Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Säkerhetslucka i Android understryker vikten av uppdateringar - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android

Säkerhetslucka i Android understryker vikten av uppdateringar

Swedroid.se - Allt om Google Android - 11 Nov 22 kl. 17:53

Novemberuppdateringen för Pixel-serien har visat sig åtgärda en allvarlig säkerhetslucka som gjorde att det relativt enkelt gick att kringgå låsskärmen. Personen som upptäckte luckan och fick Google att åtgärda den erhöll 70 000 dollar, cirka 730 000 kronor, i ersättning. David Schütz berättar hur han påträffade sårbarheten av slump. Skärmlåset kunde enkelt kringgås genom att sätta i ett nytt SIM-kort låst med PIN-kod, skriva in fel kod tre gånger tills telefonen protesterar, och därefter ange PUK-koden. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Uppdateringsfest för Apple-prylar

Feber.se - 23 Jan 23 kl. 20:42

iOS, macOS, tvOS, watchOS och iPadOS I kväll släpptes bland annat iOS 16.3, macOS 13.2 och en radda andra uppdateringar.

Bara 5,2 procent av alla Android-enheter kör Android 13

Feber.se - 20 Jan 23 kl. 15:30

Uppdateringen släpptes i augusti förra året Enligt de senaste siffrorna från Google kör 5,2 procent av alla Android-enheter den senaste versionen av operativsystemet, Android 13, som lanserades för lite mindre än sex månader sedan. Förr i tiden uppdaterade Google sin Android-statistik varje månad, men nu för tiden händer det mer sällan. Detta är första gången Google uppdaterar siffrorna sedan Android 13 släpptes.

Xiaomi 12 har börjat få Android 13 globalt

Swedroid.se - Allt om Google Android - 16 Jan 23 kl. 17:05

Xiaomi har sent omsider börjat uppdatera fjolårets toppmodell ”12” till Android 13 och MIUI 14 globalt. Utöver senaste Android och senaste versionen av tillverkarens egna gränssnitt innehåller uppdateringen även januari månads säkerhetspatch. I skrivande stund har endast Xiaomi 12 erhållit uppdateringen — inte den vassare Pro-upplagan.

Sju år gamla Fairphone 2 uppdateras för sista gången i mars

Feber.se - 11 Jan 23 kl. 16:30

Rekord i Android-världen? I mars kommer Fairphone 2, som introducerades sommaren 2015, att få sin sista mjukvaru-uppdatering. Hela Fairphones fokus ligger på att bygga en telefon som är mer rättvis och kanske lite snällare mot miljön, och eftersom en mobil som inte behöver bytas ut ofta är mer hållbart är det kanske inte helt konstigt att telefonen fått uppdateringar så länge.

Två sätt att uppdatera Androidtelefoner utan tillverkaren

Swedroid.se - Allt om Google Android - 09 Jan 23 kl. 14:38

Google har skapat två sätt att uppdatera och underhålla Androidtelefoner utan att tillverkaren behöver skicka ut nytt firmware: Google Play Services och systemuppdateringar via Google Play. Play Services för titt som tätt med sig nya finesser och inställningar. Detta bibliotek visas inte vid sökning i Play Store, men det går att öppna sidan för Google Play Services manuellt.

Google släpper januariuppdateringen för Pixel-serien [Notis]

Swedroid.se - Allt om Google Android - 03 Jan 23 kl. 20:11

Google har börjat skicka ut januariuppdateringen för Pixel 4a och senare modeller i serien. Kompletta OTA-filer kan laddas hem härifrån och därefter installeras manuellt av de som är otåliga, men annars bör uppdateringen trilla in ikväll eller i morgon för de som söker från inställningarna. Till skillnad mot den massiva decemberuppdateringen som innehöll runt 80 specifika buggåtgärder ser årets första uppdatering ut att vara betydligt mindre.

Oppo kommer erbjuda fyra års OS-uppdateringar och fem års säkerhetsuppdateringar

Swedroid.se - Allt om Google Android - 22 Dec 22 kl. 12:17

Oppo är senaste tillverkaren som potentiellt kommer uppdatera utvalda telefoners operativsystem längre tidsperiod än Google. Företaget har nämligen berättat att vissa nya flaggskepp garanteras fyra stora OS-uppdateringar och fem års säkerhetsuppdateringar, med start nästa år. Precis som för OnePlus gäller dock Oppos löfte specifikt fyra uppdateringar av det egna gränssnittet, i det här fallet ColorOS, vilket inte nödvändigtvis behöver innebära fyra nya stora Androidversioner.

