Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Nyhetspressen

Shellbacks ”chockbesök” på musikskolan

Nyhetspressen - 28 May 18 kl. 07:29

Plötsligt dök en stjärnproducent från Los Angeles upp på musikskolan i Karlshamn – bygdens son Johan ”Shellback” Schuster överraskade en hel slagverksensemble innan han gick loss bakom trumsetet.. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Otaktiskt skära i musikskolan

Nyhetspressen - 07 Dec 16 kl. 13:00

Det blåser goda vindar över landet när det gäller kultur- och musikskolan. Kulturdepartementet med kulturminister Alice Bah Kunke har initierat och mottagit en diger statlig utredning som talar om att mångmiljonbelopp bör tillföras kulturskolan från staten..

S: Så skapar vi en kulturskola för alla

UNDERBARACLARA - 25 Nov 16 kl. 20:00

Thomas Wennström (S), ordförande i kulturnämnden, ger svar om musikskolan och om hur kulturen i Umeå ska nå fler. I torsdagens Folkblad undrar Thorbjörn Jakobsson ”hur hänger nedskärningar på Musikskolan ihop med satsningen på Umeå som en kulturstad?”.

40 Apelgren-tavlor till El Sistema

UNDERBARACLARA - 01 Feb 16 kl. 10:41

Konstnären Peter Apelgren donerar 40 tavlor till musikskolan El Sistema. I somras deltog Apelgren i skolans sommarläger Side by side för barn från 16 länder, där han hjälpte barnen att skapa i ett kreativt projekt. Av de hundratals teckningar som blev resultatet, skapade Apelgren nya verk, inspirerade av teckningarna.

[PLUS] Högt tryck – över 100 elever till musikskolan

UNDERBARACLARA - 30 Dec 15 kl. 08:00

Musikskolan i Norsjö är eftertraktad. Så eftertraktad att omstruktureringar nu ska få drygt 90...

[PLUS] Han brinner för Lyckseles kulturliv

UNDERBARACLARA - 18 Dec 15 kl. 09:00

Julmusiken letar sig ut från musikskolan i Lycksele. December är den månad som elever och lärare...

TV: Musikskolorna spelar tillsammans

UNDERBARACLARA - 11 Nov 15 kl. 12:13

Musikskolorna från Storuman och Lycksele har i dag mött upp med musikskolan i Vilhelmina. Se tv-klipp från repetitionen här ovan. Den så kallade Inlandsorkestern repar just nu på Folkets hus i Vilhelmina och klockan 14 kommer de att genomföra en skolkonsert för skolor och allmänhet.

Öppet brev från musiklärarna vid Vilhelmina Musikskola

UNDERBARACLARA - 10 May 15 kl. 23:00

Vilhelmina kommun har informerat oss musiklärare om att de i juni 2015 kommer att ta beslut om eventuell nedläggning av Musikskolan. Detta med bakgrund av det ekonomiska läget i kommunen. Musikskolan är ingen obligatorisk kommunal verksamhet som kommunen är skyldig att bedriva.

Evenemang 12-18 november

UNDERBARACLARA - 11 Nov 13 kl. 22:01

Tisdag 12 november Abbas Haghjo: Ett samhälle för alla. Föreläsning, Kafé Kom In, Umeå. Chip och hans hund.

Instrument försvinner på musikskolan

UNDERBARACLARA - 21 Oct 13 kl. 06:17

Storbandet har tystnat. Likaså manskören. Flera timanställda har fått gå.

Jubilar med syfte att skapa musikunder

UNDERBARACLARA - 19 Oct 13 kl. 10:02

Det svenska musikundret påstås vara en produkt av den kommunala musikskolan. I år firar Umeå musikskola 50 år. I eftermiddag blir det jubileumskonsert på Idun.


Fler inlägg från Nyhetspressen

JUST NU: Trafikolycka i Malmö

Nyhetspressen - Just nu

En bil har kört av vägen i Malmö..

Experten: Hon borde stängts av på livstid

Nyhetspressen - 1 timme sedan

SEEFELD. Therese Johaug krossade alla i sin första VM-start efter dopingskandalen.Efteråt hyllades hon av rivalerna.

