Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kulturbloggen

Selma Lagerlöfs Herr Arnes penningar som ljudbok

Kulturbloggen - 18 Mar 13 kl. 22:29

Titel: Herr Arnes Penningar Ljudbok Författare: Selma Lagerlöf Uppläst av: Stig Torstensson Förlag: Bonnier Audio ISBN: 9789173487047 Denna ljudbok gavs ut 2008, berättad av den värmländske skådespelaren Stig Torstensson som endast för några dagar sedan avled. Hans hyfsat neutrala berättarton ger en nyans av oförutsägbarhet vilket utan tvekan i detta fall påverkar handlingen positivt. I fall man nu skulle måla upp en bild av berättarröstens personlighet skulle han vara den där ålderdomliga farfadern som sitter i en skinnfåtölj en vinterkväll i sin värmländska stuga på landsbygden och samlar sina barnbarn runtomkring sig för att berätta en historia. I kaminen brinner en eld och snön yrar utanför de frostiga fönstren. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Massiva hyllningarna efter Lindelöfs show

Nyhetspressen - 25 Nov 17 kl. 17:52

Han har stundom blivit ifrågasatt.Men mot Brighton fick Victor Nilsson Lindelöf stående ovationer från publiken när Manchester United vann med 1-0.– Vilken match han gör, säger kommentatorn Niklas Holmgren i Viasat.

Midsommar med herr Laakso

Bokbloggar - 12 Nov 17 kl. 21:58

Här är lagen som vann i pimpel-SM

UNDERBARACLARA - 02 Apr 17 kl. 17:54

Här är lagen som vann sina klasser i helgens pimpel-SM i Burträsk.


Fler inlägg från Kulturbloggen

Lyssna: Anna Ihlis och Stefan Sundström – Dina ögon äro eldar

Kulturbloggen - i förrgår: 11:43

Anna Ihlis och Stefan Sundström tolkar Erik Axel Karlfeldt i singeln Dina ögon äro eldar som släpptes 25 maj 2018. Ett pressmeddelande berättar: Anna Ihlis och Stefan Sundström möts i en förtrollande vacker tolkning av Erik Axel Karlfeldts mest älskade dikt “Dina ögon äro eldar”. Det är ett starkt musikaliskt möte i passionens mörker och ambivalens.

Veckans filmpremiär: Solo: A Star Wars Story, I Feel Pretty, Goodbye Christopher Robin och Anders, jag och hans 23 andra kvinnor

Kulturbloggen - 25 May 18 kl. 11:36

Veckans filmpremiär startade redan i onsdag, 23 maj 2018, då Solo: A Star Wars Story kom upp på svenska biografer, två dagar före den amerikanska premiären. Filmen handlar om hur rymdrebellen och busen Han Solo blev just Han Solo och hur han fick sitt berömda rymdskepp Millenium Falcon och hur han träffade sin vapendragare Chewbacca. Kulturbloggens recensent gav filmen betyg 4.

Rollbesättningen klar för filmen Britt-Marie var här

Kulturbloggen - 24 May 18 kl. 18:26

Rollbesättningen klar för filmen Britt-Marie var här, berättar ett pressmeddelande: Britt-Marie var här är årets stora feel-good drama som filmatiseras efter ännu en av Fredrik Backmans bästsäljare, författaren bakom En man som heter Ove. För regin står Tuva Novotny som därmed gör sin första svenska långfilm. Tuva Novotny har en välmeriterad rollbesättning att jobba med under inspelningen som är i full gång i Göta, utanför Göteborg.

Filmrecension: Recension av I Feel Pretty – Det var länge sedan jag hade så roligt på bio

Kulturbloggen - 24 May 18 kl. 18:08

I Feel Pretty Betyg 4 Svensk premiär 25 maj 2018 Regissör: Abby Kohn, Marc Silverstein Det var länge sedan jag hade så roligt på bio. Jag skrattade från början till slut. Igenkännandets glädje med en liten grimas åt mig själv.

