Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Nyhetspressen

Självcensur är ett varningstecken

Nyhetspressen - 02 Nov 18 kl. 11:31

Hoten mot journalister och politiker är ett hot mot grundläggande fundament i vår demokrati, skriver riksdagsledamoten Aylin Fazelian (S). . Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Experten: Så märker du att ett barn i din närhet är utsatt

Nyhetspressen - 07 Jan 19 kl. 06:54

Att anmäla när man oroar sig för att ett barn mår dåligt kan vara avgörande för barnets framtid. Men det är inte alltid lätt att märka att ett barn blivit utsatt – vissa visar inga varningstecken alls. Det finns dock några saker man kan hålla utkik efter, psykologen Sofia Bidö hjälper dig i videon ovan att lägga några varningssignaler på minnet..

Olämpliga kirurger kan stoppas med hjälp av ny checklista

Nyhetspressen - 05 Jan 19 kl. 10:00

Varningstecken syns tidigt. Övermod och empatilöshet kan leda till vårdskador..

Varningstecknen: Så märker du att en man i din närhet är våldsam

Nyhetspressen - 12 Jul 18 kl. 08:40

Det kan vara svårt att veta om din vän eller familjemedlem är våldsam mot sin partner. Men det finns varningstecken att hålla utkik efter. – Innan en man bli fysiskt våldsam brukar det finnas andra typer av tecken, ofta emotionellt eller psykologiskt våld, säger Lucas Gottzén, professor i barn- och ungdomsvetenskap.

Politikerhoten ökar – oron växer inför valrörelsen

Nyhetspressen - 11 Mar 18 kl. 17:32

Mängden hot, trakasserier och våld mot folkvalda politiker ökar, enligt flera undersökningar. Inte minst på lokal nivå har många hoppat av, och andra vittnar om rädsla, självcensur och undvikande av debatter. Nu växer oron inför vad valrörelsen 2018 ska föra med sig.

"Jag fick inga varningstecken"

Nyhetspressen - 15 Mar 16 kl. 03:16

Mats Qviberg bjöd hårdnackat motstånd när det blev dags för förhör i HQ-rättegången. Åklagarsidans främsta framgång blev att Qviberg distanserade sig från tradingverksamheten och därmed indirekt la ett större ansvar  på Stefan Dahlbo och Mikael König..

Knausgård ogillar svensk självcensur

UNDERBARACLARA - 04 Sep 15 kl. 11:55

För Karl Ove Knausgård är Sverige fortfarande ”cyklopernas land”. När hans debutroman, ”Ut ur världen” publicerades i Norge behövde han aldrig försvara den. Det är nu, 17 år senare, och i Sverige, som han blir ifrågasatt.

Vännerna vill stoppa Katy Perry från att återförenas med John Mayer!

Posh24.se - Sveriges största kändissajt - 18 Jan 15 kl. 18:31

Det avslöjades i veckan att Katy Perry och John Mayer har återförenats igen. Katy, som varit singeel sedan deras uppbrott för över ett år sedan, har nu valt att gå inför detta till hundra procent, trots att stjärnans vänner ser varningstecken och vill att hon ska vara försiktig.En källa berättar för Radar Online att Katy "inte lyssnar på någon" och ignorerar sina vänner, som bara vill henne väl.

Charlie Hebdo en miljon exemplar på onsdag

apg29 - 09 Jan 15 kl. 02:00

Bild: Expressen. Fransmännen låter sig inte tystas trots massaker! På på onsdag ger de ut satirtidningen Charlie Hebdo i en miljon exemplar - mot normala 45000.

Filmcensuren avskaffas - ska ersättas med självcensur

Cornucopia? - 08 Sep 14 kl. 13:43

Statens offentliga utredning (SOU) har nu lämnat ett betänkande om hur avskaffandet av den svenska filmcensuren vid offentlig visning av film ska gå till. Under en övergångsperiod ska censuren fasas ut och ersättas med självcensur via att filmbranschen själva får sätta åldersgränserna.Tanken med övergångsperioden är att man ska säkerställa att åldersgränser sätts lika effektivt och ansvarsfullt som idag, och att branschen sköter sig.

