Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Salladsdressing med lingon och rosépeppar

Birgitta Höglund's Mat - 02 Nov 19 kl. 07:00

Vackert på flaska För några år sen åt jag en mycket god salladsdressing med rosépeppar på restaurang De Svarta Fåren i Gamla Stan. De hade den på sin lunchbuffé då, en mycket bra buffé som de nu tyvärr slutat med. Jag gillar att äta lunch ute på bufféställen, då kan man alltid välja något som passar och välja bort det som inte fungerar för min mage och gom. Så då fick jag ta och hitta på en dressing av liknande slag, min blev faktiskt ännu godare med lingoninslaget. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Rosa Luxemburg i svt

Bokbloggar - 07 Jul 20 kl. 08:22

Oxfilé med rosépepparsås och blomkål

Birgitta Höglund's Mat - 31 May 20 kl. 07:00

Rosépepparsås 4 port 4 dl grädde/kokosgrädde 2 dl buljong 1-2 msk grovkrossad rosépeppar 2 tsk grovkrossad svartpeppar 2 msk finhackad gul lök 2 msk finhackad röd paprika 3 msk smör/kokosolja 2 tsk äppelcidervinäger Salt Bryn smöret lätt och fräs peppar, paprika och lök några minuter utan att få färg. Häll över vinägern och låt koka in. Häll på buljongen, koka upp och låt koka ihop några minuter.

Lyxa till pannbiffarna

Birgitta Höglund's Mat - 18 May 20 kl. 07:00

Rosépepparbiffar 2 port 300 g köttfärs av lamm, nöt eller vilt 1 ägg 2 msk sesamfrön 2 msk majonnäs 1 msk mortlad rosépeppar 2 msk smör Salt och peppar Bryt ner färsen i en bunke. Tillsätt ägg, majonnäs, rosépeppar, salt och peppar. Blanda snabbt ihop till en smet, låt vila tio minuter i kylen.

Rosa candida

Bokbloggar - 23 Apr 20 kl. 19:09

Oscar och den rosa damen

Bokbloggar - 16 Mar 20 kl. 06:00


Fler inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Frasig ostomelett

Birgitta Höglund's Mat - 18 timmar sedan

Lördagsbrunch Att laga till en omelett, kan det behövas recept på det? Ja, vill man göra en riktig gourmetomelett, så är det enkla knepet det här Krispig ostomelett 1 port 50 g vällagrad ost 3 ägg 2 msk vatten eller grädde 2 msk smör Salt och peppar Färska örter och extra smör till serveringen Skär osten i lite tjockare stavar. Bryn smöret och lägg ner osten och låt den få lite färg.

Hallontårtan från Nyhetsmorgon

Birgitta Höglund's Mat - Igår: 07:23

En sån dag… Vilken omtumlande upplevelse det var att få vara med på Nyhetsmorgon i TV 4 igår. Idag är jag lite trött efter allt ståhej, det tar på krafterna att bli TV-debutant i den här åldern Jag som alltid sagt att på TV, där vill jag absolut inte vara med, tyckte när nervositeten väl lagt sig då alla förberedelser var klara kvällen innan att det var riktigt roligt. De senaste dagarna har jag flängt runt och letat rekvisita på stan, plockat gröna blad och blommor i naturen, handlat fantastiska råvaror på Fruktaffären på Hantverkargatan 8, fixat en sommarbuffé hemma i vårt minimala pentry och fraktat iväg den i taxi i ottan inför inslaget på Nyhetsmorgon.

Jordgubbssmoothie och medverkan i Nyhetsmorgon på TV4

Birgitta Höglund's Mat - i förrgår: 06:19

TV-debut Idag är det en stor dag och inte så lite nervös, jag ska nämligen vara med på Nyhetsmorgon i TV4. Väldigt roligt förstås men minst sagt pirrigt, jag har ju aldrig varit med på TV tidigare. Men det ska samtidigt bli väldigt roligt att få bjuda på en brunchbuffé med en hel del rätter från min senaste kokbok Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv.

Glutenfria hallongrottor

Birgitta Höglund's Mat - 08 Jul 20 kl. 07:00

Hallongrotta från Gammaldags husmanskostFoto Mikael Eriksson Hallontider Nu börjar hallonen mogna i de södra delarna av landet, så idag får du ett av mina kokboksrecept att njuta av på sommarens kaffekalas. Receptet kommer från Gammaldags husmanskost på nytt sätt, som är en samlad nyutgåva av mina tidigare slutsålda kokböcker LCHF för seniorer och Långkok för LCHF och Paleo. Skogshallon är ett av mina absoluta favoritbär tillsammans med lingon och hjortron.

Räkor i vitlökssmör

Birgitta Höglund's Mat - 07 Jul 20 kl. 06:16

Kvällsnjutning Jag tycker väldigt mycket om skaldjur, vi äter det ofta både här hemma i Sverige och när vi har bott utomlands på vintrarna. Här har jag använt stora räkor som du kan hitta i frysdisken eller hos fiskhandlaren, men det går förstås bra även med vanliga ishavsräkor. Se till att räkorna är miljömärkta och kommer från ett hållbart fiske.

