Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kostdoktorn

PCOS och insulinresistens

Kostdoktorn - 22 Jul 19 kl. 17:20

Vad är kopplingen mellan PCOS och insulinresistens? Vilka är de tre kriterierna för PCOS och varför får vissa kvinnor för mycket testosteron? Och varför har kvinnor som äter LCHF av andra orsaker än infertilitet högre fertilitet? I den här föreläsningen från konferensen Low Carb Denver 2019 pratar läkarna Nadia Pateguana och Jason Fung om PCOS och insulinresistens. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

PCOS och fetma

Kostdoktorn - 21 Oct 18 kl. 09:53

Om kvinnosjukdomen PCOS och lågkolhydratkost i TV4

Kostdoktorn - 05 Nov 14 kl. 14:49

Imorse diskuterade man den vanliga kvinnosjukdomen PCOS i Nyhetsmorgon på TV4. En ung kvinna var med och berättade om besvären med oregelbunden mens och ökad manlig kroppsbehåring. Vanligt är också akne och övervikt.

Ett blödigt inlägg om LCHF

Kostdoktorn - 08 Aug 13 kl. 09:04

Att få mens är sällan särskilt glädjefyllt. Men att få mens på naturligt sätt för första gången på många år, tack vare LCHF, är något annat:Maria Finnveds blogg: Ett blödigt inläggMånga läsare känner säkert redan till den vanliga hormonrubbningen PCOS, som bland annat leder till oregelbunden eller utebliven menstruation och svårigheter att bli gravid.Som tur är ger lågkolhydratkost ofta mycket god effekt.

”LCHF hjälpte mig bli gravid”

Kostdoktorn - 28 Feb 13 kl. 07:42

Isabelle Nilsson är ytterligare en kvinna som förgäves kämpat för att bli gravid på grund av den vanliga hormonstörningen PCOS. Men efter att ha börjat med LCHF och gått ner 16 kilo på två månader så hände det som ofta händer:Bara för skoj skull gjorde hon ett graviditetstest. Testet visade två streck – hon var gravid.

Solskenshistoria om PCOS

Kostdoktorn - 17 Sep 12 kl. 11:37

Jag fick ett mejl från en tjej med svår PCOS (Polycystiskt OvarieSyndrom), en vanlig hormon- och mensstruationsstörning. Hon hade bara haft mens ett fåtal gånger någonsin.Vad tror du hände när hon testade strikt LCHF?

LCHF och graviditet

Kostdoktorn - 28 Jul 12 kl. 19:13

Kan du öka dina chanser att bli gravid genom att undvika att äta för mycket kolhydrater? Det är fortfarande mycket kontroversiellt, men enligt fertilitetsspecialisten och läkaren Michael D. Fox är svaret definitivt ja.

Övervikt och demens

Doktor Dahlqvists blogg - 04 May 11 kl. 09:01

Det har i dagarna pratats om en studie som visar samband mellan övervikt och demensutveckling. Tex DN: Övervikt i medelåldern ökar risken för demens. Som vanligt vid sambandsstudier säger det inget om vad som är orsak och verkan.


Fler inlägg från Kostdoktorn

Hälsokryssa med LCHF – biljettbokningen öppen!

Kostdoktorn - 14 timmar sedan

Nu kan du boka din biljett till vårens hälsokryssning. För trettonde året i rad arrangeras en dygnskryssning med hälsa och god mat i fokus: Vårens kryssning med spännande föreläsare och gäster, spara datumet i din kalender. Klara föreläsare är Anna Andersson som berättar om nyttigheter i det gröna och varför det är så viktigt.

Kanelkaffe med grädde

Kostdoktorn - 19 timmar sedan

Julens godaste kaffe smaksätter du själv. Med lite kanel i bryggaren och vispad grädde på toppen når julfikat oanade höjder.Inlägget Kanelkaffe med grädde dök först upp på Diet Doctor.

Vad kan man använda istället för kokosmjöl?

Kostdoktorn - Igår: 07:14

Vill du förbättra din hälsa, gå ner i vikt eller hjälpa andra? Här är tre av veckans heta diskussioner på Diet Doctors forum. Gratis och öppet för alla, välkommen!

Kyckling med broccoli och vitlökssmör

Kostdoktorn - i förrgår: 11:23

Här är en superenkel men smakrik, nyttig och billig LCHF-rätt. Perfekt som snabblunch eller middag på stressiga vardagskvällar.Receptet →Inlägget Kyckling med broccoli och vitlökssmör dök först upp på Diet Doctor.

Träffa andra kostintresserade i Globen!

Kostdoktorn - 02 Dec 19 kl. 13:48

Vill du träffa andra LCHF:are, lära känna nya vänner, äta god mat, kanske ta ett glas vin och, inte minst, få massor av inspiration? Denna vecka är det återigen dags för LCHF-magasinets AW. Under anspråkslösa former samlas ett gäng LCHF-are på Blues Kök & Bar som ligger inne i Globens shoppingcentrum.

Grönkålssallad med getost och granatäpple

Kostdoktorn - 02 Dec 19 kl. 09:19

En vacker vintersallad som är full av smak och näring. Grönkål är bland det mest näringsrika du kan äta – laddad med A, C och K-vitaminer. Granatäpple innehåller lite mer kolhydrater men är en nyttig frukt med massa antioxidanter.

Living low carb med John

Kostdoktorn - 01 Dec 19 kl. 14:18

John led av värk och smärta som han helt enkelt avfärdade som något ”normalt”. Som den stora killen på jobbet var han känd för att vara konstant hungrig och alltid på jakt efter någonting att stoppa i munnen. Plötsligt kom verkligheten ikapp honom och han bestämde sig för att göra en förändring.

Pepparkaksknäcke

Kostdoktorn - 01 Dec 19 kl. 08:25

Fira första advent med spröda fröknäcken som har en härlig smak av pepparkakor. Perfekt till ostbrickan. Serveras bäst med en bit gräddig ädelost.

Det trendiga D-vitaminet

Kostdoktorn - 30 Nov 19 kl. 08:11

Charkbricka

Kostdoktorn - 29 Nov 19 kl. 08:35

Vill du göra dina gäster extra lyckliga utan att stå i köket i timmar? Duka då fram en generös charkbricka med en massa gott så är festen igång!Inlägget Charkbricka dök först upp på Diet Doctor.