Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Salta tips på fika för varma sommardagar

Birgitta Höglund's Mat - 25 Jul 19 kl. 06:47

Spröda frökex med varmrökt fläskkarré Utflyktstips De senaste dagarna har varit riktigt varma här i Jämtland och mer värme är på gång. Då är det viktigt att få i sig extra salt, du kan läsa mer här i en stor saltguide hos Diet Doctor. Här får du lite bildinspiration på sommarfika/lunch som jag brukar ta med på våra utflykter till en kopp kaffe. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Resa över jul och nyår 2019 – tips på 15 varma resmål

Freedomtravel - 19 Oct 19 kl. 06:00

Är du sugen på att resa över jul och nyår? Kanske till värmen? Idag bjuder vi på tips på 15 (mer eller mindre) varma resmål – 8 som vi besökt själva och 7 som verkar vara populära i år enligt bokningsstatistiken.

Varma sommardagar

Blondinbella - 23 Jun 19 kl. 17:00

I samarbete med Ellos Att klara sig undan de allra varmaste dagarna i Stockholm har sina knep. I huset har vi förberett oss med AC och fläktar. I bilen svalkar jag mig med en islatte.

Vänskap och varma tassar

Bokbloggar - 18 Jun 19 kl. 11:52

Picknicksäsong

Foki - 16 Jun 19 kl. 13:40

Glad söndag finaste ni! ♥ Vi har haft många fina sommardagar här i Stockholm på sistone.

Ute på saltängarna

Bokbloggar - 14 Jun 19 kl. 17:31

Sommardagar, lagad avloppspump och Kroatienresa

Freedomtravel - 14 Jun 19 kl. 06:00

Happy Friday! Vilka underbara sommardagar vi haft! Vi gläds också åt att vi äntligen har en avloppspump, efter ett antal dagar utan att varken kunna duscha eller diska.

Fika med Toktanten

Bokbloggar - 03 May 19 kl. 14:14

Varma kroppar (2013)

Bokbloggar - 10 Apr 19 kl. 10:00


Fler inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Lucka 11 – Mat som lagar sig själv – Tjälknöl

Birgitta Höglund's Mat - 11 timmar sedan

Antistressmat I måndags skrev jag om tidstjuvar, idag får du ett recept som i stort sett inte tar mer än några minuter att laga till, resten sköter den sig själv i ugnen. Allt för att du ska slippa en del av stressen som många upplever nu inför julen, hur man ska hinna med allt som ska göras. Då är det bra att ta till såna här maträtter, som i stort sett lagar sig själva.

Lucka 10 – Årets glögg 2019 och julgåvor med omtanke

Birgitta Höglund's Mat - Igår: 07:00

Glögg med smaker från skogen Jag blev tipsad om en intressant glögg av en Facebookvän häromdagen. Hon skickade en länk till Marthaförbundet i Finland och då blev jag intresserad eftersom min mormor som kom från Pargas utanför Åbo, var med i Marthorna. Det här var en glögg som passade mig riktigt bra efter lite modifiering, med ingredienser från skogen uppiffat med värmande kryddor.

Lucka 7 – Rödbetssallad med sting

Birgitta Höglund's Mat - 07 Dec 19 kl. 07:00

Ny, lite tuffare julsallad Jag är rätt så traditionell av mig när det gäller vilken mat som ska finnas för att julen ska bli som den ska. Och det är jag nog inte ensam om, just julmaten hör väl till det mest traditionsbundna i vårt land. Rödbetssallad är just en sån rätt som alltid måste finnas med, den du hittar i den här länken har jag gjort i många år.

Lucka 5 – Chaffles-Ostvåfflor och Julmarknad på Jamtli

Birgitta Höglund's Mat - 05 Dec 19 kl. 07:00

Matiga våfflor Du kanske stött på den senaste trenden inom lågkolhydratvärlden, chaffles? Jag har sett några olika varianter, bland annat de här i belgisk form hos bloggvännen Halva Lindha och en mer vanlig ostvåffla hos Helena på Bitter Sweetness. Gemensamt med de här våfflorna är att de är gjorda med ägg och riven ost, därav namnet, cheese waffles förkortat till chaffles.

Lucka 4 – Varm choklad med mintsmak

Birgitta Höglund's Mat - 04 Dec 19 kl. 06:28

Vinterdryck Finns det något godare än att ta sig en kopp rykande varm choklad efter en tur ut i en vintrig skog? Och då menar jag inte sötsliskig o’Boy, utan en gjord på finaste choklad eller kakao. Vill du hellre ha en dryck med mer vuxen smak, så hittar du här min mocca-dryck.