Mer om Aftonbladets självcensur

Cornucopia? - 31 Oct 13 kl. 16:06

"Det som händer på Internet, stannar på Internet. För alltid." - Jag Dagens Media har mer om Aftonbladets självcensur, där de alltså raderade artiklar som hade pekats ut som omärkt redaktionell reklam här på bloggen.


Fler inlägg från Nyhetspressen

JUST NU: Trafikolycka i Malmö

Nyhetspressen - Just nu

En bil har kört av vägen i Malmö..

Höjd pensionsålder rycker närmare

Nyhetspressen - 1 timme sedan

I det tysta har pensionsgruppen arbetat vidare. En höjd pensionsålder kan bli verklighet redan 2020. Sedan fortsätter pensionsåldern att stiga.

Hyresvärd kräver 85-åring på pengar för slitage – men har inte renoverat på 30 år

Nyhetspressen - 1 timme sedan

Anders Nilsson: ”Ska min mamma betala 7 000 kronor för att hon lämnar kvar hatthyllan?”.

HV71 intresserat av rivalens center

Nyhetspressen - 1 timme sedan

Brynäs uppges vilja dumpa Jesper Jensens kontrakt. HV71 ska vara en av klubbarna som är intresserade av att knyta till sig centern. .

”Bara bra med en spelnörd som kulturminister!”

Nyhetspressen - 1 timme sedan

”Att ha rötterna i en av de största kulturrörelserna i Sverige är en stor bonus som ger henne bästa möjliga förutsättningar i sitt nya arbete”, skriver Anna Erlandsson, fd ordförande för Sverok om nya kulturministern Amanda Lind (MP)..

Lär av misstagen, Löfven!

Nyhetspressen - 1 timme sedan

Många unga människor lever under hedersförtryck trots att det gått 17 år sedan Fadime Sahindal mördades av sin pappa. Politikerna har mycket att lära av den senfärdiga hanteringen av frågan..

Huge search after six-month-old baby goes missing in Gothenburg

Nyhetspressen - 1 timme sedan

Police are searching for a six-month-old baby girl who went missing outside a nursery school in Gothenburg on Tuesday afternoon..

Barn i barnvagn försvunnet utanför förskola i Göteborg

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

Polisen har inlett en stor sökinsats efter att ett sex månader gammalt barn och en barnvagn har försvunnit utanför en förskola i Göteborg..

Barn försvunnet i Göteborg

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

En bebis i barnvagn uppges ha försvunnit från sin mamma i närheten av en förskola på Hisingen i Göteborg, det skriver polisen på sin hemsida..

JUST NU: Bebis försvunnen

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

En sex månader gammal bebis har försvunnit i en barnvagn utanför en förskola i Säve i Göteborg.Polisen klassar händelsen som en särskild händelse och har inlett en sökinsats.– En förundersökning om människorov har inletts, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson..

JUST NU: Försvunna flickan hittad

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

En sex månader gammal flicka har försvunnit i en barnvagn utanför en förskola i Hisings Kärra i Göteborg.Polisen rubricerar ärendet som misstänkt människorov – och en det pågår en massiv sökinsats.– En barnvagn försvinner inte av sig själv.

Systembolaget tvingas stänga efter branden

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

Systembolaget i Ystad tvingades på tisdagen att stänga butiken efter söndagens brand..

Oskarshamnssonen spelar med Lundell i sommar: ”Ska bli grymt kul”

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

Marcus Olsson har gjort 300 konserter med Ulf Lundell. Nu blir det fler. Oskarshamnssonen ingår i rockikonens band som ger sig ut på turné i sommar.

Amanda Linds liv verkar så trevligt

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

Varför vill man bli kulturminister, ett uppdrag som innebär ständigt arbete och kritik?Martina Montelius undrar över Amanda Linds drivkraft när hon i stället kunde lajva och umgås med sin leviterande konstnärsmake..