Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Pris på abonnemang via App Store kan nu höjas utan medgivande - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

Pris på abonnemang via App Store kan nu höjas utan medgivande

Feber.se - 17 May 22 kl. 11:00

Men användare får fortfarande alltid en nots om det händer Prenumerationer som förnyas automatiskt har funnits på Apples App Store ett bra tag nu och precis som med vad som helst så höjs priserna på abonnemang ibland av utvecklare. Fram till nu har användare vars abonnemang höjts i pris fått veta detta genom bland annat push-notiser och mail, men de har också behövt godkänna prisökningen för att fortsätta med prenumerationen. Nu kommer utvecklare kunna höja priset på sina abonnemang utan att användare behöver godkänna ändringen för att fortsätta med prenumerationen. Notiser om prisökningar kommer förstås fortfarande att användas. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Apple: Det går bra för mindre utvecklare

Feber.se - 27 May 22 kl. 08:30

App Store sysselsätter 96.000 i Sverige Både Apple och Google är under attack från flera håll, bland annat EU och USA har haft dem under lupp ett tag. Senast i raden är det Indien som kallar både App Store och Play Store för "siloed monopolies".

Snart måste alla appar i App Store ha stöd för kontoradering

Feber.se - 25 May 22 kl. 15:00

Med start 30 juni Förra året berättade Apple att man skulle börja kräva att alla appar som låter användare skapa konton erbjuder kontoradering, sedan dess har dock det kravet blivit försenat två gånger. Nu har företaget satt en ny deadline för ändringen och det är 30 juni. Användare måste nu erbjudas möjligheten att radera sitt konto i appar som det går att logga in och skapa konton i.

Pris på App Store-abonnemang kan nu höjas utan medgivande

Feber.se - 17 May 22 kl. 11:00

Men användare får fortfarande alltid en nots om det händer Prenumerationer som förnyas automatiskt har funnits på Apples App Store ett bra tag nu och precis som med vad som helst så höjs priserna på abonnemang ibland av utvecklare. Fram till nu har användare vars abonnemang höjts i pris fått veta detta genom bland annat push-notiser och mail, men de har också behövt godkänna prisökningen för att fortsätta med prenumerationen. Nu kommer utvecklare kunna höja priset på sina abonnemang utan att användare behöver godkänna ändringen för att fortsätta med prenumerationen.

Rapport: 869 000 appar i Play Store har inte uppdaterats på minst två år

Swedroid.se - Allt om Google Android - 16 May 22 kl. 17:17

Enligt en rapport från analysfirman Pixalate har runt 869 000 appar i Play Store inte uppdaterats på minst två år, medan motsvarande siffra för App Store är 650 000 appar. Appar som inte längre uppdateras kommer inte längre synas i sökresultaten i Play Store, från och med november. Syftet är att stärka säkerheten för användare, eftersom appar som inte längre uppdateras anses vara mer sårbara.

Apple börjar ta betalt med iPhone i Apple Store

Feber.se - 16 May 22 kl. 14:00

Åtminstone vid Apple Park Senare i år kommer funktionen Tap to Pay, som kommer låta vem som helst ta betalt via kontaktfria betalningssätt direkt med sin iPhone. Apple själva ska dock redan nu ha börjat testa funktionen i sin Apple Store vid huvudkontoret Apple Park som vi kan se i tweeten nedan. Apple kommer inte själva att erbjuda någon app för Tap to Pay, utan man har istället samarbetat med betalningsplattformarna Stripe och holländska Adyen.

iPod touch är nu slutsåld på Apple Store

Feber.se - 12 May 22 kl. 20:30

Men finns fortfarande kvar i fysisk butik I förrgår meddelade Apple att man slutar sälja iPod efter nästan 21 år, men att det skulle gå att få tag på iPod touch tills lagret tog slut. Och nu verkar det faktiskt har gjort det på Apple Store i Sverige, då man möts av texten "För tillfället otillgänglig" för alla konfigurationer. Det var det.

Rapport: Netflix-abonnemang med reklam släpps innan årets slut

Swedroid.se - Allt om Google Android - 11 May 22 kl. 09:04

Ett mindre kostsamt Netflix-abonnemang som innehåller reklam kan släppas redan under årets sista kvartal. Netflix meddelade nyligen detta till anställda, enligt New York Times. Abonnemanget kostar fortfarande pengar men är billigare eftersom det innehåller annonsering.

