Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Polisen inför krav på e-legitimation vid passtidsbokning - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

Polisen inför krav på e-legitimation vid passtidsbokning

Feber.se - 20 Apr 22 kl. 08:30

Så att det blir lite mer ordning och reda Polisen har nu uppdaterat sitt system för att boka tider om att ansöka om pass eller nationellt id-kort. Efter uppdateringen krävs det att den som ska boka tid för att ansöka om ett nytt pass eller nationellt id-kort måste kunna legitimera sig med e-legitimation. Polisen har infört det nya förändringarna för att förhindra att bottar och andra bokar upp tider om ansökningar, något som har skett tidigare och lett till att det just nu är långa köer för att ansöka om nytt pass eller nationellt id-kort. Per Engström, nationell kommenderingschef för nationella särskilda händelsen Pass, säger om förändringen i systemet: " Identifiering med hjälp av e-legitimation gör bokningarna ännu mer personliga. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Nu funkar Freja hos DB Schenkers ombud

Feber.se - 25 May 22 kl. 10:45

Smidigt om man glömt legitimation Freja fungerar inte bara som elektroniskt ID i mobilen utan även som ersättare av fysiskt ID, men tyvärr inte överallt. Antalet ställen som tar emot Freja som legitimation ökar dock och man kan i dag använda det med PostNord, Kronans Apotek, Apoteksgruppen och Apoteket Hjärtat. Nu sällar sig även DB Schenker sig till skaran, så om du ska hämta ut ett DB Schenker-paket så är det bara att visa upp Freja om du behöver identifiera sig.

Behövs det ett statligt alternativ till BankID?

Feber.se - 10 May 22 kl. 15:00

Finansinspektionen tycker det Finansinspektionen anser att cybersäkerheten i den svenska finanssektorn måste öka och har därför, på uppdrag av regeringen, tagit fram förslag på ett antal åtgärder som man anser kan öka säkerheten. Ett av dessa förslag är att bankernas e-legitimation BankID och andra privata e-legitimationer ska stå under tillsyn eller ersättas av en statlig e-legitimation. Finansinspektionen skriver vidare: "Bank-id är en samhällsviktig tjänst.

Idag blir det krav på sommardäck

Feber.se - 15 Apr 22 kl. 08:00

Glad påsk! Idag är det inte bara långfredag utan även dagen då det blir krav på sommardäck på ditt fordon. Det är förbjudet att använda dubbdäck från idag fram till den 30 september om det inte är eller förväntas bli vinterväglag.

Nu är det inte längre krav på vinterdäck

Feber.se - 01 Apr 22 kl. 12:30

Ett vårtecken? Idag är det den 1 april och igår var det sista dagen det var krav på att bilen ska ha vinterdäck på sig. Man måste enligt lag använda vinterdäck vid vinterväglag mellan den 1 december och 31 mars.

Nu kan du få vaccinationsbevis på apoteket

Feber.se - 30 Mar 22 kl. 20:00

Om du inte har någon e-legitimation eHälsomyndigheten meddelade idag att svenskar som saknar e-legitimation nu kan få hjälp att få vaccinationsbevis på apoteket. Det här innebär att de som är vaccinerade men saknar e-legitimation kan gå in på något av Sveriges cirka 1400 apotek och få hjälp av personalen där med att skriva ut ett vaccinationsbevis. Den här tjänsten har blivit möjlig genom en överenskommelse mellan regeringen och Sveriges apotek.

I helgen anordnas elbilsmässan eCarExpo

Feber.se - 01 Dec 21 kl. 13:00

På Svenska Mässan i Göteborg Nu till helgen anordnas elbilsmässan eCarExpo på Svenska Mässan i Göteborg. Här kommer flera helt nya elbilar och laddningslösningar visas för första gången för svensk mässpublik. Bland annat så kommer Volvos Concept Recharge att finnas på plats men även BMW iX och i4, Renault Megane E-Tech, Kia EV6 och den senaste generationen av Range Rover - även om den bara erbjuds som laddhybrid just nu.

Även nattklubbar kan införa krav på vaccinationsbevis

Feber.se - 24 Nov 21 kl. 12:45

Annars får de vidta andra restriktioner Under en pressträff idag meddelade kultur- och idrottsminister Amanda Lind (MP) vilka typer av tillställningar och sammankomster som kommer kan införa krav på vaccinationsbevis. Det handlar bland annat om teaterföreställningar, biosalonger, fotbollsmatcher och gudstjänster. Även nattklubbar kommer att bli tvungna att införa krav på vaccinationsbevis om de vill fortsätta sin verksamhet som tidigare.

