Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kostdoktorn

Röd hund, blå hund

Kostdoktorn - 14 May 15 kl. 12:02

Kämpar du med ett besvärligt sug efter mat eller sötsaker? Då kan du vara i riskzonen för ett sockerberoende.En talande liknelse är historien om den röda och den blå hunden. Ovan kan du höra beroendeexperten och sjuksköterskan Bitten Jonsson berätta den. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Polis beordrade hund att bita man som filmade insats

Nyhetspressen - i förrgår: 13:39

En polisman beordrade sin tjänstehund att bita en man som filmade ett polisingripande.Polisen åtalades för tjänstefel men frias av tingsrätten.”Omständigheterna i målet är speciella”, skriver tingsrätten i den friande domen..

Hund förgiftad i Bromölla: ”Jag är helt uppriven”

Nyhetspressen - 10 Feb 19 kl. 20:00

Efter en promenad i Bruksparken började hunden Efhea skaka och kaskadspy oavbrutet. Enligt veterinärens utlåtande kan hon ha blivit förgiftad. Nu är familjen orolig för hennes liv och för att andra djur ska drabbas.

"Det var inte superroligt att må sådär"

Nyhetspressen - 04 Feb 19 kl. 12:50

Johan Mattsson, 26, hade ett par blytunga dagar när han tvingades avliva sin hund samtidigt som det uppstod komplikationer under slutet av graviditeten för hans sambo. Men nu har han blivit pappa och ett par stenar har lyfts från hans axlar..

(bildgalleri) Bob Hund spelar in 0-100 tillsammans med publiken

Kulturbloggen - 02 Feb 19 kl. 00:02

Våra låtar funkar alltid bäst, och därför ska vi spela in delar av musiken till den nya skiva 0-100 för och tillsammans med publiken. Det blev en rolig kväll och ganska lik en vanlig Bob Hund-konsert men det var några nya låtar och stämningen. Här är lite bilder från kvällen.

TS: Varg rev hund i Pemar - familjen hittade hunden nära hemmet

Nyhetspressen - 01 Feb 19 kl. 15:15

En familj förlorade sitt husdjur på torsdag kväll i Pemar. Hunden hittades i en skogsdunge en bit från familjens hem och den var riven av en varg..

Bronson är försvunnen – nu pressas Maria på pengar

Nyhetspressen - 31 Jan 19 kl. 16:16

Maria Knudsens hund Bronson försvann under en skogspromenad. Efter att hundägaren utlyste en hittelön berättar hon att okända personer har försökt att pressa henne på pengar. – De sa att de skulle låsa in honom i ett kylskåp eller skicka iväg honom till Polen, säger hundägaren..

64 anmälningar om aggressiva hundar – på sju månader

Nyhetspressen - 31 Jan 19 kl. 06:00

En hund biter och dödar en annan hund. En hund biter en pojke i ansiktet. Två hundar attackerar en annan hund så att den mister ena ögat.

Hund lämnades ute i 21 minus – när ägaren sov

Nyhetspressen - 27 Jan 19 kl. 18:53

Det var 21 minusgrader och hundägaren hade gått och lagt sig för natten. Ensam kvar utomhus blev en liten hund. Då bröt sig polisen in hos ägaren och lämnade tillbaka hunden, skriver ABC Nyheter Norge..

Hunden Lukas hittad – av sina kompisar

Nyhetspressen - 26 Jan 19 kl. 09:20

I flera timmar har en lösspringande hund – som ska lystra till namnet Lukas – skapat trafikproblem i centrala Göteborg. Vid 16-tiden hade han hittats i Eriksberg – av sina kompisar.– Han mår bra men är lite frusen, säger Lukas ägare..

Lös hund stör trafiken i Göteborg

Nyhetspressen - 26 Jan 19 kl. 09:20

I flera timmar har en lösspringande hund skapat trafikproblem i centrala Göteborg. – Bilar har fått väja när den har sprungit i tunnlar och motorvägar i staden, säger Claes Hedberg på Trafikledningscentralen Väst..


