Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Husmusen - inredning och design på nätet

Sittvinklar och fåtöljer

Husmusen - inredning och design på nätet - 27 Aug 19 kl. 22:00

De senaste åren har fåtöljvalet blivit lite av en stilmöbel i många hem. Man satsar på en neutral soffa och markerar istället sin inredningssmak med vilken fåtölj man adderar. Då är det lätt att man tar ut svängarna med formen och designen – men också att man missar ett annat viktigt urvalskriterium, nämligen sittvinkeln. Vilken kroppsställning är optimal för hur ni vill använda sittgruppen? Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Inredningskunskap: Stolar och sittvinklar

Husmusen - inredning och design på nätet - 16 Aug 19 kl. 17:41

Idag finns ett oändligt utbud av stolar att välja på. Vissa skönare än andra. Inte alltid helt enkelt att veta innan man slagit till, men om du lär dig läsa av stolarnas sittvinklar och ryggstöd så kommer det bli lite lättare för dig att sålla bort de mest obekväma modellerna.

Allt fler väljer tåget för att ta sig ut i världen

Nyhetspressen - 24 Dec 18 kl. 06:13

Intresset för att ta tåget utomlands har ökat kraftigt. Centralens resebyrå i Kalmar, en av få som säljer tågresor till utlandet, har mer än fördubblat sin försäljning. Och antalet sålda Interrailkort har ökat med cirka 50 procent under året.

Allt fler väljer tåget till Europa

Nyhetspressen - 07 Dec 18 kl. 06:31

Allt fler väljer tåget – för miljöns skull.Och för att det är ett trivsamt sätt att resa.– Utsikten är en stor fördel.

Hundägare väljer lugn framför lugnande

Nyhetspressen - 29 Dec 16 kl. 11:01

Allt fler hundägare väljer att ta hunden till en lugn plats i stället för att ge den lugnande medel på nyår. Heli Särkelä skonar hunden Ronja från smällar genom att ta in på "tyst" flygplatshotell. Lugnande medel till hunden under nyårsnattens raketer.

Tävling : Vinn kod till Timrå - Leksand

MrMadhawk.se - största fristående hockeybloggen - 27 Mar 13 kl. 14:30

Imorgon visas Timrå - Leksand på S24.se.Många undrar hur f-n Viasat kan välja bort den matchen.

Peab följer utvecklingen i Northland noga

Nyhetspressen - 05 Feb 13 kl. 14:37

Peab följer utvecklingen för gruvbolaget Northland Resources noga och för en tät dialog med bolagets ledning.

Oslo Börs säljer Oslo Clearing

Nyhetspressen - 17 Dec 12 kl. 09:07

Oslo Börs VPS Holding säljer Oslo Clearing till den schweiziska börsoperatören Six för 180 miljoner norska kronor. Oslo Clearing är tänkt att bli en del av Six Securities Services.

Därför väljer Norling att stanna i Malmö

Nyhetspressen - 17 Nov 12 kl. 07:42

MALMÖ. Styrelsen var oenig och Jonas Thern tillfrågades att ta över. Trots att Rikard Norling inte har fullt förtroende väljer han att stanna i Malmö FF.

Privatpersoner säljer sina aktier i Telia

Nyhetspressen - 27 Sep 12 kl. 10:03

Följer efter storägaren Nordea.


Fler inlägg från Husmusen - inredning och design på nätet

I morgonens mellanrum

Husmusen - inredning och design på nätet - 6 timmar sedan

Mössa, halsduk, fodrad fleece. Små spretiga fingrar som inte vill ta på sig vantar. Ett blixtlås som krånglar.

Inredningsnyheter v.8/2020

Husmusen - inredning och design på nätet - Igår: 19:04

Söndag igen och dags att knyta ihop veckan som gått med en summering av inredningsnyheterna och snackisarna från de senaste 7 dagarna. Boråstapeter lanserar tapetkollektionen The Apartment och nya konceptet ”Studio Collection”. Pressbilder stylade av Sarah Widman.

Tres Bien France!

