Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kostdoktorn

PCOS och insulinresistens

Kostdoktorn - 22 Jul 19 kl. 17:20

Vad är kopplingen mellan PCOS och insulinresistens? Vilka är de tre kriterierna för PCOS och varför får vissa kvinnor för mycket testosteron? Och varför har kvinnor som äter LCHF av andra orsaker än infertilitet högre fertilitet? I den här föreläsningen från konferensen Low Carb Denver 2019 pratar läkarna Nadia Pateguana och Jason Fung om PCOS och insulinresistens. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Åtta anledningar att äta LCHF om du är drabbad av polycystiskt ovariesyndrom

Kostdoktorn - 10 Jun 19 kl. 06:39

Ett av våra populära inlägg av Anne Mullens: Många hittar till Diet Doctor för att få hjälp med vikt eller diabetes. Men visste du att nästan alla symtom på den vanliga kvinnliga åkomman PCOS också svarar mycket bra på LCHF?Inlägget Åtta anledningar att äta LCHF om du är drabbad av polycystiskt ovariesyndrom dök först upp på Diet Doctor.

PCOS och fetma

Kostdoktorn - 21 Oct 18 kl. 09:53

Om kvinnosjukdomen PCOS och lågkolhydratkost i TV4

Kostdoktorn - 05 Nov 14 kl. 14:49

Imorse diskuterade man den vanliga kvinnosjukdomen PCOS i Nyhetsmorgon på TV4. En ung kvinna var med och berättade om besvären med oregelbunden mens och ökad manlig kroppsbehåring. Vanligt är också akne och övervikt.

Ett blödigt inlägg om LCHF

Kostdoktorn - 08 Aug 13 kl. 09:04

Att få mens är sällan särskilt glädjefyllt. Men att få mens på naturligt sätt för första gången på många år, tack vare LCHF, är något annat:Maria Finnveds blogg: Ett blödigt inläggMånga läsare känner säkert redan till den vanliga hormonrubbningen PCOS, som bland annat leder till oregelbunden eller utebliven menstruation och svårigheter att bli gravid.Som tur är ger lågkolhydratkost ofta mycket god effekt.

”LCHF hjälpte mig bli gravid”

Kostdoktorn - 28 Feb 13 kl. 07:42

Isabelle Nilsson är ytterligare en kvinna som förgäves kämpat för att bli gravid på grund av den vanliga hormonstörningen PCOS. Men efter att ha börjat med LCHF och gått ner 16 kilo på två månader så hände det som ofta händer:Bara för skoj skull gjorde hon ett graviditetstest. Testet visade två streck – hon var gravid.

Solskenshistoria om PCOS

Kostdoktorn - 17 Sep 12 kl. 11:37

Jag fick ett mejl från en tjej med svår PCOS (Polycystiskt OvarieSyndrom), en vanlig hormon- och mensstruationsstörning. Hon hade bara haft mens ett fåtal gånger någonsin.Vad tror du hände när hon testade strikt LCHF?

LCHF och graviditet

Kostdoktorn - 28 Jul 12 kl. 19:13

Kan du öka dina chanser att bli gravid genom att undvika att äta för mycket kolhydrater? Det är fortfarande mycket kontroversiellt, men enligt fertilitetsspecialisten och läkaren Michael D. Fox är svaret definitivt ja.


Fler inlägg från Kostdoktorn

Sockerfri månad

Kostdoktorn - 17 timmar sedan

Vill du förbättra din hälsa, gå ner i vikt eller hjälpa andra? Här är tre av veckans heta diskussioner på Diet Doctors forum. Gratis och öppet för alla, välkommen!

Blomkålsrecept à la LCHF

Kostdoktorn - Igår: 06:05

Blomkål är en av de allra bästa grönsakerna ur LCHF-synpunkt. Den går att variera i all oändlighet och är full av nyttigheter. Här har vi samlat våra bästa blomkålsrecept.

Marc reverserade typ 2-diabetes med hjälp av LCHF

Kostdoktorn - i förrgår: 15:27

Efter ett liv med mycket kolhydrater och ett par år i Frankrike med croissanter och nybakade baguetter fick Marc diagnosen typ 2-diabetes. Hans sjuksköterska talade om att det inte skulle dröja länge innan han skulle få börja med insulin, inte bara Metformin. Det var ett riktigt skrämskott och han började googla för att hitta andra metoder att hantera sin sjukdom.

Krispigt bacon med grönkål och stekt ägg

Kostdoktorn - i förrgår: 12:40

Dags för brunch! Här är troligtvis ett av de enklaste och mest snabblagade brunchrecepten. Det är dessutom näringsrikt, gott och mättande.

LCHF-bröd

Kostdoktorn - 18 Aug 19 kl. 07:16

Bröd är något många brukar sakna när man byter till LCHF-kost, men det behöver du inte göra. Här finns frallor, vitlöksbröd, korvbröd, focaccia och mycket mer.Inlägget LCHF-bröd dök först upp på Diet Doctor.

Getostbollar med marinerade sesamfrön

Kostdoktorn - 16 Aug 19 kl. 14:38

Marinerade sesamfrön är riktig goda och tillför mycket smak. Ät dem med getost för att få en krämig och knaprig kombination. Perfekt som tilltugg till drinken eller gott till helgmyset.

Mina matvanor idag

Kostdoktorn - 16 Aug 19 kl. 11:52

Min resa med LCHF och Diet Doctor började i Zimbabwe 2012 och sedan dess har jag experimenterat med en mängd olika former av lågkolhydratkost. Jag äter inte längre ketogent och här berättar jag varför.Inlägget Mina matvanor idag dök först upp på Diet Doctor.

Anmälan öppen: Tjugofem osockrade år

Kostdoktorn - 16 Aug 19 kl. 07:10

För 25 år sedan introducerade beroendeexperten Bitten Jonsson begreppet sockerberoende i Sverige. Det kommer att uppmärksammas under hösten, genom ett evenemang som hålls i Stockholm lördag 12 oktober. Under dagen kommer föreläsarna att avlösa varandra och på kvällen hålls en middag med underhållning.

Godaste veganska LCHF-majonnäsen

Kostdoktorn - 15 Aug 19 kl. 12:28

Letar du efter en majonnäs som är äggfri, vegansk och LCHF? Då kan du sluta leta nu för här är den! Den här majonnäsen är silkeslen, krämig, smakrik och smakar precis som "riktig" majonnäs.