Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Tuffast av alla.

Origami.

Tuffast av alla. - 05 Jan 11 kl. 21:28

Tidigare idag när jag låg och vilade såg jag en dokumentär om origami på Svtplay ("Mästerverk i papper"). Herre gud vilka fantastiska skapelser och vassa hjärnor. Jag berättade om den för M. Han funderar på att börja. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Forskare utvecklar smart robotgreppare

Feber.se - 14 Mar 19 kl. 12:45

Har hämtat inspiration från origamins värld Forskare på MIT CSAIL och Harvard University har utvecklat den här "robothanden" som både kan lyfta ömtåliga prylar tack vare sin konstruktion som har hämtat inspiration från den japanska pappersvikar-tekniken origami. Origami Robot Grippers gripklo kan tillverkas i gummi eller tyg och denna sluts sedan runt föremålet som ska lyftas utan att skada detta. Sedan använder grepparen en luftsug som håller föremålet på plats när klon väl har greppat det.

Bygg rörliga skulpturer med GhostKube

Feber.se - 17 Dec 18 kl. 14:00

Byggsatser inspirerade av origami Svenske Erik Åberg har utvecklat något som han kallar för GhostKube vilka är en slags LEGO-liknande byggsatser med vilka man kan bygga ihop rörliga skulpturer. Åberg säger själv att han fick inspiration att utveckla GhostKube från rörliga origami-skapelser. Han skriver själv om produkten på projektets Kickstartar-sida: "You can manipulate it to change shapes in different ways.

Pokémon Origami Book

GeekAlerts - 25 Aug 16 kl. 16:26

The Pokémon Origami Book is an 80-page guide that includes step-by-step walkthroughs. Special paper colors make sure that your Pokémon look how they are supposed to. It covers Pikachu, Munchlax, Fennekin, Scraggy, Bulbasaur, Mudkip, Gengar, Snivy, Eevee, and Charizard.

Robot fixar snöflingor

Feber.se - 18 Dec 15 kl. 16:45

Med hjälp av origami Här är en julhälsning från robottillverkaren RE2 Robotics som i det här klippet låter sin ambidextra robot klippa och vika ihop en snöflinga i papper. RE2 Robotics tillverkar i vanliga fall en- och tvåarmade robotar som går att montera fast eller på en rörlig plattform. Läs vidare och kommentera: http://feber.

Cryorig gör det enkelt att testa om en kylare passar

Feber.se - 26 Nov 14 kl. 07:00

"Origami"-papper ger dig svaret Ibland kan det vara svårt att veta om en speciell kylare man vill använda passar i det system man har, speciellt om man har en liten formfaktor på lådan, höga minnesmoduler eller stora kylflänsar på moderkortet. Nu har kylartillverkaren Cryorig tagit fram ett enkelt sätt för att testa detta med en pryl som simulerar den kylare man vill använda. Det handlar om en enkel "origami" som finns att ladda ner i en PDF som gäller för Cryorigs egna fyra kylare.

origami.

niotillfem - 30 Dec 13 kl. 12:14

Jag måste bara visa en fantastisk sak jag fick på julafton, nämligen denna gräddiga dröm från Chantal Thomass. Den har detaljer som om den var vikt i origami. Som en pudrig godisbit!

Origami Clock

GeekAlerts - 07 Nov 12 kl. 22:34

You can add a little artistic flair to keeping track of time with the Origami Clock, as a pliable polyethylene sheet is twisted and curled while the hands of the clock make their trek across the ABS dial. This particular clock is more about style and wall-art than keeping track of time because the face [...

Star Wars Origami Book

GeekAlerts - 19 Aug 12 kl. 18:18

If you’re getting bored of making paper airplanes, perhaps it’s time to graduate to something more challenging. The Star Wars Origami Book will guide you through thirty-six awesome Star Wars paper projects that will blow your mind. So if you don’t exactly have the funds (or the patience) to buy and put together the Star Wars [...

