Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Bokbloggar

Oväntat fin läsning

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 12:16

”Tre månader har gått sedan Mammas lilla prins kom ut och jag får väl erkänna att jag hoppat på lite mer mediabevakning. Men, på Instagram skriver Annika Lindeberg: ”Mammas lilla prins av Mårten Melin var en oväntat fin läsning. Denna kapitelbok för mellanåldern handlar ovanligt nog om Elvis Presleys barndom, där han är en ensam, fattig, lite udda kille som drömmer om att få sjunga. Men det fascinerande är att man behöver inte alls veta vem Elvis är, jag tror snarare att man uppskattar denna ömsinta skildring mer om man bara läser den som vilken bok som helst. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Loreen vann årets Melodifestival

Feber.se - 12 Mar 23 kl. 07:00

Inte helt oväntat kanske I går kväll var det sådan där Melodifestival-final här i Sverige vilket innebär att det svenska folket fick bestämma vem de tycker ska representera landet i årets Eurovision Song Contest. Inte helt oväntat så var det Loreen som vann vilket väl mer eller mindre redan hade bestämt innan deltävlingarna ens hade börjat. Låten hon vann med hette Tattoo och du kan lyssna på den ovan.

HBO lägger ner Avenue 5

Feber.se - 12 Feb 23 kl. 10:00

Inte helt oväntat kanske HBO meddelade i veckan att de kommer lägga ner komediserien Avenue 5 efter två säsonger. Serien, som är skapad av Veep-skaparen Armando Lannucci, handlade om ett lyxkryssningsrymdskepp som tvingades ta en flera år lång omväg för att komma hem igen. I serien kunde man se Hugh Laurie, Josh Gad och Adam Pålsson, men någon större framgång, varken bland kritiker eller tittare, lyckades serien aldrig få.

The Last of Us klart för en andra säsong

Feber.se - 28 Jan 23 kl. 07:00

Inte helt oväntat kanske HBO-serien The Last of Us har skördat stora framgångar trots att endast två avsnitt har visats. Därför är det väl inte helt oväntat att HBO nu har beställt en andra säsong av serien. Enligt källor kommer den andra säsongen täcka händelserna från The Last of Us: Part II, så det kommer onekligen bli intressant att se.

Wednesday får en andra säsong

Feber.se - 07 Jan 23 kl. 07:00

Inte helt oväntat kanske Den första säsongen av Netflix-serien Wednesday skördade stora framgångar på Netflix under hösten. Därför är det kanske inte helt oväntat att Netflix under gårdagen bekräftade att en andra säsong är på gång. När denna säsong kommer släppas eller vad som kommer hända i den är dock oklart i skrivandet stund.

Inspiration för nyårsafton 2022 – massor av tips och läsning

Freedomtravel - 25 Dec 22 kl. 06:00

Letar du efter inspiration för nyårsafton 2022? Vi har skrivit massor om nyårstraditioner, nyårsmat och nyårsfirande, så vi tänkte att den kan vara en idé att samla all läsning på ett och samma ställe. Idag bjuder vi på nyårsfrossa!

Folk försöker gå över gatan under maraton

Feber.se - 17 Nov 22 kl. 09:45

Oväntat spännande! När det är maraton i New York så blir det helt naturligt lite knepigare att röra sig i stan. Men folk måste ju få korsa gatan ändå, men det är inte utan spänning.

Ny Oväntat besök-reklam från Gevalia

Feber.se - 02 Nov 22 kl. 09:10

Vem vill du ha oväntat besök av? Det var fem år sedan sist som Gevalia körde en "Oväntat besök"-reklam men nu är det alltså dags igen för ett nytt "avsnitt". Gevalia har i samband med detta tagit hjälp av Novus och frågat vilken kändis svenska folket helst vill ha ett oväntat besök av.

[ARKIVET] Conor McGregor har ett oväntat löfte – till Mike Tyson

MMAnytt - 19 May 22 kl. 14:00

Den här artikeln publicerades den 15 maj 2020 och presenteras här i sin originalform via MMAnytt-arkivet. Conor McGregor har bara gått en professionell boxningsmatch i karriären. Detta när han gjorde upp med Floyd Mayweather i ett uppmärksammat möte, som slutade i en knockoutseger i den tionde ronden för boxningslegendaren.

Doug kör Ferrari Monza SP1

Feber.se - 24 Mar 22 kl. 19:00

Hjälm på! Hösten 2018 presenterade Ferrari något oväntat modellerna Monza SP1 och Monza SP2. Två stycken taklösa superbilar för de med lite för mycket pengar.

Det blir mer Scream

Feber.se - 06 Feb 22 kl. 12:00

Inte helt oväntat kanske Om man är sugen på fler Scream-filmer så kan du kanske glädjas åt att Paramount Pictures ska släppa en ny Scream-film. Det var väl inte helt oväntat kanske då den senaste Scream-filmen drog in stora pengar. Inspelningarna för denna sjätte Scream-film kommer dra igång under sommaren dock har man inte spikat något premiärdatum för filmen ännu.


Fler inlägg från Bokbloggar

Den svarta fjädern – Ewa Christina Johansson

Bokbloggar - 17 Feb 23 kl. 07:52

”Första meningen: Han smög tyst som en mus. – Baksidestext: Budkavlen går och det är tid att göra uppror! Året är 1543 och bönderna är arga.

