Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Robot kan genomföra titthålsoperation på egen hand - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

Robot kan genomföra titthålsoperation på egen hand

Feber.se - 27 Jan 22 kl. 11:30

Har redan gjort några lyckade operationer på grisar Forskare på Johns Hopkins University har utvecklat ett robotsystem som kan genomföra en del operationer helt utan någon kirurgs inblandning rapporterar The Guardian. Roboten kallas för Smart Tissue Autonomous Robot (Star) och har varit under utveckling i några år. Enligt forskarnas senaste rapport så har Star nu genomfört laparoskopi, det som även kallas titthålsoperation, på några grisar. Enligt forskarna ska detta vara första gången en robot genomfört laparoskopi helt utan mänsklig inblandning. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Boeings rymdfarkost lyckades docka med ISS

Feber.se - 9 timmar sedan

Historisk bedrift I förrgår kväll svensk tid skickade NASA och Boeing upp rymdfarkosten CST-100 Starliner till rymden för at docka med den internationella rymdstationen ISS. Natten till i dag lyckades Starlinern docka med ISS för första gången utan några större problem. Tanken är att Starliner, tillsammans med SpaceX Crew Dragon, ska ta hand om transporter av astronauter samt material till och från ISS.

Max Hamburgare börjar med robot i restaurangen

Feber.se - 16 May 22 kl. 13:00

Ska servera burgare och tillbehör till bordet Nu har Max Hamburgare anställt sin första robot på provanställning. På restaurangerna i Sköndal och vid Odenplan kommer nu roboten att glida runt i restaurangen och servera hamburgare och tillbehör till kunder. Restaurangerna har en varsin robot från det svenska företaget Wiibot.

Världens första konst-bil målad av robot

Feber.se - 11 May 22 kl. 14:00

Gör jobbet på 30 minuter Här får vi se när ABB Robotics nya PixelPaint-robot målar en bil på 30 minuter. Det Dubai-baserade designkollektivet Illusorr fick göra en design och åttaårige Advait Kolarkar en annan, och sen började roboten att använda bilen som canvas. I målarhuvudet på roboten finns inte mindre än 1000 munstycken och dessa kan lägga på färgen såpass nära lacken att det inte finns risk för någon översprutning av färgerna.

Kvällsrutiner på den internationella rymdstationen

Feber.se - 29 Apr 22 kl. 21:00

Vad gör astronauter innan de går och lägger sig? Här är ett klipp där vi får en kort inblick i hur vardagslivet på den internationella rymdstationen ISS kan se ut. I klippet får vi se ESA-astronauten Matthias Maurer göra sig redo inför att gå och lägga sig.

Elon Musk vill ha Tesla-robot klar till nästa år

Feber.se - 21 Apr 22 kl. 19:00

"Roboten" som i augusti förra året var en människa spandex I augusti förra året fick vi vår första titt på Teslas kommande humanoida robot Optimus, när företaget då visade upp "roboten" på scenen var det dock bara en vanliga människa iklädd spandex. Den 172 cm långa roboten ska använda sig av Teslas arbete inom neurala nätverk och företagets superdator Dojo. Musk säger också att roboten ska kunna utföra sysslor som matinköp och andra vardagliga saker.

Hur är det att leva med Amazons robot Astro?

Feber.se - 07 Apr 22 kl. 20:00

Joanna Stern har testat Förra året släppte Amazon sin Alexa-robot Astro och i denna video testar Joanna Stern hur roboten är att leva med och om den är någonting att ha. Resultatet är väl tyvärr nej, då roboten inte är särskilt bra på någonting egentligen. Skaffa en robotdammsugare istället om du vill ha en lite robot som kör omkring på golvet hemma.

Magnetisk robot kan rensa kroppen

Feber.se - 03 Apr 22 kl. 11:00

Symbiot? Några forskare har tagit fram en magnetisk robot som ska kunna användas för att ta sig fram i trånga utrymmen. Roboten kan ändra form och greppa tag i objekt för att tränga sig genom kluriga platser.