Freja kan användas som legitimation vid paketutlämning hos PostNord

Swedroid.se - Allt om Google Android - 19 Oct 21 kl. 14:01

Frejas elektroniska ID kan nu användas som legitimation för att hämta ut paket hos PostNords samtliga ombud. För att det ska fungera behöver en giltig ID-handling ha lagts till i appen. Ett digitalt ID-kort generas som kan användas som legitimation.

Inga elbilar för polisen i Sverige på åtta år

Feber.se - 03 Jun 20 kl. 16:20

Klarar inte kraven för ett utryckningsfordon Förra veckan fick vi reda på att den svenska polisen under de åtta kommande åren ska köra Volvo V90 och XC60. Givetvis finns det andra bilmärken i flottan men inte några elbilar, och det kommer det heller inte att finnas på minst åtta år. Det anses helt enkelt att elbilar inte uppfyller de krav ett utryckningsfordon ska ha än.

Flera frihetsberövade efter vapenrazzia

Nyhetspressen - 13 Apr 19 kl. 16:37

Polisen genomförde på lördagen en husrannsakan på en adress i Frölunda.Där anträffades flera vapen, enligt polisen.– Flertalet personer är frihetsberövade, säger Joakim Hansson, vakthavande befäl vid polisen.


Fler inlägg från Feber.se

Apple verkar ha varumärkesskyddat realityOS

Feber.se - 31 May 22 kl. 12:00

Operativsystemet som sägs vara hjärtat i Apples VR/AR-satsning Flera källor rapporterar att Apple antagligen har registrerat varumärket "realityOS" på en lång rad marknader. Det har sedan i början av året spekulerats att Apples satsning på VR/AR kommer att drivas av ett operativsystem som går under namnet "realityOS". Varumärket realityOS har inte registrerats direkt av Apple.

5G-användandet ökar i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:30

Över 95 procent av datatrafiken körs dock via 4G fortfarande Runt en miljon mobilabonnenter i Sverige kopplade förra året upp sig mot något av landets 5G-nätverk. Detta framkommer i Post- och telestyrelsens (PTS) nya rapport "Svensk telekommarknad 2021". Majoriteten av datatrafiken i de svenska mobilnäten körs dock fortsatt via 4G.

Stephen King skriver på en uppföljare till Cujo

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:00

Verkar dock handla om ormar och inte om hundar Den gamle skräckmästaren Stephen King verkar efter över 60 romaner långt ifrån vara klar med sitt skrivande. Nu rapporteras det att King har en uppföljare till sin klassiska skräckroman Cujo på gång. Cujo släpptes 1981 och handlar om en rabiessmittad St.

Nu finns Chromecast med Google TV officiellt i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:50

Äntligen? Chromecast är ju en riktigt trevlig manick, men om man vill ha något mer än att bara strömma till så finns det nu ett trevligt alternativ i Chromecast med Google TV. Eller den har funnits sedan oktober 2020, men nu finns den officiellt i Sverige i Googles egna butik.

ESA ska testa att samla in rymdskrot 2024

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:30

Så att vi får lite ordning och reda i rymden i framtiden Den europeiska rymdorganisationen ESA fortsätter att försöka hitta lösningar för att rensa bort uttjänta satelliter från jordens omloppsbana. Nu har ESA inlett ett samarbete med rymdinternet-operatören OneWeb och rymdföretaget Astroscale som förhoppningsvis kan resultera i ett system för att ta hand om rymdskrot. Tanken bakom ESA:s senaste projekt är att Astroscales farkost ELSA-M ska skickas upp till rymden 2024 och där testa att fånga in uttjänta satelliter.

Pixel 7-prototyp dyker upp på eBay

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:00

Den redan annonserade telefonen släpps egentligen i höst Bara veckor efter att någon från Google lämnat kvar en Pixel Watch på en restaurang dyker nu ännu en av företagets ej släppta enheter upp i det vilda, denna gång Pixel 7 som egentligen inte ska släppas förrän i höst. Telefonen lades upp på eBay för försäljning och i den nu borttagna annonsen skrev säljaren att Pixel 7-prototypen körde Android 13, med 128 GB lagring och 8 GB RAM. Utropspriset låg på 450 dollar.

