Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Pestön — en riktigt bra tvåa - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Bokbloggar

Pestön — en riktigt bra tvåa

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 07:42

”Marie Hermanson låter oss återse polisen Nils Gunnarsson i boken Pestön som inleds med att en död man hittas i en kåkstad byggd på pålar vid Säveån. Han verkar inte tillhöra några av de så kallade vrakarna som bor i området och när Gunnarsson söker efter mannens identitet tar sökandet oväntade och ibland farliga vägar. Det har hunnit bli 1925 och sedan Den stora utställningen har Ellen träffat en fästman och gått hushållsskola. Istället för att flytta hem bestämmer hon sig nu för att hjälpa Gunnarsson och hon inser inte riktigt vilken risk hon utsätter sig för … [mer]” Läs hela inlägget » Via Bokbloggar. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Världen köper allt dyrare telefoner

Feber.se - 23 Mar 22 kl. 15:15

Apple äger marknaden för premiumtelefoner I Sverige är typ alla mobiler som säljs mer eller mindre dyra och här klassas en telefon under 5000 kronor som budget. I andra delar av världen har man inte riktigt lika mycket pengar att lägga på en mobil och allt över 400 dollar räknas som dyrt och premium. Marknaden för premium-telefoner ökar och stod 2021 för 27 procent av sålda telefoner, upp från 23 procent året innan.

Lag Edin tog OS-guld!

Feber.se - 19 Feb 22 kl. 13:19

Nu har vi åtta guld I dag tog Sverige sitt åttonde OS-guld när lag Edin tog guldet i Curling. Det gjorde man efter att ha slagit Storbritannien i finalen, och det var riktigt jämnt. Först efter en skiljeomgång hade man säkrat guldet.

Pestön av Marie Hermansson

Bokbloggar - 17 Sep 21 kl. 22:19

”Det är inte svårt att falla för denna färgrika 20,tals deckarhistoria. Författaren har komponerat en mustig historia med en krypande spänning, som nästlar sig in i läsaren. Speciellt fastnar själva Pestön och dess innevånare hos mig, men 1920,talets Göteborg med alla dess detaljer intresserar också.

Marie Hermanson: Pestön – Bokomdöme

Bokbloggar - 13 Sep 21 kl. 17:20

”Pestön Av Marie Hermanson Albert Bonniers Förlag 2021 ISBN 9789100181277, Inbunden, 309 sidor Den här författaren är inte någon som man normalt förknippar med kriminalromaner. Men det här är definitivt en klockren sådan och dessutom del två om överkonstapel Nils Gunnarsson och Ellen Grönblad. Marie Hermansson är mest känd som en mycket framstående romanförfattare med titlar som Musselstranden och Värddjuret , den senare blev Augustprisnominerad.

Pestön av Marie Hermanson

Bokbloggar - 11 Aug 21 kl. 07:11

”Här får vi åter möta polisen Nils Gunnarsson som nu har blivit överkonstapel, och den handlingskraftiga unga kvinnan Ellen Grönblad. Tiden är precis som i Den stora utställningen 1920,talet, i Pestön närmare bestämt år 1925, och platsen är som i den tidigare romanen Göteborg. Boken börjar med att en man hittas död i Säveån.

Söndagens smakbit: Pestön

Bokbloggar - 08 Aug 21 kl. 13:00

”Söndag och som vanligt kan en dela med sig av en smakbit från boken som läses. Dagens smakbit kommer från Pestön av Marie Hermanson. Läst nästan allt av Hermanson som är en av mina favoritförfattare.

Just nu i augusti 2021

Bokbloggar - 07 Aug 21 kl. 08:52

”Sommaren gjorde ett uppehåll men kom tillbaka och jag har några lediga dagar kvar att njuta av. Eftersom det är första lördagen i månaden är det också dags för ett just,nu,inlägg. Just nu läser jag Pestön av Marie Hermansson till bokcirkeln.

Pestön

Bokbloggar - 13 Jul 21 kl. 17:38

”Pestön är en fristående uppföljare till Den stora utställningen som kom 2018. Marie Hermansson skrev då om den stora jubileumsutställningen som ägde rum i Göteborg 1923 och om flertalet personer som jobbade på utställningen eller befann sig i dess närhet av andra anledningar. Den nya boken, Pestön , tar inte vid direkt där den föregående slutar, utan nu har det gått två år.

En gåta gömd på Pestön

Bokbloggar - 24 Jun 21 kl. 17:19

”Göteborg 1925. Marie Hermansons ”Pestön” är en historisk roman i Göteborgsmiljö och en fristående fortsättning på Marie Hermansons senaste bok, ”Den stora utställningen”. I huvudrollerna återfinns den lite tövlige polisen Nils Gunnarsson och smarta journalisten Ellen Grönblad.

10 saker som är riktigt bra i Sverige

Feber.se - 02 May 21 kl. 20:56

Vi har det rätt bra här Det finns en hel del saker som är bra med Sverige som man vänjer sig med och inte tänker på till vardags. Så här kommer tio bra saker med Sverige från Meagan Nouis amerikanska synvinkel. Läs vidare och kommentera: https://feber.


Fler inlägg från Bokbloggar

Hett i hyllan vecka 39 / 2021

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 14:17

”Så här skriver Monika om Hett i hyllan Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag.

Bokrecension: Till de döda

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 14:01

”Stort tack till Piratförlaget för recensionsexemplaret! TILL DE DÖDA EMMA ÅNGSTRÖM ?????, 4/5 Han ska vara borta i drygt en vecka.

