Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Omelett med ost, tomat och örter

Birgitta Höglund's Mat - 04 Sep 19 kl. 07:00

Snabbmat med mycket näring Idag får du ett snabbt tips på en riktigt god och lättlagad omelett. Den är god bara som den är eller med en sallad, jag serverade den med kräftstjärtar och majonnäs. Den passar också fint som botten till en LCHF-pizza. På bilden ovan har jag räkor, musslor, getost och örter som fyllning. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Omelett med spagetti och rökt fläsk

Kryddburken - 15 Feb 20 kl. 20:48

Det finns många sätt att trolla fram goda, billiga, matiga luncher, snabbt och enkelt. Omelett är en av dom. Ägg, ägg, ägg tänker ni nu… Men omelett som får sällskap av mer än kryddor kan bli hur gott som helst!

LCHF-recept för ostälskare

Kostdoktorn - 29 Jan 20 kl. 15:54

Ost är en underbar ingrediens som både tillför smak och textur i din matlagning. Ost har en given plats i LCHF-köket!Inlägget LCHF-recept för ostälskare dök först upp på Diet Doctor.

God fortsättning!

Recepten.se - 07 Jan 20 kl. 23:56

Hej på er! Nu är det ett nytt år och många vill äta lite nyttigare och kanske även billigare. Ett oerhört bra recept som både är billigt, nyttigt enligt nästintill alla olika dieter och är gott och kan varieras på många olika sätt är *trumvirvel* omelett!

Enkel LCHF-frukost med stekta ägg, tomat och ost

Kostdoktorn - 07 Jan 20 kl. 12:32

En superenkel och god LCHF-frukost. Med ägg och ost får du i dig allt protein du behöver.Inlägget Enkel LCHF-frukost med stekta ägg, tomat och ost dök först upp på Diet Doctor.

Pizza-omelett i ugn

Kostdoktorn - 06 Jan 20 kl. 12:32

Är det en omelett? Eller en pizza? Eller kanske en paj?

Min bästa omelett till brunch

Birgitta Höglund's Mat - 05 Jan 20 kl. 06:07

Glad Trettondagsafton Idag får du ett gott brunchtips på en av mina favoritomeletter, så som jag lärt mig att laga den på Kreta. När jag jobbade som kock så gjorde vi alltid fluffiga omeletter, genom att röra hela tiden med stekspaden mot botten av omelettpannan. Men sen några år gör jag oftast mina omeletter på det här viset, där den får ligga helt orörd i pannan tills det är dags att servera den.

Paris. Kärlek. Ost.

Bokbloggar - 17 Nov 19 kl. 18:22

Mina torkade örter 2019

Bokbloggar - 12 Nov 19 kl. 10:29


Fler inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Mejerifri glass till fredagsmyset

Birgitta Höglund's Mat - Igår: 07:00

Frusen njutning Idag får du tips på en av mina desserter som passar alla som av en eller annan anledning väljer bort mjölkprodukter. Det går att få till en riktigt god glass även utan grädde, äggulor och socker. Till min kommande kokbok ”Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv” har jag skapat en hel del efterrätter, smoothies och bakverk sötade med lite frukt.

Mina bästa tillbehör till frukostägget och föreläsning i Säffle

Birgitta Höglund's Mat - 18 Feb 20 kl. 07:00

Mättande äggfrukostar Tycker du om att äta ägg till frukost, då är det här inlägget som klippt och skuret för dig. Här tipsar jag om några av de goda tillbehör som jag brukar förgylla frukostäggen med. Vill du hellre ha en varm äggfrukost som mättar ännu längre, då passar den här krispiga ostomeletten riktigt bra.

Glutenfria ostmuffins

Birgitta Höglund's Mat - 16 Feb 20 kl. 07:00

Macka till allehanda utflykter Tyvärr är det fortfarande svårt att hitta bra, glutenfria lågkolhydratalternativ om man vill fika något snabbt och försöker handla på flygplatser, tåg och snabbmatsställen. De här muffinsarna har jag ofta gjort till utflykter och resor, de är perfekta att ha med i väskan som en lättare lunch. Gör en sats och ta med ut på sprotlovsaktiviteterna, så räcker energin hela dagen.

Glutenfri ostkaka med ägg och mandel till Alla Hjärtans fredagsmys

Birgitta Höglund's Mat - 14 Feb 20 kl. 07:00

Hjärtligt gott till fredagsmyset Gör en riktigt näringsrik och god ostkaka till fredagsmyset idag, det här är en rätt som går hem hos både stora och små. Den passar också fint att ta med ut i skidbackarna nu på sportlovet, att bara äta en bit rätt upp och ner med en rykande kopp choklad med vispgrädde. Den smakar dessutom mycket gott med löjrom eller sikrom, hackad lök och crème fraiche, men hoppa då över kardemumman och ev sötning.

