Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kryddburken

Piccata milanese, parmesan panerad schnitzel!

Kryddburken - 08 Feb 11 kl. 08:09

  I förra veckan fick ni tips på vad man kunde använda parmesanost till och då bakade jag goda scones med parmesan och soltorkade tomater! Idag ska ni få lite inspiration till denna otroligt goda rätt Piccata milanese, parmesan panerad schnitzel! Jag serverade den med tunna spagetti och en hemkokt tomatsås och hela familjen jublade!! Jisses så gott! Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Pizza bianco med parmesan

Kostdoktorn - 17 Mar 18 kl. 12:52

Visst går det att göra utsökt god pizza utan gluten och tomat! Här är en läcker pizza bianco med bara ost och en gnutta rosmarin. Less is more!

Tonfiskgratäng med selleri och parmesan

Kostdoktorn - 01 Dec 17 kl. 16:10

Den här rätten slänger du ihop i ett nafts. Lägg gärna några extra slantar på en miljömärkt tonfisk i olivolja av god kvalitet. Receptet → Inlägget Tonfiskgratäng med selleri och parmesan dök först upp på Kostdoktorn.

Ugnsrostad brysselkål med parmesan

Kostdoktorn - 07 Nov 17 kl. 10:22

Brysselkål behöver inte vara trist och sönderkokt utan smakar fantastiskt gott rostad i ugn med olivolja, rosmarin och hyvlad parmesan. Receptet → Inlägget Ugnsrostad brysselkål med parmesan dök först upp på Kostdoktorn.

Schnitzel med grönt blomkålsmos

Birgitta Höglund's Mat - 26 Nov 14 kl. 06:00

Klassisk mat på nytt sätt Under mina många år på restaurang serverade jag många olika typer av schnitzlar. Allt från finaste Wienerschnitzel av kalv till enklare varianter på färsk skinka. Då panerade med mjöl och ströbröd, numer använder jag fiberhusk, uppvispat ägg och mandelmjöl eller sesamfrön när jag panerar.

VARDAG MED EXTRA PARMESAN

Prinsessans Dagbok - 10 Dec 13 kl. 21:46

Mysig eftermiddag med besök av Elians kompis. Carbonara med färsk pasta och massa parmesan)barnen äter aldrig så mycket som då… Ett glas Valpolicella med min fina man. Lika decembertrötta båda två idag.

Fluffy Parmesan puffs

Passion 4 baking - 28 Nov 13 kl. 15:54

Äntligen på plats

MrMadhawk.se - största fristående hockeybloggen - 30 Aug 13 kl. 19:19

En fredag på Autobahn. Det rekomenderas inte.Efter att ha lämnat Malmö 06.

Middag hos Graafarna

Magdalena Graaf Blogg - 12 Jun 13 kl. 20:40

Panerad kalv, melonsallad med pumpafrön och fetaost. Klyftpotatis och ruccolasallad med avocado Jag gillade allt!!! Nu ska jag vänta in Filip och Lance, sen ska vi äta.


Fler inlägg från Kryddburken

Frozen cheesecake

Kryddburken - 12 Aug 18 kl. 19:27

Idag jobbade Joline sin sista dag på Nya Conditoriet i Borgholm. En vecka ledigt väntar sen stundar gymnasiet. Vi firar henne förstås då hon varit otroligt duktig hela sommaren och inte missat ett jobbpass, varit sjuk eller frånvarande och hon har blivit så uppskattad och omtyckt av personalen.

En försmak av hösten – Krämig kycklinggryta, ris och en ganska tråkig vardagssallad men ändå så gott!

Kryddburken - 11 Aug 18 kl. 23:10

Vilken sommar vi har haft!! Den är kanske inte över helt visserligen men värmeböljan och torkan över hela landet har nog ingen undgått. Tropisk hetta, gassande sol, vindstilla och fuktig, klibbig luft… Det är rent omänskligt för oss nordbor.

Rösta på årets finaste sommartårta!

Kryddburken - 06 Aug 18 kl. 19:10

Nu är det dags att återigen rösta fram Årets finaste SOMMARTÅRTA som ni läsare har skickat in. (Översta bilden är inte med i tävlingen) Nummer 1 – 34 och namn står under respektive bild. En röst per person.