Reklam kan komma till Netflix innan årets slut

Feber.se - 11 May 22 kl. 08:00

Få billigare abonnemang om du kollar på annonser Netflix har i ett mail till sina anställda uppgett att det kan komma att dyka upp reklam i program som visas på Netflix någon gång under årets sista kvartal. Netflix vd Reed Hastings har i åratal vägrat att introducera reklam på Netflix plattform. Efter den senaste tidens tittartapp verkar han dock ha ändrat sig.

Apple ger utvecklare längre tid att uppdatera sina appar

Feber.se - 02 May 22 kl. 19:30

Annars försvinner de från App Store Förra helgen skrev vi om att Apple meddelat vissa utvecklare att deras appar skulle försvinna från App Store inom 30 dagar om de inte hade uppdaterats på ett tag. Det hela var en del av förbättringar Apple vill göra för App Store, som bland annat alltså inkluderar lite uppfräschning av apputbudet. Många av utvecklarna som påverkades menade att deras appar fungerade precis som det skulle och påpekade att de ibland kan krävas mycket jobb bara för att rulla ut en mindre uppdatering.

Apple vill plocka bort gamla appar

Feber.se - 24 Apr 22 kl. 14:00

Om de inte uppdaterats på ett tag The Verge rapporterar att Apple har börjat varna apputveckare som inte uppdaterat sina appar på ett tag att deras appar kommer plockas bort från App Store. Detta för att Apple anser att appar som inte uppdaterats under en längre period inte ska få vara kvar i butiken. "We are implementing an ongoing process of evaluating apps, removing apps that no longer function as intended, don’t follow current review guidelines, or are outdated.


Fler inlägg från Feber.se

Apple verkar ha varumärkesskyddat realityOS

Feber.se - 31 May 22 kl. 12:00

Operativsystemet som sägs vara hjärtat i Apples VR/AR-satsning Flera källor rapporterar att Apple antagligen har registrerat varumärket "realityOS" på en lång rad marknader. Det har sedan i början av året spekulerats att Apples satsning på VR/AR kommer att drivas av ett operativsystem som går under namnet "realityOS". Varumärket realityOS har inte registrerats direkt av Apple.

5G-användandet ökar i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:30

Över 95 procent av datatrafiken körs dock via 4G fortfarande Runt en miljon mobilabonnenter i Sverige kopplade förra året upp sig mot något av landets 5G-nätverk. Detta framkommer i Post- och telestyrelsens (PTS) nya rapport "Svensk telekommarknad 2021". Majoriteten av datatrafiken i de svenska mobilnäten körs dock fortsatt via 4G.

Stephen King skriver på en uppföljare till Cujo

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:00

Verkar dock handla om ormar och inte om hundar Den gamle skräckmästaren Stephen King verkar efter över 60 romaner långt ifrån vara klar med sitt skrivande. Nu rapporteras det att King har en uppföljare till sin klassiska skräckroman Cujo på gång. Cujo släpptes 1981 och handlar om en rabiessmittad St.

Nu finns Chromecast med Google TV officiellt i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:50

Äntligen? Chromecast är ju en riktigt trevlig manick, men om man vill ha något mer än att bara strömma till så finns det nu ett trevligt alternativ i Chromecast med Google TV. Eller den har funnits sedan oktober 2020, men nu finns den officiellt i Sverige i Googles egna butik.

ESA ska testa att samla in rymdskrot 2024

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:30

Så att vi får lite ordning och reda i rymden i framtiden Den europeiska rymdorganisationen ESA fortsätter att försöka hitta lösningar för att rensa bort uttjänta satelliter från jordens omloppsbana. Nu har ESA inlett ett samarbete med rymdinternet-operatören OneWeb och rymdföretaget Astroscale som förhoppningsvis kan resultera i ett system för att ta hand om rymdskrot. Tanken bakom ESA:s senaste projekt är att Astroscales farkost ELSA-M ska skickas upp till rymden 2024 och där testa att fånga in uttjänta satelliter.

Pixel 7-prototyp dyker upp på eBay

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:00

Den redan annonserade telefonen släpps egentligen i höst Bara veckor efter att någon från Google lämnat kvar en Pixel Watch på en restaurang dyker nu ännu en av företagets ej släppta enheter upp i det vilda, denna gång Pixel 7 som egentligen inte ska släppas förrän i höst. Telefonen lades upp på eBay för försäljning och i den nu borttagna annonsen skrev säljaren att Pixel 7-prototypen körde Android 13, med 128 GB lagring och 8 GB RAM. Utropspriset låg på 450 dollar.

