Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Nyhetspressen

På samma nivå som Tjernobyl

Nyhetspressen - 12 Apr 11 kl. 05:57

Japan rankar nu Fukushima som en sjua, den högsta nivån på den internationella skalanHaveriet nu på samma nivå som Tjernobyl 1986. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Bön för Tjernobyl

Bokbloggar - 11 Apr 17 kl. 08:00

Sarkofagen i Tjernobyl är på plats

Feber.se - 30 Nov 16 kl. 14:30

Timelapse visar hur den rullades dit Ett av världens mest ambitiösa ingenjörsprojekt når nu sitt slut. Den enorma sarkofagen som varit under konstruktion i många år har nu äntligen rullats 327 meter för att stanna över Reaktor 4 i Tjernobyl. Där ska den stå och skydda mot strålningsutsläpp i minst 100 år.

Metalljätte på plats i Tjernobyl

Nyhetspressen - 29 Nov 16 kl. 12:58

Nu är den på plats. Den gigantiska metalldom som ska skydda Europa från radioaktivt nedfall de närmaste 100 åren tronar nu över resterna av reaktor fyra i Tjernobyl i Ukraina. Metallskyddet är konstruerat för att motstå både extremt väder och jordbävningar men är ännu inte riktigt färdigt.

[PLUS] Kärnkraften som konst

UNDERBARACLARA - 30 Sep 16 kl. 08:02

I år är det 30 år sedan katastrofen i Tjernobyl och fem år sedan Fukushima-olyckan.

Ukraina planerar att omvandla Tjernobyl till solpanelsmecka

Nyhetspressen - 31 Jul 16 kl. 11:42

Det kontaminerade området runt Tjernobyl kan bli platsen för en av världens största solpanelsparker och ska producera en tredjedel av elektriciteten som det tidigare kärnkraftverket på platsen producerade för 30 år sedan, skriver The Guardian..

Världens största solcellsanläggning kan byggas i Tjernobyl

Feber.se - 30 Jul 16 kl. 19:00

Kanske området får lite nytta igen Ukrainas miljöminister har i ett uttalande sagt att flera företag är intresserade av att bygga en solcellsanläggning i området runt det havererade kärnkraftverket Tjernobyl. Solcellsanläggningen planeras i så fall kunna generera 1GW och skulle därmed bli den största i världen även om anläggningar med samma kapacitet redan håller på att byggas runt i världen, bland annat i Egypten, Indien och Kina. En fördel med att bygga anläggningen i området runt Tjernobyl är att kärnkraftsverkets överföringsledningar som kan hantera 4GW redan finns på plats och att man allts inte behöver bygga några nya ledningar.

Följ med SvD till Tjernobyl – 30 år senare

Nyhetspressen - 28 Mar 16 kl. 16:00

Den 26 april är det 30 år sedan kärnkraftskatastrofen i Ukraina. Tiotusentals människor evakuerades och fick sina liv omkullkastade medan och mängder med radioaktivt avfall blåste över Europa. Vad har hänt efter 30 år?

Kärlek i skuggan av Tjernobyl

UNDERBARACLARA - 18 Mar 16 kl. 09:38

Madeleine Hessérus roman ”Elefantens fot” är en kärlekshistoria där två forskare förälskar sig i varandra. Men här finns också en tredje huvudperson – kärnkraftverket i Tjernobyl. I samband med kärnkraftsolyckan i Tjernobyl 1986 övergavs staden Pripjat som ligger i närheten av anläggningen.

Strålningen kom från garaget

UNDERBARACLARA - 09 Mar 16 kl. 01:23

Finlands strålsäkerhetsmyndighet Stuk meddelar att cesiumstrålningen inte längre är högre än vanligt, uppger Huvudstadsbladet. I början av förra veckan var halterna av radioaktivt cesium-137 i luften i Helsingfors på samma nivå som i samband med kärnkraftskatastrofen i Tjernobyl 1986. Källan har spårats till myndighetens eget garage och källarutrymmen.

Hög halt radioaktivitet uppmätt i Helsingfors

Nyhetspressen - 08 Mar 16 kl. 09:39

Höga halter av radioaktivt cesium-137 har upptäckts i Helsingfors. Senast mängden var lika hög var i samband med kärnkraftolyckan i Tjernobyl för 30 år sedan. Men enligt finska Strålsäkerhetscentralen (STUK) kan halterna inte komma från ett kärnkraftverk.


