Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Oväntat fin läsning - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Bokbloggar

Oväntat fin läsning

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 12:16

”Tre månader har gått sedan Mammas lilla prins kom ut och jag får väl erkänna att jag hoppat på lite mer mediabevakning. Men, på Instagram skriver Annika Lindeberg: ”Mammas lilla prins av Mårten Melin var en oväntat fin läsning. Denna kapitelbok för mellanåldern handlar ovanligt nog om Elvis Presleys barndom, där han är en ensam, fattig, lite udda kille som drömmer om att få sjunga. Men det fascinerande är att man behöver inte alls veta vem Elvis är, jag tror snarare att man uppskattar denna ömsinta skildring mer om man bara läser den som vilken bok som helst. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

[ARKIVET] Conor McGregor har ett oväntat löfte – till Mike Tyson

MMAnytt - i förrgår: 14:00

Den här artikeln publicerades den 15 maj 2020 och presenteras här i sin originalform via MMAnytt-arkivet. Conor McGregor har bara gått en professionell boxningsmatch i karriären. Detta när han gjorde upp med Floyd Mayweather i ett uppmärksammat möte, som slutade i en knockoutseger i den tionde ronden för boxningslegendaren.

Doug kör Ferrari Monza SP1

Feber.se - 24 Mar 22 kl. 19:00

Hjälm på! Hösten 2018 presenterade Ferrari något oväntat modellerna Monza SP1 och Monza SP2. Två stycken taklösa superbilar för de med lite för mycket pengar.

Det blir mer Scream

Feber.se - 06 Feb 22 kl. 12:00

Inte helt oväntat kanske Om man är sugen på fler Scream-filmer så kan du kanske glädjas åt att Paramount Pictures ska släppa en ny Scream-film. Det var väl inte helt oväntat kanske då den senaste Scream-filmen drog in stora pengar. Inspelningarna för denna sjätte Scream-film kommer dra igång under sommaren dock har man inte spikat något premiärdatum för filmen ännu.

Lamborghinis första elbil blir en crossover

Feber.se - 26 Jan 22 kl. 15:30

Kanske inte helt oväntat Om du trodde att en helt eldriven Aventador var den första elbil Lamborghini skulle spotta ur sig trodde du fel. Nej, man satsar inte helt oväntat på det som säljer bäst och det är högbyggda bilar. Därför blir också den första elbilen från tillverkaren en helt ny crossover.

Nate Diaz ger UFC-chefen Dana White ett oväntat svar – Om Khamzat!

MMAnytt - 04 Nov 21 kl. 06:01

UFC-chefen Dana White har varit öppen med sina intentioner att vilja boka en match mellan Nate Diaz och Khamzat Chimaev härnäst. Det svenska stjärnskottet har kommit att bli organisationens stora snackis efter att han gjorde efterlängtad comeback under helgens UFC 267. Khamzat förlängde sin vinstsvit till tio raka då han fullständigt demolerade Li “The Leech” Jingliang i första ronden.

Nate Diaz får karriärsråd från oväntat håll – McGregor totalhånar dem båda!

MMAnytt - 19 Oct 21 kl. 14:11

UFC-stjärnan Nate Diaz har nyligen fått karriärsråd på Twitter från en tämligen överraskande källa. I söndags fick Nate varningen att inte signera ett nytt kontrakt med UFC. Förslaget kom från ingen annan än Dominic Cummings, en kontroversiell politiker som tidigare arbetat som chefsrådgivare för den brittiska premiärministern Boris Johnson.

Tankar efter Bokmässan 2021

Bokbloggar - 26 Sep 21 kl. 18:40

”På väg in till Bokmässan idag sprang jag på författaren Christoffer Carlsson som är just en författare jag brukar springa på i olika sammanhang och känt i tio år. Vi pratade Palmemord, läsning och den något annorlunda Bokmässan. En fråga som fick mig att fundera vidare var vad jag som lärare tar med mig från fyra dagar med fokus på läsning och böcker.

Till den som läsning berör

Bokbloggar - 23 Sep 21 kl. 22:57

”Många seminarier om läsning för min del denna dag. Emma Leijnse, journalist på Sydsvenskan som ofta skriver om skolan, leder samtalet med Maria Heimer, skolbibliotekarie och författare, Matz Nilsson, förbundsordförande Sveriges Skolledarförbund och Johan Unenge, tecknare, författare och Sveriges första läsambassadör. Vi måste börja redan innan barnen föds, säger Heimer och talar om vikten av att prata läsning på Mac, BVC, Öppna förskolan, inom idrottsrörelsen och inte minst i skolan.

Oväntat besök och fullkomlig förvirring av Jennifer Berglund

Bokbloggar - 13 Sep 21 kl. 06:04

”En charmig och söt berättelse med doft av hästar och livet på landet. Den fristående uppföljaren till Klimatsmart och fullkomligt förvirrad . På hästgården Vendel bor Anna med sina sex islandshästar.

Höstens läsplaner- fyrar och sagor

Bokbloggar - 03 Sep 21 kl. 07:41

”Det gick bra med de lösa planer jag gjorde upp för sommarens läsning. Så varför skulle det inte gå bra med lite planering för höstens läsning också? Jag har planerat för läsning inom två områden.


Fler inlägg från Bokbloggar

Hett i hyllan vecka 39 / 2021

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 14:17

”Så här skriver Monika om Hett i hyllan Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag.

Bokrecension: Till de döda

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 14:01

”Stort tack till Piratförlaget för recensionsexemplaret! TILL DE DÖDA EMMA ÅNGSTRÖM ?????, 4/5 Han ska vara borta i drygt en vecka.