Lucka 3 – Glutenfria fröpepparkakor

Birgitta Höglund's Mat - 03 Dec 19 kl. 07:00

Tomten och Rådhuset i Östersund Julkakor på annorlunda sätt Idag tipsar Tomten om mina fröpepparkakor, som blivit väldigt populära hos många som vill ha en julkaka utan gluten och betydligt mindre söta än vanliga. Jag har delat det här flera gånger tidigare och via Facebook, här kommer det igen för dig som kanske håller till utanför Facebookvärlden På 1a Advent gjorde Tomten och jag ett stadsbesök, en härlig om än något kallblåsig dag att gå runt och titta på vår lilla stad, Östersund. Vi besökte bland annat premiäröppningen av Östersunds Terapicenter, där många olika terapiformer nu erbjuds under ett och samma tak.

Lucka 2 – Ischoklad med kardemumma

Birgitta Höglund's Mat - 02 Dec 19 kl. 07:00

Tomtens julfavorit Idag får du ett snabbt tips på ischoklad, så du kan börjar förbereda julens goda redan nu och stoppa i frysen. Jag tyckte inte om ischoklad när jag var liten, men sen jag började göra egen på fin choklad och kokosolja av bra kvalitet då är det en helt annan sak. Kardemumma har alltid varit min favorit bland kryddor i bakverk och godis, tänk så gott det är även i indisk mat.

Tomten Lucka 1 – Glutenfria lingongrottor

Birgitta Höglund's Mat - 01 Dec 19 kl. 07:01

Adventstid Glad 1a Advent önskar jag och Tomten alla läsare runtom i Sverige och övriga världen. Det är så roligt att se i statistiken hur många av mina bloggläsare som kommer från andra länder. Om det nu är svenskar som flyttat utomlands vet jag inte, förutom de som hör av sig då och då i kommentarerna.

Fetaostgratinerade skaldjur – Lättlagat DeLuxe 3

Birgitta Höglund's Mat - 30 Nov 19 kl. 18:23

Lördagsnjutning I min miniserie om lättlagade läckerheter har turen idag kommit till en av mina absoluta favoriträtter, skaldjursgratäng med fetaost och ägg. Idag blev det perfekt med en sån här lite festligare middag, jag är nämligen klar med manuset till min sjätte kokbok. Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv, den bok där jag för första gången delar med mig av hela min hälsoresa, har varit fantastiskt rolig att göra men också väldigt känslosam att skriva.

Renskavspytt – Lättlagat DeLuxe 2

Birgitta Höglund's Mat - 29 Nov 19 kl. 16:33

Fredagslyx Idag fortsätter flitens lampa lysa över mitt kokboksskrivande, jag är nu klar med den långa och krokiga stig genom livet som beskriver min hälsoresa. Här har jag för första gången sen jag började skriva om mat och hälsa berättat hela min historia, jag hoppas den kommer att inspirera många till ett friskare liv. Kokboken Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv kommer ut till våren, du kan lägga in om förhandsbevakning här på Adlibris och Bokus, så kommer ett mail så fort den går att beställa.

Torsk med julfeeling – Lättlagat DeLuxe

Birgitta Höglund's Mat - 28 Nov 19 kl. 18:28

Snabbmatsinspiration Just nu är jag hemma i ett snöigt Östersund och skriver för fullt på min kommande kokbok, Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv. Har sett till att ha bra råvaror hemma, så jag kan laga något snabbt och gott när jag känner att det är dags att ta en paus i skrivandet. Jag fungerar nämligen så att det kan gå långa perioder utan att jag skriver en rad, sen kommer allt på en gång… Idag blev det torskfilé med rosépepparkryddat purpurkålsfräs till middag, (fint ska det vara) inspirerat av Ingrid Münch på Allt Gott.

Tips på lättlagad plåtmat – Långkok i ugn

Birgitta Höglund's Mat - 27 Nov 19 kl. 14:42

En perfekt plats för avkoppling Långsam snabbmat Den senaste månaden har jag och Lennart varit i Kroatien och laddat batterierna efter en intensiv kokboksskrivarsommar. Vi besökte den lilla orten Makarska, belägen precis mellan foten av den mäktiga Biokovo-bergskedjan och Adriatiska havet, för första gången i våras och blev hopplöst förälskade. Så nu var det alltså dags för besök nummer två, vi hyrde samma lägenhet som i våras och har trivts fantastiskt bra.