Nothing börjar rulla ut Android 13

Feber.se - 16 Dec 22 kl. 08:00

I öppen beta Nu har den nya telefontillverkaren Nothing äntligen släppt en öppen betaversion av sin uppdatering till Android 13 med Nothing OS 1.5. Förbättringar inkluderar snabbare uppstart av appar, fler ”Material You”-teman och andra gränssnittsförbättringar.

OnePlus 10T får Android 13

Feber.se - 12 Dec 22 kl. 18:30

Och OxygenOS 13 Nu har OnePlus börjat rulla ut Android 13 och OxygenOS 13 till modellen OnePlus 10T. Uppdateringen ska först rullas ut till användare som tidigare använt betaversionen, och ska sedan successivt rullas ut till andra användare. Utöver nyheterna i Android 13 innehåller alltså uppdateringen OxygenOS 13 med diverse uppdateringar för gränssnittet.

Google kommer snabba upp installationen av OTA-uppdateringar

Swedroid.se - Allt om Google Android - 06 Dec 22 kl. 19:56

Android fick stöd för sömlösa uppdateringar i och med ursprungliga Pixel hösten 2016. Sedan dess har fler tillverkare erbjudit A/B-partioner och sömlösa uppdateringar, med Samsung som ett stort undantag. Tekniken gör att uppdateringar installeras i bakgrunden och minimerar tiden telefonen inte går att använda.


Fler inlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android

Google Pixel 2 och och Pixel 2 XL får Android 13 via LineageOS

Swedroid.se - Allt om Google Android - 10 minuter sedan

Google Pixel 2 och Pixel 2 XL från 2017 fick sina sista uppdateringar i slutet av 2020 och landade på Android 11. De som fortfarande har kvar någon av telefonerna och känner för experimentera kan nu uppdatera systemet till Android 13 inofficiellt. LineageOS 20 har nämligen släppts för fler telefoner – däribland Pixel 2 och Pixel 2 XL.

Gmail kan nu spåra försändelser direkt i appen

Swedroid.se - Allt om Google Android - 1 timme sedan

Gmails nya finess för att spåra försändelser direkt i appen ska nu ha blivit allmänt tillgänglig, efter att ha introducerats i november förra året. Finessen aktiveras genom att gå till Gmails inställningar (öppna sidomenyn och scrolla längst ned) och trycka på den adress du vill spåra försändelser för. Inställningen heter just ”spåra försändelser” och ligger en bit ned i listan med alternativ.

Samsungs vinst på lägsta nivån sedan 2014 [Notis]

Swedroid.se - Allt om Google Android - 1 timme sedan

Enligt CNBC föll Samsungs rörelseresultat med hela 69 procent under fjärde kvartalet 2022 jämfört med samma period året innan. Företagets rörelseresultat under de sista tre månaderna förra året ska ha varit det lägsta under ett kvartal sedan Q3 2014. Samsungs relativt låga intäkter är del av en allmän svacka för teknikbranschen, som har drabbats av massuppsägningar och lägre efterfrågan från konsumenter.

OnePlus surfplatta sägs erbjuda en 11,6-tumsskärm med 144Hz och HDR10+

Swedroid.se - Allt om Google Android - 14 timmar sedan

OnePlus bekräftade nyligen att en surfplatta kommer lanseras under företagets evenemang 7 februari. Enligt ett inlägg från Digital Chat Station på Weibo erbjuder OnePlus Pad en LCD-skärm kring 11 tum med 2800 x 2000 pixlar, 144Hz uppdateringsfrekvens, Dolby Vision och HDR10+. Ett tidigare rykte har mer specifikt nämnt att skärmstorleken är 11,6 tum.

Nothing Phone 2 släpps senare i år, är mer premium

Swedroid.se - Allt om Google Android - 16 timmar sedan

Nothing kommer släppa en ny telefon framåt slutet av året, något som idag har bekräftats av grundaren Carl Pei i en intervju med Inverse. Pei säger att den nya mobilen kommer vara mer ”premium” än fjolårets debut. Uppstickarens första telefon introducerades i juli och nischade sig genom unika aviseringslampor på bakstycket.

