Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Nyhetspressen

Shellbacks ”chockbesök” på musikskolan

Nyhetspressen - 28 May 18 kl. 07:29

Plötsligt dök en stjärnproducent från Los Angeles upp på musikskolan i Karlshamn – bygdens son Johan ”Shellback” Schuster överraskade en hel slagverksensemble innan han gick loss bakom trumsetet.. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Otaktiskt skära i musikskolan

Nyhetspressen - 07 Dec 16 kl. 13:00

Det blåser goda vindar över landet när det gäller kultur- och musikskolan. Kulturdepartementet med kulturminister Alice Bah Kunke har initierat och mottagit en diger statlig utredning som talar om att mångmiljonbelopp bör tillföras kulturskolan från staten..

S: Så skapar vi en kulturskola för alla

UNDERBARACLARA - 25 Nov 16 kl. 20:00

Thomas Wennström (S), ordförande i kulturnämnden, ger svar om musikskolan och om hur kulturen i Umeå ska nå fler. I torsdagens Folkblad undrar Thorbjörn Jakobsson ”hur hänger nedskärningar på Musikskolan ihop med satsningen på Umeå som en kulturstad?”.

40 Apelgren-tavlor till El Sistema

UNDERBARACLARA - 01 Feb 16 kl. 10:41

Konstnären Peter Apelgren donerar 40 tavlor till musikskolan El Sistema. I somras deltog Apelgren i skolans sommarläger Side by side för barn från 16 länder, där han hjälpte barnen att skapa i ett kreativt projekt. Av de hundratals teckningar som blev resultatet, skapade Apelgren nya verk, inspirerade av teckningarna.

[PLUS] Högt tryck – över 100 elever till musikskolan

UNDERBARACLARA - 30 Dec 15 kl. 08:00

Musikskolan i Norsjö är eftertraktad. Så eftertraktad att omstruktureringar nu ska få drygt 90...

[PLUS] Han brinner för Lyckseles kulturliv

UNDERBARACLARA - 18 Dec 15 kl. 09:00

Julmusiken letar sig ut från musikskolan i Lycksele. December är den månad som elever och lärare...

TV: Musikskolorna spelar tillsammans

UNDERBARACLARA - 11 Nov 15 kl. 12:13

Musikskolorna från Storuman och Lycksele har i dag mött upp med musikskolan i Vilhelmina. Se tv-klipp från repetitionen här ovan. Den så kallade Inlandsorkestern repar just nu på Folkets hus i Vilhelmina och klockan 14 kommer de att genomföra en skolkonsert för skolor och allmänhet.

Öppet brev från musiklärarna vid Vilhelmina Musikskola

UNDERBARACLARA - 10 May 15 kl. 23:00

Vilhelmina kommun har informerat oss musiklärare om att de i juni 2015 kommer att ta beslut om eventuell nedläggning av Musikskolan. Detta med bakgrund av det ekonomiska läget i kommunen. Musikskolan är ingen obligatorisk kommunal verksamhet som kommunen är skyldig att bedriva.

Evenemang 12-18 november

UNDERBARACLARA - 11 Nov 13 kl. 22:01

Tisdag 12 november Abbas Haghjo: Ett samhälle för alla. Föreläsning, Kafé Kom In, Umeå. Chip och hans hund.

Instrument försvinner på musikskolan

UNDERBARACLARA - 21 Oct 13 kl. 06:17

Storbandet har tystnat. Likaså manskören. Flera timanställda har fått gå.

Jubilar med syfte att skapa musikunder

UNDERBARACLARA - 19 Oct 13 kl. 10:02

Det svenska musikundret påstås vara en produkt av den kommunala musikskolan. I år firar Umeå musikskola 50 år. I eftermiddag blir det jubileumskonsert på Idun.


Fler inlägg från Nyhetspressen

JUST NU: Trafikolycka i Malmö

Nyhetspressen - Just nu

En bil har kört av vägen i Malmö..

”Kulturella föreställningar rimlig förklaring till överrepresentation vid sexualbrott”

Nyhetspressen - 24 Aug 18 kl. 13:15

REPLIK DN DEBATT 24/8. Det finns skäl att tro att sociokulturella faktorer kan vara en förklaring till utomeuropeiska mäns överrepresentation vid sexualbrott. Jag menar, liksom Sarnecki, att mer forskning behövs.