En Mac Studio plockas isär

Feber.se - 20 Mar 22 kl. 07:00

Verkar vara möjligt att uppgradera lagringen YouTube-kanalen Max Tech demonterade i veckan en Mac Studio för att se vad som finns i den och samtidigt få lite lajks. Under denna dissektion kom det fram att hårdvaran har två SSD-portar (8:24 in i klippet) vilket kan innebära att det är möjligt att relativt enkelt uppgradera hårddisken på egen hand. Om nu detta fynd stämmer och det är möjligt att byta ut hårddisken på egen hand motsäger det sig ju Apples påstående att det inte går att komma åt Mac Studios lagringsminne.

Nu går Hondas robot Asimo i pension

Feber.se - 17 Mar 22 kl. 15:00

Tackades av idag i Tokyo Snart kommer Hondas humanoida robot Asimo dra sig tillbaka från rampljuset. Tidigare idag tackades roboten av för trogen tjänstgöring på Tokyos tekniska museum Miraikan. Honda visade upp Asimo för världen år 2000 och den ansågs under många år vara världens mest avancerade humanoida robot.

Honda visar upp roboten Avatar

Feber.se - 16 Mar 22 kl. 12:30

Företagets nya telepresence-robot Honda har visat upp lite nya grejer på robotmässan IREX 2022 som arrangerades i Tokyo förra veckan. Företaget visade bland annat upp en lite mer produktionsklar version av roboten Avatar som Honda presenterade i höstas. Honda Avatar är en så kallad telepresence-robot som ger användare möjlighet att fjärrstyra roboten från i stort sett var som helst.


Fler inlägg från Feber.se

Niko åker till USA:s mest rasistiska by

Feber.se - 7 timmar sedan

Och hänger med ledaren för KKK YouTube-användaren Niko Omilana tänkte att det var en bra idé att åka till Harrison i Arkansas för att se om ryktet stämmer att det är en av de mest rasistiska byarna i USA. Bonus-Niko nedan. Läs vidare och kommentera: https://feber.

Mike Myers pratar om sina ikoniska roller

Feber.se - 8 timmar sedan

Schwing! Den kanadensiska skådespelaren Mike Myers pratar här med GQ för att gå igenom några av de roller han spelat under sin karriär. Det snackas bland annat om filmer som Wayne's World, Austin Powers: Hemlig internationell agent, En brud på hugget och så klart Shrek.

Boeings rymdfarkost lyckades docka med ISS

Feber.se - 9 timmar sedan

Historisk bedrift I förrgår kväll svensk tid skickade NASA och Boeing upp rymdfarkosten CST-100 Starliner till rymden för at docka med den internationella rymdstationen ISS. Natten till i dag lyckades Starlinern docka med ISS för första gången utan några större problem. Tanken är att Starliner, tillsammans med SpaceX Crew Dragon, ska ta hand om transporter av astronauter samt material till och från ISS.

Norman Reedus bekräftar mer Death Stranding

Feber.se - 10 timmar sedan

Hurra? Skådespelaren Norman Reedus nämnde nyligen i en intervju att han har börjat jobba på en uppföljare till spelet Death Stranding. Norman spelade som bekant huvudrollen i första spelet så någonstans känner man ju att han borde ha koll.

Chris Harris kör sin gamla Lotus Exige S1

Feber.se - 11 timmar sedan

Gammal kärlek rostar aldrig Lotus Exige är en renodlad sportbil utan massa lullull men desto mer proppad med körglädje. En sån hade Chris Harris möjligheten att få låna i ett halvår när den var ny och han adderade runt 2400 mil på mätaren. Det var 20 år sedan men nyligen återförenades han med bilen en stund och så här såg det ut.

Snapchat verkar få föräldrakontroller

Feber.se - 12 timmar sedan

Lite sent kanske... Snapchat verkar ha en ny funktion på gång som ska ge den populära appen föräldrakontroller. Techcrunch rapporterar nämligen att appen kommer få något som heter Family Center som ska ge vårdnadshavare kontroll över vad deras barn har för kontakter i appen.

En första trailer för Tre tusen år av längtan

Feber.se - 13 timmar sedan

Ny film av George Miller I går släpptes den första trailern för George Millers nya film Tre tusen år av längtan med Idris Elba och Tilda Swinton i huvudrollerna. Filmen är ett romantiskt fantasydrama som följer en forskare som, under ett besök i Istanbul, träffar på en ande som kan ge henne tre stycken önskningar. Dr Alithea Binnie (Tilda Swinton) är nöjd med livet och ser på världen med en sund skepsis.

