Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Svensson

Polisen genomförde stor insats i Malmö inom ramen för Operation Rimfrost

Svensson - 27 Apr 20 kl. 08:06

Under tisdag och onsdag förra veckan genomfördes en större polisinsats i de centrala delarna av Malmö där uppemot 250 poliser och samverkande myndigheter deltog. Insatsen genomfördes inom ramen för operation Rimfrost. Med stöd av bland annat specialsökhundar, helikopter och personal från det nationella bombskyddet sökte polispersonal igenom gemensamma utrymmen tillhörande fastigheter på Södra Sofielund och Möllevången. Bland annat anträffades ett skjutvapen, narkotika och misstänkt stöldgods men de stora beslagen uteblev. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

En person gripen i Norrköping för koppling till bomber

Svensson - 11 timmar sedan

En person som varit anhållen i sin frånvaro, misstänkt för grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, har i dag tisdag 2 juni gripits i Norrköping. Husrannsakan har också genomförts på flera platser i Norrköping med hjälp av bl.a.

Polis häktad för grovt koppleri

Svensson - 20 May 20 kl. 10:33

En polis som greps i en en razzia mot massagesalonger och bordeller har nu häktats som misstänkt för grovt koppleri. Det betyder att han medverkat till att sälja kvinnor till sexköpare. Tillsammans med den misstänkte polisen har även hans fru häktats.

Tryggheten i Malmö ökade långt innan Operation Rimfrost kördes igång

Svensson - 14 May 20 kl. 08:15

Otryggheten i Malmö minskade under 2018 jämfört med året innan, antalet skjutningar och våldsbrott minskade. Samma utveckling skedde 2019. Minskat skjutande, minskat antal våldsbrott, ökad trygghet.

Det finns ingen ökad narkotikabrottslighet

Svensson - 13 May 20 kl. 17:25

Antalet anmälda narkotikabrott ökade under april 2020 jämfört med 2019. Det beror inet på en ökad narkotikabrottslighet utan på att polisen har fått mindre att göra så att de kan genomföra fler personkontroller. Fler personkontroller ger fler anmälda narkotikabrott, för antalet anmälda narkotikabrott beror helt och hållet på hur många personkontroller polisens genomför.

Polisen tycker operation Rimfrost gör skillnad

Svensson - 02 May 20 kl. 15:50

Med Operation Rimfrost har polisen förstärkt resurserna i polisregion Syd och Mitt. Arbetet har resulterat i över 500 beslagtagna vapen, drygt 400 personer har frihetsberövats och 100 kilo sprängmedel tagits i beslag. Polisregion Mitt som omfattar bland annat Uppsala, Västerås och Gävle, är den region som haft störst ökning av antalet skjutningar under senare år.

Stor polisinsats i Växjö med magert resultat

Svensson - 28 Apr 20 kl. 06:30

Polisens har inom den nationella insats som kallas Operation Rimfrost inlett en insats i stadsdelen Araby i Växjö med syfte att söka efter vapen, sprängämnen samt narkotika. Insatsen i Växjö som går under namnet Operation Försommar började på måndagen men är tänkt att pågå under hela vecka 18. Rimfrosts fokus ligger på grovt våld och kriminella miljöer som polisen anser det vara mycket viktigt att agera mot.

Nordkoreas diktator Kim Jong-Un svårt sjuk

apg29 - 21 Apr 20 kl. 11:24

Han uppges vara sjuk efter en operation."Stor fara"CNN har fått uppgifter från en källa att Nordkoreas 36-årige diktator Kim Jong-Un är illa däran efter en operation.Enligt uppgifter till de amerikanska underrättelsetjänsterna ska han vara i ”stor fara”.

Vandal har repat 700 stycken bilar i Malmö

Feber.se - 16 Apr 20 kl. 14:40

Nu vill polisen ha tips om vem det är I början av året skrev vi om en rövhatt som repat över 600 stycken bilar i Tyskland. Hans kompis verkar härja runt i Malmö. Sedan den första februari i år har nämligen omkring 700 stycken bilar repats i olika delar av staden - 150 av dessa har repats bara de senaste dagarna.

Lyckad insats mot gängkriminaliteten?

Svensson - 18 Mar 20 kl. 08:24

Enligt polisen så vara en insats inom ramen för operation Rimfrost som kallas operation Vårsol en lyckad kraftsamling. Operation Vårsol var en lokal satsning i nordvästra Skåne som genomfördes förra veckan. Narkotika och vapen beslagtogs från gängkriminella och bilar utmättes.

Ung man skjuten i Malmöstadsdelen Holma

Svensson - 11 Mar 20 kl. 09:58

På tisdagskvällen cirka 20 över 7 larmades polisen till stadsdelen Holma i Malmö efter att flera personer hört av sig om en skottlossning i området. När polisen anlände till platsen hittad de en skottskada ung man som fördes till sjukhus där han senare avled. Den dödade mannen är i 25-årsåldern och är känd av polisen sen tidigare på grund av kopplingar till grov organiserad brottslighet.


Fler inlägg från Svensson

En person gripen i Norrköping för koppling till bomber

Svensson - 11 timmar sedan

En person som varit anhållen i sin frånvaro, misstänkt för grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, har i dag tisdag 2 juni gripits i Norrköping. Husrannsakan har också genomförts på flera platser i Norrköping med hjälp av bl.a.