Mångfaldspanik öppnar dörren för politisk infiltration

Nyhetspressen - 24 Aug 18 kl. 13:04

Partierna ska vara öppna för alla oavsett etnisk bakgrund. Men det viktigaste är att partiföreträdare har rätt åsikter – inte rätt hudfärg. .

Skrapade fram en halv miljon i direktsändning: ”Fantastiskt”

Nyhetspressen - 24 Aug 18 kl. 12:49

Han bor i Berga med köpte lotten på Öland. På fredagsmorgonen skrapade Mikael Nilsson fram en halv miljon kronor på triss i direktsändning. – Det här var ju helt fantastiskt..

Utredningen om hästövergreppet nedlagd

Nyhetspressen - 24 Aug 18 kl. 12:20

En man fångades på film när han förgrep sig på en häst i Uppsala i våras..

Berg och Toivonen fortsätter i landslaget

Nyhetspressen - 24 Aug 18 kl. 12:08

Marcus Berg och Ola Toivonen fortsätter i landslaget.För Aftonbladet berättar Berg om beslutet.– Jag har ambitionen att vara med, säger han till tidningen..

C i offensiv mot extremism

Nyhetspressen - 24 Aug 18 kl. 12:06

Centerpartiet vill förbjuda deltagande i våldsbejakande organisationers verksamheter. Det är ett av flera förslag i ett åtgärdsprogram mot extremism och nazism som partiet presenterade idag..

DN/Ipsos: Rödgrönas försprång ökar

Nyhetspressen - 24 Aug 18 kl. 12:03

Socialdemokraterna har en positiv tendens och landar på 26,3 procent i DN/Ipsos nya mätning. Det gör att avståndet mellan blocken ökar till de rödgrönas fördel. KD ligger kvar över riksdagsspärren..

Thörnblads dubbla känslor inför comebacken

Nyhetspressen - 24 Aug 18 kl. 11:48

Linus Thörnblad återvänder till höjdhopps-scenen i kväll när han kvalar i herrarnas höjdhopp i SM. Själv har han höga förhoppningar och hoppas att tekniken ska sitta, för höjdhoppspassen har blivit få. – Det är lite som när man lärt sig cykla, jag har grundtekniken, säger han till SVT Sport..

Lövin (MP) flyger dyrare än statsministern

Nyhetspressen - 24 Aug 18 kl. 11:43

Klimatminister Isabella Lövins flygresor kostar i genomsnitt 28 000 kronor, visar en granskning av Expressen. Skattebetalarna får ofta punga ut för resor i business class.I riktlinjerna för statsråds resor står det att man ska resa så billigt som möjligt.

MP:s språkrör Isabella Lövin har rest för 1,5 miljoner kronor

Nyhetspressen - 24 Aug 18 kl. 11:35

Klimatminister och vice statsminister Isabella Lövin (MP) har flugit för 1,5 miljoner kronor under den senaste mandatperioden. Och hon väljer heller business class-biljetter framför billigare alternativ. Det avslöjar Expressen..

Fakta i frågan: Är utrikesfödda överrepresenterade i brottsstatistiken?

Nyhetspressen - 24 Aug 18 kl. 11:31

Utrikesfödda är överrepresenterade i kriminalstatistiken, särskilt vad gäller den grova brottsligheten. Det visar en kartläggning som DN har gjort. Det är dock mycket små andelar av såväl utrikes- som inrikesfödda som förekommer i brottsstatistiken..

Regeringen: ”Höga krav på djurskydd ska vara obligatoriskt”

Nyhetspressen - 24 Aug 18 kl. 11:19

Vid alla upphandlingar av animaliska livsmedel ska det vara obligatoriskt att ställa höga krav på djurskydd. Det kravet vill regeringen införa, meddelade man på en pressträff under fredagen. – De krav som våra bönder har på sig, ska också vara krav som ställs i våra offentliga upphandlingar, säger civilminister Ardalan Shekarabi..

Lövins skyhöga flygnotor – väljer business class över hela världen

Nyhetspressen - 24 Aug 18 kl. 11:16

Klimatminister Isabella Lövin (MP) har flugit för 1,5 miljon kronor under denna mandatperiod. Expressen kan i dag avslöja att hon ofta väljer dyra business class-biljetter, trots regeringskansliets riktlinjer om att välja det billigaste alternativet. Hennes resor till New York har i snitt kostat 28 000 kronor – per flygbiljett.