Oväntat fin läsning

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 12:16

”Tre månader har gått sedan Mammas lilla prins kom ut och jag får väl erkänna att jag hoppat på lite mer mediabevakning. Men, på Instagram skriver Annika Lindeberg: ”Mammas lilla prins av Mårten Melin var en oväntat fin läsning. Denna kapitelbok för mellanåldern handlar ovanligt nog om Elvis Presleys barndom, där han är en ensam, fattig, lite udda kille som drömmer om att få sjunga.

Läst i september

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 10:50

”The Essential Dykes to Watch Out For av Alison Bechdel Samling med Alison Bechdels klassiska tecknade serie. Efter solen av Jonas Eika Märklig dansk novellsamling. Raskrigaren: Seriemördaren Peter Mangs av Mattias Gardell Bokcirkelbok.

Kort-kort: Dick Fight Island

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 10:24

”Alltså, ibland förstår jag inte varför jag satt upp en serie på min lista över serier jag borde kolla in. Jag läser någonting om en serie och tycker av någon anledning den låter intressant, lägger till den i listan, och sen glömmer jag prompt bort varför den finns där. När jag sedan till slut läser serien förundras jag över hur den hamnade där en gång i tiden.

Bokmässan 2021: Yttrandefrihetstorget och demokratiseminarium

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 10:01

”Demokrati var ett av bokmässans stora teman 2021 och jag bevakade det ganska så flitigt eftersom jag var där för Tidningen Nu , som är en politisk tidning och vars läsare inte sällan är otroligt intresserade av demokrati, och yttrandefrihetsfrågor. Jag träffade Simona Mohamsson och besökte seminariet med henne om situationen i Hongkong och det kommer en större artikel om det senare. Först måste jag bara säga att Yttrandefrihetstorget, där många av demokratiseminarierna ägde rum, var ett digitalt torg.

gör snart som Jane Austen

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 09:08

”hittade en liten fin Encyclopedia of Needlework (fully illustrated 1930) by Therese de Dillmont. This handsome hardback contains the full text and all 890 illustrations. The chapters are Sewing, Mending, Single and Cut Open Work, Net and Damask Stitches, White Embroidery, Flat and Gold Stitch Embroidery, Tapestry and Line Embroidery, Knitting, Crochet, Tatting, Netting, Irish Lace, Laces of Different Kinds, Miscellaneous Fancy Work, and Practical Directions.

Bokrecension – Vilda barn

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 09:00

”Författare : Maria Borda Förlag : Domeratzky Utgivningsår : 2020 Antal sidor : 209 Handling Vilda barn är berättelsen om föräldracoachen Maria Bordas egen resa som förälder. Det är en inspirerande samling texter om livet med barn, amning och närhet utifrån såväl vetenskapliga som personliga perspektiv. Texterna är till största del hämtade från Bordas blogg Vilda barn som drevs mellan 2009,2014, men boken innehåller också nyare material och ett bonuskapitel med recept och pyssel.

Monday´s Not Coming av Tiffany D. Jackson

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 09:00

”Originaltitel: Monday´s Not Coming Sidor: 435 (Häftad) Ålder: Unga vuxna ”Monday Charles is missing, and only Claudia seems to notice. Claudia and Monday have always been inseparable , more sisters than friends. So when Monday doesn’t turn up for the first day of school, Claudia’s worried.

Den mänskliga apans uppgång och fall av Jared Diamond

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 08:55

”Hur har vi utvecklats genom evolutionen och varför? Hur lika är vi egentligen våra närmaste släktingar och vad är det som har gjort att vi utvecklats åt olika håll? Sexualitet, redskap, språket och domesticeringen av djur.

Mer om bibliotek som slopar avgifter för försenade böcker

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 08:45

”BookRiot Times Are Changing: Covid,19 and Library Late Fees And yet, as Sabrina Unrein states in the opening of her report, “ Overdue Fines: Advantages, Disadvantages, and How Eliminating Them Can Benefit Public Libraries ,” libraries have traditionally also had an aspect of public shame associated with them. After all, what happens when you speak too loudly in the library? Or when you return your books late?

Klas Östergren — Två pistoler

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 08:00

”Klas Östergren , inläst av författaren själv 8 h 34 min. Bokförlaget Polaris 2021 (2021) Efter tungviktaren Renegater (2020) och vad som nog får anses vara avslutningen på berättelsen om bröderna Morgan (men man vet aldrig!) begav sig Klas Östergren (f.

Pestön — en riktigt bra tvåa

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 07:42

”Marie Hermanson låter oss återse polisen Nils Gunnarsson i boken Pestön som inleds med att en död man hittas i en kåkstad byggd på pålar vid Säveån. Han verkar inte tillhöra några av de så kallade vrakarna som bor i området och när Gunnarsson söker efter mannens identitet tar sökandet oväntade och ibland farliga vägar. Det har hunnit bli 1925 och sedan Den stora utställningen har Ellen träffat en fästman och gått hushållsskola.

Hett i hyllan #125 – I sanningens tjänst

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 07:06

”I sanningens tjänst handlar om Ned, en erfaren brittisk agent, som undervisar underrättelsetjänstens unga rekryter. På avslutningskvällen bjuder han in sin före detta chef, George Smiley, att föreläsa. Smiley ställer allt på sin spets och får Ned att återuppleva det förflutna.

Rouge Protocol, Martha Wells

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 07:04

”Titel : Rogue Protocol Serie: The Murderbot Diaries #3 Författare: Martha Wells U tgivningsår: 2018 Förlag: Recorded books, Inc Sidor/tid: 3 timmar 46 minuter Genre: SciFi Språk: Engelska Ljudbok Inläsare: Kevin R. Free Handling: SciFi’s favourite antisocial A.I.