Spagetti med sparris, vaxbönor och baconsås

Kryddburken - 31 Jul 18 kl. 16:38

Sommaren är verkligen lång i år! Vilken värme vi har alltså… Inte många regndroppar har kommit här ändå är grillförbudet nu upphävt. Man får då vara försiktig för allt är snustorrt i skog och mark.

Vad ska man äta i värmen??!

Kryddburken - 18 Jul 18 kl. 20:14

Den tropiska värmeböljan är visst här för att stanna enligt SMHI så jag bidrar med ett vansinnigt enkelt, svalkande och gott tips på mat som man ORKAR äta i värmen. Det tycks vara eviga frågan hos väldigt många just nu. Vad ska vi äta?

Rostbiff med färskpotatis i gräddsås

Kryddburken - 12 Jul 18 kl. 19:01

Kött och potatis ”sommar-style”. Allt måste ju nödvändigtvis inte vara grillat på sommaren så här bjuder jag på en mycket enkel, vällagad rätt där du får användning av överbliven kokt potatis. Trolla fram en god sås av lite kylskåpsrester.

Italiensk kycklinggratäng

Kryddburken - 06 Jul 18 kl. 16:44

Söndagsmiddag. Vad äter ni idag? Varmt så in i norden och lite tröstmat kan väl vara på sin plats efter gårdagens förlust mot England.

Baguetteröra med salami och gurka

Kryddburken - 06 Jul 18 kl. 15:25

Nu måste jag bara ge er tips om denna galet goda röra jag gjorde tidigare. Är ni som jag en som bara älskar smörgåsar, frallor, baguetter och gärna handlar på bagerier nu på sommaren? Det doftar ju så gott när man går förbi så man måste bara köpa mig sig nybakat bröd hem.

Hot jalapeno toast

Kryddburken - 04 Jul 18 kl. 15:11

Varma sköna dagar och heta toast! Går supersnabbt att göra i toastjärn eller paninigrill. Gör ett gäng när du ändå håller på, de är faktiskt väldigt goda att äta kalla också och ha med sig till stranden till exempel.

Broccolilasagne med vit och grönmögelost

Kryddburken - 01 Jul 18 kl. 20:34

Vad säger ni? Vill ni ha tips på något riktigt gott och dessutom vegetariskt? Något som jag verkligen tycker om så är det broccoli i alla former och här har jag använt den i en enkel, vegetarisk lasagne.

Öppen lasagne med svamp, bacon och färskostkräm

Kryddburken - 25 Jun 18 kl. 13:05

Månad igen och en vanlig matvecka ska bli skönt faktiskt. Jag skrev ju igår att ni skulle få recept på en förenklad vardagsklassiker och här är den! Öppen lasagne med knaperstekt bacon, champinjoner, färskost och en massa god gräslök och salladslök.

Glad sommar!

Kryddburken - 24 Jun 18 kl. 20:01

Hejsan! Hoppas ni alla haft en härlig midsommarhelg. Vädret har varit underbart, soligt med ljumma vindar och några regnstänk då och då.

Cream cheesetårta med fläder och jordgubbar

Kryddburken - 18 Jun 18 kl. 21:08

Här börjar vi måndagen med TÅRTA!!😉 Nä, egentligen inte för jag gjorde den igår som en avslutningstårta till barnen då det inte blev nån i veckan då vi var ute på restaurang istället. Tårta måste man ju ha, och det passar ju såklart vilket dag som helst – även måndagar!

Skolavslutning, sommarlov och restaurangtips!

Kryddburken - 15 Jun 18 kl. 21:32

En hektiskt vecka, bokstavligen. Men jösses va mycket vi hunnit med. Joline som nu slutat 9:an var i onsdags iväg på supé och dans i slottsruinen med avgångseleverna.

Kasslersallad med Rhode island-dressing

Kryddburken - 10 Jun 18 kl. 18:44

Så kom värmeböljan tillbaka och fler enkla sallader står på tur. Det här är en klassisk barndomsfavorit som har hängt med länge. Kassler är perfekt då vi behöver salt i värmen.