Fler inlägg från Nyhetspressen

JUST NU: Trafikolycka i Malmö

Nyhetspressen - Just nu

En bil har kört av vägen i Malmö..

Matchhjälten Moverare tror mentala spärren släpper nu

Nyhetspressen - 1 timme sedan

Frölunda hade tappat 0-3 till 3-3 på en period. Då klev Jacob Moverare fram i förlängningen och sköt bonuspoängen till göteborgarna. – Det här kommer stärka oss till nästa gång vi tappar, säger han..

IKO-stjärnan fick äntligen jubla: ”Väldigt glad”

Nyhetspressen - 1 timme sedan

Två matcher på läktaren. Mot Björklöven tog han revansch. – Det var förlösande för mig, säger Matias Sointu..

Slår tillbaka efter kritik från Norge

Nyhetspressen - 1 timme sedan

Sverige får en vilodag inför mötet med Norge.Norrmännen får inte någon – och har kritiserat upplägget.– Vi visste förutsättningarna inför turneringen så nja, det tycker jag inte att man kan gnälla på, säger Sveriges högersexa Mattias Zachrisson..

Slog rekord i skrällsegern

Nyhetspressen - 1 timme sedan

HV71 stod för en riktig knall när Luleå besegrades med 3–2 hemma i Kinnarps arena. Den finske forwarden Sanni Hakala passade då också på att putsa till sitt eget poängrekord i svensk ishockeys högsta serie. .

SD-politikern: "Christer Pettersson, var är du?"

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

I samband med att Stefan Löfven valdes till statsminister valde Sverigedemokraten Erik Wennerström att reagera på Twitter.Politikern lade ut en bild på Christer Petterson, som länge misstänktes för mordet på Olof Palme, och skrev:"Christer Pettersson, var är du nu när Sverige behöver dig?”..

SD-politikern: ”Christer Pettersson, var är du?”

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

I samband med att Stefan Löfven valdes till statsminister valde Sverigedemokraten Erik Wennerström att reagera på Twitter.Politikern lade ut en bild på Christer Petterson, som länge misstänktes för mordet på Olof Palme, och skrev:"Christer Pettersson, var är du nu när Sverige behöver dig?”..

Alliansen redo att acceptera miljonförlust för Skeppsbron

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

Alliansen är redo att ta en förlust på 860 miljoner kronor och hoppas på sikt att en höjning av bygghöjden ska mildra smällen. Men kommunstyrelsen är fortsatt oenig och ärendet ser ut att bli en långdragen historia. – De har tankar som inte känns förankrade i verkligheten, säger Karin Pleijel (MP)..

Kallas reaktion efter kärleksuppgifterna

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

OTEPÄÄ. Det är dryga två år sedan Charlotte Kalla separerade från sambon Anders Svanebo.Sedan dess har hon levt ensam.

Succén fortsätter för Boden Hockey

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

Boden Hockeys segertåg fortsätter..

Tysk borgmästare bjuder in Trelleborg till fest

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

I ett brev till kommunalråd Mikael Rubin (M) föreslår borgmästaren i Sassnitz att de tillsammans anordnar en fest i dagarna två i sommar. En dag i Trelleborg och en i Sassnitz. Allt för att fira vänskapen mellan städerna..

Hallbys tunga skalp: ”Superstolt”

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

Hallby Handboll slog till med en riktig skalp i toppen av Handbollsligan. Hemmamatchen mot serietvåan OV Helsingborg slutade 27–24 till Jönköpingslaget. .

Jim borta – då var Kim världsklass: ”Grymt av den gamle!”

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

Sverige har inlett huvudrundan i VM på bästa sätt och har krattat för en semifinalplats. Kim Andersson var en av härförarna mot Tunisien och hyllades unisont av experter och lagkamrater i segern med ....

Lätt VM-seger mot Tunisien – men ny skada oroar inför Norge

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

Sex matcher – sex segrar. Sveriges första hinder på vägen mot en VM-semifinal, Tunisien, blev en lätt seger, 35–23 (19–14). Men inför matchen mot Norge på måndag har man tappat två av sina viktigaste spelare, Jim Gottfridsson och Jesper Nielsen..