Oväntat fin läsning

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 12:16

”Tre månader har gått sedan Mammas lilla prins kom ut och jag får väl erkänna att jag hoppat på lite mer mediabevakning. Men, på Instagram skriver Annika Lindeberg: ”Mammas lilla prins av Mårten Melin var en oväntat fin läsning. Denna kapitelbok för mellanåldern handlar ovanligt nog om Elvis Presleys barndom, där han är en ensam, fattig, lite udda kille som drömmer om att få sjunga.

Läst i september

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 10:50

”The Essential Dykes to Watch Out For av Alison Bechdel Samling med Alison Bechdels klassiska tecknade serie. Efter solen av Jonas Eika Märklig dansk novellsamling. Raskrigaren: Seriemördaren Peter Mangs av Mattias Gardell Bokcirkelbok.

Kort-kort: Dick Fight Island

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 10:24

”Alltså, ibland förstår jag inte varför jag satt upp en serie på min lista över serier jag borde kolla in. Jag läser någonting om en serie och tycker av någon anledning den låter intressant, lägger till den i listan, och sen glömmer jag prompt bort varför den finns där. När jag sedan till slut läser serien förundras jag över hur den hamnade där en gång i tiden.

Bokmässan 2021: Yttrandefrihetstorget och demokratiseminarium

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 10:01

”Demokrati var ett av bokmässans stora teman 2021 och jag bevakade det ganska så flitigt eftersom jag var där för Tidningen Nu , som är en politisk tidning och vars läsare inte sällan är otroligt intresserade av demokrati, och yttrandefrihetsfrågor. Jag träffade Simona Mohamsson och besökte seminariet med henne om situationen i Hongkong och det kommer en större artikel om det senare. Först måste jag bara säga att Yttrandefrihetstorget, där många av demokratiseminarierna ägde rum, var ett digitalt torg.

gör snart som Jane Austen

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 09:08

”hittade en liten fin Encyclopedia of Needlework (fully illustrated 1930) by Therese de Dillmont. This handsome hardback contains the full text and all 890 illustrations. The chapters are Sewing, Mending, Single and Cut Open Work, Net and Damask Stitches, White Embroidery, Flat and Gold Stitch Embroidery, Tapestry and Line Embroidery, Knitting, Crochet, Tatting, Netting, Irish Lace, Laces of Different Kinds, Miscellaneous Fancy Work, and Practical Directions.

Bokrecension – Vilda barn

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 09:00

”Författare : Maria Borda Förlag : Domeratzky Utgivningsår : 2020 Antal sidor : 209 Handling Vilda barn är berättelsen om föräldracoachen Maria Bordas egen resa som förälder. Det är en inspirerande samling texter om livet med barn, amning och närhet utifrån såväl vetenskapliga som personliga perspektiv. Texterna är till största del hämtade från Bordas blogg Vilda barn som drevs mellan 2009,2014, men boken innehåller också nyare material och ett bonuskapitel med recept och pyssel.

Monday´s Not Coming av Tiffany D. Jackson

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 09:00

”Originaltitel: Monday´s Not Coming Sidor: 435 (Häftad) Ålder: Unga vuxna ”Monday Charles is missing, and only Claudia seems to notice. Claudia and Monday have always been inseparable , more sisters than friends. So when Monday doesn’t turn up for the first day of school, Claudia’s worried.

Den mänskliga apans uppgång och fall av Jared Diamond

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 08:55

”Hur har vi utvecklats genom evolutionen och varför? Hur lika är vi egentligen våra närmaste släktingar och vad är det som har gjort att vi utvecklats åt olika håll? Sexualitet, redskap, språket och domesticeringen av djur.

Mer om bibliotek som slopar avgifter för försenade böcker

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 08:45

”BookRiot Times Are Changing: Covid,19 and Library Late Fees And yet, as Sabrina Unrein states in the opening of her report, “ Overdue Fines: Advantages, Disadvantages, and How Eliminating Them Can Benefit Public Libraries ,” libraries have traditionally also had an aspect of public shame associated with them. After all, what happens when you speak too loudly in the library? Or when you return your books late?

Klas Östergren — Två pistoler

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 08:00

”Klas Östergren , inläst av författaren själv 8 h 34 min. Bokförlaget Polaris 2021 (2021) Efter tungviktaren Renegater (2020) och vad som nog får anses vara avslutningen på berättelsen om bröderna Morgan (men man vet aldrig!) begav sig Klas Östergren (f.

Pestön — en riktigt bra tvåa

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 07:42

”Marie Hermanson låter oss återse polisen Nils Gunnarsson i boken Pestön som inleds med att en död man hittas i en kåkstad byggd på pålar vid Säveån. Han verkar inte tillhöra några av de så kallade vrakarna som bor i området och när Gunnarsson söker efter mannens identitet tar sökandet oväntade och ibland farliga vägar. Det har hunnit bli 1925 och sedan Den stora utställningen har Ellen träffat en fästman och gått hushållsskola.

Hett i hyllan #125 – I sanningens tjänst

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 07:06

”I sanningens tjänst handlar om Ned, en erfaren brittisk agent, som undervisar underrättelsetjänstens unga rekryter. På avslutningskvällen bjuder han in sin före detta chef, George Smiley, att föreläsa. Smiley ställer allt på sin spets och får Ned att återuppleva det förflutna.

Rouge Protocol, Martha Wells

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 07:04

”Titel : Rogue Protocol Serie: The Murderbot Diaries #3 Författare: Martha Wells U tgivningsår: 2018 Förlag: Recorded books, Inc Sidor/tid: 3 timmar 46 minuter Genre: SciFi Språk: Engelska Ljudbok Inläsare: Kevin R. Free Handling: SciFi’s favourite antisocial A.I.