Tips: Aviseringshistoriken visar kronologisk lista över alla aviseringar

Swedroid.se - Allt om Google Android - 16 timmar sedan

Alla vet att nya aviseringar visas i Androids rullgardinsmeny, men alla känner kanske inte till att systemet har en separat aviseringshistorik där samtliga aviseringar från senaste dygnet visas i den ordning de skickades, med de nyaste överst. Aviseringshistoriken är lite anonym och i regel avstängd som standard på grund av att nyttan kanske är begränsad. Listan kan dock komma till pass ibland.

Färre uppgraderar – smartphoneleveranserna har aldrig sjunkit så här mycket tidigare

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 10:46

Enligt IDC har smartphoneleveranserna aldrig sjunkit så mycket under ett enskilt kvartal som de gjorde under Q4 förra året. Leveranserna minskade med 18,3 procent jämfört med samma period året innan. Sett till året som helhet sjönk leveranserna med 11,3 procent, vilket ska ha inneburit de lägsta årliga smartphoneleveranserna sedan 2013.

Här är nyheterna i Samsungs nya gränssnitt One UI 5.1

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 09:50

Samsung verkar i vanlig ordning passa på att introducera en ny version av sitt gränssnitt i samband med lanseringen av senaste Galaxy S. Den här gången rör det sig om One UI 5.1, som även kommer släppas för äldre Galaxy-telefoner under våren.

Tror du det kommer ske ett paradigmskifte på smartphonemarknaden innan 2030?

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 09:28

Smartphones har blivit smartare och snabbare och har fått en mer modern design, men det rör sig i grund och botten om samma typ av manick nu som för 15 år sedan: en liten handhållen dator med en pekskärm. Mobilen är idag den dator flest använder mest. För några år sedan sa Sony att de vill vara kvar på smartphonemarknaden, trots sviktande försäljning, för de vill inte missa nästa paradigmskifte.

Galaxy S23 ser ut att få UFS 3.1 istället för UFS 4.0

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 09:14

Den minst kostsamma telefonen i Galaxy S23-serien erbjuder långsammare lagring enligt @UniverseIce, som menar att instegsmodellen har fått UFS 3.1 istället för nya och förbättrade UFS 4.0.

Mozilla förbättrar Pocket för Android, har fått filter och andra nyheter

Swedroid.se - Allt om Google Android - 27 Jan 23 kl. 10:11

Mozillas app för att spara och sortera innehåll på webben, Pocket (som vi nyligen tipsade om), har fått nya funktioner. Användares listor med sparat innehåll har döpts om från ”my list” till ”saves”. Den avdelningen har samtidigt fått en ny design.

Chrome för Android kan nu låsa inkognitoflikar

Swedroid.se - Allt om Google Android - 27 Jan 23 kl. 09:47

Chrome för Android kan nu kräva biometrisk verifiering innan inkognitoflikar visas, en funktion som tidigare bara var tillgänglig i IOS-versionen av webbläsaren. Google skriver att finessen är på väg ut till Androidanvändare, men vi har inte fått den än. För de som fått nyheten kan inkognitoflikar låsas genom att öppna Chromes inställningar och aktivera det nya alternativet under kategorin ”integritet och säkerhet”.

Galaxy S23-serien första telefonerna med Cornings nya skyddsglas

Swedroid.se - Allt om Google Android - 26 Jan 23 kl. 19:36

Corning har idag tillkännagivit att Samsungs nästa ”Galaxy-flaggskeppstelefoner”, det vill säga Galaxy S23-serien, blir först ut med nya Gorilla Glass Victus 2. Skyddsglaset introducerades i slutet av november och erbjuder bättre skydd mot fall. Gorilla Glass Victus 2 är med andra ord tänkt att göra så att skärmarna i våra smartphones inte spricker lika ofta ifall de åker i backen.

Bekräftat: Surfplattan OnePlus Pad lanseras 7 februari

Swedroid.se - Allt om Google Android - 26 Jan 23 kl. 16:54

OnePlus har bekräftat att surfplattan Pad kommer lanseras samtidigt som telefonen OnePlus 11 under företagets event 7 februari. Tillverkaren har samtidigt delat bilder som visar delar av surfplattan. Pad har en unibodykonstruktion som består av en aluminiumlegering.

Tips: Så här aktiveras och används split-screen i Android

Swedroid.se - Allt om Google Android - 26 Jan 23 kl. 12:45

Android har en funktion för att visa två appar sida vid sida, så kallad split-screen, något alla kanske inte tänker på. Hur split-screen aktiveras kan variera lite beroende på Androidversion och gränssnitt. Vi kommer i instruktionerna nedan utgå från Googles version av Android 13 på en Pixel 7 Pro.