Snabb sommarsallad på helgens grillrester

Birgitta Höglund's Mat - 06 Jul 20 kl. 07:00

Näringsrik snabbmat Har du kvar lite rester från en grillmiddag i kylen, så blir den snabbt en riktigt god och mättande sallad. Nu är den tiden när sallad och andra gröna blad är som godast, om du så har egen eller handlar hos någon lokal odlare. Fler goda salladstips hittar du i kokböckerna Gröna, sköna tillbehör och Birgitta Höglunds bästa grilltips.

Frökex med kardemumma

Birgitta Höglund's Mat - 05 Jul 20 kl. 07:00

Frasiga kex Du tillhör kanske dem som brukar baka mitt populära fröknäcke, här får du en liknande variant smaksatt med den underbara kryddan kardemumma. Passar perfekt som ett gott fikabröd bara som de är eller med smör och ost på. Tycker du om mina recept så blir jag väldigt glad om du vill stötta mitt skrivande genom att köpa någon eller några av min kokböcker.

Smultronglass

Birgitta Höglund's Mat - 04 Jul 20 kl. 07:00

Smultrontider Idag får du ett recept på en lättgjord smultronglass, nu när de börjar mogna på många håll i vårt avlånga land. Den fungerar förstås väldigt bra även med jordgubbar. Vill du hellre njuta av en sorbet så testa det här receptet på en mycket god hallonsorbet hos Under vårt tak.

Baconfyllda champinjoner

Birgitta Höglund's Mat - 03 Jul 20 kl. 07:00

Fredagsgott Idag får du tips på några riktigt goda champinjoner som jag ätit flera gånger på restaurang Gabbiano i Makrigialos på Kreta. De passar både som tapas eller meze som det heter i Grekland, som en lättare kvällsrätt eller som ett tillbehör till grillat. Fler recept på njutbara sommartips hittar du i mina kokböcker Gröna, sköna tillbehör och Birgitta Höglunds bästa grilltips.

Blomkålssallad till grillat

Birgitta Höglund's Mat - 02 Jul 20 kl. 07:00

Krämig sallad Idag tipsar jag om ett väldigt gott alternativ till potatissallad till sommarens grillmiddagar. Den blir god även med saltgurka istället för mango om du vill hålla ner kolhydraterna. Fler recept för en njutbar sommar hittar du också i mina kokböcker Gröna, sköna tillbehör och Birgitta Höglunds bästa grilltips.

Morotskaka med ost och pumpakärnor

Birgitta Höglund's Mat - 01 Jul 20 kl. 07:00

Smakrik middag Idag får du tips på en riktigt lättlagad morotsrätt, som passar både att äta precis som den är eller till grillat. Igår kväll såg jag ett mycket intressant TV-program, Sanningen om kolhydrater och hur vi enkelt kan dra ner på dem. Något jag gjorde redan för 11 år sen, strax innan starten av den här bloggen.

Rökta laxrullar med äggsmör och Den ultimata lista över svenska LCHF-bloggar

Birgitta Höglund's Mat - 30 Jun 20 kl. 06:47

Njutbart och lättlagat Har du provat att göra äggsmör nån gång? Det är en finsk specialitet som där serveras till karelska piroger fyllda med ris. Det blir minst lika gott som fyllning till laxrullar eller på våffelhjärtan.

Årets Harmoniresa till Kroatien inställd

Birgitta Höglund's Mat - 29 Jun 20 kl. 16:08

Makarska, Kroatien Till våra resenärer Dessvärre måste vi meddela att vi ställer in årets planerade höstresa till Makarska. Resesituationen i Sverige och Europa är helt enkelt för osäker och risken för en andra våg av pandemin gör att vi bedömer att resan inte kan genomföras på ett för alla tryggt och säkert sätt. Vi har verkligen hoppats in i det sista och vi vet att många av er, liksom vi, sett fram emot den här resan, men nu måste beslutet trots allt fattas.

Frittata med spenat och chèvre

Birgitta Höglund's Mat - 29 Jun 20 kl. 07:00

Sommarlunch Dagens mattips i Coronatider blir en smakrik och lättlagad spenatfrittata. Du kan använda späda nässelblad istället för spenat, kom bara ihåg att sätta på dig handskar när du plockar dem. Fler njutbara somriga tips hittar du i mina kokböcker Gröna, sköna tillbehör och Birgitta Höglunds bästa grilltips.

Rökt lax och räkor i pepparrotsgrädde

Birgitta Höglund's Mat - 28 Jun 20 kl. 06:08

Lättfixad sommarfrukost Idag får du tips på en riktigt god och lättlagad söndagsbrunch. Pepparrotsgrädde blandat med hackade räkor och kallrökt lax är en väldigt läcker kombination. Den här laxröran serverade jag ofta när jag jobbade på restaurang som en förrätt på smörstekt toast.