpolitiken.(TT).

"Den nya taxiförordningen är lika oklar som vårdreformen"

Nyhetspressen - 31 Mar 17 kl. 19:00

På taxidemontrationen i Helsingfors på fredagen deltog åtminstone tre bilar från Borgå. Många fler hade varit intresserade av att delta. Nästan alla Borgå taxis bilar behövdes på jobb och kunde därför inte delta i demonstrationen som arrangerades klockan 12 i Helsingfors, säger Lars Salomaa, styrelseordförande för Borgå taxi.

Oklar framtid för Ludvig Claesson i Rögle

Nyhetspressen - 30 Mar 17 kl. 21:54

Ludvig Claessons Rögle säkrade SHL-kontraktet i onsdags efter att ha besegrat Karlskoga i kvalet. För klubbens Nittorpsprodukt är dock framtiden desto mer oklar då kontraktet gick ut efter säsongen..


Fler inlägg från Nyhetspressen

JUST NU: Trafikolycka i Malmö

Nyhetspressen - Just nu

En bil har kört av vägen i Malmö..

Domaren fattade beslut om bolag han själv ägde

Nyhetspressen - 08 Dec 17 kl. 06:32

Justitierådet och ordförande i Högsta domstolen Stefan Lindskog ägde aktier för miljoner i det värmländska bolaget Environiq.När bolagets grundare och företagsledningen stämdes av en annan av aktieägarna gick ärendet till slut upp i Högsta domstolen – och där avslog Lindskog själv prövningsansökan.– Enligt gängse jävsregler så är det en självklarhet att han skulle ha avsagt sig det här ärendet, säger jävsexperten och professor Folke Johansson.

Baggö Marina i Ekenäs ska sätta fart på båtturismen med EU-bidrag

Nyhetspressen - 08 Dec 17 kl. 06:28

Småbåtshamnen i Ekenäs skärgård är en av sju hamnar i Finland som får EU-pengar för att utöka och förbättra sin service..

Därför inför vi integrationsplikt

Nyhetspressen - 08 Dec 17 kl. 05:30

För oss är det viktigt att signalera att rättigheter och skyldigheter hör ihop. Alla måste bidra för att upprätthålla det svenska samhället som byggts upp under decennier, skriver tre moderater i Vellinge efter beslutet om integrationsplikt..

"Vi vill bestämma hur pappa vårdas på sjukhuset" – skyhöga blodsockervärden fick anhöriga att reagera

Nyhetspressen - 08 Dec 17 kl. 05:21

Frank Norrgrann är strokepatient med diabetes. Den näringslösning som används inom sjukvården får hans blodsockervärden att rusa iväg. Men som patient eller anhörig är det svårt att utmana vårdrekommendationerna..

Skoterstriden: Kräver totalt fjällförbud nästa vår

Nyhetspressen - 08 Dec 17 kl. 05:05

Samebyarna kräver totalförbud för skotertrafik i fjällen nästa vår och hoppas att länsstyrelsen tillmötesgår dem..

Kattparasiten tar över vår hjärna

Nyhetspressen - 08 Dec 17 kl. 05:00

En parasit hos katter tar sig in i människors hjärnor och påverkar vårt beteende. Nu har forskare vid Stockholms universitet upptäckt hur parasiten tar över våra celler. "Vi har avkodat hur parasiten bär sig åt för att ta över kontrollen av immunceller,.

Mäktiga hyllningen – efter jätterysaren

Nyhetspressen - 07 Dec 17 kl. 23:17

3000 jämtar gjorde resan till Berlin för att se Östersund i Europa League.Nu hyllas de av lagkaptenen Brwa Nouri och tränaren Graham Potter,– Det är otroligt. Vi är så stolta över dem, säger Potter till Kanal 9.

ÖFK kryssade i årets sista match – missade förstaplatsen i gruppspelet

Nyhetspressen - 07 Dec 17 kl. 22:55

Det var en jämn match på Olympiastadion i Berlin där ÖFK hade tufft under stora delar av tillställningen. Med drygt fyra minuter kvar hade ÖFK chansen att vinna, men Brwa Nouri missade straffen..

Missade straff – nu kan ÖFK få möta storklubb

Nyhetspressen - 07 Dec 17 kl. 22:55

Brwa Nouri hade ett jätteläge att skjuta gruppsegern till Östersund.Då missade ÖFK:s lagkapten en straff – och ÖFK fick bara 1-1 borta mot Hertha Berlin.Nu riskerar man mardrömsmotstånd i form av Atlético Madrid, RB Leipzig eller CSKA Moskva i slutspelet.

Kamprads nya miljongåva – hjälper svenska sjukvården

Nyhetspressen - 07 Dec 17 kl. 22:22

Här är Ingvar Kamprads nya miljongåva.Ikea-grundaren skänker 4,5 miljoner till Ljungby lasarett, skriver Smålandsposten.– Ja, det stämmer att det är Ingvar själv som donerar dessa pengar och inte stiftelsen, säger Marie Jadner på Region Kronoberg..

Samhällsvetenskap eller samhällsvision?

Nyhetspressen - 07 Dec 17 kl. 22:10

Katalys, som är ett institut för facklig idéutveckling, publicerade nyligen en rapport med  titeln ”Finansialiseringen av Sverige: På väg mot nästa kris?” (DN-debatt hade den 25 november ett kondensat av rapporten.) Rapportförfattare är de två organisationsforskarna Claes Belfrage och Markus Kallifatides.

Papagiannopoulos bryter fram och ger sånär ÖFK ledningen – se skottet här

Nyhetspressen - 07 Dec 17 kl. 21:42

Med halvtimmen spelad begav sig ÖFK-backen Sotirios Papagiannopoulos iväg på offensiv räd och kunde dra iväg ett vänsterskott som sånär gav ÖFK ledningen..