Bönsalsa med tomat, koriander och chili

Birgitta Höglund's Mat - 11 Feb 20 kl. 07:00

Populära bönor Vi är många nu som äter pre- och probiotika i vår vardagsmat, baljväxter och mjölksyrat är hetare än nånsin. Jag är väldigt glad att jag fick möjligheten att skriva ”Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken”, tillsammans med Lars-Erik Litsfeldt och Patrik Olsson, efter att de kom med succéboken ”Låt bönor förändra ditt liv” häromåret. I länkarna ovan kan du förhandsbeställa bönkokboken till det väldigt låga Bokreapriset 95 kr på Adlibris, den första bönboken kostar 55 kr som pocket.

Mörkt kryddbröd utan gluten och mjölk

Birgitta Höglund's Mat - 09 Feb 20 kl. 07:00

Macka full av smaker Idag får du ett av mina favoritrecept bland de brödsorter jag skapat under de 11 år jag ätit glutenfri lågkolhydratkost. Det är gott både som smörgås eller som kaffebröd, perfekt att ta med som matsäck på skidturen nu på sportlovet. Brödet får sin mörka färg och mustighet från malda nejlikor, kardemumma och kaffe och en liten sötma från några torkade fikon och granatäppelkärnor.

Korv Stroganoff och hemgjord ”falukorv”

Birgitta Höglund's Mat - 07 Feb 20 kl. 07:00

Blommig falukorv Korv Stroganoff har alltid tillhört mina favoriter bland korvrätterna. Det finns många bra falukorvssorter att köpa idag som har hög kötthalt, så det kan bli riktigt nyttig mat också. Vill du hellre göra din korv själv, så kan du testa det här receptet som jag skapade till Anna Halléns bok LCHF för familjen.

Lättlagat till vardags – Köttfärslimpa med svampsås

Birgitta Höglund's Mat - 04 Feb 20 kl. 07:00

Bästa vardagsmaten Den här köttfärslimpan är ett säkert kort att ta till när matlagningsfantasin tryter. Dessutom väldigt populär mat hos både stora och små. Här har jag gjort en gräddig sås på blandsvamp till, men den är väldigt god med pepparsås eller bearnaisesås också.

Husmanskost DeLuxe – Älgfärsbiffar med blåbärsgräddsås

Birgitta Höglund's Mat - 02 Feb 20 kl. 07:00

En finare helgmiddag Älgfärs är min favorit bland malet kött, den har så mycket smak jämfört med vanlig nötfärs. Väldigt nyttigt är det också, eftersom älgen mest lever på löv, barr och örter, det är den mest ursprungliga föda vi har här i Norden. Älg och ren fanns det gott om när våra förfäder kom hit sen inlandsisen smälte undan.

Lördagssmoothie

Birgitta Höglund's Mat - 01 Feb 20 kl. 07:00

Lördagsgodis på mitt sätt Ibland är det riktigt gott med en smoothie, ett bra sätt att få i sig en hel mängd olika vitaminer, mineraler och antioxidanter utan att behöva äta en stor tallrik med råkost. Tar man den som en återhämtningsdryck efter träning eller som en nyttigare dessert, då får kroppen verkligen glädje av alla näringsämnen. Nu i influensatider är det extra viktigt att vi förser oss med naturliga mediciner från växtriket.

Chicken Korma – Indisk kycklinggryta på två sätt

Birgitta Höglund's Mat - 31 Jan 20 kl. 08:17

Fredagskyckling Jag tycker väldigt mycket om det indiska köket, så idag får du två varianter på deras goda korma, här gjord på kyckling. På bilderna ser du den i lite olika tappning, det här är en rätt som lagats rätt ofta i mitt kök. Jag har haft med den i olika varianter i flera av mina kokböcker, i Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken hittar du en med lamm och kikärtor.

Istället för Pasta Carbonara

Birgitta Höglund's Mat - 28 Jan 20 kl. 07:00

Glutenfri njutning En av mina favoriträtter förr, innan jag för 11 år sen gick över till en glutenfri mathållning med få kolhydrater, var Pasta Carbonara. Jag måste erkänna att jag var svårt pastaberoende, efter ryggskadan i mitt kockjobb så åt jag ibland spaghetti 7 dagar i veckan, däremellan en hel del mackor. När jag så förstod att jag inte tålde gluten, ja då var det inte så svårt att lägga om till grönsaker istället.

Kyckling med 3 goda, lättlagade tillbehör

Birgitta Höglund's Mat - 20 Jan 20 kl. 07:00

Söndagskyckling Dagens middagstips blir en mör och god kycklingrätt med tre riktigt lättfixade såser till, som du blandar ihop medan kycklingen puttrar sig klar på spisen. Maten blir alltid både godare och mer näringsrik med några olika såser eller röror till, jag brukar ha minst två, gärna fler gröna tillbehör till min mat. Det lockar fram så mycket olika smaker på varmrätten, vi brukar kalla det mat med hög Mmm-faktor.

Söndagsmiddag – Pepparfläsk med broccoli

Birgitta Höglund's Mat - 19 Jan 20 kl. 07:00

Njutbart smakminne Den här rätten lagade min mamma ofta på helgerna när jag var liten, den väcker väldigt goda smakminnen till liv. Hon fick receptet från ett TV-program nån gång i början på 70-talet. Mamma använde bogfläsk, men här har jag använt fläskkarré, det är så mört och gott.