Origami Smart Sleeve For iPad

GeekAlerts - 19 Jun 12 kl. 17:59

Are you looking for a cool sleeve for your iPad? The Origami Smart Sleeve For iPad looks like a good one. This good looking sleeve will protect your iPad and it also folds two ways to make a high angle or low angle stand.


Fler inlägg från Tuffast av alla.

Hell Hour.

Tuffast av alla. - 20 Mar 18 kl. 19:20

Nä. Det undvek jag som ett proffs genom att mata svajigt barn (Sammie) och den mindre svajiga systern med glass på Go bite. Så konstigt namn på det stället men mysigt trots läget på Backaplan med utsikt över en parkering.

Testar en app då.

Tuffast av alla. - 20 Mar 18 kl. 13:02

Åh. När solen gick ner i lördags och vi promenerade via Stenpiren till Dubbel Dubbel på Surbrunnsgatan ... älskar den här Göteborgsvyn.

App.

Tuffast av alla. - 19 Mar 18 kl. 14:44

Det är så längesen jag hade blogger att jag inte  minns hur jag fick in bilder i inläggen. En app är vad jag skulle behöva till mobilen men jag vet inte vilken som blir bäst nu när det inte finns en riktig blogger-app längre. Måste klura lite på detta och fixa.

19 mars.

Tuffast av alla. - 19 Mar 18 kl. 14:41

Jag messade just Mikael och skrev "Nu är jag spänd!" och han "va?".

Tully.

Tuffast av alla. - 09 Mar 18 kl. 08:39

Den här ser jag verkligen fram emot.

När jag ändå ...

Tuffast av alla. - 28 Feb 18 kl. 11:19

... den principen har gått för långt. Det är inte att "när jag ändå ska jag gå upp" ta med den lilla dammsugaren och göra rent trappan, övervåningen och badrumsgolvet.

Bilen & guldmekanikern.

Tuffast av alla. - 27 Feb 18 kl. 21:33

Jobbet drog över lite men sen packade jag in mig i allt varmt jag kunde hitta i den stora väskan jag släpat med. Gick och gick och gick och kom till slut fram till verkstan. Och nu ska jag berätta något som alla kommer tro är ett mirakel.

Hem till mina rötter igen.

Tuffast av alla. - 27 Feb 18 kl. 19:21

Vad passar bättre när jag återvänder till det här gamla blogg-skrället än att citera Ulf Lundell? Nä. Inget.

Pretty please!

Tuffast av alla. - 04 Feb 12 kl. 18:41

Hej hej. Det krånglade lite med rss och att länka till nya bloggen i blogglistorna. Här är adressen ni klistrar in för att länka till nya.

En era är över. En ny börjar.

Tuffast av alla. - 02 Feb 12 kl. 16:00

Okej alla vänner & fiender. Nu har jag bloggat här i en halv evighet eller närmre bestämt sen september 2008. Det är ett tag.

Tofs-krönika.

Tuffast av alla. - 31 Jan 12 kl. 22:43

Det har publicerats en mindre bra krönika i Chalmers kårtidning "Tofsen". Jag orkade inte men Mikael gjorde det...

Min syster Sömmerskan.

Tuffast av alla. - 31 Jan 12 kl. 20:59

När jag pratade med mamma i telefon idag sa hon att Anna hade köpt fleecetyg för att sy nåt till sin hund Ella. Nu har jag sett bild på verken. Den lilla hunden ska alltså gå runt i en fleecekorvskinnsdräkt.

Dimman.

Tuffast av alla. - 31 Jan 12 kl. 19:50

Eftersom vi är inne i Damages-dimman nu hinner vi inte se någon film. Jo vi var ju på bio härförleden (som jag väntat på att få använda det ordet). Men jag är sugen på att se The Interrupters som gick i SVT Dox.

M handlar efter ölkväll:

Tuffast av alla. - 30 Jan 12 kl. 22:10

Två kilo högrev och ett rör treo. Tack för inspirationen Johanna och D!

100 kg.

Tuffast av alla. - 30 Jan 12 kl. 21:09

Ska vi tänka lite på att min kompis Linn tog 100 kg i bänkpress häromdagen? HUNDRA KILO.HERRE GUD.