Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från UNDERBARACLARA

På Downton Abbey vet alla sin plats

UNDERBARACLARA - 12 Dec 13 kl. 09:40

Det blev inte 438 dagar i ett etiopiskt fängelse för sambon. Efter några veckor i Etiopien är han tillbaka i hemmet och berättar om världens oattraktivaste stad - Addis Abeba - och ett samhället där inget fungerar. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

70 år som gifta firas med nytt porträtt

Nyhetspressen - 18 Nov 17 kl. 23:41

Drottning Elizabeth och prins Philip gifte sig i Westminster Abbey den 20 november 1947..

Världen visas upp i ny miniatyrutställning

Nyhetspressen - 11 Apr 17 kl. 23:44

En ny utställning med miniatyrer föreställande 50 olika länder ska få besökarna att känna sig som jättar. Utställningen "Gulliver's gate" i New York har kostat över 360 miljoner kronor att uppföra och består bland annat av världskända landmärken som Taj Mahal, Mecka och Den förbjudna staden, men även kulturhistoriska ögonblick som Beatles promenad över Abbey Road som förevigats på skivomslaget till albumet "Abbey Road". Det finns även interaktiva inslag: en flygplats i miniformat med pyttesmå flygplan som lyfter och landar, räls med små tåg som tuffar fram och venetianska gondoler som glider fram i förkrympta kanaler.

Svenskt premiärdatum för Legion

Feber.se - 20 Dec 16 kl. 09:00

9 februari Fox meddelade i dag att den kommande serien Legion har premiär här i Sverige den 9 februari, vilket är en dag efter den amerikanska premiären. Serien följer David Haller som är son till X-Men-grundaren Charles Xavier och förintelseöverlevaren Gabrielle Haller. Men även om Haller inte har någon kontakt med sina föräldrar upptäcker snabbt att han har ärvt krafter av sin far.

Drottningserie med miljardbudget

Nyhetspressen - 02 Nov 16 kl. 09:24

Det lyxiga kostymdramat "The crown", om drottning Elizabeths kröning och liv, är den dyraste tv-serien någonsin - och balsam för den som lider av "Downton Abbey"-abstinens.(TT).

Bo i Beatles gamla studio

Nyhetspressen - 04 Oct 16 kl. 13:45

Nu har du chansen att få sova över i The Beatles legendariska inspelningsstudio på Abbey Road..

Deutsche Bank säljer Abbey Life

Nyhetspressen - 28 Sep 16 kl. 10:27

Den krisande tyska storbanken Deutsche Bank ska sälja det brittiska försäkringsbolaget Abbey Life för omkring 1 miljard euro, motsvarande 10 miljarder kronor..

Kristen olympier hyllas - hjälpte medtävlare

Nyhetspressen - 18 Aug 16 kl. 11:19

När Nikki Hamblin från Nya Zeeland föll i ett 5000-meterslopp under OS stannade en medtävlare och hjälpte henne upp. Nu hyllas den kristna olympiern Abbey D'Agostino från USA för sitt agerande..

OS-duon hyllas för gesten: "Underbart"

Nyhetspressen - 16 Aug 16 kl. 15:24

Abbey D'Agostino och Nikki Hamblin gick miste om kvalifikationschanserna när de snubblade på varandra i försöket på 5000 meter. Men duon stod för ett av OS bästa exempel på sportslighet i gengäld..

Sofia Henriksson tog hem Solstahoppet

Nyhetspressen - 31 Jul 16 kl. 20:29

Karlstad ridklubbs hemmatävling Solstahoppet avgjordes under helgen, och såg bortemot 350 deltagare från hela Sverige göra upp i 17 olika klasser. Det blev flera värmländska framgångar, bland annat seger för Arvikas Sofia Henriksson och stoet Abbey Colleen..

Downton Abbey kan bli film

Nyhetspressen - 07 Mar 16 kl. 14:15

Serieskaparen Julian Fellowes är sugen på att göra en långfilm av succéserien Downton Abbey, om skådespelarna är med på noterna..


