Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Nyhetspressen

Självcensur är ett varningstecken

Nyhetspressen - 02 Nov 18 kl. 11:31

Hoten mot journalister och politiker är ett hot mot grundläggande fundament i vår demokrati, skriver riksdagsledamoten Aylin Fazelian (S). . Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Varningstecknen: Så märker du att en man i din närhet är våldsam

Nyhetspressen - 12 Jul 18 kl. 08:40

Det kan vara svårt att veta om din vän eller familjemedlem är våldsam mot sin partner. Men det finns varningstecken att hålla utkik efter. – Innan en man bli fysiskt våldsam brukar det finnas andra typer av tecken, ofta emotionellt eller psykologiskt våld, säger Lucas Gottzén, professor i barn- och ungdomsvetenskap.

Politikerhoten ökar – oron växer inför valrörelsen

Nyhetspressen - 11 Mar 18 kl. 17:32

Mängden hot, trakasserier och våld mot folkvalda politiker ökar, enligt flera undersökningar. Inte minst på lokal nivå har många hoppat av, och andra vittnar om rädsla, självcensur och undvikande av debatter. Nu växer oron inför vad valrörelsen 2018 ska föra med sig.

"Jag fick inga varningstecken"

Nyhetspressen - 15 Mar 16 kl. 03:16

Mats Qviberg bjöd hårdnackat motstånd när det blev dags för förhör i HQ-rättegången. Åklagarsidans främsta framgång blev att Qviberg distanserade sig från tradingverksamheten och därmed indirekt la ett större ansvar  på Stefan Dahlbo och Mikael König..

Knausgård ogillar svensk självcensur

UNDERBARACLARA - 04 Sep 15 kl. 11:55

För Karl Ove Knausgård är Sverige fortfarande ”cyklopernas land”. När hans debutroman, ”Ut ur världen” publicerades i Norge behövde han aldrig försvara den. Det är nu, 17 år senare, och i Sverige, som han blir ifrågasatt.

Vännerna vill stoppa Katy Perry från att återförenas med John Mayer!

Posh24.se - Sveriges största kändissajt - 18 Jan 15 kl. 18:31

Det avslöjades i veckan att Katy Perry och John Mayer har återförenats igen. Katy, som varit singeel sedan deras uppbrott för över ett år sedan, har nu valt att gå inför detta till hundra procent, trots att stjärnans vänner ser varningstecken och vill att hon ska vara försiktig.En källa berättar för Radar Online att Katy "inte lyssnar på någon" och ignorerar sina vänner, som bara vill henne väl.

Charlie Hebdo en miljon exemplar på onsdag

apg29 - 09 Jan 15 kl. 02:00

Bild: Expressen. Fransmännen låter sig inte tystas trots massaker! På på onsdag ger de ut satirtidningen Charlie Hebdo i en miljon exemplar - mot normala 45000.

Filmcensuren avskaffas - ska ersättas med självcensur

Cornucopia? - 08 Sep 14 kl. 13:43

Statens offentliga utredning (SOU) har nu lämnat ett betänkande om hur avskaffandet av den svenska filmcensuren vid offentlig visning av film ska gå till. Under en övergångsperiod ska censuren fasas ut och ersättas med självcensur via att filmbranschen själva får sätta åldersgränserna.Tanken med övergångsperioden är att man ska säkerställa att åldersgränser sätts lika effektivt och ansvarsfullt som idag, och att branschen sköter sig.

Mer om Aftonbladets självcensur

Cornucopia? - 31 Oct 13 kl. 16:06

"Det som händer på Internet, stannar på Internet. För alltid." - Jag Dagens Media har mer om Aftonbladets självcensur, där de alltså raderade artiklar som hade pekats ut som omärkt redaktionell reklam här på bloggen.

Elin Axelsson: Carl Bildt, Zlatan och barnkultur

UNDERBARACLARA - 25 Jul 12 kl. 08:48

Krönika av Elin Axelsson. Folkbladets krönikör idkar självcensur. Egentligen skulle den här krönikan ha handlat om utrikesminister Carl Bildt.

Djupdykning i Bergmans självcensur

UNDERBARACLARA - 23 May 12 kl. 16:22

Skratten ekar. Äktenskapsgräl – massor – ofta om sex och otrohet. Den bedragna eller otillfredsställda hustrun ges sista ordet.


Fler inlägg från Nyhetspressen

JUST NU: Trafikolycka i Malmö

Nyhetspressen - Just nu

En bil har kört av vägen i Malmö..

CNN stämmer Donald Trump för behandlingen av Jim Acosta

Nyhetspressen - 13 Nov 18 kl. 15:26

CNN meddelar att de kommer att stämma den amerikanska presidenten för att ha dragit in Vita huset-reportern Jim Acostas pressackreditering..