Demonstrationer och upplopp, fredliga och våldsamma demonstranter

Svensson - Igår: 09:06

När upplopp uppstår vid fredliga demonstrationer är det i majoriteten av fallen beroende på felaktigt agerande från poliser. Ytterst sällan beror det på demonstranterna men det förekommer att provokatörer, ofta är de poliser, personer från säkerhetstjänster eller anlitade av poliser/säkerhetstjänster, försöker framkalla upplopp genom att kasta stenar på polisen, uppmana till plundring och fönsterkrossning med mera. Det kan också handla om politiska motståndare, exempelvis fascister/nazister, så som i Göteborg 2017.

Grönt och tätt – den nya staden

Svensson - i förrgår: 10:20

Grönområden i en stad är viktiga för människors välbefinnande. En tätbebyggd stad är nödvändig för att minska klimatproblemen genom minskat resande och minskad energiförbrukning för uppvärmning  med mera. Förtätning har enligt forskning på Chalmers positiva effekter på transportrelaterade frågor, kommunal service och ekonomi, medan resultat relaterade till ekologi, social påverkan och hälsa till största delen är negativa.

Dumheterna på Supermiljöbloggen om pandemier

Svensson - i förrgår: 08:38

På supermiljöbloggen hävdar redaktören Anders Wilhelmsson i en artikel att dagens djurhållning skulle ge upphov till fler pandemier. Det är en uppfattning utan verklighetskontakt och ett påstående utan bevis och belägg. Ingen av de senaste pandemierna eller allvarliga epidemiska sjukdomarna i världen har modern köttproduktion som orsak.

Varför Afrika inte kommer att drabbas lika hårt av covid-19

Svensson - 31 May 20 kl. 16:13

Den viktigaste faktorn för att någon ska dö av covid-19 är hög ålder. I hela Afrika finns det bara lika många äldre över 70 år som det finns i Italien. Det är en viktigaste anledningen till att färre kommer att dö i Afrika på grund av covid-19.

Narkotikahandel i Sverige

Svensson - 31 May 20 kl. 08:33

Narkotikahandeln i Sverige beräknas omsätta mellan 2,7 och 6,9 miljarder kronor beroende på hur beräkningarna görs. Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning (CAN) beräknar omsättningen till 2,7 miljarder kronor i en nypublicerad rapport. Beräkningen är baserad på en rad antaganden om hur mycket som beslagtas och hur mycket som är transitsmuggling av beslagen osv.

Märkliga öppningar av länder

Svensson - 30 May 20 kl. 12:48

Cypern öppnar sina gränser för turister. Men inte för de enda turister som faktiskt får lov att åka dit för sitt eget land nämligen svenskar.  Och inte för den största gruppen turister, ryssar.

Två personer från fastighetsbolaget Balder häktade för misstänkt grovt insiderbrott

Svensson - 29 May 20 kl. 17:34

Två ledningspersoner från Fastighets AB Balder i Göteborg, finanschefen Marcus Hansson och ekonomidirektören Magnus Björndahl, har idag häktats av Stockholms tingsrätt misstänkta för grovt insiderbrott. Det två misstänkta, samt ytterligare några misstänkta personer, greps i början på veckan vid ett större tillslag på flera orter i Sverige. Ärendet utreds vid Finansmarknadskammaren på Ekobrottsmyndigheten men de flest av de brottsmisstänkta är från Göteborg.

Oacceptabla inskränkningar i LAS

Svensson - 29 May 20 kl. 12:40

Uppgifter har läckt ut kring utredningen om LAS (Lagen om anställningsskydd) som tyder på att den kommer att rekommendera några riktigt dåliga förslag. Det ena förslaget är en arbetare ska kunna sägas upp utan saklig grund vilket betyder att all anställningstrygghet i praktiken försvinner: Förslaget har två huvudpunkter varav den ena skulle innebära ett avskaffande av saklig grund för uppsägning. – Det innebär att arbetsgivaren kan bestämma när någon får gå, utan att behöva motivera varför.

Frikännande dom för mordet på Ndella Jack

Svensson - 28 May 20 kl. 14:42

Solna tingsrätt har dömt en 23-årig man för medhjälp till försök till mord i Nacka i september 2019. Påföljden har bestämts till åtta års fängelse. Mannen frikändes samtidigt från mord och försök till mord i Råcksta i augusti 2019 och för annan brottslighet i Nacka.

Antalet dödsfall i covid-19 underskattat i de flesta länder

Svensson - 28 May 20 kl. 09:03

Antalet konstaterade dödsfall i Belgien på grund av covid-19 är mycket högt men i verkligheten är det högre. Antalet konstaterade dödsfall är 95% av överdödligheten under perioden 16 mars till 3 maj. I Sverige utgör antalet konstaterade dödsfall i covid-19 88% av överdödligheten.

Har Sverige verkligen misslyckats med att skydda äldre?

Svensson - 28 May 20 kl. 08:01

Dödligheten på svenska äldreboenden är ungefär lika hög i år som andra år. Dödligheten är alltså alltid hög på äldreboenden. Det är helt enkelt där som en majoritet svenskar dör idag.