Betongrosor

Bokbloggar - 17 Feb 23 kl. 07:47

”Maverick Carter är sjutton år, går sista året på high school och en examen borde vara hans största fokus. Med en pappa i fängelse och en mamma som har svårt att få pengarna att räcka, är det dock mycket annat som tar hans tid. Den som behöver snabba pengar kan inte ha vilket extrajobb som helst och i området där Maverick bor är det tyvärr näst intill en regel att vara med i ett gäng.

Snöstorm av Augustin Erba

Bokbloggar - 17 Feb 23 kl. 07:05

”Snöstorm handlar om Tomas vars pappa lämnar familjen och vars mamma så småningom blir mentalsjuk. När han har slutat gymnasiet börjar han läsa teknisk fysik på Kungliga tekniska högskolan (KTH). Det är Tomas som berättar i romanen, om sina svårigheter att lita på människor och att knyta an och om livet som student på KTH.

The Swimmers av Julie Otsuka

Bokbloggar - 17 Feb 23 kl. 07:00

”Handling från Goodreads :  The swimmers are unknown to each other except through their private routines (slow lane, fast lane), and the solace each takes in their morning or afternoon laps. But when a crack appears at the bottom of the pool, they are cast out into an unforgiving world without comfort or relief. One of these swimmers is Alice, who is slowly losing her memory.

Att planera ditt skrivande

Bokbloggar - 17 Feb 23 kl. 06:42

”Att planera ditt skrivande Som du säkert redan vet, hade jag tidigare en onlinekurs som hette  ”Planera ditt skrivande”. Nu har jag lagt ner samtliga mina onlinekurser men kursen kommer definitivt att utvecklas till en fackbok. Jag lovar … Snart kommer du att kunna läsa om hur du planerar ditt skrivande så att du verkligen kan The post Att planera ditt skrivande appeared first on Monica Iveskölds blogg … [mer]” Läs hela inlägget » Via Bokbloggar.

Helgfrågan v. 7

Bokbloggar - 16 Feb 23 kl. 23:48

”Helgfråga från Mias bokhörna . Undersökningar visar att barn läser allt mindre . Helgfrågan lyder: Hur får vi barnen att börja läsa igen?

Var finns de läsande barnen?

Bokbloggar - 16 Feb 23 kl. 22:01

”Denna veckas helgfråga från Mia i bokhörnan är viktig, på riktigt! Hur får vi barnen att börja läsa igen? Bara en blind, döv och enormt korkad människa kan ha undgått det: barn i dag gör väldigt mycket annat än att ”hänga med näsan i en bok”, som man sa när jag var barn.

Aurora Ljungstedt/Claude Gerard: Hastfordska vapnet – Bokomdöme

Bokbloggar - 16 Feb 23 kl. 21:32

”Hastfordska vapnet Av Aurora Ljungstedt/Claude Gerard Albert Bonniers Förlag 1873 Inbunden, 128 sidor Aleph Bokförlag 2006 9197561223, Häftad, 150 sidor Det går att diskutera om vilken bok som var Sveriges första kriminalroman. Var det Stockholmsdetektiven av Prins Pierre (1893) som många hävdar eller var det Skällnora Qvarn av Jonas Love Almqvist (1838). Den senare är en novell som ingår i Törnrosens bok.

Röd hibiskus av Gertrud Hellbrand

Bokbloggar - 16 Feb 23 kl. 20:48

”Jag tyckte om debuten Dragoner och sedan boken Svinskytten, men här har författaren fått till en tät spänningsberättelse på en högre nivå. Här finns det där magiska som gör att jag bara fortsätter läsa. Boken är en snygg fortsättning på Svinskytten.

Det ondas blommor

Bokbloggar - 16 Feb 23 kl. 20:41

”Vilken bok? Det ondas blommor av Charles Baudelaire. Var har jag fått tag på den?

Måndagens boktips: välkommen till bords!

Bokbloggar - 13 Feb 23 kl. 04:00

”Denna måndag bjuder jag på tips på böcker med måltider och fika i handling och/eller titel. Lyckliga människor läser och dricker kaffe . Bokens titel är fantastisk och omslaget likaså, det gjorde mig väldigt nyfiken på att läsa boken direkt när den kom ut.

Veckans Tio i Topplåt 1010

Bokbloggar - 13 Feb 23 kl. 02:00

”Lena Zavaroni: Mama! (He’s Making Eyes At Me) In på listan 27 april 1974 Låg kvar i 1 vecka, Högsta placering: 10 … [mer]” Läs hela inlägget » Via Bokbloggar.

De ensamma av Anna Kuro

Bokbloggar - 12 Feb 23 kl. 20:47

”Anna Kuro är en av mina favoritförfattare. Här har vi en mörk berättelse, som känns olycksbådande från start. Det riktigt vibrerar från sidorna.

Hur gick det?

Bokbloggar - 12 Feb 23 kl. 19:31

”Jag har inte varit superpigg i helgen så det har blivit en del läst. Systrarna på fyren är halva kvar och Den natten har jag bara börjat på. Ådala och Bridgerton har jag inte läst men Pojken i skogen lyssnar jag på.

Skyward (#1) av Brandon Sanderson

Bokbloggar - 12 Feb 23 kl. 18:51

”Spensa’s world has been under attack for hundreds of years. An alien race called the Krell leads onslaught after onslaught from the sky in a never,ending campaign to destroy humankind. Humanity’s only defense is to take to their ships and fight the enemy in the skies.