Fler inlägg från UNDERBARACLARA

[PLUS] Spännande och magisk anime

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 12:15

Två tonåringar länkas samman på ett magiskt vis och byter kroppar med varandra.

[PLUS] Klaustrofobiskt drama

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 12:09

Dysfunktionella familjeband och surrealistiska målningar är framträdande inslag i det här polska...

[PLUS] Livfull skildring av Lenins resa

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 12:00

 Lenin var nog ­aldrig i länet, tror Folkbladets Mats Rosin som läst Catherine Merridales ”Lenins...

Skrapade i tv – storvinst till Bolidenbo

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 11:36

I morse blev det vinst till Bolidenbon Hamdi Al Hashedi, som kom till Sverige tillsammans med fru och barn för ett år sedan. För ett år sedan kom Hamdi Al Hashedi till Sverige. Tillsammans med fru och son hade de tagit sig från Jemen och Syrien, och bor nu i Boliden utanför Skellefteå.

Hon är universitetets nya biträdande rektor

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:55

Det är Anna Lindqvist som är lektor vid institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap som är Umeå universitets nya biträdande rektor. – Det ska bli väldigt spännande att vara med och leda och utveckla en så fantastisk verksamhet som Lärarhögskolan.

Dubbla Jonasson i Tegs SK

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:50

Tegs SK meddelar via ett pressmeddelande att man förlänger kontraktet med forwarden Victor Jonasson. Han får sällskap av brorsan Alexander som ansluter från Björklövens J20-lag. – Alexander är en teknisk lirare som gillar att utmana och vi hoppas att han kan fortsätta att producera även på seniornivå.

Brr: så mycket ska påskvädret pendla

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:38

I morgon börjar påsken och det kommer att bli en omtumlande påsk enligt SMHI – vädermässigt. Längs kusten kommer temperaturen i länet hålla sig runt nollstrecket på dagarna. Men temperaturen kommer att sjunka till -8 grader natten mellan skärtorsdagen och påskafton.

Klart: Här är projekten som får naturvårdsbidrag

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:33

52 friluftslivs- och naturvårdsprojekt i Västerbotten får i år dela på 2,1 miljoner kronor. Det står klart när Länsstyrelsen i Västerbotten nu meddelar vilka som får Lona-bidrag. Det är 34 pågående och 18 nya projekt som får stöd från Lona, Lokala naturvårdssatsningen, som fördelas av Länsstyrelsen i Västerbotten.

[PLUS] Klart: Lövenforwarden får inte förlängt

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:19

En säsong i Björklöven. Nu får Joakim Högberg leta ny klubb. - Det är som det är, säger forwarden.

Västerbotten har flest höns i norra Sverige

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:08

Påsken står runt hörnet och då är det, som på andra svenska högtider, äggätardags. Då kan man undra varifrån äggen kommer. Till årets påskägg kommer hönan innan ägget, i alla fall i Västerbotten, som har flest höns av alla de fyra nordligaste länen.

[PLUS] Måste köra 130 mil för att hämta postpaketet

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:00

Köra 130 mil enkel väg för att hämta ett paket.

[PLUS] ”Vi har ansvar mot avsändaren”

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:00

Det säger Maria Ibsén, pressansvarig på Postnord.

[PLUS] Ekonomisk kris för konkurrenten

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 09:26

Sundsvall Hockey måste få in minst en miljon kronor innan månadsskiftet för att rädda föreningen,...

Umeåspelare på landslagsläger

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 09:24

P16- och P17-landslaget har kallat till Future Team-läger – med Umeå-inslag. Tre Umeåspelare och en Sunnanålirare är kallade till de respektive lägren. P17-landslaget samlas på Bosön den 19-21 april och där är Umeå FC Akademi-duon William Schultz och Ville Norrman samt Sunnanås Lucas Lindfors bland de 29 kallade spelarna.

Så gick L:s experiment att hitta nya politiker

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 09:19

Liberalerna i Västerbotten genomförde en valprocess med öppna nomineringar till de olika val. Har du någonsin funderat på att bli riksdagsledamot? Den frågan ställdes av Liberalerna till alla västerbottningar.