Husmusen - inredning och design på nätet - 21 Feb 20 kl. 16:47

Innehåller reklam för/information om egen verksamhetDet var med darrande fingrar jag rev upp det vadderade kuvertet med fransk poststämpel som låg tungt i botten på brevlådan tidigare idag. Det ju är lika pirrigt varje gång ett nytt land skickar referensexemplar av boken på ett nytt språk. Flammarion, ett av Frankrikes största bokförlag, har valt att satsa på ett ljusrosa omslag med guldfoliering.

Local hero: Essem hatthylla

Husmusen - inredning och design på nätet - 20 Feb 20 kl. 07:03

Inlägget är reklam i samarbete med Essem Design Premiär för en ny vinjett!Under 2020 kommer jag att lyfta och belysa kända Nordiska designklassiker. Genom att berätta mer om klassikernas historik, bakgrund och tillverkningsprocess hoppas jag att fler ska få både kunskap men också förståelse för den verkshöjd de har.

Palettblad Wasabi och fönsterbänksterapi

Husmusen - inredning och design på nätet - 19 Feb 20 kl. 17:44

Just nu är det så mycket som snurrar i mitt liv. Långa juridiska avtal och omslag på konstiga språk, utländska skatteregler att sätta sig in i och pirriga långa väntetider på ansökningar hos Tillväxterket. Kanske är det därför jag finner vila i det närsynta.

Stylingknep: Veckeffekten på mönstrade gardiner

Husmusen - inredning och design på nätet - 18 Feb 20 kl. 18:50

Precis som vid tapetsering måste man ha mönsterpassning i åtanke när man ska hänga upp gardinvåder av mönstrat tyg för att helhetsintrycket inte ska upplevas onödigt rörigt och oregelbundet. Ibland behöver tyget även mönsterpassas på bredden, till exempel när man ska hänga flera våder i bredd vid sidan av ett fönsterparti. När du väljer mönstrat tyg till gardiner – glöm heller inte att tänka på ”veckeffekten”.

Inredningsnyheter v.7/ 2020

Husmusen - inredning och design på nätet - 16 Feb 20 kl. 20:00

Söndag igen och dags att fortsätta nyhetssummeringen från det intensiva flödet som pågår just nu. Alla släpper ju allt samtidigt så det stockar sig i inboxen. Här är ett gäng nya grejer att ha koll på för den inredningsnördige.

Instalove: @lindasofiaring

Husmusen - inredning och design på nätet - 15 Feb 20 kl. 20:20

Jag är ingen brödbakare direkt men blir ändå oerhört inspirerad att knåda deg när jag ser Linda Rings konto på instagram. Kolla även in Milk Magazines artikel om henne; Pain Arty. Brödkonst?

Inredningskunskap: Undvik att ge rummet en ljusmidja

Husmusen - inredning och design på nätet - 12 Feb 20 kl. 21:03

Jag hörde ett så bra uttryck häromdagen som förklarar ett vanligt belysningsmisstag som jag skrivit om tidigare. Man ska undvika att ge rummet en ljusmidja. Dvs att alla ljuskäglor landar i rummets mitt.

Handtagen i vårt kök – så ser de ut nu!

Husmusen - inredning och design på nätet - 11 Feb 20 kl. 08:02

Jag har fått så många frågor om våra handtag i köket genom åren. Hur blir färgen på lädret, mörknar det med tiden? Går de att hålla rena?

Inredningsnyheter v. 6/2020

Husmusen - inredning och design på nätet - 09 Feb 20 kl. 23:09

Efter möbelmässan i Stockholm är min inbox så full av pressreleaser att den nästan sprängs. Jag får helt enkelt dela upp summeringen i två delar. Här är ett första lass med nyheter att ha koll på.

Bra basskafferi för smoothies – från Mathem.se

Husmusen - inredning och design på nätet - 09 Feb 20 kl. 16:08

Inlägget är ett reklamsamarbete med Mathem.se I samarbete med Mathem.se har jag tagit fram en lista på ingredienser som är bra att ha hemma om man snabbt vill kunna svänga ihop en vitaminbomb till smoothie.