Paketjätten stoppar sina leveranser till Rosengård

Nyhetspressen - 1 timme sedan

Malmöstadsdelen Rosengård är för farlig för fraktföretaget UPS.Sedan två månader tillbaka gör företaget inga hemleveranser i området, skriver Sydsvenskan.– Det är diskriminering och ett en grov generalisering från deras sida, säger Marko Padoan som inte fick hem sitt paket..

Moderatledaren Ulf Kristersson glömde låsa vapenskåpet – polisen omhändertog jaktvapnen

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

Moderatledaren Ulf Kristersson lämnade vapenskåpet olåst hemma i villan. Polisen har nu omhändertagit hans jaktvapen och startat en utredning, uppger Aftonbladet. – Jag begick ett misstag, säger partiledaren..

Här kan du panta din snusdosa för miljöns skull

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

Nu kan du som snusar vara med och rädda klimatet. I Norge testas nu ett system där pengar skänks till plaströjning för varje pantad dosa.  .

Kristersson glömde vapenskåp olåst – utreds

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson utreds av polis efter att ha haft ett vapenskåp med vapen och ammunition olåst i sitt hem, skriver Aftonbladet..

JUST NU: Kristersson utreds för brott

Nyhetspressen - 3 timmar sedan

M-ledaren Ulf Kristersson utreds efter att ett vapenskåp med vapen och ammunition stått olåst i hans hem, enligt Aftonbladets uppgifter.– Jag begick ett misstag när jag glömde låsa skåpet. Det har aldrig hänt förr - och det kommer inte hända igen, säger Ulf Kristersson i ett uttalande till tidningen..

Estelle fyller sju – firar med familjen

Nyhetspressen - 3 timmar sedan

Kungafamiljen firar lördag lite mer än vanligt just i dag.Prinsessan Estelle fyller nämligen sju år och i samband med födelsedagen lade kungahuset ut två nytagna bilder på henne.– Hon firar med familjen, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef..

Pernilla Andersson: ”Fel att människor utan egen kraft ska bli så illa bemötta”

Nyhetspressen - 3 timmar sedan

Hon är arg, trött och besviken. Artisten Pernilla Andersson gör uppror mot vanvården av sin alzheimersjuka pappa. Och passar på att slå ett slag för andra äldre utan röst.

Brorsson tog tredje svenska EM-guldet

Nyhetspressen - 3 timmar sedan

Medaljerna fortsätter att hagla över Sverige i skidskytte-EM. När Hanna Öberg missade i skyttet och fick nöja sig med tredjeplatsen tog Mona Brorsson guldet i damernas sprint.Det blev silver för Jesper Nelin i herrarnas sprint..

Pojkvännens hyllning: ”Var helt sinnessjukt”

Nyhetspressen - 3 timmar sedan

Frida Karlsson gjorde stor succé i sin VM-debut. Och efter femteplatsen var pojkvännen William Poromaa lyrisk.– Det var helt sinnessjukt, säger Poromaa.

EM-guld till Brorsson

Nyhetspressen - 4 timmar sedan

Mona Brorsson visar bra form inför VM. I dagens sprint var hon felfri i skyttet och vann med hela 37 sekunders marginal..

Storkparet är tillbaka på familjens villatak

Nyhetspressen - 4 timmar sedan

För tredje året i rad har storkarna landat på familjen Lassens tak.Säsongen började extra tidigt i år.– Det är nog det milda vädret.

”Vad är det som gör att du kan säga så?”

Nyhetspressen - 4 timmar sedan

Therese Johaug tog hem VM-guldet i skiathlonen överlägset. I SVT:s ”Vinterstudion” diskuterades norskans dopingavstängning.– Det var inte ett medvetet val som många andra kanske gör, säger experten Johanna Ojala i SVT.

Löfven ryter till mot Swedbank

Nyhetspressen - 5 timmar sedan

Statsminister Stefan Löfven (S) vill se hårdare tag i arbetet mot penningtvätt och utesluter inte skärpt lagstiftning. – Om det här senaste nu stämmer, så att man kan belägga Swedbank med de här bristerna, så är det naturligtvis fullständigt oacceptabelt, säger han..