Mardrömsprognosen: årets julhandel ökar till nära 80 miljarder kronor

Nyhetspressen - 13 Nov 18 kl. 14:56

Under årets julhandel kommer svenskarna shoppa prylar och mat för 79,7 miljarder kronor. Men få pratar om de mörka baksidorna med masskonsumtionen.  Det är ingen nyhet att vi måste konsumera mindre för att rädda klimatet och miljön.

”Jag är trött på att vi får ta skit”

Nyhetspressen - 13 Nov 18 kl. 14:37

Nilla Fischer kritiserade den bristande jämställdheten inom fotbollen i Globen i går kväll.Andreas Granqvist gillade inte utspelet.– Det blir lite orättvist när man drar alla över en kam, säger "Granen".

M-toppens hårda anklagelse mot Lööf

Nyhetspressen - 13 Nov 18 kl. 14:29

Moderatledaren Ulf Kristersson får stöd av partikamraterna efter sitt Facebookinlägg om sveket från Annie Lööf och Jan Björklund. "Detta kan bara tolkas som att Alliansen som regeringsunderlag inte längre existerar. En trist dag, men vi vet alla vem som bär skulden", skriver M-toppen Lars-Ingvar Ljungman, ordförande för Moderaterna i Skåne.

Polisinsats i Åstorp – unga män jagas efter rån på äldre kvinnor

Nyhetspressen - 13 Nov 18 kl. 14:21

Två äldre kvinnor, 65 respektive 84 år gamla har attackerats i centrala Åstorp..

Nellas misstänkta mördare: ”Ville hitta en tjej att döda”

Nyhetspressen - 13 Nov 18 kl. 14:13

Här är den misstänkta mördarens eget brev – om vad som hände med småbarnsmamman Nella Olander, 28.”Jag ville hitta en tjej/kvinna att döda”, skriver han i sin egen berättelse om vad som hände under mordkvällen..

Stor polisinsats i Majorna

Nyhetspressen - 13 Nov 18 kl. 14:11

Polisen har under förmiddagen slagit till mot en bostad i Majorna. Enligt vittnen gick det in poliser med dragna vapen och sköldar. – Detta är en utredningsåtgärd som en avledning gör i ett annat ärende, säger polisens presstalesperson Jenny Widén..

Kvinna med rullator rånad av två män – blev omkullknuffad

Nyhetspressen - 13 Nov 18 kl. 14:03

En kvinna i Åstorp blev på tisdagseftermiddagen rånad av två män.Männen knuffade omkull kvinnan och tog saker ur rullatorn.Polis är på platsen just nu..

Rolf Lassgård överraskas i sändningen: "Hej gumman"

Nyhetspressen - 13 Nov 18 kl. 13:21

Rolf Lassgård är aktuell i nya tv-serien "Jägarna".När skådespelaren var med i "Nyhetsmorgon" på TV4 överraskades han totalt när hans motspelare i filmen, hunden Bella, plötsligt dyker upp i sändningen.— Det här är en otrolig hund, berättar han i sändningen.

Lööf: Behövs inga fler statsministerkandidater

Nyhetspressen - 13 Nov 18 kl. 12:58

C-ledaren Annie Lööf vill fortsätta att hålla ihop Alliansen trots att hon på onsdag kommer att rösta nej till Ulf Kristersson som statsminister. Samtidigt säger hon nej till att bli regeringschef. – Vi behöver inga ytterligare statsministerkandidater, säger Annie Lööf..

SL-kortet höjs igen vid årsskiftet

Nyhetspressen - 13 Nov 18 kl. 12:52

SL:s månadskort höjs med 30 kronor från årsskiftet, uppger Stockholm Direkt.Det nya priset blir 890 kronor per månad..

M-profil lämnar i protest mot SD-närmande

Nyhetspressen - 13 Nov 18 kl. 12:52

Edith Escobar: ”Jag hittar inga ursäkter längre”..

”Vi gick backstage och pratade efteråt”

Nyhetspressen - 13 Nov 18 kl. 12:43

De fick ta emot Zlatan Ibrahimovics pris på Fotbollsgalan.För Grunden Bois betyder det mycket – och Joakim Andersson, ordförande i föreningen, erkänner att det var nervöst att kliva upp på scenen i Globen.– Nu vill vi få ännu fler att börja spela fotboll, säger han dagen efter galan..

”Det går inte – då blir man utkastad”

Nyhetspressen - 13 Nov 18 kl. 12:37

Zlatan Ibrahimovic var på plats på Fotbollsgalan i Globen.Men nobbade både att sitta bland övriga gäster och att möta media. – Det är synd.