Snubbar sätter larvfötter på en Tesla

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:45

Vill Elon åka med? Tesla Model 3 är ju inte direkt någon terrängbil, men det går ju att ändra på. Grabbarna på den tyska kanalen The Real Life Guys byggde helt enkelt på larvfötter på en Model 3 och det gör den nog redo för skogen.

Nu kan du få andnöd i den virtuella verkligheten

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:30

Forskare tar fram VR-tillbehör som kan kväva dig Forskare på Salzburg University of Applied Sciences har utvecklat ett tillbehör till kommersiella VR-headset som kan både kan övervaka en VR-användares andning och styra lufttillförseln till användaren. Forskarna kallar sin lilla kvävnings-manick för "AirRes Mask" och tänker sig primärt två syften där denna kan användas. Dels säger man att AirRes Mask kan användas för att kontrollera en persons andning.

Långa Land Rover Defender är här

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:00

Har plats för åtta Den som vill trycka in lite fler passagerare i sin Defender kan nu glädjas åt att 90 och 110 får sällskap av versionen 130. Den är 34 centimeter längre, har en tredje sätesrad och plats för upp till åtta personer. När alla stolar är uppfällda är bagagerummet minimalt men fäller man andra och tredje raden sväljer utrymmet rejält med prylar.

Trailer för Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:30

Dokumentärserie om näthat som lett till våldsamma konsekvenser Här är trailern för en kommande dokumentärserie på Netflix där man dokumenterat vad som kan hända när digitalt hat och hot leder till våld och annat även utanför den virtuella världen. Serien heter Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet och handlar om tre specifika fall där trakasserier på nätet lett till så kallad swatting och andra otrevligheter för några drabbade. Bakom den nya serien står Brian Knappenberger som tidigare bland annat gjort We Are Legion, som handlar om hacktivistgruppen Anonymous, och The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz, en dokumentär som handlar om programmeraren och hacktivisten Aaron Swartz som begick självmord efter det att han anklagats för datorintrång mot det digitala biblioteket JSTOR.

EU inför sanktioner mot rysk olja

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:00

Med en del undantag Sent igår kväll kom EU-länderna överens om att införa sanktioner mot köp av olja från Ryssland. Stoppet av rysk olja blir en del i det sjätte sanktionspaket som införs från EU mot Ryssland. Det kommer dock att bli en del undantag i oljestoppet från Ryssland.

Humble Bee Bio vill fixa bioplast från djurriket

Feber.se - 30 May 22 kl. 21:00

Bin duger till mer än att bara pollinera blommor Det Nya Zeeländska företaget Humble Bee Bio har utvecklat teknik för att skapa en slags bioplast som efterliknar den som en speciell bi-arten producerar. Det handlar om en sorts citronbin som inte kan producera honung men för att kompensera det kan de spinna en slags bioplast där de kan lägga sina larver. Humble Bee Bios CTO Ryan Graves säger till TechCrunch: "It’s resistant to acids and bases.

Ransomwaret GoodWill kräver att drabbade gör goda gärningar

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:30

Låser filerna på datorn tills användaren donerat till fattiga och sjuka Säkerhetsföretaget CloudSEK har analyserat ett nytt ransomware som, till skillnad från de flesta andra ransomware, inte verkar vara framtaget för att berika kriminella. Ransomwaret kallas för "GoodWill" och låser filerna på en användares dator tills den drabbade donerat tillräckligt med pengar eller annat till fattiga och sjuka. Mer specifikt föreslås det att den drabbade ska donera kläder till fattiga, ta med fattiga barn till Pizza Hut samt donera pengar till fattiga som behöver läkarvård.

Candela presenterar ännu en ny elbåt

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:00

Det här är P-8 Voyager Den svenska elbåtstillverkaren Candela har nu visat upp sin nya modell P-8 Voyager i Venedig. Det är en bärplansbåt med plats för upp till sex passagerare och två kaptener. Den svävar fram över vattnet och lämnar bara en väldigt liten svallvåg efter sig.

Snubbe lurar turister som anländer till Gatwick i London

Feber.se - 30 May 22 kl. 19:30

"Welcome to Luton" Det finns flygplatser som kan vara ganska härliga, sen finns det också flygplatser som man verkligen inte vill vistas på. I videon ovan från Max Fosh sätter han upp en skylt vid flygplatsen Gatwick i London som säger "Welcome to Luton". Luton är inte bara den lägst betygsatta flygplatsen nära London, den ligger också en bra bit bort.