Spela lite Star Citizen

Feber.se - 14 timmar sedan

Samt Fractured Online och Stellaris Om man vill kolla in evightsprojektet Star Citizen för att se om det är skoj eller ej så kan du just nu prova det helt utan extra kostnad. I går drog spelet nämligen igång ännu en Invictus Launch-vecka där du kan prova fler än 100 rymdskepp fram slutet av månaden. Om man nu istället vill spela ett strategispel i rymden utan att betala något så kan du prova Stellaris som är helt gratis på Steam denna helg.

Vattenfall får bygga vindkraftspark i Östersjön

Feber.se - 15 timmar sedan

Svenska delen av Östersjön då Regeringen gav i veckan tummen upp för bygget av en stor vindkraftspark i Östersjön. Denna park ska byggas i Kriegers flak som ligger ungefär 30 kilometer söder om Trelleborg. Bygget beräknas vara klar någon gång under 2028 och tanken är att parken ska årligen generera 2,3–2,8 TWh vilket är ungefär 20 procent av Skånes förbrukning i dag.

Kolla in de första minuterna från S04 av Stranger Things

Feber.se - 16 timmar sedan

Snart är det dags Nu är det mindre än en vecka kvar till den fjärde säsongen av Stranger Things har premiär. Redan nu kan man dock få sig en liten aptitretare eftersom Netflix under gårdagen släppte de första åtta minuterna från denna säsong. Denna säsong kommer sändas i två delar där den första delen släpps den 27 maj och den andra delen den 1 juli.

Vi har snackat med Sonos chefsdesigner Aki Laine

Feber.se - Igår: 21:00

Om nya Ray och färgerna på Roam I veckan var jag i Köpenhamn för att kolla in Sonos senaste tillskott Ray, men även lite nya färger på lilla Roam. På plats för att presentera nyheterna var även Aki Laine, Director of Industrial Design på Sonos. På ren svenska är det han som är ansvarig för att Sonos produkter ser ut som de gör och, enligt mig, håller ihop så otroligt bra.

Netflix lanserar Mystery Box

Feber.se - Igår: 20:30

Funktion för barn med beslutsångest Netflix lanserar nu en ny funktion för barn som heter Mystery Box som på ett roligt och interaktivt sätt ska göra det lättare för barn att upptäcka nya filmer och serier baserat på vad barnen tidigare tyckt om att titta på. I mitten av titlarna i barnets favoritrad, syns en glittrande mystisk låda märkt med “New For You”. I lådan gömmer sig en karaktär kopplad till den nya titeln som presenteras för barnen.

Ny trailer för Prehistoric Planet

Feber.se - Igår: 20:00

David Attenborough visar dinosaurier på Apple TV+ Här kommer en ny trailer för Apples tv-serie Prehistoric Planet, en serie där programledaren David Attenborough kommer ta med tittarna på en resa 66 miljoner år tillbaka i tiden. Det innebär givetvis att det kommer att synas massvis med dinosaurier och annat djurliv som inte längre finns idag. Apple skriver om serien: "Experience the wonders of our world like never before in this epic docuseries from Jon Favreau and the producers of Planet Earth.

Snapdragon presenterar chippet 8 Plus Gen 1

Feber.se - Igår: 19:30

Flaggskeppens flaggskepp Qualcomms Snapdragon 8 Gen 1 har varit Android-världens toppchip hittills under 2022, men inte länge till, då Qualcomm nu visar upp Qualcomms Snapdragon 8 Plus Gen 1. Qualcomm säger att chippet erbjuder 10 procent snabbare CPU-prestanda och 10 procent snabbare GPU-klockhastigheter, samtidigt som den använder 15 procent mindre ström för "nästan 1 timmes" extra spelande. Chiptillverkaren säger att förbättringarna i både prestanda och effektivitet innebär att chippet kan bibehålla sin prestanda under längre perioder.

En BMW E61 M5 som fått manuell låda

Feber.se - Igår: 19:00

Den perfekta kombin? Helgalna dagisexpressen BMW E61 M5 blir ännu lite mer galen om man byter ut automatlådan mot en manuell. Då får man något som BMW aldrig skapade själva, och kanske även världens bästa kombi?