Bokrecension: Ulf Lundell – Vardagar

Kulturbloggen - 24 May 18 kl. 01:01

Copyright/fotograf: Ulf Lundell Vardagar Författare: Ulf Lundell Utgiven:2018-05 ISBN: 9789146235163 Förlag: Wahlström & Widstrand Enligt bokförlaget och författarens webbplats är det här en roman, men det är i så fall en roman i dagboksform från 2017 till en liten bit in i 2018 och huvudpersonen är utan omsvep författaren själv och det handlar just om vanliga vardagar. Alla Lundells böcker är ständigt under spekulation om det är självbiografiskt men det behöver man inte fundera på här.  Vi får en unik inblick i herr Lundells liv, i hans våndor, funderingar, biltrassel, naturupplevelser och brottningskamp med det hans liv består utav.

Filmrecension: Goodbye Christopher Robin

Kulturbloggen - 23 May 18 kl. 18:42

Goodbye Christopher Robin Betyg 4 Svensk biopremiär 25 maj 2018 Det var länge sedan en film satte sig så djupt. Filmen handlar om hur böckerna om Nalle Puh kom till, om författaren A.A.

Wilmer X firar 40 år med sommarturné

Kulturbloggen - 23 May 18 kl. 09:23

Wilmer X firar 40 år med sommarturné, berättar ett pressmeddelande: Med ren, oförfalskad kärlek till musik startade Wilmer X en musikalisk resa som i år firar 40 år. Svängig rythm’n’ blues, skitig garagerock, rå blues och självhäftande poprefränger är fundamentet. En lång, imponerande karriär fylld av spelglädje, party och fantastiska låtar ligger bakom Wilmer X.

Filmrecension: Anders, jag och hans 23 andra kvinnor – En varm och äkta film

Kulturbloggen - 23 May 18 kl. 09:15

Foto: Folkets Bio Anders, jag och hans 23 andra kvinnor Betyg 4 Premiär den 25 maj 2018 Regi Nahid Persson Ett porträtt av en man som tror att han gör många lyckliga, nästan som en samhällstjänst. En man som lite generat men mest stolt berättar om alla sina flickvänner. En drömman för många kvinnor och man hittar honom på Tinder.

Alexander Rybak tävlar för Norge i Eurovision igen

Kulturbloggen - 04 Apr 18 kl. 18:36

Kan Alexander Rybak vinna Eurovision igen? Spänningen stiger inför Eurovision Song Contest och nu står det klart att det är Alexander Rybak som kommer att representera Norge – för andra gången. Vi minns alla när han tog hem segern 2009 och nu, nio år senare, har han alltså chansen att göra det igen.

Recension av tv-serie: Bad Banks

Kulturbloggen - 04 Apr 18 kl. 18:15

Bad Banks Betyg 4 Premiär på HBO Nordic 14 mars 2018 Ett drama som utspelas i bankmiljö, i finansvärlden där miljarder står på spel. Det är ett tyskt drama där handlingen utspelar sig i Tyskland och i Luxemburg. Den börjar lite segt men kommer igång riktigt bra efter några avsnitt.

Rekommenderad smartphone att ta med på resan

Kulturbloggen - 04 Apr 18 kl. 01:01

Smartphone att ta med dig på din nästa resa När du är ute och reser kan det vara svårt att veta vilken smartphone du ska ta med dig. Många faktorer spelar in på vilken telefon som passar bäst för den aktuella resan. Det som kanske är det viktigaste, oavsett vilken resa du ska ut på, är att din smartphone har ett batteri med bra kapacitet, så att du kan använda den länge innan du måste ladda den.

Livet som i en båt – Musikalverksamhet som pedagogisk utvecklingsmetod

Kulturbloggen - 03 Apr 18 kl. 08:28

Alla har nog någon gång tänkt, ”åhh jag behöver pigga upp mig och göra något skoj”. Det är då många kulturintresserade väljer en härligt och välkänd musikal på någon privatteater i närheten, allt för att få bli road, känna lättsamhet och inte behöva fundera så mycket. Musikaler kan vara en underbar tillflykt från världens krav på att ständigt själv leverera och vara på topp.

Lyssna: Eldoradio – Youth Cult

Kulturbloggen - 02 Apr 18 kl. 15:43

Eldoradio har släppt en ny singel. Ett pressmeddelande berättar mer: Söker du också efter ett sammanhang? Har du svårt att se meningen i tillvaron?