Fler inlägg från Kostdoktorn

Livets goda

Kostdoktorn - 10 timmar sedan

”Otroligt god mat som hjälper oss att bli friska”

Kostdoktorn - Igår: 10:45

Över 700 000 personer har hittills anmält sig till Diet Doctors LCHF-utmaning (på engelska, svenska och spanska). Starten går varje söndag och utmaningen är gratis, reklamfri och du förbinder dig inte till någonting. Du får goda råd, veckomenyer, recept, inköpslistor och tips för problemsökning – allt du behöver för att lyckas med LCHF.

Att förstå och behandla typ-2 diabetes

Kostdoktorn - i förrgår: 16:48

I en här videon föreläser dr Jason Fung om diabetes för en grupp vårdanställda. Han går på djupet när det gäller mekanismerna bakom typ 2-diabetes och skillnaden mellan typ 1 och typ 2-diabetes. Han berättar också detaljer från sitt experiment att reversera typ 2-diabetes.

Bästa LCHF-tipsen för din semester

Kostdoktorn - 13 Feb 19 kl. 13:55

Har du en inplanerad resa till Thailand eller något annat land i Sydostasien? Vill du försöka hålla fast i dina kostvanor så gott det går? Lugn.

Mandelmjöl och strikt LCHF?

Kostdoktorn - 13 Feb 19 kl. 12:41

Vill du förbättra din hälsa, gå ner i vikt eller hjälpa andra? Här är tre av veckans heta diskussioner på Diet Doctors forum. Gratis och öppet för alla, välkommen!

Snabbkurs i blodtryck – guide

Kostdoktorn - 12 Feb 19 kl. 17:22

Att ha högt blodtryck är en vanlig hälsofara idag. Vill du veta mer om blodtryck? Inlägget Snabbkurs i blodtryck – guide dök först upp på Diet Doctor.

Du har väl inte missat LCHF2019?

Kostdoktorn - 12 Feb 19 kl. 08:22

Du har väl inte missat att Diet Doctor anordnar sin allra första konferens? Vi har länge velat göra mer för dig som bor i Sverige och är intresserad av kost och hälsa. Lördag 6 april går alltså världens första Diet Doctor-konferens, LCHF2019, av stapeln och vi vill gärna ha dig med!

Dr Annika Dahlqvist: Upprättelse och oro

Kostdoktorn - 11 Feb 19 kl. 15:43

LCHF-pionjären Annika Dahlkvist, flankerad av den nya generationens LCHF:are. (Foto: Johan Falk) Dr Annika Dahlqvist berättar sin historia i ett blogginlägg på sin egen blogg. För den som inte känner till hennes historia är det intressant läsning och för den som följt Annika genom åren är det också en fin påminnelse om vikten av hennes arbete.

Doktor Chatterjees fyra nycklar till ett bättre och friskare liv

Kostdoktorn - 11 Feb 19 kl. 11:06

Det mest sedda klippet från Nyhetsmorgon är i skrivande stund en intervju med välbekante brittiske läkaren dr Rangan Chatterjee. Han berättar om sin nya bok och sitt sätt att se på hälsa Doktor Rangan Chatterjee leder just nu en liten revolution i England på grund av hans sätt att se på vår hälsa – utan piller och medicin och utan otaliga läkarbesök. Hans tv-program ”Doctor in the house” lockar en mångmiljonpublik och nu kommer boken ”Hälsobalansen – 4 nycklar till ett bättre liv” på svenska.

Dillkött med haricots verts

Kostdoktorn - 10 Feb 19 kl. 14:56

Klassiskt dillkött är en delikatess som dessutom är superenkelt att laga! Servera med nykokta haricots verts istället för potatis.Receptet →Inlägget Dillkött med haricots verts dök först upp på Diet Doctor.

Guide: IBS och LCHF

Kostdoktorn - 10 Feb 19 kl. 08:34

Har du återkommande problem med magen? Kan LCHF vara ett effektivt sätt att lindra besvär som svullnad, smärta, diarré, förstoppning, gaser, kramp eller illamående? Ta en titt på vår guide om IBS!