Snubbar sätter larvfötter på en Tesla

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:45

Vill Elon åka med? Tesla Model 3 är ju inte direkt någon terrängbil, men det går ju att ändra på. Grabbarna på den tyska kanalen The Real Life Guys byggde helt enkelt på larvfötter på en Model 3 och det gör den nog redo för skogen.

Nu kan du få andnöd i den virtuella verkligheten

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:30

Forskare tar fram VR-tillbehör som kan kväva dig Forskare på Salzburg University of Applied Sciences har utvecklat ett tillbehör till kommersiella VR-headset som kan både kan övervaka en VR-användares andning och styra lufttillförseln till användaren. Forskarna kallar sin lilla kvävnings-manick för "AirRes Mask" och tänker sig primärt två syften där denna kan användas. Dels säger man att AirRes Mask kan användas för att kontrollera en persons andning.

Långa Land Rover Defender är här

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:00

Har plats för åtta Den som vill trycka in lite fler passagerare i sin Defender kan nu glädjas åt att 90 och 110 får sällskap av versionen 130. Den är 34 centimeter längre, har en tredje sätesrad och plats för upp till åtta personer. När alla stolar är uppfällda är bagagerummet minimalt men fäller man andra och tredje raden sväljer utrymmet rejält med prylar.

Trailer för Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:30

Dokumentärserie om näthat som lett till våldsamma konsekvenser Här är trailern för en kommande dokumentärserie på Netflix där man dokumenterat vad som kan hända när digitalt hat och hot leder till våld och annat även utanför den virtuella världen. Serien heter Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet och handlar om tre specifika fall där trakasserier på nätet lett till så kallad swatting och andra otrevligheter för några drabbade. Bakom den nya serien står Brian Knappenberger som tidigare bland annat gjort We Are Legion, som handlar om hacktivistgruppen Anonymous, och The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz, en dokumentär som handlar om programmeraren och hacktivisten Aaron Swartz som begick självmord efter det att han anklagats för datorintrång mot det digitala biblioteket JSTOR.

EU inför sanktioner mot rysk olja

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:00

Med en del undantag Sent igår kväll kom EU-länderna överens om att införa sanktioner mot köp av olja från Ryssland. Stoppet av rysk olja blir en del i det sjätte sanktionspaket som införs från EU mot Ryssland. Det kommer dock att bli en del undantag i oljestoppet från Ryssland.

Humble Bee Bio vill fixa bioplast från djurriket

Feber.se - 30 May 22 kl. 21:00

Bin duger till mer än att bara pollinera blommor Det Nya Zeeländska företaget Humble Bee Bio har utvecklat teknik för att skapa en slags bioplast som efterliknar den som en speciell bi-arten producerar. Det handlar om en sorts citronbin som inte kan producera honung men för att kompensera det kan de spinna en slags bioplast där de kan lägga sina larver. Humble Bee Bios CTO Ryan Graves säger till TechCrunch: "It’s resistant to acids and bases.

Ransomwaret GoodWill kräver att drabbade gör goda gärningar

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:30

Låser filerna på datorn tills användaren donerat till fattiga och sjuka Säkerhetsföretaget CloudSEK har analyserat ett nytt ransomware som, till skillnad från de flesta andra ransomware, inte verkar vara framtaget för att berika kriminella. Ransomwaret kallas för "GoodWill" och låser filerna på en användares dator tills den drabbade donerat tillräckligt med pengar eller annat till fattiga och sjuka. Mer specifikt föreslås det att den drabbade ska donera kläder till fattiga, ta med fattiga barn till Pizza Hut samt donera pengar till fattiga som behöver läkarvård.

Candela presenterar ännu en ny elbåt

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:00

Det här är P-8 Voyager Den svenska elbåtstillverkaren Candela har nu visat upp sin nya modell P-8 Voyager i Venedig. Det är en bärplansbåt med plats för upp till sex passagerare och två kaptener. Den svävar fram över vattnet och lämnar bara en väldigt liten svallvåg efter sig.

Snubbe lurar turister som anländer till Gatwick i London

Feber.se - 30 May 22 kl. 19:30

"Welcome to Luton" Det finns flygplatser som kan vara ganska härliga, sen finns det också flygplatser som man verkligen inte vill vistas på. I videon ovan från Max Fosh sätter han upp en skylt vid flygplatsen Gatwick i London som säger "Welcome to Luton". Luton är inte bara den lägst betygsatta flygplatsen nära London, den ligger också en bra bit bort.